Kattungar (<6 mån) i jourhem
sorterade efter ålder,äldst först.


Adopteras inte ut som ensamkatter om inte annat står i presentationen. Du bör alltså ha redan ha en lämplig katt eller adoptera två katter tillsammans.

Obs:
Kattungarna grundvaccineras och avmaskas innan leverans samt behandlas mot eventuella sjukdomar och parasiter. Köpare förbinder sig att kastrera och ID-märka katten så snart den blir könsmogen och detta ingår i priset om det utförs av vår veterinär innan katten blivit 10 månader (rekvisition bifogas vid adoption).
Kattungar flyttar tidigast vid 12 veckors ålder och adopteras inte ut som ensamkatter.
Det är EJ först till kvarn som gäller. Ring inte nattetid!

Skaffa kattunge?

När kattungen flyttar till sitt nya hem
Andika
Hona, svart, troligen född 170525. Fortfarande lite blyg men lekfull. Vill inte bli upplyft ännu. Syskonen heter Amani och Asali och mamman är Africa. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170807)


Lily
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Tjofsan och Spencer Reid.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där dom gått hemlösa.

Kontaktperson: Frida Andreasson frida@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170922)


Åskar
Hane, svart, född ca 170614. Nyfiken och busig, men lite feg kring människor fortfarande. Betydligt mer aktiv än sina syskon och skulle troligen må bäst av att få tillgång till utevistelse framöver (när han blivit helt trygg) för att få tillräckligt med stimulans.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Ålio, Åmia, Ålin, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171002: "Hej, jag heter Åskar (kallas även för Cesar) och är en framåt ung habe, enda sen jag och mina syskon kom till vårt jourhem har jag varit den som varit mest framåt. Jag har varit nyfiken och rätt så intresserad av att hänga med människorna som bor här, speciellt i köket då de kanske tappar nåtgot gott när de lagar mat. Jag äääälskar mat och att busa! Jag är redan rätt så grov i kroppen och stark säger de som jag bor hos och skulle behöva en kompis som jag kan få busa lite hårt med.
En stor önskan är att jag ska få komma ut på landet och ha möjligheten att vistas utomhus då jag är väldigt aktiv inomhus och ofta sitter och drömmer mig ut genom fönstret.
Jag och mina syskon har haft en tuff start i livet utomhus så jag är fortfarande lite blyg när det kommer till att bäras och klappas, men jag blir mer och mer modig för varje dag som går och det här med klappar är ibland inte helt tokigt faktiskt.
Har ni ett hem till mig? Hör av er till min kontaktperson!" /Mia och Emil, jourhem

Kontaktperson: Linda Börjesson, lindab@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Åmia
Hona, cremetigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Åmia är en mycket fin katt. Hon är lite blyg, men har börjat komma fram för att hälsa när man pratar med henne. Vill inte bli klappad än men det kommer :) Hon ligger gärna och myser med sina syskon i bädden. Hon tycker om att leka med studsbollar och snören." /Jourhemmet

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Ålio
Hane, bruntigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Man få klia lite på honom om man är försiktig. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Åmia, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Ålio är lekfull, mycket nyfiken och busig. Han tycker om att jaga studsbollar och busa med sina kompisar. Han kommer gärna fram och hälsar. Han visar intresse för människor och man kan klappa honom försiktigt och det går också att ta upp honom i famnen." /Jourhemmet

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)
Ånar
Hane. Svart. Troligen född 170615. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Troligen syskon med Åsmund och Årian.
Kommer från Åmmeberg utanför Askersund.

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170919)
Åsmund
Hane. Svart. Troligen född 170615. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Troligen syskon med Ånar och Årian.
Kommer från Åmmeberg utanför Askersund.

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170919)
Årian
Hane. Bruntigré. Troligen född 170615. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Troligen syskon med Åsmund och Ånar.
Kommer från Åmmeberg utanför Askersund.

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170919)


Taana
Hona. Svart och vit semilånghårig. Troligen född 170628. Lekfull men lite blyg ännu då hon är född ute. Mamman heter Teva och syskonen Tinder och Tesla.
Gått hemlösa i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Helena Lindberg, helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170816 - adopterades 171028, kom åter 171119)
Tom Petty
Hane, röd. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Gör dock framsteg snabbt. Bror till Elvis Presley.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Tom är en kille som snabbt visade att han är en nyfiken liten prick som gärna vill vara med men än så länge på ett bekvämt avstånd, men avstånden minskar mycket för dag till dag. Kan inte motstå kattgodis." /Fanny, jourmatte

Kontaktperson: Ulrika Andersson, ulrika@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)
Elvis Presley
Hane, svart. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Bror till Tom Petty.
Kommer från Fellingsbro.

171022: "Elvis är en kille som är lite mera avvaktande men med sin brors närvaro så tar han för sig allt mera och börjar sakta men säkert göra framsteg och närmar sig mer och mer för varje dag." /Fanny, jourmatte

Kontaktperson: Ulrika Andersson, ulrika@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)


Meredith
Hona, röd. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Syster till Margareta.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Meredith har hos mig varit nyfiken och framåt. Det tog inte många dagar förrän jag fick klappa henne och nu har hon upptäckt hur mysigt det är att ligga nära i sängen och bli kliad bakom örat. Ett extra plus är den oemotståndliga prickiga magen som man får gosa med. Älskar mat, frystorkat godis och min egen katt som hon följer efter som en liten svans och stryker sig mot. Trivs också med sin syster Margareta då dom gärna busar och sover tillsammans samt Visar vägen för henne då Margareta är försiktigare av sig. Även gäster får klappa mot en godisbit. Fortsätter gärna bo med sin syster Margareta." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)


Margareta
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Syster till Meredith.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Margareta är mer avvaktande och försiktig av sig. Jag får ännu inte ta på henne. Hon kan självmant lägga sig på mig över täcket i sängen men händer är lite läskiga ännu. Har haft stor hjälp av sin syster Meredith som fått visa vägen ganska mycket. Ett riktigt busfrö. Finns det ett löst föremål som går att knuffa med tassen kommer hon hitta det. Älskar mat och frystorkat godis lika mycket som syrran. Fascinerad av tvn och sitter ofta på första parkett för att titta. Fortsätter gärna bo med sin syster Meredith." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)