Hankatter i jourhemJesse James
Hane. Cremetigré med vitt. Född 2010. Jesse James är väldigt busig och vill vara med men tycker det är lite otäckt att bli klappad fortfarande. Kan behöva lite tid att bli bekväm i sitt nya hem, men en social kompis underlättar.
Jättesnäll med andra katter. Gått hemlös en längre tid vid en rastplats (Vida Vättern) vid Gränna.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161024)

Vixen
Hane. Svart och vit. Troligen född 2015. Väldigt försiktig i sitt sätt. Kelig först efter att han tagit god tid på sig att lära känna sin människa ordentligt. Han älskar andra katter men är en mycket känslig och lättstressad pojk som kräver en mycket snäll och mild kattkompis för att må bra.
Kommer från Karlskoga.

Kontaktperson: Josefin Johnson josse@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 181110)

Varro
Hane. Blå och vit. Troligen född 2015. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Kommer från Karlskoga.

"Han har varit här 8 veckor nu och det sker ju framsteg hela tiden. Han är en blygis men ej rädd. Han är inte klappbar eller man får inte lyfta honom än och han tycker händer är läskigt men mycket mindre rädd för dem nu. Han äter ur händerna om jag ger honom godis där. Han känns som en lugn katt men försiktig och väldigt försynt liten herre. Han älskar allt i matväg. Han har sovit mycket på dagarna men är mer vaken än sovande nu. Han följer efter mig och vill gärna vara i närheten för att se vad jag gör. Han förstår inte när jag försöker få igång honom i lek, då ser han bara undrande ut. Men han får riktiga lekryck själv och har jättekul. Då Leker han helst med små bollar som pinglar och han far runt som en liten vilde då. Han har kommit upp två gånger i sängen i korta stunder. Kommer upp i knät om jag lockar med godis sen hoppar han ner igen. Han är både lugn och lekfull och han vågar ligga och sträcka ut sig öppet överallt numera. Han har en mani att bita på stolar och mattor sen han kom. Han har inga ljud än som tex jamar,spinner ,fräser ,hackar när han ser fåglar, han är stum än så länge. Han är lite avstängd emellanåt,som om han är i sin egna värld. Upplever honom som trygg här men tror inte han skulle må bra av för mycket buller och bång. Han gillar inte snabba rörelser heller utan man måste vara mjuk och försiktig i sättet! Han behöver mycket tid och tålamod för att utveckla sin egen personlighet!" /Jourhemmet


Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 181110)
Edison (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart. Troligen född 2013.
Något lite försiktig i början innan han känner igen människor. Gått hemlös i Ekeby-Almby sedan sommaren 2017. Trots efterlysningar har ingen ägare hittats.

Kontaktperson: Marita Nilsson, marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 190108)

Roger (ej adoptionsklar ännu)
Hane, bruntabby, född 2017. Social, trevlig och kelen. Van utekatt och behöver få bo lantligt och kunna gå ut även i sitt nya hem. Van vid andra katter men är dominant, verkar även trivas som ensamkatt.
Inkom pga flytt till lägenhet där han inte alls trivdes. Kommer ifrån Askersund.

Kontaktperson: Josefin Johnson josse@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 190115)