Honkatter i jourhemAfriky
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2006. Innekatt. Osäker och behöver mycket tid på sig för att få tillit för människor och låta sig klappas, men är ändå lite social och gillar att iaktta människor på avstånd. Dök upp på en gård i Gusselby tillsammans med sina ungar Cocos och Milbo. Var då redan dräktig igen och födde Anisa, Lipaz och Picas i jourhem. Afriky rymde från sitt jourhem sommaren 2009. I augusti 2010 hittades hon igen och fångades då in tillsammans med sina fyra ungar Trasfröken, Nalle Rufs, Nalle Lufs och Gräddnos som hon födde ute.

150519: "Afriky, som lystrar till namnet Elsa, mår bra i sitt jourhem. Hon är en försiktig kisse som behöver lugn och ro i sitt hem, om hon inte hittar på egna bus och lekar förstås! Hon är kelig med sin jourfamilj om det sker på hennes egna villkor och om de fjäskar för henne med godis, men hon tillåter sig inte att bli klappad av andra. Hon är en söt tjej som behöver mycket tid och stort tålamod från sina människor." /Anna, kontaktombud

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 080906, till katthemmet 130508 - flyttade åter ut i jourhem 130704)Dagmar
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2012. Innekatt. Behöver ett lugnt hem. Har fungerat utmärkt med trygga, snälla katter och gillat deras sällskap. Kan nog även vara ensamkatt. Osäker på närkontakt med människor och behöver mycket tålamod innan hon blir kelig.. Kommer från samma hem som Dollar och Disney. Kommer från Kumla.

170423: "Med Dagmar går det väldigt bra! Hon har upptäckt att det är väldigt trevligt att bli klappad, kliad och borstad. Så så fort jag sätter mig ner är hon genast där och vill gosa. Det är fortfarande helt på hennes villor och hon hoppar inte upp till mig i soffan eller sängen utan håller sig runt benen men det händer saker fort nu." /Anna, jourhem

160913: "Med Dagmar är vi ungefär på samma nivå som tidigare. Hon tolererar att jag springer runt och jag kan nästan gå över henne utan att hon flyttar på sig, så länge jag ignorerar henne vill säga. Så fort jag kommer för nära och det inte är på hennes premisser så går hon och gömmer sig. Men det är mindre nu än vad det har varit :) Jag tror att hon tycker om när jag är hemma dock och ligger och spinner när hon känner sig trygg." /Anna, jourhem

160410: "Hon har börjat hoppa upp i soffan när jag sitter där (hon vill ha mat ;) Jag har inte fått röra henne och hon fräser när jag kommer för nära, men när jag kommer hem varje dag är hon framme och tittar på mig. Så även om det går långsamt så går det framåt." /Anna, jourhem

Kontaktperson: Josefine Holmberg, josefine@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150312)


Amir
Hona. Svart med vitt. Född cirka 120830. Van innekatt. Gör små framsteg hela tiden, men har inte kommit lika långt som sin syster Arona. Trots blyg, är hon väldigt snäll och kan hanteras. Behöver mycket arbete för att bli trygg med människor. Van vid stora hundar. Passar inte i barnfamilj. Inkom med sin mamma Almine och syskonen Arona, Amarina och Alroy. Födda ute vid Axfoods industri på Bistaområdet i Örebro. Adopterades men kom åter på grund av allergi.

