Adopterade katter maj 2017: 14 st
Arizona
Hona. Bruntabby. Troligen född 2015. Social och kelig. Upphittad otroligt mager och utmärglad vid rastplatsen Tjurlången utanför Arboga.

(Inkom i jourhem 161028 - adopterad 170525)


Rod Stewart - adopterad av sitt jourhem
Hane. Blå. Född ca 160813. Social och lekfull. Kommer ifrån Lanna utanför Örebro. Inkom på grund av att ägaren hade för många katter.

161115: "Rod Stewart är en pigg och busig kille. Han är liten till växten för sin ålder. Rod är ingen knäkatt eller goskatt han är lite reserverad mot människor men inte blyg utan föredrar hellre kattsälskap. Han sover i sängen och lägger sig bredvid jourmatte när de tittar på tv. Roddan behöver ett hem utan barn men med en kattkompis."/Ulrika, kontaktperson

(Inkom i jourhem 160917 - adopterades 170524)


Judith
Hona. Svartsköldpaddstabby med vitt. Troligen född 2013. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap att busa och gosa med. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

170202: "När Judith kom till oss hade hon först svårt med förtroendet, hon gömde sig gärna när vi människor vistades i rummet hon befann sig i. Med tiden började hon våga sig fram mer, men sprang gärna iväg och gömde sig om man klappade henne. Hon blev väldigt tajt med en av katterna, sov tillsammans med honom och tydde sig till honom. Det jag märkte direkt när Judith kom till oss var att hon har så mycket energi, hon hade nämligen försökt klättra gardiner. Det räcker med att jag glömmer kvar något litet på bordet för att sedan nästa dag behöva få krypa på alla fyra för att hitta saken. Judith leker väldigt mycket, speciellt med små bollar som låter när man kastar iväg de.

Nu ett år senare, är Judith en otroligt fantastisk dam! Hon är den som tillsammans med en annan katt möter mig vid dörren när jag kommer hem, går jag in på toan tidigt på morgonen är hon där för att gosa och bli klappad. Hon kan bli buren, men det är något hon helst gärna slipper så det är något man behöver fortsätta jobba med.

När jag dammsuger sitter Judith gärna och tittar på även om dammsugaren bara är 30 cm ifrån henne, medan de andra pojkarna springer för sina liv för att slippa monstret. Hon älskar att sitta vid fönstret och titta ut, på våren/sommaren sitter hon gärna i balkongen och njuter av den friska sommarluften. När gäster kommer på besök gömmer hon sig gärna en stund för att avvakta lite, sedan kommer hon fram.

Det Judith skulle behöva är en kattkompis som tycker om att leka samt gosa, men som också är trygg i sig själv. Dvs en som inte försvinner när det kommer hem gäster då jag märkt att mina katter som är framåt fått henne att våga bli framåt." /Charlotta, tidigare jourhem

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 170508 - adopterades 170521)
Lee och Levis - adopterade till samma hemLevis
Hane. Rödtigré med vitt. Troligen född 140611. Van innekatt. Vill flytta till samma hem som Lee. Lite blyg men lekfull. Syskon med Lee. Född ute mitt i Örebro. Adopterades till samma hem som Lee men kom åter på grund av att det tillkom en hundvalp i hemmet som de båda var rädda för.

140921: "En gosig liten kille som älskar att leka och mysa. Ofta man hör ett kurrande nedanför sig för att snart upptäcka att det sitter en liten tuss där som vill ha ens uppmärksamhet. Väldigt nyfiken krabat! " /Jourhemmet
(Inkom i jourhem 140820 - adopterades 141019, kom åter i jourhem 170109, flyttade till katthemmet 170409 - adopterades 170517)Lee
Hane. Bruntigré med vitt. Troligen född 140611. Van innekatt. Vill flytta till samma hem som Levis. Lite blyg men lekfull. Syskon med Levis. Född ute mitt i Örebro. Adopterades till samma hem som Lee men kom åter på grund av att det tillkom en hundvalp i hemmet som de båda var rädda för.

