Adopterade katter januari 2017: 26 st
Melody
Hona. Svartsköldpadda med vitt, semilånghårig. Född cirka 120930. Van innekatt. Vill ha kattsällskap. Kelig men lite blyg till en början. Behöver mycket pälsvård. Syskon med Notlin. Kommer från ett ställe utanför Nora. Adopterades tillsammans med Feo men kom åter på grund av förändringar i familjen.

(Inkom till jourhem 121209 - adopterades februari 2013, kom åter till katthemmet 160831 - adopterades 170131)


Tossie
Hona. Bruntigré med vitt. Född 2013. Van innekatt. Van ensamkatt. Lite blyg och försiktig emot människor hon ej känner. Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Hallsberg.

(Inkom i jourhem 161215 - adopterades 170130)


Stella-Maj
Hona. Vit med brunmönstrad svans. Född i juni 2014. Van innekatt och vill fortsätta som det. Katt- och barnvan. Är i stort behov av sällskap och behöver en kattkompis i sitt nya hem. Social och kelig. Ej småbarnsfamilj. Inkom på grund av att hon inte trivdes i sitt tidigare hem av okänd anledning. Kommer från Degerfors. Adopterades men kom åter på grund av ändrade familjeförhållanden.

160831: "Stella-Maj har en fastställd diagnos, Autoimmun dermatit. Det är en kronisk sjukdom som innebär att hon har "felkopplingar" i immunsystemet och kommer alltid att ha det. Denna sjukdom kan utlösa hudutslag. Hon kan slicka, klia och bita på kroppen tills små sår och blåsor uppstår. Sjukdomen kan ha utlösts av lite allt möjligt, t.ex. insektsbett, matbyte, allergi osv. Detta är ingenting som smittar varken till människor eller djur. Hon äter för närvarande 1/2 kortisontablett varannan dag och kommer troligtvis behöva medicineras större delen av sitt liv för att hålla hudsjukdomen i schack. Hon äter tabletterna som godis precis som de är!

Stella-Maj är otroligt social, älskar allt och alla! Hon vill gärna gosa mycket och hela tiden. Mycket bus finns det i damen också! Springer runt och härjar med sina leksaker både själv och med sina människor om dom också är bussugna. Hon ligger gärna med i sängen och sover, helst på sin människa också haha. Ju närmare man får vara desto bättre. Väldigt tillgiven kisse som kommer direkt när man ropar på henne.
Stella-Maj är enkel i all hantering, mycket snäll och förlåter en på en gång när man behövt bråka lite med henne. Tycker inte det är någon hit att sitta i transportburen och klagar gärna högljutt tills man släpper ut henne igen haha.
Stella-Maj har bott tillsammans med katter som inte gillar henne och som gärna ger tjuvnyp och en smäll när ingen ser. Hon är till och med då snäll och går bara undan när någon är taskig mot henne. Hon trivs bäst när hon får vara i ett lugnt hem med en snäll kattkompis och med en människa som är hemma mycket och kan ge henne all den kärlek damen förtjänar :) " /Marika, fd kontaktperson

(Inkom till katthemmet 160410 - adopterades 160417, kom åter till katthemmet 160508, flyttade till jourhem 160614 - adopterades 170129)


Nissa
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2015. Ensamkatt. Behöver bli utekatt. Mysig och nyfiken tjej. Pratglad, social och väldigt kelig. Lättanpassad i ny miljö. Upphittad i Ormesta, Örebro där hon fött sina ungar Latoya, Killian och Koffi utomhus.

