Adopterade katter februari 2016: 18 st
Tom Jones
Hane. Svart med vitt. Troligen född 160529. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap att busa och gosa med. Syskon med Tina Turner, Taylor Swift och Titti Sjöblom. Född ute av mamma Tuffelina som då var hemlös. Kommer från Hardemo utanför Kumla.

170215: "Detta är en riktigt härlig kisse som när han är trygg gärna gosar,pratar med dig och spinner så det dånar! Gör du i ordning maten i köket står han gärna på diskbänken och håller koll, får det där speciella uttrycket i ögonen som betyder att han vill att du ska sänka din panna mot hans och huvudbuffa. Han är en nyfiken och lekfull liten kille med medelenergi, sitter gärna på balkongen och spanar på det på det som rör sig utanför.
En lite blyg och försiktig kisse som kan behöva lite tid i en ny miljö och med nya människor innan han känner sig trygg. Tror därför att en lugnare miljö utan för mycket stim och stoj, men ändå med intryck, nog skulle passa honom bra. Han har hos mig visat prov på utvecklingsmöjligheter då han, när jag haft besök, efter en stund försiktigt vågat sig fram för att leka och gosa med en del av mina besökare. Med tålamod och träning ser jag bara att detta blir bättre och bättre! Han vill gärna ha en likasinnad kattkompis att busa och gosa med! I jourhemmet har han bott med en kisse det inte riktigt klickat med, tror att han har saknat den närhet en riktig kattkompis kan ge.
Han är en kisse som funkar bra som innekatt med rätt stimulans och klättermöjligheter men som jag också tror har modet och nyfikenheten att kunna bli utekatt.
Har du hemmet och tålamodet att ta emot denna goa men lite försiktige kisse tveka inte, han kommer att tacka dig med så mycket kärlek!" /Linda, jourhem

(Inkom i jourhem 160802 - adopterades 170225)


Antonia - adopterad av sitt jourhem
Hona. Cremesilvertigré. Troligen född 2015. Social och kelen. Upphittad i väldigt magert skick vid Arbogaån strax utanför Arboga. Ingen ägare hittad.

170130: "Antonia är en vacker katt med sin ljusa päls och bärnstensfärgade ögon. Är en sällskaplig och tam katt, men är lite försiktig och springer iväg om man närmar sig för hastigt. Tycker inte om att bli buren, men sover gärna i sängen och när hon blir klappad spinner hon högt. Sitter gärna i fönstret och tittar ut, leker med sina leksaker eller klättrar på kattställningen.

Hon verkar trivas med kattsällskap, ligger gärna nära sin stora trygga jourhemskatt, och vill därför ha en snäll och lekfull kattkompis i nya hemmet. Hon har träffat lugna hundar utan problem. Bör nog ej bo med yngre barn. "

(Inkom i jourhem 161018 - adopterades 170224)


Tina Turner - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart med vitt. Troligen född 160529. Vill ha kattsällskap att busa och mysa med. Trivs som innekatt. Kelig och social. Blyg i början. Gillar att mysa i knät och sova med i sängen. Syskon med Tom Jones, Taylor Swift och Titti Sjöblom. Född ute av mamma Tuffelina som då var hemlös. Kommer från Hardemo utanför Kumla.

(Inkom i jourhem 160802 - adopterades 170219)


PimPim
Hona. Svart. Född cirka 7 juli 2009. Van innekatt. Katt- och hundvan. Lite blyg, men busig, kelig, lekfull och nyfiken. Funkar bra med andra katter, men passar nog även som ensamkatt. Mamma heter Polly, brorsan heter Plopp. Kommer från Odensbacken. Adopterades men kom åter då hon inte trivdes längre.

161206: "Pimpim var till en början försiktig katt och kom fram först på nätterna men allt eftersom blev hon mer och mer social och tillgiven. En katt som är lugn, nyfiken och älskar att få oändligt med kli. Pimpim älskar också att ligga och sova med en i sängen och gosa ner sig i filtar. Det går alltid att flörta med henne genom att ge henne godis. En härligt mysigt katt som bara visade mer och mer av sin personlighet allt eftersom tiden gick!" /Tidigare jourhem

(Adopterades i februari 2011, kom åter i jourhem 161106, flyttade till katthemmet 161204 - adopterades 170219)


Nicco
Hane. Svart med vitt. Född 2006. Van innekatt. Trivs bäst som ensamkatt. Social men något reserverad i början. Inkom på grund av att tidigare ägaren avled. Kommer från Örebro. Adopterades men kom åter på grund av jobb utomlands.

