Adopterade katter juli 2017: 14 st
Carla
Hona. Svartsköldpadda. Född ca 060523. Stor katt. Van innekatt. Kattvan och har tidigare bott med flertalet andra katter. Lite blyg och behöver tid på sig att bekanta sig med främmande människor. Adopterades men kom åter tillsammans med Mimer då ägaren avled. Född ute i Bångbro söder om Kopparberg av skygg mamma.

060911: "När Stickan och Carla kom till oss var dom mycket skygga, man kunde inte komma i närheten av nån av dom förrän dom sprang och gömde sej, och dom spottade och fräste åt oss. Nu några veckor senare är dom som helt nya katter! Fortfarande kan dom vara lite rädda när det kommer främmande, men för oss i familjen har dom fått fullt förtroende. Dom är mycket aktiva och har väldigt kul med dom andra kattungarna, och tyr sej till mina egna vuxna katter. Soffan brukar vara fullbelagd på kvällen, då ligger dom tillsammans med dom andra kattungarna Claire, Shorty och Yoline och spinner så det hörs lång väg :) Annars är det BUS som gäller! Dom är mycket vackra med fina proportioner, och dom kommer att bli riktiga snyggingar, båda två!" /Malin

(Inkom i jourhem 060724 - adopterades i dec 2006, kom åter i jourhem 170302, flyttade till katthemmet 170425 - adopterades 170730)


Marilla
Hona. Brunspotted. Troligen född 2013. Trivs som innekatt. Aktiv och busig. Bör få vara ensamkatt. Blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Inkom med en större kattunge, Jaydess, och två väldigt små, Jackson och Juni. Upphittad i ett stall i Mosås utanför Örebro.

170715: "Marilla är katten för dig som har massvis med kärlek och omtanke att ge, som har viljan och tålamodet att bygga upp en trygghet för en osäker kisse som ännu inte lärt sig lita på människor och som är intresserad av att hjälpa till med den utvecklingen. Marilla är en lekfull och påhittig kisse. Hon är full med bus och knasiga idéer och kan vara riktigt rolig att titta på! Hon är finurlig, eftertänksam och på sin vakt, men också nyfiken och hon behöver en människa som är villig att hjälpa henne övervinna den där vaksamheten genom att locka fram mer av nyfikenheten med hjälp av lek och godsaker. Hon behöver också en människa med tålamod och som är införstådd med att det är lång tid kvar innan Marilla är trygg och att hon under denna tid bör få vara inomhus i hemmets trygga vrå. Hon är en undergiven katt som lätt skräms och jagas bort av andra katter, därför bör hon få vara ensamkatt i sitt egna hem. Hon leker och busar mycket bra på egen hand och är en mästare på att roa sig själv. " /Rebecka, tidigare jourhem och kontaktperson
(Inkom i jourhem 161009, flyttade till katthemmet 170712 - adopterades 170726)


Black Boris - adopterad av sitt jourhem
Hane. Svart med vitt. Född 2007. Van utekatt. Van vid kattlucka. Kattvan. Social och kelig. Inkom då ägare flyttat till äldreboende och inte kunde ta med sig honom. Kommer från samma hem som Old Frasse. Kommer från Arboga.

(Inkom i jourhem 170111 - adopterades 170723)


Maysa
Hona. Brunspotted med vitt. Född 2013. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Lite blyg ännu men kommer snart att bli trygg. Inkom med Milea, Gavin, Gonzo, Gorby, Georgia och Geneva. Mamma till Milea. Inkom då ägare blev vräkt och bostadslös. Kommer från Glanshammar utanför Örebro.

170202: "Maysa älskar munspel men hatar elgura, kommer gärna fram vid högre oktaver och "Mjauar" med mellan tonerna.
Tycker ej om kristallkattsand. Hon tycker om mer vanlig kattsand eller träpellets fungerar också bra.
Blötmat fungerar Pussi i varierade smaker, lika så Sheba, men det är fredagslyxfirande, burkblötmaten äter hon inte lika mycket av och du kan behöva slänga halva matskålen dagen efter.
Hon har aldrig blivit klappad av gäster, inte heller pratat med andra människor när jag haft besök.

