Adopterade katter oktober 2018: 6 st
Stura
Hona. Svart och vit. Född 2013. Social och kelig. Van utekatt. Inkom på förändringar i familjen.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180515, flyttade till katthemmet 180609 - adopterades 181025)


Gunvor - adopterad till samma hem som sina syskon Gudrun och Gullbritt
Hona. Bruntigré med vitt. Född 180601. Social och lekfull. Är självständig och hittar gärna på hyss och bus på egen hand, men är också väldigt kelsjuk. Har en medfödd eller förvärvad defekt i vänster höft/knä, vilket hon är under utredning och behandling för. Syskon till Gullbritt och Gudrun och vill gärna flytta till samma hem som dem om möjligt.
Upphittad med sina syskon i närheten av Gustavsvik, Örebro, utan att någon mamma kunna spårats.

(inkom i jourhem 180704 - adopterades 181016)
Tosca och Leona - adopterade till samma hemTosca
Hona. Svartsköldpaddtigré med vitt. Troligen född 2017. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt. Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

180408: "Tosca är en snäll och lätthanterlig katt som gillar att leka och att vara nära både människor och djur. Hon är fortfarande rädd för händer, men stryker sig gärna mot benen när det är dags för mat. Annars är hon inte rädd för någonting, vare sig det är brandvarnare, borrmaskiner eller att hoppa upp och ner från höga bokhyllor :P
Tosca äter just nu specialtorrfoder, men vi vet inte om hon har någon allergi. I övrigt är hon stark och lekfull med trevlig personlighet och mycket energi. Hon har levt ute och skulle förmodligen inte ha något emot att få busa utomhus igen. Hon vill gärna ha en kattkompis att leka och gosa med och se upp till. Hon har aldrig träffat barn eller hundar, men verkar kunna anpassa sig till det mesta." /Sara. jourhem

180908: "Tosca, en otroligt modig, charmig och älskvärd tjej skulle alla må bra av att ha i sitt liv. Hon kräver att bli lyssnad på och respekterad, precis som att hon kommer att lyssna på och respektera dig, och hon visar tålmodigt hur hon vill ha det och kommer också att lyssna på dig även om hon inte riktigt förstår varför du gör vissa saker först. Då vill hon ha lite tid att smälta nya intryck, som det här med att bli klappad. Det tar hon lite pö om pö och får gå undan för att sedan komma tillbaka gång på gång, för hon märker att det ju var ganska mysigt ändå.
Hon tycker om att ligga och sova under dagen, helst i hennes bädd under soffan. Där känner hon sig trygg när hon är ensam hemma. När jourmatte kommer hem och sitter på soffan är hennes favoritplats i fåtöljen mittemot. Där ligger hon och myser som bara katter kan, tills det är lekdags. Då tittar hon på dig med väldigt talande ögon; kom o lek med mig! Att leka ihop med andra, inklusive oss människor, har hon upptäckt är jättekul och hon ger järnet och kastar sig efter leksaken. Hon hoppar och flyger och glömmer helt bort att vara försiktig kring människorna där.
Tosca är otroligt nyfiken och social och hon kommer att bli en katt som söker mycket närhet när hon lärt känna någon väl och kan lita på den. Hon är tuff och framåt, om än försiktig fortfarande. Med tiden kommer hon att bli lika mycket din bästa vän som du kommer att bli hennes. /Jourmatte

(Inkom i jourhem 170911 - adopterades 181012)Leona
Hona. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men vill inte bli klappad ännu. Inkom med Lipton, Lyndon, Lucius, Larissa och Leira från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

180404: "Leona är fortfarande blyg, vill ej bli klappad än men är framme i jourhemmet och vill vara med. Hon är lite fräsig och tuff än, men kommer ge sig med tiden när hon känner sig trygg. Leona kan bo som ensamkatt eller med kompis, passar både som innekatt eller utekatt när hon är helt trygg." /Marita, kontaktperson

(Inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180405 - adopterades 181012)


Solina
Hona, bruntigré, Född 160526. Van innekatt. Social, kelsjuk och trygg. Aktiv. Behöver kanske en lekkompis, ej ensamkatt.
Inkom pga ägare är allergisk. Kommer från Hallsberg

(inkom i jourhem 180307 - adopterades 181009)


Kolbjörn
Hane. Svart med lite vitt på tassarna. Troligen född 2011. Innekatt. Är lite blyg ännu. Setts gått hemlös vid Hallsbergs station de senaste tre åren. Fått mat vid en restaurang där.

180329: "Det bästa Kolbjörn vet är att gosa, han ligger mestadels i soffan och vill bli kliad under hakan, på kinderna, ryggen och magen. Slutar man klia så sätter han sig tätt intill och puffar på en med tassen.
Kolbjörn har förr varit en skygg katt, men har nu lyckats få tillbaka sin tillit för människor. Det krävs dock en del tid för att han ska lita på en person, men när man väl överbevisat honom att man vill honom väl så skapar han ett starkt band till en. Vilket visas genom att han är fullständig trygg i ens sällskap, men fortfarande tillbakadragen mot nya personer. Jag har med glädje märkt att det tar kortare och kortare tid för honom att bygga upp detta band med nya människor. Vi är nu flera stycken som han litar på. Trots att Kolbjörn bär på en del rädsla är han en nyfiken katt som gärna vill ha människovänner och njuter oerhört av att gosa.
På grund av Kolbjörns rädsla för nya människor så tror jag att det allra bästa för Kolbjörn är att få leva tillsammans med samma person/er resterande tid av sitt liv.

Kolbjörn är även en lättroad katt. Han kan titta timme efter timme på fiskar i ett akvarium. Och han gillar bollar. Speciellt sin lilla gröna tygboll som han leker med varje dag. Om det finns julgranskulor hängandes i granen så är även dem roliga leksaker. Tyvärr har jag inte fått varit med i hans lekar än, han bara tittar på mig när jag viftar på kattvippan och lunkar sedan iväg. Eller så slutar han leka och bara vill bli klappad istället. Jag hoppas att han så småningom ska finna tjusningen med att leka tillsammans!
Kolbjörn är rädd för stimmiga miljöer med höga ljud och hastiga rörelser, därför bör han komma till någon som är lugn, har det stilla hemma och som är ute efter en gosig katt. Ytterligare en sak som jag tror han skulle må bra av är att komma till en lite större bostad. Han har under de tre senaste åren bott i små lägenheter, men när Kolbjörn och jag var i ett större hus under några veckor såg jag att han blev mycket mer aktiv. Han lekte mer och det märktes att han tyckte om att ha större yta att röra sig på. Därför tror jag att Kolbjörn skulle trivas ypperligt i ett hus eller större lägenhet.
Vidare så är Kolbjörn en väldigt simpel katt, de vill säga, han låter saker i fönster vara ifred, han har sina rutiner när han sover och är leksugen, han hoppar inte upp på bänkar eller bord, och äter lagom mycket mat trots mer finns framme (OBS! Gäller ej godis).
Precis som alla katter, förtjänar Kolbjörn ett bra hem som passar just hans egenskaper. Lyckas det med en bra matchning kommer både katt och människa få många fina stunder ihop!" /Eli, jourhem

(Inkom i jourhem 150129 - adopterades 181002)