Adopterade katter maj 2018: 11 st
Stina Lilltass
Hona. Bruntigré och vit. Född juni 2014. Social och kelig. Van innekatt. Familjen fick barn och det tyckte ej katten om utan blev att vantrivas.
Kommer från Örebro. Adopteras ej till barnfamilj.

(Inkom till katthemmet 180521 - adopterades 180530)
Lajn och Killis - adopterade till samma hemLajn
Hona. Vit med bruntigré fläckar. Född 2006. Social och kelig när hon blivit trygg. Van utekatt nu, men har varit innekatt och fungerar lika bra båda. Kommer från samma hem som syskonet Killis och vill fortsätta bo med honom.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En mycket näpen och söt kattflicka som gärna ligger tätt intill i soffan på kvällen eller i sängen under natten. Lajn är ingen knäkatt, men hon är mycket tillgiven och det är inga problem att lyfta upp henne. Väldigt kelsjuk och spinner högt då hon blir klappad och rullar gärna runt och visar upp sin vita, fluffiga mage för att visa sin tillgivenhet. Bjuder gärna handen som klappar henne på ett tvättning och brukar också bita lite hårt i handen - så kallade kärleksbett - för att visa sin uppskattning.
Lajn är lugn och något försiktig, men tycker mycket om att leka med och springa efter snören. Hon har haft möjlighet till utevistelse hos sin tidigare ägare, men nöjde sig med att röra sig lite på gräsmattan intill huset och har föredragit att få vara inomhus. Söker ett hem med inte alltför mycket stoj och bus, tillsammans med brorsan Killis, där hon får mycket närhet av sin människa och möjlighet att vara inne hur mycket hon vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208 - adopterades 180530)Killis
Hane, svart med vita tecken. Född 2006. Social och kelig. Van utekatt nu men har varit innekatt, trivs dock bäst som utekatt. Kommer från samma hem som syskonet Lajn och vill fortsätta bo med henne.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En supermysig, stor kille som älskar att kela! Tycker om att bli upplyft och mysa i famnen, kan hoppa upp i exempelvis fönstret och går man förbi tar han tag i en med tassen för att han vill bli klappad. Lägger sig gärna intill en i soffan med hälften att kroppen i soffan och framtassarna i knät. Lugn och trygg, men kan lockas till lek med hjälp av laserpekaren! Söker ett hem tillsammans med systern Lajn där han får massvis med kärlek och möjlighet till att vara både ute och inne hur mycket han vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208 - adopterades 180530)


Tomtom - adopterad av sitt jourhem
Hane. Creme och vit semilånghårig. Född nov 2017. Social och lekfull. Går bra med andra katter. Van innekatt. Inkom på grund av allergi hos barn i familjen. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180328 - adopterad 180530)


Triana
Hona. Bruntigré. Född 2013. Social och kelig. Van innekatt. Inkom på grund av slagsmål med en annan katt i hemmet.
Kommer från Kumla.

(inkom i jourhem 180320, flyttade till katthemmet 180517 - adopterades 180527)


Rosy
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Troligen född 170814. Lite blygare än sina syskon samt mer försiktig men utvecklas hela tiden. Syskon med Rowena, Rover och Robbie.
Kommer från Östra Rynninge utanför Stora Mellösa.

(Inkom i jourhem 171002 - adopterades 180526)


Lily
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Tjofsan och Spencer Reid.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där de gått hemlösa.

180423: "Här har vi charmtrollet Lily! Hon är en liten och otroligt nyfiken tös som fortfarande tycker att människor är lite läskiga. Hon är full av energi och kan rusa runt lägenheten tillsammans med våran yngsta katt, eller så svansar hon efter våran äldsta för att få uppmärksamhet. Hon behöver absolut komma till ett hem med minst en till katt som hon kan vara social med och busa med!
När vi fick henne kändes det som man knappt fick titta på henne innan hon sprang och gömde sig, men nu hoppar hon upp i sängen på mornarna för lite kel innan det blir liv i lägenheten och vi människor blir stora och läskiga. Hon kommer fortfarande behöva mer arbete för att bli en social och trevlig katt men hon har utan tvekan potentialen att bli det, och hon är redan på god väg! Hon behöver hamna i ett lugnt hem utan småbarn där hon kan få uppmärksamhet och stillhet när hon vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170922 - adopterades 180523)


Sigge Tramptass
Hane. Vit med rödtabby tecken. Född 2012. Social och kelig. Går bra med andra katter, lite större barn men är rädd för hundar. Van utekatt. Inkom på grund av flytt från hus till lägenhet där katten ej kan vara utekatt.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180318 - adopterades 180512)


Tissly
Hona, troligen född 2006, bruntabby med vit mage, vitt bröst och vita tassar. Liten till växten och otroligt söt! Mycket social och kelig, helt orädd för främmande människor och främmande miljöer. Van innekatt. Tycker inte om att resa. Blir lätt rastlös och är dålig på att aktivera sig själv, behöver därför en ägare som är extra engagerad i att aktivera Tissly mentalt för att hon ska må bra och inte gå runt och jama rastlöst om dagar och nätter. Ogillar att gå ut, vill helst bara vara inne.
Inlämnad på hittegodsavdelningen hos polisen i Västmanland 2011.

120102: "Tissly eller Tess som jag gärna kallar henne för är en fantastiskt katt. Hon älskar människor, kel, kärlek och hon vill gärna bli lite bortskämd med god mat, som i hennes värld är sallad, majs och lax. Hon älskar att sova tätt intill, bli kliad på magen men framförallt att bara få vara med. Hon brukar följa efter mig lite som en svans. Går jag på toa sitter hon snällt utanför och väntar. Hon pratar väldigt mycket och gillar när man pratar tillbaka. Hon är en riktig mys-kisse. Hon gillar att lata sig men minst lika gärna att springa runt och busa. Hon är allt en katt ska vara och ibland lite till ;)
Hon gillar inte att resa eller att instängd i en bur. Hon har dock inga problem att gå in i den och sitta där men stänger man gallret skriker hon som det inte fanns någon morgondag. När man väl släpper ut henne så är hon sitt charmiga jag igen. Hon klarar absolut av resor på typ en timme eller så men ju kortare och mindre instängd tid desstu lyckligare är hon.
Tissly charmar alla hon möter henne med sina stora vackra ögon och hennes kramgo sätt. Vill du ha en katt som ger dig kärlek och som du kan ha en liten konversation med, så är detta katten för dig!" /Jourhemmet

(Inkom till jourhem 110706 - adopterades 1208??, kom åter 180426 - adopterades 180509)
Lyndon och Arwen - adopterade till samma hemLyndon
Hane. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men är lite blyg att klappa ännu. Inkom med Leira, Lipton, Lucius, Leona och Larissa från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

(inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180328 - adopterades 180509)Arwen
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Lite försiktig och blyg och behöver tid på sig att blir bekväm med människor.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där hon och hennes kattungar Spencer Reid, Meeko, Tjofsan och Lily gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922, flyttade till katthemmet 171201 - adopterades 180509)