140921: "Lite försiktig kille som älskar att leka. Han kelar gärna men är lite blyg av sig till en början. Älskar laserpekaren och att leka med sitt syskon Levis ." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 140820 - adopterades 141019, kom åter i jourhem 170109, flyttade till katthemmet 170409 - adopterades 170517)


Barrett
Hane. Svart med vitt. Av veterinär uppskattningsvis född 2011. Helt orädd för hundar. Social och kelig. Vill bli utekatt. Upphittad på Von Rosensteins väg 11 i Kumla och ingen ägare funnen.

(Inkom i jourhem 161008 - adopterades 161201, kom åter till katthemmet 170409 - adopterades 170517)


Marylou
Hona. Svart med vitt. Född cirka 130805. Kan vara innekatt med stor yta och innätad balkong/rastgård eller utekatt på landet. Vill ha en kattkompis att busa och mysa med. Social, lekfull och en underbart sällskaplig katt! Marylou behöver tandborstning en gång i veckan p.g.a. plackbildning. Upphittad i Oxhagen.

150809: "Hej! Mitt namn är Marylou. Jag är ungefär 2 år gammal och önskar mig en egen familj. Jag behöver ha en kattkompis som tycker om att busa (för jag blir lätt uttråkad). Jaga ikapp, springa i lekrör, laserpekare och även vippor är jättekul. I lekröret brukar jag gömma saker som är människornas; tops och små genomskinliga påsar med handtag tar jag om jag får chansen och ligger det mat i påsarna är det extra roligt. Utöver min busiga sida kan jag också vara väldigt go och kärleksfull. Jag vill gärna ligga och mysa med en kattkompis, att ligga och tvätta varann tycker jag är jättemysigt. Min jourmatte kan berätta mer när ni kontaktar henne." /Marylou genom jourhemmet

"Det är lite speciellt med Marylou. Tänderna ska borstas varje dag och hennes vänstra tårkanal är antingen igenväxt eller så är hon född utan den. På grund av det så rinner ögat. Man måste tvätta bort det och smörja med vaselin minst 1-2 gånger per dag beroende på ögat, (hon har varit hos en ögonspecialist). Men låt inte detta avskräcka er för hon är en helt underbar katt för den som är beredd på att adoptera en kisse med lite större omsorgsbehov!" /Anne-Sofie, jourhem och kontaktperson

(Inkom i jourhem 131007, flyttade till katthemmet 170323 - adopterades 170517)


Kastanjetta
Hona. Svartsköldpadda, semilånghårig. Troligen född 2011. Dam med bestämda åsikter och stark personlighet. Osäker på människor och behöver mycket tid och tålamod för att bli trygg med oss tvåbenta. Inkom från en man i Nora som hamnade på sjukhus och sedan flyttade in på äldreboende.

170411: "Bakom en försynt fasad döljer sig denna lilla, men supergosiga kattjejen Kastanjetta. Hon älskar när du pratar med henne, rullar runt, kuttrar och spinner. Och hon säger bestämt till om hon känner sig bortglömd och vill bli klappad. En försiktig och blyg kisse som är nyfiken men kanske springer iväg om du närmar dig för snabbt, men så länge du närmar dig med försiktighet - gärna lite böjd och med handen utsträckt (så du inte ser så förskräckligt stor och lång ut!) - så får du mer än gärna klappa och klia, kanske till och med på magen!
Kastanjetta behöver ett lugnt hem med möjlighet att få komma fram i sin egen takt. Inte för mycket partaj, lek och stoj. Hon vill kunna spana på dig på håll, liksom se att allt är ok, innan hon bestämmer sig för om du är värd att lära känna ;) Ja, för trots sin försynta approach finns det en bestämd kisse med stor integritet där under och vinner du hennes förtroende kan hon godkänna både att bli upplyft och gosa i din famn eller ett besök i din säng.
Kastanjetta kan nog tänka sig en snäll och lugn kattkompis, dock verkar hon minst lika nöjd i människosällskap. Utevistelser är inte något som lockar då det är alltför mycket ljud och rörelse där. Hemmets trygga vrå är mysigast (men det får förstås gärna finnas utkiksplats för fågelskådning!) /Rebecka, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 160113 - adopterad 170516)
Lillmyra och Medley - adopterade av sitt gemensamma jourhemLillmyra
Hona. Blåtigré. Född 100517. Van innekatt. Social och trevlig. Inkom då tidigare ägaren blev bostadslös och inte kunde behålla henne. Kommer från samma hem som Medley. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170315 - adopterades 170514)Medley
Hane. Bruntabby, semilånghårig. Född 160416. Van innekatt. Social och trevlig. Behöver mycket pälsvård. Inkom då tidigare ägaren blev bostadslös och inte kunde behålla honom. Kommer från samma hem som Lillmyra. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170315 - adopterades 170514)


