Adopterade katter december 2017: 23 st
Hilma - adopterad av sitt jourhem
Hona. Blåtabby. Troligen född 2015. Trivs som innekatt. Blyg och behöver tid på sig för att få förtroende för nya människor. Gått hemlös i Hovsta utanför Örebro. Mamma till Honung, Happy och Hanks.

(Inkom i jourhem 160813 - adopterades 171228)


Taana
Hona. Svart och vit semilånghårig. Troligen född 170628. Lekfull men lite blyg ännu då hon är född ute. Mamman heter Teva och syskonen Tinder och Tesla.
Gått hemlösa i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

(Inkom i jourhem 170816 - adopterades 171028, kom åter 171119 - adopterades 171228)


Merneith
Hona. Svartsilvertigré och vit semilåghårig. Född 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av personliga förändringar. Kommer från Örebro.

171118: "Merneith är en mysig, lekfull oh lite försiktig tjej. Undan för undan blir hon mer nyfiken och undersöker saker mer. Hoppar gärna upp i sängen när man vaknar och lägger tassen på armen för att man ska klappa henne och önska god morgon. Sitter man och tittar på tv kommer hon gärna förbi för att bli klappad. Hon är ingen katt som ligger i knät, men vill gärna vara i samma rum som mig. Hon kommer och möter en när man kommer hem, då genom att lägga sig på mattan med magen uppåt för att bli kliad. Gillar att leka med fjädrar och bollar. Merneith är en katt som bara blir mysigare med tiden." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170929 - adopterades 171228)


Rianna - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart och vit semilånghårig. Född 170807. Lite blyg ännu men går att lyfta upp och är snart helt social. Syskon med Raoul, Roxy och Red Lady. Kommer från Östra Rynninge utanför Stora Mellösa.

(Inkom i jourhem 171002 - adopterades 171223)


Cocos
Hona. Svart. Född cirka 080706. Innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Tyr sig mest till hanar. Hundvan. Osäker och försiktig. Busig. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Mamman heter Afriky och syskonet Milbo.

131015: "Cocos är en katt som är väldigt känslig för nya människor och förändringar runt omkring. Hon är väldigt nyfiken, när jag ex städar (ej dammsuger) och går från rum till rum så följer hon med och tittar nyfiket på vad jag gör, om jag ej låtsas om henne kan hon vara ända inpå mig. Hon är också väldigt busig, hon älskar kattvippan med snören eller fjädrar i ena änden, små studsbollar är också jättekul.
Hon har en pojkvän (min egna katt) som hon alltid ligger tillsammans med och de tvättar varandra och myser. Kattkompis/pojkvän ska den här underbart söta katten ha." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 080906, flyttade till katthemmet 170306 - adopterades 171222)
Puzzel och Tazzel - adopterade till samma hemPuzzel aka Pussel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 060317. Social och kelig. Kattvan. Mamma till Tazzel. Vill flytta ihop med Tazzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Tazzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507 - adopterades 171222)Tazzel aka Tassel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 071117. Social och kelig. Kattvan. Dotter till Puzzel. Vill flytta ihop med Puzzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Puzzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507 - adopterades 171222)
Casey och Inese - adopterade till samma hemCasey
Hona, bruntigré, född cirka 090802. Van innekatt. Vill ha minst en kattkompis att gosa med. Busar själv, ej med andra katter. Snäll och väldigt kelig. Lite försiktig av sig. Rädd för småbarn. Behöver tid och tålamod i ny miljö. Försäkrad. Dotter till Grålla och syskon med Corey, Cary och Cody. Kommer från Askers By utanför Odensbacken söder om Örebro. Casey adopterades men kom åter då ägaren avled. Kom då från samma hem som Inese.

150130: "Casey är en elegant katt som för sig på ett elegant sätt. Hennes långa svans ser man näst intill alltid lätt svängandes upp i luften och hon går så nätt, ofta med ryggen höjd som en båge. Hon är allt en liten pingla. Ibland kan hon också busa vilt med sina leksaker och på sina klösbrädor. Hon gillar att springa efter godisar som man kastar iväg. Ibland kryper hon in under lakan, madrasser eller dylikt om hon hittar en liten öppning någonstans. Casey är ganska försiktig av sig än, men har blivit en supermysig katt som är väldigt kelig. Hon gillar när man pratar med henne och blir lätt gosig bara man är nära. Då börjar hon trampa med tassarna, darra med svansen och stryka sig mot allt omkring. Hon stryker sig även runt kring benen när det blir riktigt gosigt. Hon älskar att bli kliad runt halsen. Då trycker hon på mot handen så mycket hon kan. Hon kan kela och kramas lite i famnen också och kela lite i knät om man bär upp henne själv. Casey älskar andra katter också. Hon vill stryka sig mot dom och gärna mysa och sova med dom. Hon är väldigt nyfiken och är snabbt med och tittar om man öppnar en garderob, låda eller annat superspännande!" /Josefine, tidigare kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 091011, flyttade till katthemmet 150502 - adopterades 150628, kom åter 170903, flyttade till katthemmet 171110 - adopterades 171220)Inese
Hona. Blåsköldpadda. Född 2004. Social men lite försiktig med människor hon ej känner. Kommer från samma hem som Casey. Ägare har avlidit. Kommer från Laxå.

