Hankatter i jourhemKolbjörn
Hane. Svart med lite vitt på tassarna. Troligen född 2011. Innekatt. Är lite blyg ännu. Setts gått hemlös vid Hallsbergs station de senaste tre åren. Fått mat vid en restaurang där.

180329: "Det bästa Kolbjörn vet är att gosa, han ligger mestadels i soffan och vill bli kliad under hakan, på kinderna, ryggen och magen. Slutar man klia så sätter han sig tätt intill och puffar på en med tassen.
Kolbjörn har förr varit en skygg katt, men har nu lyckats få tillbaka sin tillit för människor. Det krävs dock en del tid för att han ska lita på en person, men när man väl överbevisat honom att man vill honom väl så skapar han ett starkt band till en. Vilket visas genom att han är fullständig trygg i ens sällskap, men fortfarande tillbakadragen mot nya personer. Jag har med glädje märkt att det tar kortare och kortare tid för honom att bygga upp detta band med nya människor. Vi är nu flera stycken som han litar på. Trots att Kolbjörn bär på en del rädsla är han en nyfiken katt som gärna vill ha människovänner och njuter oerhört av att gosa.
På grund av Kolbjörns rädsla för nya människor så tror jag att det allra bästa för Kolbjörn är att få leva tillsammans med samma person/er resterande tid av sitt liv.

Kolbjörn är även en lättroad katt. Han kan titta timme efter timme på fiskar i ett akvarium. Och han gillar bollar. Speciellt sin lilla gröna tygboll som han leker med varje dag. Om det finns julgranskulor hängandes i granen så är även dem roliga leksaker. Tyvärr har jag inte fått varit med i hans lekar än, han bara tittar på mig när jag viftar på kattvippan och lunkar sedan iväg. Eller så slutar han leka och bara vill bli klappad istället. Jag hoppas att han så småningom ska finna tjusningen med att leka tillsammans!
Kolbjörn är rädd för stimmiga miljöer med höga ljud och hastiga rörelser, därför bör han komma till någon som är lugn, har det stilla hemma och som är ute efter en gosig katt. Ytterligare en sak som jag tror han skulle må bra av är att komma till en lite större bostad. Han har under de tre senaste åren bott i små lägenheter, men när Kolbjörn och jag var i ett större hus under några veckor såg jag att han blev mycket mer aktiv. Han lekte mer och det märktes att han tyckte om att ha större yta att röra sig på. Därför tror jag att Kolbjörn skulle trivas ypperligt i ett hus eller större lägenhet.
Vidare så är Kolbjörn en väldigt simpel katt, de vill säga, han låter saker i fönster vara ifred, han har sina rutiner när han sover och är leksugen, han hoppar inte upp på bänkar eller bord, och äter lagom mycket mat trots mer finns framme (OBS! Gäller ej godis).
Precis som alla katter, förtjänar Kolbjörn ett bra hem som passar just hans egenskaper. Lyckas det med en bra matchning kommer både katt och människa få många fina stunder ihop!" /Eli, jourhem

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150129)


Jesse James
Hane. Cremetigré med vitt. Född 2010. Vill gärna flytta med Victory. De trivs som innekatter. Jesse James är väldigt busig och vill vara med men tycker det är lite otäckt att bli klappad fortfarande. Kan behöva lite tid att bli bekväm i sitt nya hem, men en social kompis underlättar.
Jättesnäll med andra katter. Gått hemlös en längre tid vid en rastplats (Vida Vättern) vid Gränna.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161024)


Victory
Hane, svart med vita tecken. Troligen född 2010. Blyg och försiktig, behöver mycket tid och tålamod för att våga lita på människor. Väcker jourmatte på morgonen genom att jama så att han ska få blötmat. Gillar inte hundar. Kattvan. Kommer från Motala där han gått hemlös sedan han blev frånflyttad.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161206)


Benni (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart och vit. Född 2012. Social och kelig. Van innekatt. Inkom på grund av allergi.
Kommer från Västerås.

180513: "Detta är en kille som visar mer och mer av sin personlighet ju längre tiden går. Är hur go, kelen och tillgiven som helst. Gillar att vara där du är, om det är så att dörren är stängd, inga problem då öppnar han den. Gilla att man leker med honom, älskar att bli borstad och klappad. Han kommer gärna förbi dig och slickar på benen, armarna och ansiktet. Då är det bara att börja kela. Han sover inte i sängen eller ligger i ditt knä, har inte gjort det ännu i alla fall. Kommer upp i soffan och lägger sig bredvid dig för att bli kliad på magen." /Helena, kontaktperson och jourhem

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180329)
Musse Pigg (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart med vitt. Född 2012. Social men försiktig av sig. Inkom då ägaren avled. Kommer från Kumla.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180504)
Simmons (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Född 2011. Röd med vitt. Något avvaktande ännu och behöver lite tid på sig för att bli trygg med människor. Inkom då ägaren hastigt avlidit. Kommer från Kumla.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180505)


Jon Henrik (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart och vit. Född 2017. Mycket kelig och social, älskar närhet. Inkom på grund av att ägare avlidit.
Kommer från Kumla.

180521: "Jon Henrik är en väldigt snäll katt som trots lite svårigheter i sitt korta liv känner sig trygg med människor. Han är social och vill gärna vara med. Gillar att ligga i soffan (helst väldigt nära en) och älskar när man pratar med honom och kan då även svara. Han tycker om att bli buren och kramad på, vill gärna sova i sängen. JH är en katt som behöver komma till hem där han får mycket kärlek, tid och gos i överflöd. Han har aldrig visat någon aggressivitet utan är medgörlig till det mesta. Kan antagligen bo med annan katt men ev. inte med hund då han visat stark rädsla. Han kan bo i lägenhet gärna med balkong. Han kan antagligen bo med barn/tonåringar trots att han inte har någon erfarenhet av det, är ju så otroligt snäll. JH är lite av rutin katt och går ut i köket själv morgon och kväll och säger till att han vill ha blötmat. För övrigt äter han alla sorters torrfoder. Han tycker om att ligga på fönsterbrädan och gå på upptäcktsfärd i skåp och lådor." /Jourhemmet

Kontaktperson: Ulrika Pettersson, 070-531 90 30 ulrika_p@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180506)


Salle (Ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart och vit semilånghårig. Född 2012. Social och kelig. Van utekatt.
Ägare flyttade från hus till lägenhet men katten trivs ej som enbart innekatt. Kommer från Kumla.
Kräver mycket pälsvård.

Kontaktperson: Marita Nilsson marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180525)