Hon kan ibland få för sig att..." LÄS MER

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 170205 - adopterades 170723)
Umami och Kinone - adopterade till samma hemUmami
Hona. Blåtigré. Född i maj 2010. Social och kelig. Van innekatt. Varit utekatt en kortare period förut. Syskon med Kinone. Umami är något ljusare i färgen än Kinone. Inkom då ägare fått en lägenhet där lägenhetsinnehavaren var allergisk och ägaren ej fick ha katterna där. Kommer från Örebro. Umami vill ha samma hem som Kinone.

170521: "Umami är en självständig katt, men tycker om sällskap och att gosa. Hon är betydligt mer aktiv och lekglad än sin syster Kinone och tycker bäst om att jaga sitt rosa skosnöre. Umami var lite mer försiktigt än sin syster Kinone när hon först kom till oss, men efter ett par dagar kände hon sig som hemma. Även Umami gillar att speja på folk och fåglar genom fönstrena och jäsa i solen." /Elias, jourhem

(Inkom i jourhem 170409 - adopterades 170721)Kinone
Hona. Blåtigré. Född i maj 2010. Social och kelig. Van innekatt. Varit utekatt en kortare period förut. Syskon med Umami. Inkom då ägare fått en lägenhet där lägenhetsinnehavaren var allergisk och ägaren ej fick ha katterna där. Kommer från Örebro. Kinone vill ha samma hem som Umami.

170521: "Kinone är en social katt som är pratglad och gillar sällskap. Hon är även lätt matfixerad och föredrar Mjau blötmat. Redan första dagen så hade kinone redan utforskat hela lägenheten och verkade inte vara rädd för något. På dagarna sitter och och spejar i fönstrena eller ligger och jäser i solen." /Elias, jourhem

(Inkom i jourhem 170409 - adopterades 170721)


Johan - adopterad av sitt jourhem
Hane. Röd med vitt. Troligen född juni 2015. Kan vara innekatt om han får stor yta på grund av att han är väldigt aktiv. Vill ha kattsällskap att brottas, jagas och mysa med. Blyg till en början men väldigt kelig när han känner sig trygg. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

160327: "Johan är en busig och aktiv katt med mycket energi. När han kom till oss fick man inte komma i närheten, men han numera börjat söka gos på egen hand. Dock är han fortfarande ganska reserverad. Med sin energi och aktiveringsbehov behöver han nog vara en utekatt, då han konstant hittar på bus inomhus - leker med gardiner, brunslock, mattor, blommor, och allt han kan stjäla som går att butta runt.

Eftersom han är ganska reserverad är han nog inte lämplig tillsammans med barn, då han markerar med både tänder och klor när han inte är bekväm. Däremot fungerar han väldigt bra med vår andra jourkatt som vi fick samtidigt, som har haft väldigt stort tålamod med hans lekar och bus." /Tom och Caroline, jourhem

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160930, flyttade åter till jourhem 170128 - adopterades 170721)


Ruvan
Hona. Svartsilvertabby. Troligen född 2013. Börjar bli social men lite blyg ännu. Gått hemlös i Zinkgruvan.

170328: "Hej! Jag heter Ruvan och är ca. 4 år gammal. Jag är en jättegosig tjej, jag gillar att bli klappad på hela kroppen då myser jag så att jag dreglar lite. Jag har även träffat en stor hund men den ignorerar jag, andra katter gillar jag att gosa/leka med. Barn i åldrarna 1 - 6 år går också väldigt bra. Jag vill gärna ha katt kompisar och jag kan nog tänka mig att bli en inne/utekatt." Ruvan via jourhemmet

(Inkom i jourhem 170202, flyttade till katthemmet 170609 - adopterades 170716)


Kicka
Hona, bruntigré med vitt, född 130919. Van utekatt men kan säkert vara innekatt då hon tycker det är läskigt ute. Kan behöva lite tid i nytt hem för att känna sig hemma. Väldigt snäll. Kan vara ensamkatt. Mamman heter Smila. Inkom då ägare skulle in på ett ålderdomshem dit katterna inte kunde följa med. Kommer från Nykyrka.
(Inkom i jourhem 170329 - adopterades 170712)


Tippen
Hona. Svartsköldpaddstigré med lite vitt. Troligen född 2004. Van utekatt. Kattvan men trivs nog bäst som ensamkatt. Väldigt bestämd dam som inte bör bo med barn. Myser gärna i knät. Upphittad vid Västhaga, Örebro tillsammans med sina ungar Tianna, Tierra, Tillie och Tineke. Adopterades men kom åter på grund av sjukdom hos ägare. Kommer från samma hem som Mjau, Fancia, Ozzie och Prinsen.

