Adopterade katter mars 2017: 27 st
Pantera - adopterad av sitt jourhem
Hane. Svart. Född 2012. Tidigare varit innekatt men varit utekatt sedan våren 2016. Bör nog bli ensamkatt, utekatt. Social och trevlig katt, men lite reserverad och försiktig av sig. Inkom på grund av ändrade förhållanden i hemmet. Kommer från Örebro. Adopterades men kom åter då han inte längre accepterade hunden och andra katten i hemmet efter en flytt ut på landet.

140716: "Pantera är social och lite busig men aldrig att han är dum eller bits hårt eller så. Leker och busar med Tarzmis och mig. Snäll och mysig." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 140710, flyttade till katthemmet 140820 - adopterades 141015, kom åter i jourhem 170117 - adopterades 170330)


Siri Juni
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född cirka 150616. Lite försiktig ännu men lekfull och mysig. Syskon till Sally Juli. Troligen syskon med Pennie från en senare kull och troligen dotter till Signild. Kommer från en kattkoloni utanför Kumla.

(Inkom i jourhem 150722 - adopterades 170331)


Spencer
Hane. Svart med vit prick på bröstet. Född 2009. Van utekatt. Van ensamkatt. Kan vara ensamkatt. Social och kelig. Inkom då ägare flyttat in på äldreboende och inte kunde ta sin katt med sig. Kommer från ett ställe utanför Mullhyttan.

(Inkom i jourhem 170213 - adopterades 170330)


Ann-Molly
Hona. Svart. Född 160528. Van innekatt. Vill ha kattsällskap. Kattvan. Helt tam, väldigt nyfiken och lekfull. Inkom på grund av allergi hos tidigare ägare. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 161215 - adopterades 170330)


Achak
Hane. Svart med vitt, semilånghårig. Troligen född maj 2016. Måste få bli utekatt för att få utlopp för sin energi. Kan vara ensamkatt. Funkar bra med barn. Busig, gosig och mycket sällskaplig. Väldigt energisk och påhittig katt som kräver oerhört mycket sällskap och stimulans. Behöver mycket pälsvård. Troligen syskon med Niceguy, Kinser och Chimmy, troligen son till Shaylin. Upphittad dumpad i en kaninbur vid en affär.

170320: "Den här knasbollen kallas Sudden. Han är väldigt aktiv, mycket klåfingrig och skvatt galen, på ett fantastiskt roligt sätt! Klättra, leta, pilla, dra, gräva, spola i toan, stjäla saker... Han bjuder på väldigt mycket underhållning och många skratt, inte sällan har jourmatte hjärtat i halsgropen när han far omkring. Hans energi och påhittighet sträcker sig långt utöver vad ett innekattsliv kan ge honom. Han är mycket sällskapssjuk och gosig, mysig och helt otroligt charmig, sådär riktigt bedårande, och han är väldigt uttrycksfull i sitt sätt att visa kärlek. Allt han gör är liksom dubbelt så intensivt jämfört med alla andra katter jag träffat. Emot andra katter är han hårdhänt när han busar, rätt dominant. Antingen ska en kattkompis klara hans tuffa påflugna sätt, eller så passar han säkert bra som ensamkatt, eftersom människors uppmärksamhet är hans allt här i världen. Sudden behöver bo i en familj som älskar katter med galenskaper och hyss i bakfickan, få ha någon i familjen hemma hos sig i stort sett hela dagarna, ute på landet där han får vara ute och jaga och klättra utan att hans nyfikenhet riskerar att han blir inlåst i grannarnas förråd gång på gång. Det här är inte en lämplig katt för heltidsjobbaren som vill ha en vanlig, enkel, busig katt - den här grabben är något alldeles eget, han är Drömkatten för den stora familjen som vill ha ett kärleksfullt plåster att älska och galen busmaskin att skratta åt!" /Jossan, tidigare kontaktperson

(Inkom i jourhem 170131 - flyttade till katthemmet 170319 - adopterades 170327)


Kivo
Hane. Svart med vitt. Av veterinär uppskattningsvis född 2012. Van utekatt. En mycket gosig och social katt som gillar att ligga på jourhusses arm och sova både dag som natt. Är med hela tiden som en liten hund. Setts gå runt och tiggt mat i 1 år hos grannar men ingen ägare hittats. Kommer från Kumla.

(Inkom i jourhem 161230, flyttade till katthemmet 170214 - adopterades 170326)


Simeon
Hane. Rödtigré. Född 160605. Van innekatt. Van vid lite större barn. Varit ensamkatt men skulle nog uppskatta en lekfull kompis. Social och lekfull. Inkom på grund av astma hos barn. Kommer från Örebro.