(Inkom i jourhem 160718 - adopterades 170129)
Zeb och Zummo - adopterade till samma hemZeb
Hane. Bruntabby. Troligen född 160616. Trivs som innekatt. Kelig och gosig. Full i fart. Kan vara lite blyg med folk han inte känner, men det går över fort. Syskon med Zam, Zeppo och Zummo. Inkom på grund av att ägare hade flertalet okastrerade katter med ökande antal och behövde hjälp att minska ner antalet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

(Inkom i jourhem 160811 - adopterades 170128)Zummo
Hane. Bruntigré. Troligen född 160616. Söker ett hem med hundkompis eller eventuellt som ensamkatt. Lekfull men något lite försiktig ännu. Syskon med Zam, Zeppo och Zeb. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

(Inkom i jourhem 160811 - adopterades 170128)


Wipeout - adopterad av sitt jourhem
Hane. Vit, semilånghårig. Hörande. Född 2013. Antingen innekatt i ett stort hus med mycket aktivering eller i ett hus på landet där han får tillgång till utevistelse. Behöver bli ensamkatt i ett lugnt hem utan småbarn. Mysig och lätthanterlig kille som anpassar sig snabbt, vill gärna vara nära men säger ifrån när det blir för mycket. Kommer från Nora.

160705: ”Wipeout har bott hos mig sen i slutet av januari 2016 och är en underbar liten herre som vill hitta sitt föralltid hem. När han kom in till mig var han smutsig och extremt tovig. Han har nog varit på en lång vandring under en väldigt lång tid. Trots detta så är han väldigt social och kontaktsökande, vill ha mycket uppmärksamhet och kärlek. Dessutom ger han mycket kärlek och uppskattning tillbaka.

Han tycker mycket om mat, äter både torrfoder och blötmat varje dag. Gärna med lite extra vatten i blötmaten då han är lite dålig på att dricka. Blir ofta lite bortskämd med godis och räkor, det älskar han och vet precis vart gotteskåpet finns hemma. Han tycker om att leka, speciellt med bollar och att springa genom tunnlar när man drar ett snöre eller liknande framför. Han behöver mycket aktivering för att inte bli uttråkad, så ett hem där någon är hemma mycket skulle den lilla herren älska eller ett hem på landet där han ensam får njuta med vinden i pälsen. Dock utan andra katter, andra katter är det värsta han vet och visar det tydligt. Så ensamkatt vill han vara, med mycket kärlek och bus. Andra aktiviteter som gillas är att sitta och titta ut genom fönster, att bli klappad och kliad samt att käka på lite kattgräs som gärna får finnas i nya hemmet. Han är väldigt lätthanterlig vilket är skönt när det gäller pälsskötsel och kloklippning, pälsen måste borstas regelbundet och givetvis klorna också (klippas). Han kan säga ifrån när han tycker att det blir lite för mycket, så ett hem utan små livliga barn vore nog det bästa.

Vill komma till ett lugnt hem och vill vara en i familjen!” /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 160124 - adopterades 170126)


KTM - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född omkring 160626. Busig och börjar inse att människor inte är så fasliga, kommer nog snabbt utvecklas till att bli social och go om man jobbar med henne. Van vid stora hundar. Född i en lada i utkanten av Vintrosa, av mamma Honda. Syster till Harley Davidsson och Yamaha.

(Inkom till jourhem 160828 - adopterades 170124)
Jan och Jessika - adopterade till samma hemJan
Hane. Röd med vitt. Troligen född 2013. Trivs som innekatt. Vill fortsätta bo med Jessika. Tycker ännu att händer är läskiga men gosar gärna med fötterna och runt benen. Väldigt busig och aktiv. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och sedan skall flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160316 - adopterades 170124)Jessika
Hona. Svartsköldpadda med vitt, semilånghårig. Troligen född 2014. Trivs som innekatt. Vill fortsätta bo med Jan. Väldigt busig och aktiv. Väldigt kelig. Lite blyg, främst i ny miljö. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och sedan skall flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160316 - adopterades 170124)


Assar
Hane. Bruntigré med vitt. Av veterinär uppskattad född 2010. Trivs som innekatt. Trivs som ensamkatt. Behöver tid och tålamod i ny miljö. Väldigt kelig när han blivit trygg. Svarar ofta när man pratar med honom eller lockar på honom. Försiktig av sig ännu när det kommer till mycket rörelser och höga ljud. Behöver ett lugnt hem utan småbarn. Gått hemlös länge och kom fram till ett stall utanför Arboga.