160416: "Var till en början mycket försiktig och gömde sig under soffan. Har länge undvikit kontakt med jourmatte och jourhusse, men har till slut efter flera månader börjat acceptera att bli klappad. De senaste veckorna har hon börjat röra sig i rummen medan vi är vakna och låter sig ibland klappas i det öppna. Kallades Milly i sitt förra hem så det har hon fått heta även i jourhemmet." /Annika, kontaktperson

170328: "En liten, blyg honkatt. Sällan man ser henne på dagtid. Men då mörkret faller och barnen lagt sig så smyger hon fram. Då pratar hon och kommer upp till jourmatte i soffan för lite kel. Allt sker på hennes villkor. Äter och går på lådan. Låter sig inte lockas av leksaker och godis. Möjligtvis att det går med lite tonfisk. Hunden är hon inte rädd för. Honom har hon redan satt sig i respekt hos." /Jourhemmet

Kontaktperson: Leena Petterson leena@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 121004 - adopterades mars 2013, kom åter 160114)


Hilma
Hona. Blåtabby. Troligen född 2015. Trivs som innekatt. Blyg och behöver tid på sig för att få förtroende för nya människor. Gått hemlös i Hovsta utanför Örebro. Mamma till Honung, Happy och Hanks.

Kontaktperson: Thomas Bégat, 073-95 01 219 thomas@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 160813)


Majaja
Hona. Svart. Född mellan 2004 och 2008. Van utekatt men trivs även bra som innekatt. Vill flytta tillsammans med Hennessey. Van att bo med många andra katter. Ganska social och trevlig, men har lite humör. Kommer ifrån Lanna utanför Örebro. Inkom på grund av att ägaren hade för många katter.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 160917)


Charlotte
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2013. Blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Kommer från Julsta utanför Kumla där hon gått hemlös.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 160919)


Hennessey (på rymmen)
Hona. Svartsköldpadda. Av veterinär uppskattningsvis född 2014. Trivs som innekatt. Vill flytta tillsammans med Majaja. Hundvan och kaninvan. Något blyg, men kommer gärna fram och gosar. Supersnäll med andra katter. Hundvan, även om hon inte gillar dem speciellt mycket. Kommer från ett ställe utanför Kumla.

170216: "Nessie är ingen skyggis, men heller ingen knäkatt, snarare fegis. Kommer gärna och visar att hon vill gosa. Trampar liksom direkt på golvet och stryker sig mot dörrkarmarna. Då kan jag sätta mig ner och smeka henne över ryggen medans hon går fram och tillbaka och njuter. Väldigt snäll mot dom andra katterna. Busar ibland, men inte så ofta. Men när hon gör det, så kommer hon med räserfart. Det tar dock oftast slut lika fort som det startar." /Mia, jourmatte

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161102)


Huldra
Hona. Svart. Troligen född 2014. Mamma till Rickard och Lena. Blyg just nu men behöver bara lite tid för att trygga sig. Kommer från en bondgård utanför Kumla.

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170305)


Maggy
Hona. Blåtigré med vitt. Född 2014. Social och kelig. Kattvan. Van innekatt. Tycker ej om mindre barn. Kommer från samma hem som Alec Batman. Inkom på grund av sammanflytt och det blev för många barn som hon inte tyckte om. Kommer från Nora.

170814: "Fullständigt namn är Maggie Mayhem. Hon är lugn och stillsam katt som kan vara blyg mot människor hon inte känner. Hon är tillgiven men gos sker på hennes villkor. Hon äter all sorts kattmat, både torrfoder och mat på påse. Hon är lekfull och har gärna både bollar och andra kattleksaker att leka med. Hon tycker om att sitta i fönstret och skälla på fåglarna." /Tidigare ägare

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170807)


Africa
Hona. Svart. Troligen född 2015. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170807)


Europa
Hona. Bruntigré. Troligen född 2014. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170807)
Teva
Hona. Svart. Troligen född 2014. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Inkom med sina tre kattungar.
Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170816)


Lissan
Hona. Brunmaskad med vitt. Blåa ögon. Troligen född 2012. Social men lite blyg för människor hon ej känner. Van utekatt. Inkom med sina fem små kattungar. Ägare hamnat på sjukhus och kommer ej hem mer. Kommer från Lanna utanför Örebro.

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170819)
Turid
Hona. Bruntabby. Troligen född 2016. En väldigt liten katt. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt. Har fött en kull kattungar i jourhemmet. Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.
Kan ej tingas ännu då hon har små ungar.

