Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Daiquiri
Hane, svart med lite vitt på magen, född cirka 130328. Väldigt social och lekfull. Hundvan. Van innekatt. Kommer från Eskilstuna.
Adopterades tillsammans med Björn men kom åter p.g.a. ändrade förhållanden.

(Inkom i jourhem 130717 - adopterades 130824, kom åter 170924)


Arwen
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Lite försiktig och blyg och behöver tid på sig att blir bekväm med människor.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där hon och hennes kattungar Spencer Reid, Meeko, Tjofsan och Lily gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922, flyttade till katthemmet 171201)


Lajn
Hona. Vit med bruntigré fläckar. Född 2006. Social och kelig när hon blivit trygg. Van utekatt nu, men har varit innekatt och fungerar lika bra båda. Kommer från samma hem som syskonet Killis och vill fortsätta bo med honom.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En mycket näpen och söt kattflicka som gärna ligger tätt intill i soffan på kvällen eller i sängen under natten. Lajn är ingen knäkatt, men hon är mycket tillgiven och det är inga problem att lyfta upp henne. Väldigt kelsjuk och spinner högt då hon blir klappad och rullar gärna runt och visar upp sin vita, fluffiga mage för att visa sin tillgivenhet. Bjuder gärna handen som klappar henne på ett tvättning och brukar också bita lite hårt i handen - så kallade kärleksbett - för att visa sin uppskattning.
Lajn är lugn och något försiktig, men tycker mycket om att leka med och springa efter snören. Hon har haft möjlighet till utevistelse hos sin tidigare ägare, men nöjde sig med att röra sig lite på gräsmattan intill huset och har föredragit att få vara inomhus. Söker ett hem med inte alltför mycket stoj och bus, tillsammans med brorsan Killis, där hon får mycket närhet av sin människa och möjlighet att vara inne hur mycket hon vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208)


Killis
Hane, svart med vita tecken. Född 2006. Social och kelig. Van utekatt nu men har varit innekatt, trivs dock bäst som utekatt. Kommer från samma hem som syskonet Lajn och vill fortsätta bo med henne.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En supermysig, stor kille som älskar att kela! Tycker om att bli upplyft och mysa i famnen, kan hoppa upp i exempelvis fönstret och går man förbi tar han tag i en med tassen för att han vill bli klappad. Lägger sig gärna intill en i soffan med hälften att kroppen i soffan och framtassarna i knät. Lugn och trygg, men kan lockas till lek med hjälp av laserpekaren! Söker ett hem tillsammans med systern Lajn där han får massvis med kärlek och möjlighet till att vara både ute och inne hur mycket han vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609 - adopterades 171222, kom åter 180109)


Raoul
Hane. Rödtigré och vit. Född 170807. Lite blyg ännu men går att lyfta upp och är snart helt social. Syskon med Roxy, Rianna och Red Lady.
Kommer från Östra Rynninge utanför Stora Mellösa.

(Inkom i jourhem 171002, flyttade till katthemmet 180104)


Roxy
Hane. Rödtigré och vit. Född 170807. Lite blyg ännu men går att lyfta upp och är snart helt social. Syskon med Raoul, Rianna och Red Lady.
Kommer från Östra Rynninge utanför Stora Mellösa.

(Inkom i jourhem 171002, flyttade till katthemmet 180104)


Aimee
Hona. Bruntigré. Född 150513. Vill ha kattsällskap. Van innekatt. En blyg och försiktig kisse som skulle behöva hamna i ett lugnt hem för att utvecklas ordentligt och få tillit till människor. Syskon med Anabell och Asterix.
Kommer från Örebro.

151214: "Aimee är en bus- och sällskapstornado som har upptäckt hur trevligt det är med att bli klappad och gosad med av människor också. Hon behöver dock lek och sällskap av annan katt i hemmet även om hon kan sysselsätta sig i timmar med bollar och andra leksaker alldeles själv.
Hon är en upptäckare i Indiana Jones-stil av alla garderober, badrum eller liknande och hör man en krasch i hemmet så brukar det vara Aimee som "kollar" läget på grejor. Hon gillar att följa efter jourmatte när hon gör allt i hemmet och ligga under filten hos jourhusse för att busa/gosa lite innan sovdags. Hon har nu upptäckt badkarets intressanta vattendroppar och när jourhusse badar måste han inspekteras för vattnets skull.
Hon vet också vad hon vill och det betyder att inte bli upplyft för att gosa (att flyttas på går bra om man gör det snabbt) eller bli kloklippt (vi jobbar på det) och hon kommer INTE nödvändigtvis fram för främmande folk (bara om hon själv vill) men hon säger till i form av pipjam på morgonen när man ska morgongosa med klappar eller när det är dags att dela med sig av den goda maten man äter.
Hon är en söt och go sällskaplig katt som kommer utvecklas ännu mer när rätt För-Evigthem kommer fram." /Lina och Johann, jourhem

(Inkom i jourhem 150814 - adopterades 160419, kom åter 171029 - adopterades 171112, kom åter 180112)