Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609 - adopterades 171222, kom åter 180109)


Shiwas
Hane. Svart och vit. Troligen född 2014-2015.
Var vid inkommandet väldigt osäker, men har under hösten 2017 utvecklats i jourhemmet till en social och kelsjuk kille. Han behöver fortfarande lite tid och tålamod, men göra framsteg hela tiden.
Upphittad på en gård utanför en rastplats i Ödeshög/Vida Vättern där han uppehållit sig i minst ett halvår. Inkom med ett skadat öga som veterinären först trodde skulle behöva opereras bort. Efter ett halvsårs avvaktan bedömde veterinären att ögat inte behövde opereras bort då han inte har ont och ögat har inga sår eller blödningar. Shiwas har därför ett defekt utseende med sitt öga, men det gör honom bara mer unik!

180305: "Shiwas är en liten katt med stor potential. Han har sedan vi flyttade ihop i september 2017 gått från att bo under mitt köksskåp till att söka min närhet morgon som kväll. Han älskar att gosa, nästan så han dreglar, men kan fortfarande tycka att människor i rörelse är läskigt. Han älskar mat i alla former, favoriten är Sheba, men all blötmat är en hit. Om dagarna är Shiwas en riktig softande katt och när det är dags att vakna kan man höra hur han dissekerar leksaksmöss. Jag tror att med rätt person med tid och tålamod kommer denna lilla filur göra enorma framsteg och bli en för alltid tillgiven och trogen livskamrat. Det märks redan att han älskar fördelarna med människor, om än på sina villkor." /Therese, tidigare jourhem

(Inkom i jourhem 170709, flyttade till katthemmet 180309)


Dollar
Hane. Svart. Född 2010. Stor katt. Innekatt. Vill ha tryggt, snällt kattsällskap. Behöver mycket tid och tålamod. Kommer från samma hem som Dagmar och Disney. Kommer från Kumla.

180315: "Dollar har idag flyttat in på katthemmet efter att ha bott i samma jourhem under ett år. Där har han gjort sociala framsteg, men har ännu en bit kvar innan han blir trygg med människor. Dollar behöver en person med tålamod och som har förståelse för katter som inte litar på människor. Efter drygt ett halvår i sitt senaste jourhem var Dollar modig nog att hoppa upp i soffan och lägga sig och sova några meter från jourmatte :-)

Även om Dollar inte går att ta i eller klappa ännu, så tycker han mycket om att bli klappad under hakan och på huvudet med en fjäderpinne. Det märks också att han söker människors närhet och är social. Det tidigare jourhemmet meddelar att Dollar brukar förflytta sig så han är i samma rum som dem och jamar när han känner sig ensam. Innan flytten till katthemmet var Dollar så pass trygg att han sovit i jourmatte och jourhusses säng samtidigt som dem! Antagligen skulle Dollar tycka om att ha en snäll, lugn och trygg kattkompis i sin närhet som kunde visa honom alla de fina fördelar det finns med att lita på människor! :-)" /Rebecka, tidigare kontaktperson

(Inkom i jourhem 150519, flyttade till katthemmet 180315)


Larissa
Hona. Svart och vit. Född i januari 2017. Social och kelig men vill inte bli klappad ännu. Inkom med Lipton, Lyndon, Lucius, Leona och Leira från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

180404: "Snäll och go katt som fortfarande är blyg, men som är framme i jourhemmet, hoppar upp på kvällen i jourmattes säng och vill bli klappad. Vill bo med snäll kompis, van innekatt men kan bli utekatt när hon blivit helt tam." /Marita, kontaktperson

(Inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180405)


Åshild
Hona. Bruntigré med lite vitt. Troligen född i januari 2017. Blyg och försiktig och behöver tid på sig att bli bekväm med människor.
Gått hemlös i Åmmeberg utanför Askersund.

(Inkom i jourhem 170824, flyttade till katthemmet 180509)


Alice Angel
Hona. Bruntigré med vitt. Född med halv svans. Född i maj 2015. Van innekatt. Katt- och hundvan. Bott tillsammans med en dalmatiner. Lite blyg i början innan hon känner igen folk.
Kommer från Kumla.

180531: "Alice Angel är en lugn katt på dagarna och busar lite på kvällarna. Pratar mycket. Trivs med att vara innekatt. Vill ej bli buren men kommer gärna själv och vill gosa. Klippa klorna är ingen favorit.
Äter både torr och våtmat. Vill gärna ha mycket sällskap och klagar om man varit borta länge. Är ej barnvan. Kattvan och älskar hundar så gärna en kattvan hund till sällskap eller snäll annan katt." /Tidigare ägare

(Inkom till katthemmet 180531)


Stura
Hona. Svart och vit. Född 2013. Social och kelig. Van utekatt. Inkom på förändringar i familjen.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180515, flyttade till katthemmet 180609)


Daisy Day
Hona. Bruntigré med vitt. Född 150606. Social och kelig. Van utekatt. Inkom på grund av förändringar i familjen.
Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180501, flyttade till katthemmet 180614)


Africa
Hona. Svart. Troligen född 2015. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

180617: "Africa är en feg kisse som i jourhemmet precis börjat låta sig klappas lite. Ligger i soffan även om man sitter nära, men man får inte hålla i henne än, hon är inte kelig och trygg än.
Hon är en riktig tiggare som följer en i hemmet om hon tror att hon har chans att få godis. Äter det mesta, men tar inte för sig utan vill att man ger henne godsakerna eller skjuter fram en egen skål blötmat till henne för att hon ska veta att det är just hennes.
Africa är soldyrkare, kan ligga på balkongen i gassande sol i timmar. Leker duktigt ensam med alla möjliga leksaker och kör race med de andra katterna. Får till och med igång gammelkatten på race, men visar respekt om han tröttnar och säger ifrån, då leker hon ensam istället. Hon myser gärna med sina kattkompisar, vill i kommande hem ha ha minst en kompis att leka snällt och mysa med.
Detta är en väldigt lagom 2:a- eller 3:e-katt i hemmet, som kompis till en katt som behöver en snäll vän. Och en lagom katt till den lugna, tålmodiga och kravlösa person som vill arbeta upp en ömsesidig djup tillit till en katt som inte vant sig vid människor riktigt än." /Josefin, kontaktperson

(Inkom i jourhem 170807, flyttade till katthemmet 180617)


Salle
Hane. Svart och vit semilånghårig. Född 2012. Social och trevlig katt som både är hund och barnvan, bör vara större barn då han kan säga ifrån om det blir för mycket. Vill vara utekatt, kan bo själv eller med kattkompis.
Ägare flyttade från hus till lägenhet men katten trivs ej som enbart innekatt. Kommer från Kumla.
Kräver mycket pälsvård.

(Inkom i jourhem 180525, flyttade till katthemmet 180703)


Micho
Hane. Bruntigré med vitt. Född i juni 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180602)