160404: "Nicco var till en början lite tillbakadragen och ville vara mycket under min säng. Men redan första dagarna ville han komma fram och nosa lite på mig! Det tog sedan inte lång tid förrän han ville ha klappar och uppmärksamhet :)

Idag gillar Nicco att vara i fred ibland och kommer fram när han vill ha uppmärksamhet. Han gillar mest att ligga på mattan och bli klappad på magen och kliad bakom örat. Han visar tydligt när han vill bli klappad på magen och gillar att spinna. Ibland kan han tom sitta och spinna för sig själv när han har det gött. Han kan ibland sitta bredvid mig i fåtöljen och gosa men gillar inte att sitta i knät eller bli buren. Han gillar även att sova i min säng på dagarna. Nicco bits aldrig hårt men kan markera med att bita löst när han har fått nog av klappning.

Nicco gillar inte att leka med leksaker så mycket, han är mer av en gammal gosfarbror. Men ibland kan han få ett ryck och hoppa omkring och klösa på saker eller rota i lådor. Det tycker han är kul. Han är väldigt nyfiken. Han är även väldigt ljudkänslig. Han har fortfarande inte vant sig vid att bo i stan (jag bor vid våghustorget). Om någon låter för mycket vill han dra sig tillbaka in under sängen.

Nicco skulle passa bäst hos någon som är lugn, gillar att klappa kattmage och som inte redan har en katt! /Sandra, jourhem

(Inkom i jourhem 160306, flyttade till katthemmet 160601 - adopterades 160710, kom åter till katthemmet 161231 - adopterades 170219)


Grete - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart med vitt, semilånghårig. Troligen född 2011. Lite blyg och avvaktande. Behöver mycket pälsvård. Har gått hemlös i Gusselby senast sedan september 2014. Kom in med sina två kattungar Coupinne och Collin som hon lagt i en bod.

(Inkom i jourhem 150708 - adopteraes 170216)


Chipper
Hona. Röd med vitt. Född 2003. Van innekatt. Vill ha katt- eller hundkompis. Både kattvan och hundvan med en labrador från jourhem och en ganska livlig Springer Spaniel från tidigare adoptivhem. Behöver mycket sällskap om dagarna. Äääälskar mys i knät och i famnen. Väldigt social. Tycker ej om små barn. Inkom på grund av förändrade levnadsförhållanden i hemmet. Kommer från Fjugesta. Adopterades men kom åter på grund av förändringar i hemmet.

110503: "Chipper marscherade in direkt i transportburen när vi skulle hämta henne och steg lika värdigt ut hos oss, för att strax bete sig som om hon alltid bott här. Hon är som en liten hund, springer och hälsar när det kommer någon och när vi kommer hem försöker hon genast klättra upp i famnen. Chipper är en väldigt nyfiken katt som vill vara med överallt. Hon är vaken och kan roa sig ett bra tag med att hoppa runt med en leksaksmus eller jaga en boll genom lägenheten. Hon dricker helst vid kranen i badkaret och ligger gärna långa stunder i knäet för att mysa. Annars tillbringas mycket tid åt att spana på vad som händer utanför vardagsrumsfönstret eller åt att soooova i fåtöljen.
Hon kom tillsammans med Chatter och sitter gärna och tvättar henne. Helst vill hon leka med henne också, men det ingår inte i Chatters planer.
En jättefin och supertrevlig katt!" /Jourhemmet

(Inkom till jourhem 110430 - adopterades i september 2011, kom åter 161005, flyttade till katthemmet 161207 - adopterades 170215)


Jolanta
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Troligen född juni 2015. Lite blyg men nyfiken. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

160822: "Det här är Jolanta. Hon är lite mer än ett år gammal. När hon kom till oss i våras så låg hon under badkaret de första dagarna. Men efter någon vecka så tröttnade hon på det och började smyga runt i vardagsrummet och snart så följde hon nyfiket efter oss överallt. Idag fem månader senare så är hon en tam social hona som leker busar gosar, hon ligger gärna nära i soffan och hälsar dig välkommen hem om dagarna. Av jolanta får man mycket kärlek och omtanke, hon bor i samma hem som Tibby och hennes kattungar. Jolanta har uppfostrat dessa ungar och tagit ett enormt ansvar för dem, hon tvättar dem, leker, gosar och uppfostrar dem. Tillsammans har de fyra bildat en liten familj och det har varit fantastiskt som jourhem att få följa. Det enda hon fortfarande jobbar med är att bli buren, det är ingenting hon uppskattar i dagsläget men med lite mer tid så kommer det också att släppa. Jolanta är en katt som behöver sällskap av en kompis, så hon bör komma till ett hem där det finns en kattkompis." /Mia, jourhem

(Inkom i jourhem 151201 - adopterades 170212)
Ice och Miss Fiona - adopterade av sitt gemensamma jourhemIce
Hona. Vit. Troligen född 2013. Trivs som innekatt men behöver tillgång till innätad balkong/utegård. Social och kelig. Upphittad i Oxhagen och ingen ägare har gett sig till känna.

