Adopterade katter maj 2018: 5 st
Lily
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Tjofsan och Spencer Reid.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där de gått hemlösa.

180423: "Här har vi charmtrollet Lily! Hon är en liten och otroligt nyfiken tös som fortfarande tycker att människor är lite läskiga. Hon är full av energi och kan rusa runt lägenheten tillsammans med våran yngsta katt, eller så svansar hon efter våran äldsta för att få uppmärksamhet. Hon behöver absolut komma till ett hem med minst en till katt som hon kan vara social med och busa med!
När vi fick henne kändes det som man knappt fick titta på henne innan hon sprang och gömde sig, men nu hoppar hon upp i sängen på mornarna för lite kel innan det blir liv i lägenheten och vi människor blir stora och läskiga. Hon kommer fortfarande behöva mer arbete för att bli en social och trevlig katt men hon har utan tvekan potentialen att bli det, och hon är redan på god väg! Hon behöver hamna i ett lugnt hem utan småbarn där hon kan få uppmärksamhet och stillhet när hon vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170922 - adopterades 180523)


Sigge Tramptass
Hane. Vit med rödtabby tecken. Född 2012. Social och kelig. Går bra med andra katter, lite större barn men är rädd för hundar. Van utekatt. Inkom på grund av flytt från hus till lägenhet där katten ej kan vara utekatt.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180318 - adopterades 180512)


Tissly
Hona, troligen född 2006, bruntabby med vit mage, vitt bröst och vita tassar. Liten till växten och otroligt söt! Mycket social och kelig, helt orädd för främmande människor och främmande miljöer. Van innekatt. Tycker inte om att resa. Blir lätt rastlös och är dålig på att aktivera sig själv, behöver därför en ägare som är extra engagerad i att aktivera Tissly mentalt för att hon ska må bra och inte gå runt och jama rastlöst om dagar och nätter. Ogillar att gå ut, vill helst bara vara inne.
Inlämnad på hittegodsavdelningen hos polisen i Västmanland 2011.

120102: "Tissly eller Tess som jag gärna kallar henne för är en fantastiskt katt. Hon älskar människor, kel, kärlek och hon vill gärna bli lite bortskämd med god mat, som i hennes värld är sallad, majs och lax. Hon älskar att sova tätt intill, bli kliad på magen men framförallt att bara få vara med. Hon brukar följa efter mig lite som en svans. Går jag på toa sitter hon snällt utanför och väntar. Hon pratar väldigt mycket och gillar när man pratar tillbaka. Hon är en riktig mys-kisse. Hon gillar att lata sig men minst lika gärna att springa runt och busa. Hon är allt en katt ska vara och ibland lite till ;)
Hon gillar inte att resa eller att instängd i en bur. Hon har dock inga problem att gå in i den och sitta där men stänger man gallret skriker hon som det inte fanns någon morgondag. När man väl släpper ut henne så är hon sitt charmiga jag igen. Hon klarar absolut av resor på typ en timme eller så men ju kortare och mindre instängd tid desstu lyckligare är hon.
Tissly charmar alla hon möter henne med sina stora vackra ögon och hennes kramgo sätt. Vill du ha en katt som ger dig kärlek och som du kan ha en liten konversation med, så är detta katten för dig!" /Jourhemmet

(Inkom till jourhem 110706 - adopterades 1208??, kom åter 180426 - adopterades 180509)
Lyndon och Arwen - adopterade till samma hemLyndon
Hane. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men är lite blyg att klappa ännu. Inkom med Leira, Lipton, Lucius, Leona och Larissa från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

(inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180328 - adopterades 180509)Arwen
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Lite försiktig och blyg och behöver tid på sig att blir bekväm med människor.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där hon och hennes kattungar Spencer Reid, Meeko, Tjofsan och Lily gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922, flyttade till katthemmet 171201 - adopterades 180509)