170310: "Simba trivs med barn. Han är innekatt, pigg och glad. Tycker om kyckling-godis (Whiskas). Gillar ej att klappas när han är i ett klösträd. Favoritmat är kalkon/kyckling torrfoder och Sheba, kalkon (Sauce Speciale)." /Tidigare ägare

(Inkom till katthemmet 170310 - adopterades 170326)


Kitty Lofot
Hona. Svartsköldpadda med vitt, semilånghårig. Född 2009. Behöver få fri tillgång till utevistelse för att få utlopp för sina väldigt starka behov av mental stimulans. Hon kräver en fast uppfostran med tydliga gränser, av en person som inte låter sig påverkas av hennes utmanande påhitt. Van innekatt. Kattvan och gillar kattsällskap att mysa och busa med, men passar inte med undergivna katter. Kan även trivas som ensamkatt. Är aktiv. Älskar att jaga snören, det kan hon göra i timmar. Social och kelig. Behöver mycket pälsvård. Kommer från samma hem som Skrållan Tigernos. Inkom på grund av förändrade förhållanden. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 160622 - adopterades 160929, kom åter i jourhem 161005 - adopterades 170325)


Simbasso
Hane. Röd, semilånghårig. Född 2007. Van innekatt, gillar att vara på balkongen. Van vid andra katter men kan troligen trivas som ensam katt också. Social och trevlig men lite blyg för nya människor. Behöver mycket pälsvård. Inkom på grund av att ägaren avlidit.

(Inkom i jourhem 170202 - adopterades 170323)


Ninjago
Hona. Svart. Född 2011. Har varit innekatt de två sista månaderna men trivs bäst som utekatt som hon varit tidigare. Kattvan och vill ha kattsällskap. Väldigt social och kelig. Inkom på grund av flytt från hus till lägenhet där det är djurförbud. Kommer från Karlstad.

161214: "Ninja är 5 år och en lugn dam. Tycker om att mysa. Hennes favorit godis är beef sticks och vill helst ha små bitar. Kattmjölk och ost är också gott! Hon älskar att klättra i träd och är en duktig jägare." /Tidigare ägare

(Inkom i jourhem 161214 - adopterades 170321)


Tarald
Hane. Bruntabby. Född 2009. Van utekatt och behöver fortsätta som det. Behöver lite längre tid inomhus i nya miljön för att bli trygg innan han kan börja gå ut. Vill ha en snäll, trygg kattkompis att mysa och busa lite med. Behöver mycket tid och tålamod men är väldigt kelig och social när han blir trygg, dock lite avvaktande. Stor katt. Kommer från samma hem som Minette, Lindy, Labelle, Fontana, Lorne, Onni, Olina, Alex, Laterna, Brand, Trond och Pia-Mia. Inkom på grund av allergi. Kommer från Lindesberg.

160610: "Detta är en go liten kisse med ett bagage som gjort honom ängslig och avvaktande, något som kräver förståelse och tålamod av oss människor.

När han blir trygg och får förtroende för dig visar han sitt rätta gosiga jag, en kisse som vill ha sällskap, vara nära och mysa. Kommer och huvudbuffar för att bli smekt på huvudet och kliad bakom öronen och spinner så gott.

Mycket matmotiverad, duktig på att klura ut aktiveringsleksaker (det har funnits ett antal olika i jourhemmet)

Mycket bra kroppskontroll, har nästan aldrig sönder något.

En lugn katt som tycker om att busa i lagom mängd.

Tarald skulle önska (tror jourmatte):
..." Läs mer...

(Inkom i jourhem 150611, flyttade till katthemmet 160610 - adopterades 170319)


Fia-Lotta
Hona. Svart. Troligen född 2013. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap som hon kan busa med. Katt- och hundvan. Social och kelig. Lite blyg. Inkom med sina kattungar Fellow och Ferlice. Har gått hemlös ett längre tag i Fellingsbro.

170115: "Väldigt lugn katt som älskar att få en massa pussar och helst bara vill ligga och mysa med sin människa. Gillar inte att bli buren men älskar och bli kliad på magen och bli ompysslad. Man kan kamma henne utan problem även om det kanske inte är det första hon vill göra. Älskar dreamies. Leker bra med leksaker. Tycker INTE om transportburen. En väldigt lugn katt som kommer överens med både killar och tjejer, både dominanta och blyga. Behöver inte bli utekatt, trivs jättebra inne." /Louise, jourhem

(Inkom till jourhem 151001 - adopterades 170317)Kimbo
Hane. Vit med svarta fläckar. Född i april 2016. Van utekatt. Mycket social och kelig. Inkom då ägare blivit allergisk. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170120 - adopterades 170317)


Teodor
Hane. Bruntigré med vitt, semilånghårig. Troligen född 2014. En stor katt. Väldigt social och kelig. Behöver mycket pälsvård. Dumpades på katthemmet.