170328: "Tippen är en otroligt mysig och sällskapssjuk äldre dam som vet vad hon vill. Det första hon gjorde när hon kom hit var att stanna upp påväg ut från transportburen (som hon hatar) för att få lite klappar. Hon pratar gärna med oss och svarar på tilltal med ett purrrr. Hon är väldigt lugn och trygg och trivs bäst när hon får vara nära, även om hon vill ha möjlighet att gå undan och vara ifred också. Hon älskar att sitta klistrad mot oss människor, gärna på magen/i knät, annars ligger hon tätt, tätt intill och spinner. När man kommer hem/kliver upp på morgonen eller bara kommer ut från toaletten är det inte ovanligt att hon springer före och floppar ner på rygg för att bli kliat på magen. Hon är pigg och busar gärna om rätt leksak erbjuds, ibland busar hon även på egen hand med småprylar eller lådor.

I början sov hon i sängen med oss men brukar nu natta oss för att sedan gå till favoritstolen. Dock kommer hon gärna tillbaka för lite klappningar under natten och för att se om det finns någon chans för en tidig frukost. Då vi har haft en kompis som sovit på vår soffa ett par gånger har dock varken han eller vi vaknat en enda gång av att hon pratat. Detta tror vi skulle kunna vara för att hon blir mer sysselsatt när hon har två rum med personer i som hon kan hålla koll på under natten, medan hon blir lite ensam och uttråkad när det bara är vi. Vi har funderat på om hon kanske hade trivts bäst med en kattkompis som kunde hålla sällskap på natten men hon verkar trivas bra som ensamkatt i övrigt. Hon blir till och med avundsjuk om jag och min pojkvän kramas i soffan. Då pratar hon för att berätta att hon minsann också vill ha uppmärksamhet. Helst ska hon sitta/ligga mellan oss, det är bästa platsen. Vi har inga andra djur eller barn så vi vet inte om hon går bra ihop med dem, men det kanske de gamla ägarna som svara på.
Vi tror också att hon skulle prata mindre på natten om hon fick vara utekatt, då hon är van att vara det och verkar behöva den aktiveringen. Hon visar sitt intresse för att gå ut bland annat genom att springa som en raket mot dörren så fort någon av oss kommer hem, samt att hon drar tassen på fönsterrutan när det är finväder som för att visa att vi ska öppna.
Tippen vill ha ett lugnt hem då hon har lite problem med en förkalkad disk i ryggen som gör att hon inte vill bli klappad där (det går dock jättebra om man är försiktig). Hon vill inte bo i ett hem med barn som kan råka vara lite hårdhänta, för då kommer hon säga ifrån. Dock hindrar det henne inte från att busa, hoppa eller kela, det är enbart vid beröring nära svansen hon får ont. Hon föredrar mjuk mat så som mousse då hon dragit ut en del tänder. Hårdmat sväljer hon hel men det verkar fungera det med, men kanske inte som enda mat.
Hon är verkligen en helmysig katt som vi tror har många härliga år kvar." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 080701 - adopterades i november 2008, kom åter i jourhem 170118, flyttade till katthemmet 170618 - adopterades 170711)
Totten och Tinisa - adopterade av sitt gemensamma jourhemTinisa
Hona. Brunspotted. Född 2004. Van innekatt. Vill bo ihop med sin bästis Totten. Van att bo med andra katter och tycker om att gosa med andra katter. Hundvan. Nyfiken, busig, social och kelig men lite försiktig av sig. Haft ett tillfälligt hem hos en kvinna som sedan inte haft möjlighet att ha henne kvar.

