Adopterade katter november 2017: 21 st
Björn
Hane, svart, född 130525. Social och lekfull. Hundvan och kattvan. Mamman heter Lakrissa och syskonen Barry och Cherry. Van innekatt. Kommer från Lindesberg.
Adopterades tillsammans med Daiquiri men kom åter p.g.a. ändrade förhållanden.

130812: "Det är svår att fota ett energiknippe som är snabb som blixten och svart som skuggan av sina syskon, ett busfrö som är gosig och stilla när han sover. Precis så där härligt galen som kattungar ska vara. Vill flytta med en kompis eller om du redan har en kisse hemma så går det oxå bra som kompis åt denna herre." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 130616 - adopterades 130824, kom åter 170924 - adopterades 171129)


Spencer Reid
Hane. Röd semilånghårig. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Tjofsan och Lily.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där dom gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922 - adopterades 171126)


Meeko - adopterad av sitt jourhem
Hane. Svart med vitt. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Spencer Reid, Tjofsan och Lily.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där dom gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922 - adopterades 171126)


Bertram
Hane, rödmaskad och semilånghårig. Troligen född 2011. Mycket gosig och sällskaplig kille som bara vill bli älskad. Gått hemlös i Enköping i ett par år, därför väldigt tovig i pälsen som kommer att rakas ner hos veterinären.

(Inkom i jourhem 170521 - adopterades 171126)


Ludda
Hona. Creme och vit semilånghårig. Född 2009. Social och kelig. Kattvan. Van utekatt. Behöver mycket pälsvård.
Inkom på grund av förändringar i familjen. Kommer från Hällabrottet utanför Kumla.

171103: "Ludda är social, "pratig", lekfull och vill gärna vara med där det händer saker. Hon kommer och hälsar välkommen när man kommer hem och är gärna med i köket när man lagar mat. Hon tycker om att ligga nära i soffan eller uppe på pianot för att spana och hon sitter gärna i fönstret och tittar ut.

Ludda har inte visat något intresse av att gå ut under tiden hos oss, det vill säga hon verkar trivas fint som innekatt, men det skulle säkert fungera att introducera henne till utelivet igen då hon varit utekatt i sitt tidigare hem. I det tidigare hemmet tyckte hon dock inte om de tre andra katterna som bodde där, så hon skulle antagligen passa bäst som ensamkatt i ett hem där hon får mycket social samvaro av sina människor. Hos någon som vill sitta och klappa och gosa med henne." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170906 - adopterades 171125)


Maggy
Hona. Blåtigré med vitt. Född 2014. Social och kelig. Kattvan. Van innekatt. Tycker ej om mindre barn. Kommer från samma hem som Alec Batman. Inkom på grund av sammanflytt och det blev för många barn som hon inte tyckte om. Kommer från Nora.

170814: "Fullständigt namn är Maggie Mayhem. Hon är lugn och stillsam katt som kan vara blyg mot människor hon inte känner. Hon är tillgiven men gos sker på hennes villkor. Hon äter all sorts kattmat, både torrfoder och mat på påse. Hon är lekfull och har gärna både bollar och andra kattleksaker att leka med. Hon tycker om att sitta i fönstret och skälla på fåglarna." /Tidigare ägare

(Inkom i jourhem 170807 - adopterades 171125)


Tjofsan
Hona. Svartsköldpadda med vitt semilånghårig. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Spencer Reid och Lily.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där dom gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922 - adopterades 171122)


Tirilil
Hona, bruntabby. Född i jourhemmet 170823 av Turid. Syskon med Torvald och Tristram.

171016: "Tirilil är den minsta och den lugnaste i kullen. Hon leker gärna och mycket, men har lite mer tid än sina brorsor att sitta kvar en stund i famnen. Hon tycker om sovmorgnar och även om hon äter allt har hon inte lika bråttom till maten som sina bröder. Hon vill absolut ha en kattkompis som hon kan brotta ner och sova ihop med." /Jourhemmet

(adopterades 171119)


Tristram
Född i jourhemmet 170823 av Turid. Syskon med Tirilil och Torvald.

(adopterades 171117)
Tone Norum och Tomas Ledin - adopterade till samma hemTone Norum
Hona, svartsköldpaddstigré med vitt. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Gör framsteg snabbt. Syster till Tomas Ledin.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Tone är en tjej som snabbt visade att hon är en nyfiken liten prick som gärna vill vara med men än så länge på ett bekvämt avstånd, men avstånden minskar mycket för dag till dag." /Natalie, jourmatte

(Inkom i jourhem 170923 - adopterades 171116)Tomas Ledin
Hane, svart. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Bror till Tone Norum.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Tomas är en kille som är lite mera avvaktande men med syrrans närvaro så tar han för sig allt mera och börjar sakta men säkert göra framsteg och närmar sig mer och mer för varje dag." /Natalie, jourmatte

(Inkom i jourhem 170923 - adopterades 171116)


Torvald
Hane, bruntabby. Född i jourhemmet 170823 av Turid. Syskon med Tirilil och Tristram.

171016: "Torvald, med den vackra marmorteckningen, är en go kille som älskar att leka och undersöka allt. Han sitter gärna kvar en kort stund i famnen men har inte riktigt tid med gos, det finns så mycket nytt att upptäcka hela tiden - allt går att leka med. Torvald behöver en kattkompis som han kan brotta ner och använda som kudde." /Jourhemmet

(adopterades 171115)
Egon och Elba - adopterade till samma hemEgon
Hane, blå, troligen född 170525. Fortfarande lite blyg men lekfull. Vill inte bli upplyft ännu. Syskonet heter Elba och mamman är Europa. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

(inkom i jourhem 170807 - adopterades 171113)Elba
Hona, blåtigré, troligen född 170525. Fortfarande lite blyg men lekfull. Vill inte bli upplyft ännu. Syskonet heter Egon och mamman är Europa. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

(inkom i jourhem 170807 - adopterades 171113)


Siggelito
Hane. Rödtigré med vitt. Född 110914. Social och kelig. Van ensamkatt. Van innekatt. Inkom då ägare blivit sjuk och inte orkar sköta katten längre. Kommer från Örebro.