(Inkom i jourhem 170219 - adopterades 170316)


Tiggy
Hona. Bruntigré med vitt. Född 160402. Trivs som innekatt. Hundvan. En jättegosig och trevlig tjej. Busig och lekfull. Syskon med Tonka och Tippy. Mamman heter Tusselo.

(Inkom i jourhem 160405, flyttade till katthemmet 170224 - adopterades 170316)
Lilledu och Big Daddy - adopterade till samma hemLilledu
Hane. Bruntigré med vitt. Född omkring 160730. Är oskiljaktig med Big Daddy (hane i jourhem) och ska flytta tillsammans med honom. Social, trevlig och busig. Liten till växten. Kommer ifrån Lanna. Inkom på grund av att ägaren hade för många katter.

161129: "Jag kallar honom Lasse. Han är en självständig, enkel och rakt av trevlig pojk. Han är inget klängigt plåster som kräver mycket uppmärksamhet. Han gillar gos och mys korta stunder, sen har han annat att göra eller går till pappa och myser istället. Andra katter är poppis, både som lekkamrater och sällskap för mys, han sover ofta tätt intill sin stora lugna fosterpappa. Lasse är duktig på att sysselsätta sig själv, han leker gärna med alla slags leksaker. Titt som tätt försöker han tappert ta nacksving på de tre gånger så stora vuxna katterna, trots att han blir nerbrottad varje gång. Lille Lasse, Lasse Liten, är en härlig familjemedlem i litet format. Trevlig, behaglig och alldeles lagom." /Josefin, knotaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 160917 - adopterades 170314)Big Daddy
Hane. Blå med vitt. Troligen född 2009. En stor katt, väger över 6kg. Är oskiljaktig med Lilledu (ungkatt i jourhem) och ska flytta tillsammans med honom. Kelig och trevlig herre, försiktig i sitt sätt bara. Busig och gillar brottning. Har gått hemlös i flera år i Bäckmyren strax utanför Fellingsbro.

170224: "170224: "Den här enorma grabben, kallad Håkan hos mig, har en helt fantastisk personlighet. Han har insett att människor är rätt bra på att klias så numera är han tam och jättegosig. När man kliver upp på morgonen, kommer hem efter jobbet eller fixar och grejar hemma så står han ofta och tittar på en med förvirrad blick och undrar om han kanske kunde få lite uppmärksamhet. Han skyggar undan för händer ibland och är väldigt försiktig i sitt rörelsemönster, så man får ta det lite försiktigt vid kontakt, men när man börjat klia blir han helt till sig och rullar omkring och sötar sig. Även magen får klias. Får man tag runt honom så man kan bära på honom kan man sätta ner honom i soffan och kliakliaklia, då ligger han kvar och bara njuter. Han är dock väldigt självständig, tar inte för sig eller kräver något, så han är aldrig påträngande eller jobbig.

Han och fostersonen Lilledu har bra nära vuxit ihop. Vilotiden spenderas oftast tätt ihop eller PÅ varandra, och vakentiden spenderas antingen med att äta samtidigt ur samma skål eller att brottas och jagas. De leker väldigt mycket, ofta och ganska tufft, på ett underhållande sätt, triggar igång varandra nästan konstant. Med de två hemma kan man kasta TVn, den behövs inte längre :)

Håkan behöver ett hem utan barn. Han och Lilledu trivs jättebra som innekatter men skulle passa lika bra med att få gå ut ute på landet. De passar bra för en lugn och försiktig person/familj som inte vill ha påflugna och översociala katter, utan föredrar de som är självständiga." /Jossan, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 160226 - adopterades 170314)


Hanne
Hona. Blå med vitt. Född 2011. Trivs som innekatt. Mamma till Baldrika och Barbarella. Kommer från Hovsta utanför Örebro.

