Adopterade katter september 2018: 15 st


Frigg och Freija - adopterade till samma hemFrigg
Hane. Svart med en liten vit fläck på halsen. Född 180701. Social, kelsjuk och lekfull. Lite avvaktande mot nya människor, men lockas gärna fram av lek. Syskon med Freija.
Upphittade utan någon mamma i ett skogsbryn i Fjugesta, Örebro.

(Inkom i jourhem 180814 - adopterades 180928)Freija
Hona. Svart med en liten vit fläck på halsen. Född 180701. Social, kelsjuk och lekfull. Lite avvaktande mot nya människor, men lockas gärna fram av lek. Syskon med Frigg.
Upphittade utan någon mamma i ett skogsbryn i Fjugesta, Örebro.

(Inkom i jourhem 180814 - adopterades 180928)


Gustavo
Hane, bruntigré med vitt, född 2005. Van utekatt. Väldigt social och trevlig. Fungerar mycket bra med barn. Ägare har avlidit. Kommer från Lindesberg.
Gustavo adopterades men kom åter då ägaren blev sjuk.

(Inkom till jourhem 121026, adopterades nov '12, kom åter 180620 - adopterades 180925)


Katrin
Hona. Bruntigré med vitt. Född 180608. Social och lekfull. Mamman heter Kelly Key och syskonen är Kody och Kyle. Vill ej bli ensamkatt.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180703 - adopterades 180921)


Majlis
Hona. Svart och vit. Född i juni 2013. Social och kelig. Van innekatt. I hemmet kallades hon är för "Lappen" som smeknamn.
Inkom på grund av ägare fått nytt arbete och är borta så länge så så hon får vara alldeles för mycket själv. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180818 - adopterades 180919)
Kody och Kyle - adopterade till samma hemKody
Hane. Bruntigré. Född 180608. Social och lekfull. Mamman heter Kelly Key och syskonen är Katrin och Kyle. Vill ej bli ensamkatt.
Kommer från Örebro.
(Inkom i jourhem 180703 - adopterades 180912)Kyle
Hane. Svart och vit. Född 180608. Social och lekfull. Mamman heter Kelly Key och syskonen är Katrin och Kody. Vill ej bli ensamkatt.
Kommer från Örebro.
(Inkom i jourhem 180703 - adopterades 180912)


Simen
Hane, svart och vit, troligen född i februari 2018. Social och lekfull. Hundvan.
Upphittad i Varberga men trots annonsering har ingen ägare hört av sig.
(Inkom i jourhem 180730 - adopterades 180910)


Huldra
Hona. Svart. Troligen född 2014. Mamma till Rickard och Lena. Blyg just nu men behöver bara lite tid för att trygga sig. Behöver en lugn och trygg kattkompis i nya hemmet.
Kommer från en bondgård utanför Kumla.

180513: "Huldra är en jättemysig bestämd liten tjej. Hon älskar skinka o ligga o sova i solen. Trivs bra som innekatt men behöver ha en lugn kattkompis (kön spelar ingen roll). Hon leker bra med leksaker o kommer bra överens med mina katter." /Louise, jourhem
(Inkom i jourhem 170305 - adopterades 180908)


Africa
Hona. Svart. Troligen född 2015. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

180617: "Africa är en feg kisse som i jourhemmet precis börjat låta sig klappas lite. Ligger i soffan även om man sitter nära, men man får inte hålla i henne än, hon är inte kelig och trygg än.
Hon är en riktig tiggare som följer en i hemmet om hon tror att hon har chans att få godis. Äter det mesta, men tar inte för sig utan vill att man ger henne godsakerna eller skjuter fram en egen skål blötmat till henne för att hon ska veta att det är just hennes.
Africa är soldyrkare, kan ligga på balkongen i gassande sol i timmar. Leker duktigt ensam med alla möjliga leksaker och kör race med de andra katterna. Får till och med igång gammelkatten på race, men visar respekt om han tröttnar och säger ifrån, då leker hon ensam istället. Hon myser gärna med sina kattkompisar, vill i kommande hem ha ha minst en kompis att leka snällt och mysa med.
Detta är en väldigt lagom 2:a- eller 3:e-katt i hemmet, som kompis till en katt som behöver en snäll vän. Och en lagom katt till den lugna, tålmodiga och kravlösa person som vill arbeta upp en ömsesidig djup tillit till en katt som inte vant sig vid människor riktigt än." /Josefin, kontaktperson

(Inkom i jourhem 170807, flyttade till katthemmet 180617 - adopterades 180907)


Mishko
Hane. Svart med vita strån på bröstet. Född 160815. Trygg, snäll och sällskaplig. Går generellt bra ihop med andra katter. Levt med småbarn sitt första halvår. Van utekatt.
Ägare kan ej behålla katten på grund av nytt arbete. Katten är född i Finland och har EU-pass. Kommer från Lindesberg.

