Adopterade katter augusti 2018: 9 st
Salle
Hane. Svart och vit semilånghårig. Född 2012. Social och kelig. Van utekatt.
Ägare flyttade från hus till lägenhet men katten trivs ej som enbart innekatt. Kommer från Kumla.
Behöver mycket pälsvård.

(inkom i jourhem 180525, flyttade till katthemmet 180703 - adopterades 180828)
Rosabell
Hona semilånghårig svartsköldpadda med vitt, född 111010. Tam och social. Van att bo med andra katter. Van innekatt. Mamma till Rabalder, Rally och Rassel. Omplaceras på grund av ägarens sjukdom. Kommer från Örebro.
Rosabell adopterades men kom åter då ägaren blev sjuk.

130913: "Rosabell är en väldigt trevlig kisse! Hon är social och kelig som bara den, vill alltid vara med. Hon möter dig i dörren och vill hälsa på en gång och umgås, det gäller även främmande människor. Söt som tusan är hon också, bilderna gör henne inte alls rättvisa, och hon är otroligt kärleksfull. Det finns inget ont alls i denna missa och hon känns också som en väldigt godtrogen kisse. Rosabell har alltid bott tillsammans med andra kissar. Men jag tror att hon skulle fungera bra även som ensamkatt om hon får mycket kärlek och närhet med sin människa. Hon har varit en väldigt tålmodig och snäll mamma till sina tre ungar Rassel, Rabalder och Rally som nu precis har "flyttat hemifrån". Så nu kan hon äntligen tänka lite mer på sig själv och förtjänar all uppmärksamhet!" /Anna, kontaktperson

(Inkom i jourhem 130801, flyttade till katthemmet 131017 - adopterades i nov '13, kom åter 180619 - adopterades 180827)


Micho
Hane. Bruntigré med vitt. Född i juni 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180602, flyttade till katthemmet 180717 - adopterades 180826)


Majnos
Hona. Helvit. Hörande. Född 2007. Social och kelig. Söker ett hem utan mindre barn. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Honey Puff (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket. Vill annars ha ett snällt kattsällskap som hon kan leka lite med.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Majnos, som också kallas Maja, har integritet. Hon är nyfiken, men lite avvaktande och försiktig. Hon tycker om mjuka, lätta klappar på huvudet, men inte vid ryggslutet. Hon är en lugn katt, men rymmer ändå en portion bus. Hon tar sina dagliga race genom lägenheten och blir alldeles svart i blicken för att hon vill busa! Dock tycker kompisen Honey Puff inte så mycket om lek och bus så då är laserpekaren den absolut bästa leksaken. Majnos älskar sällskap, men är inte någon "knäkatt" utan hon vill ligga på sin egna plats, men spinner högt av att vara i närheten. Hon pratar ofta genom att jama och titta intensivt på dig, liksom som för att säga "Hej, här är jag! Jag tycker om dig! Du tycker väl om mig?" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

(Inkom i jourhem 180302 - adopterades 180822)


Europa
Hona. Bruntigré. Troligen född 2014. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

(Inkom i jourhem 170807, flyttade till katthemmet 180725 - adopterades 180820)


Kapten Mjuktass
Hane. Cremetigré med vitt. Född 2015. Social och kelig. Van utekatt.
Inkom på grund av allergi hos barn i familjen. Kommer från Lindesberg.

(Inkom i jourhem 180527 - adopterades 180820)


Shiwas
Hane. Svart och vit. Troligen född 2014-2015.
Var vid inkommandet väldigt osäker, men har under hösten 2017 utvecklats i jourhemmet till en social och kelsjuk kille. Han behöver fortfarande lite tid och tålamod, men göra framsteg hela tiden.
Upphittad på en gård utanför en rastplats i Ödeshög/Vida Vättern där han uppehållit sig i minst ett halvår. Inkom med ett skadat öga som veterinären först trodde skulle behöva opereras bort. Efter ett halvsårs avvaktan bedömde veterinären att ögat inte behövde opereras bort då han inte har ont och ögat har inga sår eller blödningar. Shiwas har därför ett defekt utseende med sitt öga, men det gör honom bara mer unik!

180305: "Shiwas är en liten katt med stor potential. Han har sedan vi flyttade ihop i september 2017 gått från att bo under mitt köksskåp till att söka min närhet morgon som kväll. Han älskar att gosa, nästan så han dreglar, men kan fortfarande tycka att människor i rörelse är läskigt. Han älskar mat i alla former, favoriten är Sheba, men all blötmat är en hit. Om dagarna är Shiwas en riktig softande katt och när det är dags att vakna kan man höra hur han dissekerar leksaksmöss. Jag tror att med rätt person med tid och tålamod kommer denna lilla filur göra enorma framsteg och bli en för alltid tillgiven och trogen livskamrat. Det märks redan att han älskar fördelarna med människor, om än på sina villkor." /Therese, tidigare jourhem

(Inkom i jourhem 170709, flyttade till katthemmet 180309 - adopterades 180820)


Alice Angel
Hona. Bruntigré med vitt. Född med halv svans. Född i maj 2015. Van innekatt. Katt- och hundvan. Bott tillsammans med en dalmatiner. Lite blyg i början innan hon känner igen folk.
Kommer från Kumla.

180531: "Alice Angel är en lugn katt på dagarna och busar lite på kvällarna. Pratar mycket. Trivs med att vara innekatt. Vill ej bli buren men kommer gärna själv och vill gosa. Klippa klorna är ingen favorit.
Äter både torr och våtmat. Vill gärna ha mycket sällskap och klagar om man varit borta länge. Är ej barnvan. Kattvan och älskar hundar så gärna en kattvan hund till sällskap eller snäll annan katt." /Tidigare ägare

(Inkom till katthemmet 180531 - adopterades 180806)


Kiro
Hane. Bruntigré med vitt semilånghårig. Född 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av slagsmål med andra katten i hemmet. Kommer från Örebro.

(Inkom till katthemmet 180624 - adopterades 180805)