170221: "Hej! Jag heter Hanne och är född 2011. Jag är väldigt blyg och lite rädd. Jag har lite svårt att komma fram självmant. Men tar man det lugnt så vill jag gärna bli klappad, så du ska inte tveka utan vara lite bestämd att nu ska vi klappas och gosas då blir jag jättegosig. Jag är jättesnäll och gillar att bli kammad. Jag har träffat hund men tycker den är lite läskig, men andra katter går jättebra. Jag tror att jag skulle passa i en lite lugnare familj utan barn (verkar inte så förtjust i mindre barn). En lugn hund kan också fungera." /Hanne genom jourmatte Marie

"Hon är lite blyg och avvaktande mot människor, så det är människan som måste ta första steget på ett lugnt sätt, då går det att klappa och hon tycker jättemycket om att bli klappad hon kan till och med krypa upp i knät (om man sitter på golvet)." /Marie, jourhem

(Inkom i jourhem 160816, flyttade till katthemmet 170224 - adopterades 170312)


Karen
Hona. Blåsköldpaddstigré, semilånghårig. Troligen född 2014. Van utekatt. Social och kelig. Behöver mycket pälsvård. Mamma till Barbell och Burpee. Kommer från Hällabrottet utanför Kumla där hon gått hemlös ett längre tag.

170113: "Karen är en katt som om hon fick välja skulle gosa hela dagarna. Hon älskar att bli klappad och borstad och spinner högt och ljudligt bara man närmar sig. Andra katter är hon inte så mycket för och skulle nog allra helst vara ensamkatt. Hon har varit ute innan hon kom hit, men jag tror hon skulle vara lika nöjd med att vara innekatt. Karen är en katt som är tacksam för allt. Även om hon älskar att bli klappad är det ingenting hon kräver. Hon verkar bara glad och tacksam när man väl gör det. Hon är lätt att hantera vilket underlättar vid t.ex. kloklippning. Det enda jag hittills har sett henne protestera mot är transportburen. När det är veterinärbesök på gång jamar hon under hela tiden hon sitter i transportburen fram tills hon blir utsläppt. Särskilt lekfull har jag inte sett henne hittills inte ens leksaker som alla andra katter brukar älska har fått igång henne. Kanske tycker hon helt enkelt bättre om att ligga och ta det lugnt." /Linda, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 170106 - adopterades 170311)


Zoraida
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född i december 2015. Trivs som innekatt. Både lekfull och gosig med andra katter. Vill ha kattsällskap. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170302: "Hon fungerar väldigt bra med andra katter. Hon trivs som innekatt men kan väl även bli utekatt. Har träffat både barn och hund och främmande människor och det har gått bra." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170303 - adopterades 170310)


Sullivan
Hane. Blå. Född 2009. Van innekatt. En stor kille som är social och kelig. Inkom på grund av allergi hos barn. Kommer från Örebro.

170119: "Sullivan är en lugn, snäll och trygg kisse med integritet men framför allt med massvis av kärlek att ge! Han ligger gärna i jourmattes famn i soffan. Spinner, trampar med tassarna i luften, lägger sig på rygg, lägger huvudet på sne och "buffar" kärleksfullt ditt huvudet och ger små pussar. Han älskar att bli klappad och gärna på magen! När han är nöjd med gos behöver han vara själv en stund men givetvis kommer han snart tillbaka för mer mys! Sullivan har levt inomhus hela sitt liv men är en nyfiken och orädd kisse så med en lång invänjningsperiod i ett tryggt och lugnt område skulle han nog gilla att kunna vara utomhus också. Han bryr sig inte särskilt mycket om att ha en kattkompis (även om han accepterar andra katter) utan han är nöjd så länge han får ha sin människa att gosa med. En 6,5-kilos kärleksklump helt enkelt!"/Rebecka, jourhem och kontaktperson

(Inkom i jourhem 170108 - adopterades 170308)
Baldrika och Barbarella - adopterade till samma hemBaldrika
Hona. Blåtabby med vitt. Troligen född 160615. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Lekfull men lite blyg ännu. Syskon är Barbarella och mamman heter Hanne. Födda ute då mamman var hemlös. Kommer från Hovsta utanför Örebro.

170130: "Baldrika, som vi kallar Dimma, är en nyfiken mysig katt. Hon är social och håller sig gärna nära människor, men låter sig bara klappas på halsen än så länge. Följer med runt i lägenheten och kryper in i alla spännande lådor, skåp och väskor som råkar stå öppna. Ganska tyst katt som inte pratar så mycket. Hon ligger gärna med baktassarna utsträckta rakt bakåt med trampdynorna uppåt. Lekfull och busig. " /Nina, jourhem

(Inkom i jourhem 160816, flyttade till katthemmet 170202 - adopterades 170308)Barbarella
Hona. Blåsköldpadda med vitt. Troligen född 160615. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Lekfull men lite blyg ännu. Syskon är Baldrika och mamman heter Hanne. Födda ute då mamman var hemlös. Kommer från Hovsta utanför Örebro.