161130: "Assar kan till att börja med tyckas vara en mycket skygg katt. Men bara han får den tid han behöver för att känna trygghet och vänja sig vid sina nya människor så släpper rädslan och han njuter av att bli klappad och kan till och med låta sig bäras lite i famnen. När Assar väl känner sig trygg och litar på dig är han hur kelig som helst. Han gillar att bli kliad på huvudet och snällt trycka sitt huvud mot ditt. Han gillar mat och kommer springande så fort man lockar honom till matskålen. Och det är just vid matskålen som man försiktigt kan börja klappa honom. Andra katter är han intresserad av men kan bli lite dominant så han passar nog bäst som ensamkatt eller med en kattkompis som bestämmer. Han är en lugn katt men kan också busa runt med bollen." /Kristina, jourhem

(Inkom i jourhem 160706 - adopterades 170114)
Kerstin och Linnea - adopterade till samma hemKerstin
Hona. Svart med vitt. Född cirka 160712. Lite försiktig ännu men nyfiken. Har blivit matad vid en sommarstuga och upphittad vid Skedevi Skogalund i Vingåker.

(Inkom i jourhem 161023 - adopterades 170113)Linnéa
Hona. Svartsköldpadda. Född ca 160625. Försiktig och blyg än men hanterbar. Behöver tid att landa i ny miljö. Infångad i Zinkgruvan.

(Inkom i jourhem 160927 - adopterades 170113)


Lisbeth
Hona. Svart med vitt. Troligen född cirka 160906. Social och lekfull Upphittad i Vretstorp utanför Örebro där hon följde med en honkatt in till en familj men ingen ägare har hittats.

(Inkom i jourhem 161013 - adopterades 170113)


Mirremåns
Hane. Bruntabby med vitt. Född 2001. Van utekatt. Van vid barn och hundar. Väldigt kelen och tillgiven. Inkom på grund av flytt. Kommer från Dylta Bruk utanför Örebro.

(Inkom i jourhem 161023 - adopterades 170113)


Cissina - adopterad av sitt jourhem
Hona. Blåsköldpadda. Född 2009. Van innekatt. Social och kelig. Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 161031 - adopterades 170113)


Korre - adopterad av sitt jourhem
Hane. Svart med vitt. Född ca 150618. Social och lekfull. Upphittad alldeles ensam i Kvistbro utanför Fjugesta.

(Inkom i jourhem 150715 - adopterades 170113)
Jakko och Jabez - adopterade av sitt gemensamma jourhemJakko
Hane. Röd med vitt. Troligen född juni 2015. Blyg och osäker på människor men börjar bli gosig. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

(Inkom i jourhem 151201 - adopterades 170112)Jabez
Hane. Bruntabby med vitt. Troligen född i maj 2015. Blyg och osäker på människor, men hanterbar. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

(Inkom i jourhem 151201 - adopterades 170112)


Pinja
Hona. Svartsköldpadda. Född 050618. Exotic. Har stamtavla och heter i stamtavlan S*Roscinas Mimmi. Van innekatt. Van ensamkatt. Lite försiktig i början, men blir sen social och tycker om att ligga i knät. Vill bo i ett lugnt hem utan barn som ensamkatt. Inkom på grund av att ägaren avled.

(Inkom i jourhem 161128 - adopterades 170109)


Zaina
Hona. Bruntigré. Troligen född 2014. Van utekatt och behöver fortsätta som det. Hon fungerar bra med barn och andra katter. Är en jättesnäll liten fröken. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rödsätter utanför Hallsberg. Mamma till Superherohampus, Spiderman, Shehulk och Supergirl.