Kontaktperson: Elin Strigå, elin@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170815)


Vivi
Hona, svart och vit, troligen född 2015. Social och kelig. Inkom med sina fyra kattungar som hon lagt i en trädgård ute. Kommer från Vivalla i Örebro.
Kan ej tingas ännu då hon har kattungar.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170828)


Ziri aka Stella
Hona. Bruntigré. Född 2012. Social och trevlig. Van utekatt. Inkom på grund av osämja med de andra katterna i hemmet. Vill helst vara ensamkatt. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170829)
Tara
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.
Kan ej tingas ännu då hon är dräktig.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170829)


Casey
Hona, bruntigré, född cirka 090802. Van innekatt. Vill ha minst en kattkompis att gosa med. Busar själv, ej med andra katter. Snäll och väldigt kelig. Lite försiktig av sig. Rädd för småbarn. Behöver tid och tålamod i ny miljö. Försäkrad. Dotter till Grålla och syskon med Corey, Cary och Cody. Kommer från Askers By utanför Odensbacken söder om Örebro. Casey adopterades men kom åter då ägaren avled. Kom då från samma hem som Inese (seniorer).

150130: "Casey är en elegant katt som för sig på ett elegant sätt. Hennes långa svans ser man näst intill alltid lätt svängandes upp i luften och hon går så nätt, ofta med ryggen höjd som en båge. Hon är allt en liten pingla. Ibland kan hon också busa vilt med sina leksaker och på sina klösbrädor. Hon gillar att springa efter godisar som man kastar iväg. Ibland kryper hon in under lakan, madrasser eller dylikt om hon hittar en liten öppning någonstans. Casey är ganska försiktig av sig än, men har blivit en supermysig katt som är väldigt kelig. Hon gillar när man pratar med henne och blir lätt gosig bara man är nära. Då börjar hon trampa med tassarna, darra med svansen och stryka sig mot allt omkring. Hon stryker sig även runt kring benen när det blir riktigt gosigt. Hon älskar att bli kliad runt halsen. Då trycker hon på mot handen så mycket hon kan. Hon kan kela och kramas lite i famnen också och kela lite i knät om man bär upp henne själv. Casey älskar andra katter också. Hon vill stryka sig mot dom och gärna mysa och sova med dom. Hon är väldigt nyfiken och är snabbt med och tittar om man öppnar en garderob, låda eller annat superspännande!" /Josefine, tidigare kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 091011, flyttade till katthemmet 150502 - adopterades 150628, kom åter 170903)


Ludda
Hona. Creme och vit semilånghårig. Född 2009. Social och kelig. Kattvan. Van utekatt. Behöver mycket pälsvård.
Inkom på grund av förändringar i familjen. Kommer från Hällabrottet utanför Kumla.

Kontaktperson: Elleonore Andersson, 070-26 81 594 elleonore@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170906)
Tatiana
Hona. Bruntabby. Troligen född 2016. En väldigt liten katt. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt.
Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170907)


Tosca
Hona. Svartsköldpaddtigré med vitt. Troligen född 2017. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt. Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170911)


Belly
Hona, svartsmoke. Född 130319. Social och lekfull. Hundvan. Van innekatt. Syskon med Battina och Barbara. Kommer från Nora.
Adopterades tillsammans med Battina men kom åter p.g.a. osämja med annan katt i familjen.

130625: "Belly kallas för Zaphira i jourhemmet. Hon är en riktig myskisse som kommer och stryker sig mot benen och verkligen ber om att bli klappad. Hon är nyfiken och lekfull och funkar bra med andra katter. Belly är en pratsam liten dam som talar om när hon ska gå på toa eller berättar att hon har vaknat. Hon, liksom syskonen, är duktig på att sova sig igenom nästan hela natten. Hon sover då gärna nära sina syskon eller i sängen tillsammans med jourmatte." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 130616 - adopterades 131031, kom åter 170917)