170130: "Barbarella, som vi kallar Frost, är en trevlig katt. Hon börjar dagen med att jama efter mat och pratar gärna med sin människa när hon är hungrig. Tycker mycket om jourhemmets egna katt och söker kontakt med honom och pratar då med många olika ljud. Låter sig strykas över ryggen och spinner på en god dag, men är fortfarande ganska misstänksam. Leker mycket med sin syster Baldrika och rusar runt i lägenheten, men kan också ligga nära syrran och slicka henne på huvudet. Ligger gärna i soffan bredvid människor, men på armlängds avstånd." /Nina, jourhem

(Inkom i jourhem 160816, flyttade till katthemmet 170202 - adopterades 170308)


Blixtra
Hona. Svart med mycket vitt. Född 130310. Van utekatt och vill fortsätta som det. Kattvan och hundvan. Kan vara ensamkatt. Social och kelig. Inkom då katten ej trivdes i hemmet. Kommer från Örebro.

170208: "Jag är liten mystjej på snart 4 vårar. Nu bor jag med alldeles för många fyrbenta kompisar. Jag skulle trivas bättre själv eller eventuellt med en liten kattkompis eller en snäll hundkompis. Jag älskar människor mer än djur. Jag ska alltid fram & provmysa med nytt folk. Jag vill gärna vara med när folk äter och helst få mig en liten smakbit. Jag tycker om att äta det mesta. Jag tar livet med ro och vill helst mysa hemma om dagarna men jag vill också kunna gå ut när jag behagar." /Tidigare ägare Åsa

(Inkom till katthemmet 170219 - adopterades 170308)


Hedwyn
Hane. Svart. Född ca 160711. Trivs som innekatt. Vill ha en kattkompis att busa och gosa med. Lite försiktig. Kommer från ett ställe utanför Kumla.

170130: "Hedwyn är en väldigt gosig kille som gärna kommer och lägger sig i knät och vill bli klappad. Samtidigt som han kan vara ett litet busfrö och väldigt lekfull av sig. Han är fortfarande lite rädd av sig och kan fräsa till lite ibland men det tror jag snart går över. Han har inte problem med att träffa andra människor, det har gått jättebra när jag haft besök. I matväg äter han det mesta, favoriten är grillad kyckling. Ett litet matvrak är han allt."

(Inkom i jourhem 161101, flyttade till katthemmet 170130 - adopterades 170305)


Kinser
Hane. Svart med vita fläckar, semilånghårig. Troligen född maj 2016. Lite blyg men supersnäll och mysig. Mild och jättehärlig kille. Vill gärna leka men vågar inte ta för sig riktigt men kommer att blomma upp snart och bli mer framåt, behöver bara lite tid och lugn. Modell stor. Behöver pälsvård. Troligen syskon med Niceguy, Chimmy, Achak och mamman heter Shaylin. Upphittad dumpad i en kaninbur vid en affär.

(Inkom i jourhem 170131 - adopterades 170303)


Klara-Sussi
Hona. Svart. Född 2011. Van utekatt och vill fortsätta som det. Kan vara ensamkatt. Kattvan. Social och kelen. Myser gärna i knät. Inkom då tidigare ägare skaffat hund och de går inte ihop. Kommer från Kumla.

170119: "Detta är fantastiska Klara Sussi. Hon är en donna som gärna sitter med en, gärna på en och kan ligga där i timmar om man låter henne. Hon är ganska klipsk och visar när hon vill gå ut eller vill ha mat och skrapar med framtassarna på golvet eller dörren. Det märks på henne att hon vill ha uppmärksamhet från oss människor, då hon slutar klaga bara man lyfter upp henne i knät och myser en liten stund med henne. Hon är dessutom inte en jätteaktiv katt och för att hon ska leka så måste en person aktivt leka med henne med ett snöre eller liknande leksak. Hon vill säkerligen fortsätta vara utekatt, då hon mer och mer sätter sig och klagar vid antingen vår ytterdörr eller balkongdörren. Hon kommer överens bra med våra andra två katter, men har inte blivit jättetajt med någon av dem, och de kan utan problem vara i närheten av varann! Och under tiden jag skrev detta har hon hoppat upp i mitt knä och ligger och spinner som en tok :) "/Elin, jourhem

(Inkom till jourhem 170101 - adopterades 170303)