(Inkom i jourhem 160821, flyttade till katthemmet 161219 - adopterades 170108)


Figgelina
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2012-2013. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Försiktig och behöver mycket tid för att bli trygg i ny miljö. Syster med Ulla-Bella. Kommer från Hjulåsen i Garphyttan.

161012: "Figgelina eller Conchita, som vi kallar henne, är en mjuk och behaglig undergiven hona som skulle må bra av att ha en lugn och trygg hankatt vid sin sida i sitt framtida hem. Hon är van vid andra katter så fler katter i hemmet är inget hinder. Vi har märkt att hon tytt sig till hemmets trygge och undergivne hankatt. När hon ser att han är lugn blir hon lugn. De ligger ofta tillsammans.

Hennes något veka temperament gör att hon inte är lämplig för en barnfamilj.

Den person/de personer som adopterar henne bör ha förståelse för att hon behöver lite egen tid, särskilt i början. Tålamod är viktigt.

Hon kan vara både utekatt och innekatt. Tidigare innan hon kom till vårt hem var hon utekatt. Hos oss har hon hela tiden varit innekatt. Det har fungerat problemfritt. Hon går inte fram till..." Läs mer

(Inkom i jourhem 160203, flyttade till katthemmet 161012 - adopterades 170108)


Kenneth
Hane. Svart. Född 161004. Hundvan. Mycket social och lekfull. Syskon med Karina och mamman heter Zelda Soul. Kommer från Glanshammar utanför Örebro.

(Inkom i jourhem 161025 - adopterades 170106)


Karina
Hona. Blå. Född 161004. Mycket social och lekfull. Syskon med Kenneth och mamman heter Zelda Soul. Kommer från Glanshammar utanför Örebro.

(Inkom i jourhem 161025 - adopterades 170103)


Yuki
Hona. Vit. Döv. Född 140716. Vill vara ensamkatt. Van innekatt och ska fortsätta som det. Van att gå ut i sele. Van vid småbarn och är väldigt tålig med barn. Hon är en livlig katt som älskar höjder och att vara överallt. Kräver mycket uppmärksamhet. Inkom på grund av att hon inte trivdes med de andra katterna i hemmet. Kommer från Örebro.

161031: "Yuki betyder snö på japanska och döptes därför till Yuki istället för ordet snö. Yuki är speciell då hon är döv, men är lika mycket katt som alla andra hörandes katter. Visst så låter Yuki när hon vill att du klappar eller tar upp henne, hon kanske låter för att hon vill att du fixar blötmat till henne då hon är en matälskare av blöt- och råmat så kallat BARF. Men det är det som gör henne speciell. Hon älskar att hoppa upp, undersöka och springa som en glad 2 åring. Hon älskar även att vara ute. Oj, oj vad hon blir galet kär när hon är ute i sin sele.
Hon har extra instinkter också som katt. Hon gräver gärna innan hon dricker sitt vatten, efter maten gräver hon gärna vid skålen för att "gömma" maten. Hon är en underbar vacker katt med sitt speciella jag som alla andra har sin egna personlighet. Har man hjärta för att det kan låta i hemmet då hon själv inte hör det hon gör så är hon underbar!
Psst! En laserpekare är en favoritleksak, ta fram en sådan och peka och du kommer se hur tokig hon blir haha :) Det går bara inte att inte älska henne." /Tidigare ägare

(Inkom i jourhem 161030 - adopterades 170105)


Eddy
Hane. Vit med lite svart. Troligen född 2014. Kan vara ensamkatt. Kattvan. Har en trång tårkanal som han inte lider av eller stör sig på utan bara är ett "skönhetsfel". Gått hemlös i området Vivalla i Örebro.

161128: "Eddy är en kelgo och lekfull katt! Han älskar att vara med hela tiden! Han gillar att leka med andra katter men leker väldigt mycket själv också! Han älskar mat! Och han sover alltid med en i sängen. Han är ingen skygg katt han är väldigt social" /Jourhem

(Inkom i jourhem 160408 - adopterades 170101)