(Inkom i jourhem 170903, flyttade till katthemmet 171110 - adopterades 171220)


Vivi
Hona, svart och vit, troligen född 2016. Social och kelig. Vill vara ensamkatt samt ha tillgång till utevistelse. Inkom med sina fyra kattungar som hon lagt i en trädgård ute. Kommer från Vivalla i Örebro.

(inkom i jourhem 170828, flyttade till katthemmet 171207 - adopterades 171220)


Fancy Girl
Hona. Blå med liten vit fläck på bröstet. Född 2015. Van innekatt.
Inkom på grund av att när ägare flyttade till mindre bostad så trivdes inte katten.
Kommer från Lindesberg.

(Inkom till katthemmet 171209 - adopterades 171220)


Åskar
Hane, svart, född ca 170614. Nyfiken och busig, men lite feg kring människor fortfarande. Betydligt mer aktiv än sina syskon och skulle troligen må bäst av att få tillgång till utevistelse framöver (när han blivit helt trygg) för att få tillräckligt med stimulans.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Ålio, Åmia, Ålin, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171002: "Hej, jag heter Åskar (kallas även för Cesar) och är en framåt ung habe, enda sen jag och mina syskon kom till vårt jourhem har jag varit den som varit mest framåt. Jag har varit nyfiken och rätt så intresserad av att hänga med människorna som bor här, speciellt i köket då de kanske tappar nåtgot gott när de lagar mat. Jag äääälskar mat och att busa! Jag är redan rätt så grov i kroppen och stark säger de som jag bor hos och skulle behöva en kompis som jag kan få busa lite hårt med.
En stor önskan är att jag ska få komma ut på landet och ha möjligheten att vistas utomhus då jag är väldigt aktiv inomhus och ofta sitter och drömmer mig ut genom fönstret.
Jag och mina syskon har haft en tuff start i livet utomhus så jag är fortfarande lite blyg när det kommer till att bäras och klappas, men jag blir mer och mer modig för varje dag som går och det här med klappar är ibland inte helt tokigt faktiskt.
Har ni ett hem till mig? Hör av er till min kontaktperson!" /Mia och Emil, jourhem

(Inkom i jourhem 170824 - adopterades 171219)


Nonis
Hona, svartsköldpadda semilånghårig. Född 2014. Social och kelig. Van utekatt.
Inkom då hon ej gick ihop med nya hunden i hemmet. Kommer från Mullhyttan utanför Örebro.

(Inkom i jourhem 170618, flyttade till katthemmet 170809 - adopterades 171218)
Tom Petty och Elvis Presley - adopterade till samma hemTom Petty
Hane, rödtigré. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Gör dock framsteg snabbt. Bror till Elvis Presley som han vill fortsätta bo tillsammans med.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Tom är en kille som snabbt visade att han är en nyfiken liten prick som gärna vill vara med men än så länge på ett bekvämt avstånd, men avstånden minskar mycket för dag till dag. Kan inte motstå kattgodis." /Fanny, jourmatte

171206: "Tom är en liten tuff kille. Han är framåt men ändå avvaktande, han ligger gärna och sover på huvudkudden.
-"Det är tur att jourmatte har två händer, för när någon klappar på min bror Elvis, då vill jag också bli klappad."
Man behöver inte vara orolig för att tappa bort Tom... han släpper inte min sida under hela dagen, är jag på toa, då är Tom med, duschar jag, då sitter Tom utanför, lagar jag mat, då kan du ge dig på att Tom sitter bakom. Tom var ganska tuff redan när han kom, han var den som var modigast från början. Men även han har utvecklats väldigt mycket. Tom vill bo med sin bror Elvis." /Jourhemsmatte

(Inkom i jourhem 171006 - adopterades 171217)Elvis Presley
Hane, svart. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Bror till Tom Petty som han vill fortsätta bo tillsammans med.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Elvis är en kille som är lite mera avvaktande men med sin brors närvaro så tar han för sig allt mera och börjar sakta men säkert göra framsteg och närmar sig mer och mer för varje dag." /Fanny, jourmatte

171206: "Elvis är en kisse som har vuxit väldigt mycket i mina ögon. Han vet verkligen hur man gosar, väldigt social men fortfarande lite avvaktande. Sover gärna i sängen och vet att väckarklockan betyder 5 minuter gos och sen frukost. Elvis har gjort stora framsteg på kort tid, när han kom så gömde han sig under sängen så fort jag klev innanför dörren, nu kommer han och möter mig. Elvis vill bo med sin bror Tom." /Jourhemsmatte

(Inkom i jourhem 171006 - adopterades 171217)


Glenfiddich
Hane, svart och vit semilånghårig. Av veterinär uppskattningsvis född 2015.
Gosig och sällskapssjuk. Upphittad i Borensberg där han gått hemlös en tid utan att ägare kunnat hittas.