170530: "Sigge är en social, pratig och trevlig katt. Han pratar gärna och kelar när helst han kommer åt. Han är dock ingen knäkatt. Han är väldigt matglad så man behöver hålla lite koll på matintaget." /Tidigare ägare

170920: "Sigge är en otroligt högenergisk katt, och han leker intensivt och länge! Då han endast varit här i någon vecka har han inte börjat bo tillsammans med våra egna katter än, men nu har vi galler mellan dem utan att de fräser hela tiden (en av våra egna katter utmanar honom ibland, men han gör aldrig något).
Han har lite svårt att leka själv, och behöver därför gärna någon som kan leka mycket med honom. Då han inte går med andra katter än, vet vi inte om det räcker med en lekkompis.

Denna grabben uppskattar uppmärksamhet, men är samtidigt inte en knäkatt. Går man förbi honom och pratar lite med honom och kliar honom lite så räcker det. Vill han ha mer uppmärksamhet så går det knappt att missa! Han pratar också mycket, när man är i rummet med honom, när man INTE är i rummet med honom, när det vankas mat och när han bara går runt och utforskar alla skrymslen och vrår." /Elin, jourhem

(Inkom i jourhem 170530, flyttade till katthemmet 171104 - adopterades 171112)


Åse
Hane, rödtigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Åse är en mycket fin katt som visar intresse och nyfikenhet för människor. Han kommer gärna fram och hälsar och luktar på handen när man kommer fram till honom. Han tycker om att leka med sina syskon och jaga snören. Det går bra att klappa honom lite försiktigt och han visar alltmer tillgivenhet och nyfikenhet för människor." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170824 - adopterades 1711007)
Sven-Nisse och Skruttan - adopterade till samma hemSkruttan
Hona. Vit med svarta fläckar. Född 2012. Lite försiktig och blyg för människor hon ej känner. Van innekatt. Kommer från samma hem som Sven-Nisse. Är Mamma till Elvan och Femman. Ägare har avlidit. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170802 - adopterades 171105)Sven-Nisse
Hane. Svart. Född 2013. Lite försiktig och blyg för människor han ej känner. Van innekatt. Kommer från samma hem som Skruttan. Är pappa till Elvan och Femman. Ägare har avlidit. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170802 - adopterades 171105)
Nate och Nicole - adopterade av sitt gemensamma jourhemNicole
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född i maj 2017. Social och kelig. Upphittad utanför katthemmet tillsammans med sin bror Nate som hon vill flytta tillsammans med.

170925: "Nate och Nicole är två oskiljaktiga små kissar som jag är jourhem åt. De busar mest med varandra och när husse och matte tar fram leksaker är det inte lika roligt. Däremot tycker de det är jätteroligt att leka med saker som inte är klassade som leksaker såsom växter, mat, sladdar och läppsyl.
Kissarna är keliga på deras villkor vilket främst blir på nätterna. Då sover de i sängen hela natten och är för mestadels lugna. Nate vill alltid ligga nära ansiktet och väcker oss gärna med slick i ansiktet flera gånger om nätterna. Nicole är inte lika närgången i ansiktet men ligga gärna och sover nära en.
På dagarna är de närgångna men vill fortfarande ligga en liten bit ifrån och inte i knät eller liknande. Båda kissarna är riktiga matvrak som inte alls tycker att kattmaten är lika intressant. Däremot vår mat (spelar ingen roll vad de är) vill de gärna försöka sno en bit ifrån. Nate är det större matvraket av dem och han har inga gränser, haha! Detta är två helt underbara kissar med fina personligheter som jag tror gärna skulle vilja flytta tillsammans." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170911 - adopterades 171104)Nate
Hane. Svart med vitt. Född i maj 2017. Social och kelig. Upphittad utanför katthemmet tillsammans med sin syster Nicole som han vill flytta tillsammans med.

170925: "Nate och Nicole är två oskiljaktiga små kissar som jag är jourhem åt. De busar mest med varandra och när husse och matte tar fram leksaker är det inte lika roligt. Däremot tycker de det är jätteroligt att leka med saker som inte är klassade som leksaker såsom växter, mat, sladdar och läppsyl.
Kissarna är keliga på deras villkor vilket främst blir på nätterna. Då sover de i sängen hela natten och är för mestadels lugna. Nate vill alltid ligga nära ansiktet och väcker oss gärna med slick i ansiktet flera gånger om nätterna. Nicole är inte lika närgången i ansiktet men ligga gärna och sover nära en.
På dagarna är de närgångna men vill fortfarande ligga en liten bit ifrån och inte i knät eller liknande. Båda kissarna är riktiga matvrak som inte alls tycker att kattmaten är lika intressant. Däremot vår mat (spelar ingen roll vad de är) vill de gärna försöka sno en bit ifrån. Nate är det större matvraket av dem och han har inga gränser, haha! Detta är två helt underbara kissar med fina personligheter som jag tror gärna skulle vilja flytta tillsammans." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 170911 - adopterades 171104)


Sonny - adopterad av sitt jourhem
Hane. Svart. Född i november 2003. Lite blyg för människor han ej känner. Kattvan. Van utekatt.
Sonny adopterades men kom åter p.g.a. ägaren har avlidit. Hittades i Odensbacken som kattunge tillsammans med Sima och inkom då i jourhem 2004.

(kom åter i jourhem 170802 - adopterades 171103)