180726: "Mishko är en trevlig, enkel och genomsnäll katt. Han är lätthanterad och medgörlig till det mesta. Tycker om att få uppmärksamhet, kel samt att att bli buren. Han har dock blivit frustrerad av att inte få gå ut, vilket han är vad vid. Han kan bo i både liten lägenhet eller stort hus, fokus ligger på att han får gå ut dagligen. Umgänge med kanin och kattvan hund har fungerat fint." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 180702 - adopterades 180902)
Dollar och Musse Pigg - adopterade till samma hemDollar
Hane. Svart. Född 2010. Stor katt. Innekatt. Vill ha tryggt, snällt kattsällskap. Behöver mycket tid och tålamod. Kommer från samma hem som Dagmar och Disney. Kommer från Kumla.

180315: "Dollar har idag flyttat in på katthemmet efter att ha bott i samma jourhem under ett år. Där har han gjort sociala framsteg, men har ännu en bit kvar innan han blir trygg med människor. Dollar behöver en person med tålamod och som har förståelse för katter som inte litar på människor. Efter drygt ett halvår i sitt senaste jourhem var Dollar modig nog att hoppa upp i soffan och lägga sig och sova några meter från jourmatte :-)

Även om Dollar inte går att ta i eller klappa ännu, så tycker han mycket om att bli klappad under hakan och på huvudet med en fjäderpinne. Det märks också att han söker människors närhet och är social. Det tidigare jourhemmet meddelar att Dollar brukar förflytta sig så han är i samma rum som dem och jamar när han känner sig ensam. Innan flytten till katthemmet var Dollar så pass trygg att han sovit i jourmatte och jourhusses säng samtidigt som dem! Antagligen skulle Dollar tycka om att ha en snäll, lugn och trygg kattkompis i sin närhet som kunde visa honom alla de fina fördelar det finns med att lita på människor! :-)" /Rebecka, tidigare kontaktperson

(Inkom i jourhem 150519, flyttade till katthemmet 180315 - adopterades 180902)Musse Pigg
Hane. Svart med vitt. Född 2012. Social men försiktig av sig. Inkom då ägaren avled. Kommer från Kumla.

180828: ”Musse är en enkel och vänlig kille som älskar närhet. Han är social men lite försiktig inför okända människor. När han är trygg älskar han att ligga och gosa; tätt intill i soffan eller i ens knä. Är en riktig spinnmaskin. Om man slutar gosa med honom kan han puffa till en lite försiktigt med tassen för att visa att han vill ha mer. Musse vill nog ha snällt och stimulerande kattsällskap. Han bor för närvarande med Dollar och det funkar bra. Musse tycker inte om för mycket liv och rörelse omkring sig så ett lugnare hushåll utan småbarn och hundar är nog att föredra. Han älskar när man pratar med honom och kan då även svara med sitt söta, pipiga jamande eller kurrande.” /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 180504, flyttade till katthemmet 180730 - adopterades 180902)
Gullbritt och Gudrun - adopterade till samma hemGudrun
Hona. Svart med vitt, semilånghårig. Född 180601. Kommer behöva en del pälsvård. Social och lekfull. Är självständig och busig och har lite av en "kan själv"-attityd, men söker också uppmärksamhet och är väldigt kelsjuk. Syskon till Gullbritt och Gunvor. Vill flytta till samma hem som Gullbritt, om möjligt även ihop med Gunvor.
Upphittad med sina syskon i närheten av Gustavsvik, Örebro, utan att någon mamma kunna spårats.

(inkom i jourhem 180704 - adopterad 180901)


Gullbritt
Hona. Bruntigré med vitt. Född 180601. Social och lekfull. Älskar närhet och att ligga tätt intill, är väldigt kelsjuk. Syskon till Gudrun och Gunvor. Vill flytta till samma hem som Gudrun, om möjligt även ihop med Gunvor.
Upphittad med sina syskon i närheten av Gustavsvik, Örebro, utan att någon mamma kunna spårats.

(inkom i jourhem 180704 - adopterad 180901)