(Inkom i jourhem 170629 - adopterades 171216)
Chimmy och Niceguy - adopterade till samma hem


Niceguy
Hane. Vit med svarta fläckar, semilånghårig. Troligen född maj 2016. Van innekatt. Charmknappen intryckt på max. Superkelig. Lugn men ändå busig. Ligger helst på rygg i famnen och bara tar emot allt gos han kan få och spinnmaskinen puttrar för fullt. Störtskön kille med coolt underbart temperament. Modell medium i storlek. Behöver pälsvård. Troligen syskon med Kinser, Chimmy, Achak och mamman heter Shaylin. Upphittad dumpad i en kaninbur vid en affär.
Adopterades tillsammans med Chimmy men kom åter p.g.a. allergi hos barn.

(Inkom i jourhem 170131 - adopterades 170305, kom åter 171206 - adopterades 171216)Chimmy
Hane. Svart med vitt, semilånghårig. Troligen född maj 2016. Social, kelen och väldigt trevlig. Busig pojk med lugn i sinnet. Trivs bra som innekatt. Behöver en busig kattkompis. Verkar funka bra med barn. Troligen syskon med Niceguy, Kinser och Achak, troligen son till Shaylin. Upphittad dumpad i en kaninbur vid en affär.
Adopterades tillsammans med Niceguy men kom åter p.g.a. allergi hos barn.

(Inkom i jourhem 170131 - adopterades 170319, kom åter 171206 - adopterades 171216)


Ålio
Hane, bruntigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Man få klia lite på honom om man är försiktig. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Åmia, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Ålio är lekfull, mycket nyfiken och busig. Han tycker om att jaga studsbollar och busa med sina kompisar. Han kommer gärna fram och hälsar. Han visar intresse för människor och man kan klappa honom försiktigt och det går också att ta upp honom i famnen." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170824 - adopterades 171214)


Titti Sjöblom
Hona. Svart med vitt. Troligen född 160529. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Kelig men lite blyg i början. Myser gärna i knät. Syskon med Tom Jones, Taylor Swift och Tina Turner. Född ute av mamma Tuffelina som då var hemlös. Kommer från Hardemo utanför Kumla. Titti adopterades men kom åter då hemmets andra katt mobbade henne.

160911: "Titti Sjöblom är en försiktig liten tjej som än så länge är rätt osäker på människor. Men på nätterna är hon framme och busar med sin syster Taylor Swift. Gärna i jourmattes säng. Då kan de hålla på hela nätterna. Hon gör framsteg hela tiden och vågar sig fram mer och mer ju längre tid som går." /Linda, kontaktperson

(Inkom i jourhem 160802, flyttade till katthemmet 170117 - adopterades 170215, kom åter 170823 - adopterades 171210)


Siggan
Hona. Svartsköldpadda. Född 2005. Social och kelig. Van innekatt numera. Har tidigare varit utekatt då ägare bott i hus men trivs nu bra som innekatt. Kattvan då en katt till funnits i familjen, likaså hund. Ägare är nu gamla och orkar ej ha katten kvar. Kommer från Örebro

170623:Siggan är en supermysig liten tant som älskar att mysa. Hon lägger sig bredvid kudden när man går och lägger sig, och när man kliar henne under hakan är det nästan så hon vilar huvudet i handen på en! Magen är också en stor hit att bli kliad på.
Hon är väldigt lätthanterlig och gör absolut ingenting mot en. När hon hade ett veterinärbesök för att tömma några körtlar klagade hon bara när veterinären tömde dem. Hon går även ihop med våra egna katter, även fast vår yngsta kan vara lite väl livlig ibland. Hon är även väldigt matglad, så hon går på diet. Detta är något som vi i jourhemmet kan hjälpa till med att räkna ut för foder, så bli inte förskräckta över det! /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170405 - adopterades 171203)
Elvan och Femman - adopterade av sitt gemensamma jourhemElvan
Hona. Vit med svarta öron och svans. Född i nov-2016.
Lite försiktig med människor som hon inte känner. Kattvan. Van innekatt. Syskon med Femman.
Inkom på grund av förändring så katten ej kunde stanna. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170604 - adopterades 171202)Femman
Hona. Vit med svarta öron och svans. Född i nov-2016. Lite försiktig med människor som hon inte känner. Kattvan. Van innekatt. Syskon med Elvan. Inkom på grund av förändring så katten ej kunde stanna. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170604 - adopterades 171202)