S*Junglemist's Winterland Beauty aka Sissi
Hona, spotted snöbengal med stamtavla. Född 110720. Van innekatt men även att gå ut några svängar när det är varmt ute. Behöver ett lugnt hem som ensamkatt utan andra djur. Ej barnfamilj. Social och kelig. Inkom då hon ej trivdes med något i sitt hem. Kommer från Örebro.
OBS! Priset för denna katt är 3.000:-

(Inkom i jourhem 170303 - adopterades 170512)


Indigo - adopterad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpaddsspotted. Född 2011. Innekatt. Vill ha tillgång till innätad balkong. Busig kisse som vill ha kattsällskap att hålla sig sysselsatt med. Mycket mysig och go kisse, sover gärna vid kudden och har stort behov av närhet. Försiktig till sättet. Lite blyg för främmande. Ej barnfamilj. Upphittad i närheten av Stadsbiblioteket i Örebro där hon letade mat vid soptunnorna. Var dräktig när hon hittades och födde 120824 Mysa, Bika och Grabben i sitt jourhem.

150512: "Indigo är mycket försiktig och försynt till sättet. Hon är gosig på sina villkor. Vill sitta i knät och gosa om jag sitter i soffan, i sängen är jag lite farlig. Hon är gosig om jag sitter på golvet men går jag förbi ryggar hon fortfarande lite. Hon blir väldigt rädd för ljud och hastiga rörelser så man får vara försiktig när hon är i knät så hon inte blir rädd och får panik. Hon älskar andra katter och ska definitivt ha en kattkompis, helst en ung sådan då hon är lekfull. Men ingen dominant katt då hon själv har drag av det. Hon kan i buset bli rätt så dominant har jag upptäckt på senare tid. Hon älskar min innätade balkong och måste ha en bra balkong att kika på fåglar från. Passar inte i barnfamilj, hon är fullkomligt panikslagen av barn och speciellt små sådana. Hon är en underbart fin liten fröken som har mycket charm trots att hon är så harig av sig. Hon kan prata ganska mycket och ropar alltid in flocken, när det är mat eller om hon är gossugen." /Sofia, jourhem

(Inkom i jourhem 120817, till katthemmet 130322 - flyttade åter ut i jourhem 130424 - adopterades 170511)Hindra
Hona. Rödtigré. Troligen född ca 160507. Rädd för människor fortfarande, vill inte att man kommer för nära, men har stor potential att utvecklas till en kelig kisse i rätt hem med mycket tid, tålamod och fjäsk. Kommer från ett ställe utanför Kumla.

170331: "Lilla fina Hindra har gjort stora framsteg på senast tiden. Hon visar sig och är nyfiken. Hon busar och kommer fram till mig och nosar. Hon är fortfarande försiktig men hon är väldigt nyfiken av sig. Det dröjer nog ett tag till innan hon är mogen att flytta, men hon är på gång." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 161123 - adopterades 170506)


Joanna
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Troligen född juni 2015. Blyg men nyfiken. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

170323: "Joanna är en tam katt förklädd till blygis. Hon kan verka avvisande,men i själva verket tycker hon det här med klappar är supermysigt. Bara man närmar sig med försiktghet får man gärna gosa hur mycket som helst. Joanna behöver ett lugnt hem. Blir det för rörigt går hon undan och gömmer sig. Hon skulle säkert kunna trivas som ensamkatt om hon får tillräckligt mycket sällskap.
Hon kan också bo med andra katter. Även om hon här inte har varit särskilt kontaktsökande mot de andra så har det heller inte varit några större konflikter. " /Linda, jourhem och kontaktperson

(Inkom i jourhem 151201 - adopterades 170505)