Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Jynna
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Troligen född 2014. Trivs som innekatt. Vill bo ihop med Jürgen. Kattvan. Inkom från en man i Nora som hamnade på sjukhus och sedan blev placerad på äldreboende.

160607: "Jynna har verkligen utvecklats sedan hon kom hit första gången. De första tre veckorna låg hon och hennes bästis Jürgen (också jourhemskatt) under kökssoffan och allt man såg av dom var fyra lysande ögon. Idag är Jynna en viljestark liten tjej som får sin vilja igenom. Blir klappad när det passar henne och har sina egna platser som bara hon hänger vid. Hon är alltid framme nuförtiden men fortfarande lite försiktig när det kommer nya människor. Med lite tid och förståelse för att denna lilla tösen har haft några svåra år, så tror jag att hon kan bli en riktig liten kelis." /Desirée, jourhem

(Inkom i jourhem 160109, flyttade till katthemmet 160614 - adopterades 161209, kom åter till katthemmet 170218)


Jürgen
Hane. Bruntabby med mycket vitt. Troligen född 2012. Trivs som innekatt. Vill bo ihop med Jynna. Kattvan. Inkom från en man i Nora som hamnade på sjukhus och sedan blev placerad på äldreboende.

160607: "Jürgen, eller Jygge som han kallas i jourhemmet har verkligen blommat ut. Från att, precis som sin bästis Jynna, bara legat o tryckt i ett hörn under kökssoffan, är han nu den som alltid kommer och välkomnar vid dörren när man kommer. Han vill alltid vara i centrum och därför ligger han gärna mitt på hallgolvet så man alltid måste kliva över honom. Ett riktigt charmtroll med god aptit! Nya människor tycker Jygge numera är mycket snälla - man får ju klappar och godis av dom. Nya favvoleksaken är ett presentsnöre som jourmatte kastar runt med. Än så länge vill han inte bli buren men med tid tror jourmatte han kan bli världens kelis och myskompis vid Tv-soffan. Just nu är han som en svans - följer efter en vart man än går, eftersom han bara älskar att bli klappad och gosad med. Slutligen är han en riktig pratkvarn och meddelar alltid när han kommer in i rummet." /Desirée, jourhem

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160614 - adopterades 161209, kom åter till katthemmet 170218)


Cocos
Hona. Svart. Född cirka 080706. Innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Tyr sig mest till hanar. Hundvan. Osäker och försiktig. Busig. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Mamman heter Afriky och syskonet Milbo.

131015: "Cocos är en katt som är väldigt känslig för nya människor och förändringar runt omkring. Hon är väldigt nyfiken, när jag ex städar (ej dammsuger) och går från rum till rum så följer hon med och tittar nyfiket på vad jag gör, om jag ej låtsas om henne kan hon vara ända inpå mig. Hon är också väldigt busig, hon älskar kattvippan med snören eller fjädrar i ena änden, små studsbollar är också jättekul.
Hon har en pojkvän (min egna katt) som hon alltid ligger tillsammans med och de tvättar varandra och myser. Kattkompis/pojkvän ska den här underbart söta katten ha." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 080906, flyttade till katthemmet 170306)


Mimer
Hane. Bruntabby med vitt. Född 101128. Stor katt. Van innekatt. Kattvan och har tidigare bott med flertalet andra katter. Lite blyg och behöver tid på sig att bekanta sig med främmande människor. Kommer från samma hem som Carla. Inkom på grund av att ägaren avled. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170202, flyttade till katthemmet 170425)


Puzzel aka Pussel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 060317. Social och kelig. Kattvan. Mamma till Tazzel. Vill flytta ihop med Tazzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Tazzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Tazzel aka Tassel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 071117. Social och kelig. Kattvan. Dotter till Puzzel. Vill flytta ihop med Puzzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Puzzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Leovegas
Hane. Rödtigré med vitt. Född 2011. Van utekatt. Vill fortsätta bo med Sasha. Social och kelig. Inkom på grund av allergi hos ägare. Kommer från ett ställe utanför Örebro. Kommer från samma hem som Sascha.

(Inkom i jourhem 170219, flyttade till katthemmet 170520)


Sascha
Hona. Svart. Född 2011. Van utekatt. Vill fortsätta bo med Leovegas. Social och kelig. Inkom på grund av allergi hos ägare. Kommer från ett ställe utanför Örebro. Kommer från samma hem som Leovegas.

(Inkom i jourhem 170219, flyttade till katthemmet 170520)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609)


Galope
Hane. Bruntigré. Född 160522. Syskon med Valle, Shape och Mellot. Numera van utekatt.
Oerhört energisk och aktiv kille som behöver en likasinnad kompis för att trivas. Inkom från början med sin mamma och syskon på grund av att ägaren inte kunde ha kattungarna.
Galope adopterades men kom åter för att han inte trivdes i sitt hem, förmodligen för att han inte fick utlopp för sin energi med en lika busig kompis.

160803: "Samtliga kattungar är som galna, busiga och väldigt nyfikna på livet. De är också hund- och kaninvana, och har växt upp här hos mig, med stoj och stök och ett fasligt liv hela tiden. Dock har de inte träffat överdrivet mycket barn, men med tanke på stöket och människorna som ofta rör sig här, så är nog stškiga barn inga som helst problem för dem att leva med." /Mia, jourhem

(Inkom i jourhem 160523 - adopterades 160829, kom åter 170629)