Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Arwen
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Lite försiktig och blyg och behöver tid på sig att blir bekväm med människor.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där hon och hennes kattungar Spencer Reid, Meeko, Tjofsan och Lily gått hemlösa.

(Inkom i jourhem 170922, flyttade till katthemmet 171201)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609 - adopterades 171222, kom åter 180109)


Dollar
Hane. Svart. Född 2010. Stor katt. Innekatt. Vill ha tryggt, snällt kattsällskap. Behöver mycket tid och tålamod. Kommer från samma hem som Dagmar och Disney. Kommer från Kumla.

180315: "Dollar har idag flyttat in på katthemmet efter att ha bott i samma jourhem under ett år. Där har han gjort sociala framsteg, men har ännu en bit kvar innan han blir trygg med människor. Dollar behöver en person med tålamod och som har förståelse för katter som inte litar på människor. Efter drygt ett halvår i sitt senaste jourhem var Dollar modig nog att hoppa upp i soffan och lägga sig och sova några meter från jourmatte :-)

Även om Dollar inte går att ta i eller klappa ännu, så tycker han mycket om att bli klappad under hakan och på huvudet med en fjäderpinne. Det märks också att han söker människors närhet och är social. Det tidigare jourhemmet meddelar att Dollar brukar förflytta sig så han är i samma rum som dem och jamar när han känner sig ensam. Innan flytten till katthemmet var Dollar så pass trygg att han sovit i jourmatte och jourhusses säng samtidigt som dem! Antagligen skulle Dollar tycka om att ha en snäll, lugn och trygg kattkompis i sin närhet som kunde visa honom alla de fina fördelar det finns med att lita på människor! :-)" /Rebecka, tidigare kontaktperson

(Inkom i jourhem 150519, flyttade till katthemmet 180315)


Hallie
Hona. Svartsilvertabby med vitt. Född 2015. Social och kelig. Har mestadels varit innekatt. Inkom då familjen fick barn och då började katten protestkissa bredvid lådan.
Kommer från Kumla.

180206: "Detta är en tjej som tar det lite försiktigt i början. Efter ett tag i jourhemmet började hon leka med små fluffiga möss och laserpekaren, dessa är favoriterna. Andra favoriten är att leka med den andra katten i jourhemmet. De turas om att jaga varandra, sitta i varsin ände av lektunneln och att spana på varandra är spännande.
Hallie är en självständig katt som vet vad hon vill, kommer inte upp för att ligga i knät, men kommer fram för att bli lite kliad och masserad. Att bli lyft är ingen favorit med det går bra kortare stunder, att sova i sängen under natten är en självklarhet. Kommer och möter en vid dörren när man kommer hem.
Hallie är en van utekatt och gillar att komma och gå som hon vill, så ett föralltid hem med den möjligheten är önskvärt. /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 180112, flyttade till katthemmet 180316)


Ayala
Hona, blå och vit, semilånghårig. Född uppskattningsvis 2014. Tam och social katt som älskar all typ av uppmärksamhet. Har tidigare varit utekatt. Kan umgås med lugna och ointresserade hundar, men blir väldigt rädd och osäker i hemmet om hunden är livlig eller försöker leka med henne.

(Inkom i jourhem 170922, flyttade till katthemmet 180320)