151130: "När Ice först kom till mig var hon väldigt reserverad. Men blev efter lite tid en trygg, kelig och social katt. Men hon väljer verkligen sin människa. På min dotter kan hon ligga i knät och mysa. Ice är väldigt glad i mat. Hon är alltid först fram till matskålen. Hon busar mest för sig själv men även lite med andra katter. Är ingen överaktiv katt. Hon kan även mysa lite med andra katter. Men ev kan hon vara ensamkatt." /Anne-Sofie, jourhem och kontaktperson

(Inkom i jourhem 151018 - adopterades 170209)Miss Fiona
Hona. Svartsköldpadda. Född 050426. Innekatt. Vill ha kattsällskap att gosa med. Undergiven andra katter. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Född ute vid Glommans sommarstugeområde bortom Adolfsberg. Syskon med Miss Fia och Miss Freja.

131015: "Miss Fiona är en jättesnäll katt som föredrar katter framför människor, visst har jag fått klappa henne och även min systerson, men hon väljer verkligen människan. Hon kommunicerar med mig genom att sätta sig nära mig och titta på mig, ibland stirrar hon. Jag har lärt mig vad det är hon vill, då jag lärt mig de olika sätten att titta/stirra. Hon älskar kattvippan med snören i ena änden, när vi leker med den brukar hon glömma allt annat.
Hon ska absolut ha kattsällskap, hon älskar att bli tvättad och bli ompysslad och hon vill få tvätta o pyssla om tillbaka. Hon älskar min 10 åriga Hona. de två och Tekla brukar ligga tillsammans alla tre. Hon bör inte bo ihop med en dominant katt då hon är ganska undergiven." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom till katthemmet 060318, flyttade till jourhem 060419 - adopterades 170209)


Tuffelina
Hona. Svart med vitt, semilånghårig. Troligen född 2013. Verkar trivas som innekatt. Skulle kanske kunna vara utekatt men då måste hon ha blivit helt trygg först. Kan bo med kattsällskap men även vara ensamkatt. Väldigt lekfull. Gillar laserpekaren. Busig med andra katter. Nyfiken. Var först blyg och försiktig men har med tiden blivit en jättekelig och kontaktsökande katt som följer efter personalen ibland och kräver att bli klappad! Behöver pälsvård. Kommer från Hardemo utanför Kumla där hon setts hemlös under ett par års tid. Inkom med sina fyra kattungar Tina Turner, Tom Jones, Titti Sjöblom och Taylor Swift.

161030: "Tuffelina dök upp hos en familj mager och eländig med fyra ungar, var skygg men går nu att klappa, hon älskar det, men kan ta tid med nya människor. Hon leker mycket, funkar med andra katter men även som ensamkatt. Älskar Sheba kyckling i sås. Kommer med tiden att bli en underbar liten katt" /Marita, jourhem

(Inkom i jourhem 160731, flyttade till katthemmet 161030 - adopterades 170208)


Serenity - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart. Troligen född 2014-2015. Social och trevlig, väldigt framåt. Har haft en tuff start i livet men verkar ha ett starkt psyke. Har blivit hundbiten och är därmed livrädd för hundar. Verkar passa bäst som ensamkatt. Skulle avlivas pga osämja i kattgruppen men räddades i sista stund.

(Inkom i jourhem 160818 - adopterades 170208)


Signild
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2011. Innekatt. Vill ha kattsällskap. Social och kelig. Troligen mamma till Siri Juni och Sally Juli som hon inkom med. Var dräktig igen vid inkomst och födde Pennie i jourhem. Kommer från en stor koloni katter utanför Kumla.

160513: "När Signild kom till oss var hon väldigt avvaktande. Men när man lär känna henne märker man att hon är en riktig liten gosis. Hon älskar att bli klappad och kommer och lägger sig i sängen varje kväll där hon lägger sig bredvid vid sängkanten eller på ens mage. Soffan är också en stor favorit! Hon lägger sig på ryggstödet och kan ligga där i evigheter.
Signild gillar att vara med när man lagar mat (har man tur kan man få lite hjortfärs att smaska på!). Hon har inget problem med nya människor men gillar att dra sig tillbaka och kommer fram när hon vill äta och kolla läget. Hon är fortfarande lite vaksam med snabba rörelser och rullar sig på golvet när man kommer hem men det är inte säkert att hon vill bli klappad.
Dammsugaren är riktigt otäck och jag har för vana att göra ett bzzz-ljud innan jag sätter på den för att förvarna och otrevligheten. Att lyfta går an men bara en mikrosekund. Vi har syskonbarn på 3 och 5 år som varit på besök och det har inte varit något problem. Hon fattade snabbt att sovrummet är privat område och när hon blir trött på att bli klappad så går hon helt enkelt och lägger sig i sovrummet där hon vet att hon får vara ifred. Om Signild fick bestämma skulle hon bo i ett lugnt hem med en lugn vuxen kattkompis. Hon blir lätt sotis om man klappar för mycket på vår egen katt Sirius och kommer och helt sonika och puttar ner honom från sängen :D Även om hon är lite blyg ibland så visar hon exakt hur hon vill ha det!" /Ida-Mari, jourhem