160804: "Sedan Oktober 2015 har Tinisa bott tillsammans med Totten hos mina föräldrar som nu är jourhem till dom. Mina föräldrar har en golden retriever hemma och alla tre trivs jättebra tillsammans! Totten och Tinisa är två bestämda kissar, när dom vill gosa kommer dom och myser för fullt. Men när dom inte är sugna är det ingen idé att försöka Då går dom och lägger sig i en av hemmets alla stora garderober och myser tillsammans, den som kommer då och stör blir inte poppis haha. Tinisa är mer avslappnad hemma hos mina föräldrar än hon var hemma hos mig. Här har hon större chans att gå undan och vila ostört nu och det tycker hon är toppen. Hon är också framme mer och vill gärna prata och gosa med alla hemmets familjemedlemmar Hon har en kronisk förkylning vilket gör att hon rosslar och nyser lite emellanåt men detta är inget farligt eller smittsamt. Ibland blir hon extra snuvig och då får hon äta medicin (enkel och snäll i medicinhantering) men hon har inte behövt göra det på 1,5 år. Tinisa lever för sin bästis Totten och vill helst alltid vara nära honom! :) " /Marika, kontaktperson
(Inkom i jourhem 130512, flyttade till katthemmet 130823 - flyttade åter ut i jourhem 140126 - adopterades 170705)Totten
Hane. Svart. Född 2005. Van innekatt. Vill bo ihop med sin bästis Tinisa. Van att bo med andra katter. Hundvan. Lite blyg men väldigt snäll, kelig och gosig. Fått tillfälligt hem hos en kvinna som sedan inte haft möjlighet att ha honom kvar.

160804: "Sedan Oktober 2015 har Totten bott tillsammans med Tinisa hos mina föräldrar som nu är jourhem till dom. Mina föräldrar har en golden retriever hemma och alla tre trivs jättebra tillsammans! Totten och Tinisa är två bestämda kissar, när dom vill gosa kommer dom och myser för fullt. Men när dom inte är sugna är det ingen idé att försöka Då går dom och lägger sig i en av hemmets alla stora garderober och myser tillsammans, den som kommer då och stör blir inte poppis haha. Totten har sedan vi fick in honom i organisationen haft lite höga njurvärden och pga. det så äter han specialfoder lämpligt för njurar. Visar inga symptom och när han äter fodret håller han sig kry. Han har kroniska besvär med sina öron vilket gör att han behöver medicin resten av livet. Detta behövs bara ges en gång var åttonde vecka numera och han sköter sig jättesnällt under hela proceduren! Han är väldigt nyfiken och så fort man kommer hem ska han kolla in läget och har man ex handlat ska han nosa på under undersöka alla varor innan dom packas in En väldigt rar kisse!" /Marika, kontaktperson
(Inkom i jourhem 130512, flyttade till katthemmet 130823 - flyttade åter ut i jourhem 140126 - adopterades 170705)


Honda - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svart, semilånghårig. Av veterinär uppskattad född 2014. Hundvan (schäfer). Väldigt osäker på människor och håller sig ännu undan, men kommer säkert med mycket tid och tålamod att smälta för fjäsket. Dök plötsligt upp i en lada i utkanten av Vintrosa där hon la en kull ungar: KTM, Yamaha och Harley Davidsson.

161113: "Honda är väldigt lugn och nyfiken. Än så länge har jag inte fått henne att leka, men när katten Nisse kommer in till henne i köket blir hon busig. Hon kommer helt klart bli en myskisse när hon väl litar på oss!" /Carola, jourhem
(Inkom till jourhem 160828 - adopterades 170703)


Skrotnisse - adopterad av sitt jourhem
Hane, svart med vitt, långhår. Troligen född 2012-2014. Van vid andra katter. Väldigt osäker på människor ännu, håller sig helst undan och vill inte bli klappad än. Han har under minst ett års tid strukit runt på Atleverket utanför Örebro och på gårdarna däromkring, utan att någon ägare kunnat hittas.
(Inkom i jourhem 170329 - adopterades 170703)