Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Cocos
Hona. Svart. Född cirka 080706. Innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Tyr sig mest till hanar. Hundvan. Osäker och försiktig. Busig. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Mamman heter Afriky och syskonet Milbo.

131015: "Cocos är en katt som är väldigt känslig för nya människor och förändringar runt omkring. Hon är väldigt nyfiken, när jag ex städar (ej dammsuger) och går från rum till rum så följer hon med och tittar nyfiket på vad jag gör, om jag ej låtsas om henne kan hon vara ända inpå mig. Hon är också väldigt busig, hon älskar kattvippan med snören eller fjädrar i ena änden, små studsbollar är också jättekul.
Hon har en pojkvän (min egna katt) som hon alltid ligger tillsammans med och de tvättar varandra och myser. Kattkompis/pojkvän ska den här underbart söta katten ha." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 080906, flyttade till katthemmet 170306)


Puzzel aka Pussel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 060317. Social och kelig. Kattvan. Mamma till Tazzel. Vill flytta ihop med Tazzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Tazzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Tazzel aka Tassel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 071117. Social och kelig. Kattvan. Dotter till Puzzel. Vill flytta ihop med Puzzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Puzzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609)


Titti Sjöblom
Hona. Svart med vitt. Troligen född 160529. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Kelig men lite blyg i början. Myser gärna i knät. Syskon med Tom Jones, Taylor Swift och Tina Turner. Född ute av mamma Tuffelina som då var hemlös. Kommer från Hardemo utanför Kumla. Titti adopterades men kom åter då hemmets andra katt mobbade henne.

160911: "Titti Sjöblom är en försiktig liten tjej som än så länge är rätt osäker på människor. Men på nätterna är hon framme och busar med sin syster Taylor Swift. Gärna i jourmattes säng. Då kan de hålla på hela nätterna. Hon gör framsteg hela tiden och vågar sig fram mer och mer ju längre tid som går." /Linda, kontaktperson

(Inkom i jourhem 160802, flyttade till katthemmet 170117 - adopterades 170215, kom åter 170823)


Simba Electronic
Hane. Vit med röda tecken. Född maj 2011. Social och kelig.
Van ensamkatt. Van utekatt.
Inkom då ägare skulle flytta och bo inneboende där katten ej kunde följa med. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 170701, flyttade till katthemmet 170901)


Zadoc
Hane. Bruntigré. Av veterinär uppskattningsvis född 2011. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Behöver tid i nya miljöer.
Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170914: "Sen tre dagar tillbaka går det att klappa mig (jag njuter och spinner) om man tar det lugnt och det går jättebra att muta mig med blötmat och kokt skinka, jag skulle nog trivas med att kunna gå ut och in som jag vill, jag har träffat stor hund och barn i åldrar 1-6 år men dem ignorerar jag, andra katter har jag bara träffat genom gallerdörren men jag tror att det ska funka." /Zadoc via idigare jourmatte

(Inkom i jourhem 170511, flyttade till katthemmet 170914)


Daiquiri
Hane, svart med lite vitt på magen, född cirka 130328. Väldigt social och lekfull. Hundvan. Van innekatt. Kommer från Eskilstuna.
Adopterades tillsammans med Björn men kom åter p.g.a. ändra förhållanden.

(Inkom i jourhem 130717 - adopterades 130824, kom åter 170924)


Björn
Hane, svart, född 130525. Social och lekfull. Hundvan och kattvan. Mamman heter Lakrissa och syskonen Barry och Cherry. Van innekatt. Kommer från Lindesberg.
Adopterades tillsammans med Daiquiri men kom åter p.g.a. ändrade förhållanden.

130812: "Det är svår att fota ett energiknippe som är snabb som blixten och svart som skuggan av sina syskon, ett busfrö som är gosig och stilla när han sover. Precis så där härligt galen som kattungar ska vara. Vill flytta med en kompis eller om du redan har en kisse hemma så går det oxå bra som kompis åt denna herre." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 130616 - adopterades 130824, kom åter 170924)