(Inkom i jourhem 150722, flyttade till katthemmet 170128 - adopterades 170208)


Mjau
Hane. Bruntigré med vitt bröst och tassar. Född 2003. Van utekatt. Kattvan. Van vid både stora och små hundar. Älskar barn! Social och trevlig. Kommer från Gusselby utanför Lindesberg från samma hem som Prinsen. Adopterades men kom åter på grund av sjukdom hos ägare. Kommer från samma hem som Prinsen, Tippen och Fancia.

(Inkom i jourhem 091016 - adopterades i april 2010, kom åter i jourhem 161114, flyttade till katthemmet 170201 - adopterades 170205)


Taylor Swift - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart med vitt. Troligen född 160529. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Lekfull med lite blyg ännu. Syskon med Tom Jones, Tina Turner och Titti Sjöblom. Född ute av mamma Tuffelina som då var hemlös. Kommer från Hardemo utanför Kumla.

160911: "Taylor Swift är en aning mer framåt än sin syster Titti Sjöblom. Hon tycker inte människor är fullt så läskiga som syrran gör. Precis som sin syster är det en katt som är full i bus när hon känner sig säker." /Linda, kontaktperson

(Inkom i jourhem 160802 - adopterades 170208)


Hilde
Hona. Blåsmoke med vitt, semilånghårig. Född ca 090421. Van innekatt. Van att gå i sele. Social och trevlig. Kattvan. Vill ha en kattkompis att busa och mysa med. Behöver ha bra klättermöjligheter. Behöver pälsvård. Hittades dumpad i en väska utanför katthemmet tillsammans med sin mamma Desideria och syskonet Tessie. Adopterades men kom åter på grund av att hon inte trivdes längre i hemmet.

110117: "Hilde är en social och trevlig kattflicka som följer jourmatte och jourhusse överallt. Hon är gärna med för att se vad som händer. Hilde vill gärna vara nära sina kattkompisar och behöver komma till ett hem där det finns åtminstone en kattkompis att mysa med. Hon klättrar gärna och leker med leksaker. Hilde är dock rädd för mindre barn, och gömmer sig om de kommer på besök. Hilde är en vacker kattjej, med näpet ansikte och en plym till svans som hon stolt bär upp. Tycker om att bli kammad. Rumsren." /Sandra Christensson, kontaktperson

(Inkom till jourhem 090526, flyttade till katthemmet 111003, kom åter till katthemmet 161023 - adopterades 170203)


Bika - adopterades av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpaddstigré med vitt. Född i jourhem 120824. Van innekatt. Social, busig och gosig. Sitter gärna på jourmattes axel. Mycket trygg i sig själv. Backar inte för en redig brottningsmatch med brorsan. Dotter till Indigo, syster till Mysa och Grabben.

(Adopterades juli 2013, kom åter i jourhem 151119 - adopterades 170201)


Zelda Soul
Hona. Blå. Född 2014. Van utekatt men verkar även trivas som innekatt. Vill vara ensamkatt. Kattvan och hundvan. Mycket social och kelig. Inkom då det fanns små barn i familjen som katten inte tycker om. Hade med sig två små kattungar. Kommer från Glanshammar utanför Örebro.

161111: "Jag är en vacker nätt dam med 2 år på nacken! Just nu bor jag i ett Jourhem med både hundar och två andra katter, vilket varken gör mig till eller från!
Det viktigaste i världen enligt mig är människorna jag bor med och HUR MYCKET man kan få dom att klappa mig! :) Jag ääääälskar mina tvåbentingar och dom säger att dom sällan skådat en sån gospropp som mig, vilket jag tar som en komplimang! Jag välkomnar dom ljudligt med rop och kurrande så fort jag hör dom!
Förutom människor så finns det en sak till jag verkligen brinner för & det är mat, MAT, MAAAAATTT! Det är oväsentligt för mig om det är min eller din mat, för vem bestämmer egentligen sånt? I min värld är allt ditt mitt, och ja, det visar jag genom att sitta antingen bredvid eller på bordet så fort mat finns i åsyn! :) Av mitt nya hem kräver jag massor av mat och kärlek sen är resten ganska oviktigt! :) Jag är van vid små barn. Så länge dom är snälla mot mig, och klappar mig ofta, så bor jag gärna ihop med dom!" Puss & Kram från Zelda Soul genom jourmatte Ida

(Inkom i jourhem 161025 - adopterades 170201)