Hänt på Örebro Katthem
PRESSMEDDELANDE - SVEKATT ÄR BILDAT!
(öppnas i ett word-dokument, klicka på bilden)
Kattens Dag 2011
Örebro Katthem firade Kattens Dag 2011 på Pet Products 26-27 november. Trots värsta blåsvädret på åratal kom besökare och träffade på katterna Yoda och Shishi, samt köpte lotter, kattgräs och skänkte pengar: Hela 916 kr! Tack alla som bidragit och tack till Peter med hans familj på Pet Products!
Klicka på bilden för att komma till Wikkibloggens summering av Kattens Dag!
Örebro Katthem deltog på NERKs juniutställning 2011
Klicka på bilden för att läsa mer!
Kattvänner samlade in stöd till hemlösa katter
Konstnärinnan "Nalle" Leveau och maken Lasse från Fågelmara, Blekinge, hade sitt marknadsstånd med vackra kattsaker ute på Stortorget i Örebro under Hindersmässan 2011, och räckte i kylan ut insamlingsbössan till förmån för hemlösa katter. Bössans innehåll fördelades generöst mellan Örebro katthem, Livbojen i Eskilstuna och kattkolonin i Stora Sundby.
Paret hade dessutom monter på NERKs kattutställning och skänkte andel av inkomsterna från detta till Örebro katthem. Totalt erhöll vi 1 100 kr! och fick även andra fina saker att auktionera ut till katthjälp. Tack snälla Nalle och Lasse! Länk till deras hemsida: www.pawsnwhiskers.webs.com

Kattens dag 2010
Örebro Katthem firade Kattens Dag 2010 på nya Pet Products 27-28 november. Många besökare trotsade snöstormen och hälsade på katten Tissot (hittekatt från Tybble) som visade upp sig, samt köpte av vårt lotteri eller skänkte pengar. Vi fick in hela 938 kr! Tack för detta och tack till Peter och hans familj på Pet Products!
Misse behövde hjälp
Sommaren 2008 dök det upp en katt i Oxhagen. Han var i väldigt dåligt skick och upphittaren kontaktade Jaana på Örebro Katthem för att be om hjälp. Örebro Katthem bestämde sig för att hjälpa katten...
Klicka på bilden för att läsa hela Misses berättelse
Marknadsstånd på Stortorget
Vi trotsade regn och blåst och ställde oss på Stortorget i Örebro lördagen den 19 maj för att bland annat informera om vår verksamhet.
Klicka på bilden för att se bilder från denna dag
Kattens Dag 2006
Vi firade Kattens Dag helgen dem 1-3 december på djuraffären Pet Products.
Klicka på bilden för att se bilder från Kattens Dag 2006
Birgit blev Årets Jourhem 2006!
"Ingen katt vild eller tam, sjuk eller skabbig, är för svår för henne. Alla tar hon hand om alla på allra bästa sätt! En sann kattvän. Gör ett jättearbete för missarna!" GRATTIS Birgit till Årets Jourhem 2006!
Klicka på bilden för att läsa mer
Knas
Knas låg på Strömsholms Djursjukhus där han åkte in akut för behandling av urinsten. Det kostade katthemmet mycket pengar och vi hade en insamling för att bekosta hans operation av njurarna. Knas tillfrisknade, men tyvärr insjunknade han senare på nytt och fick på veterinärs inrådan somna in då hans värden var för låga. Vi vill ändå tacka alla bidragsgivare för de givmilda gåvorna. Katthemmet har ständigt höga veterinärkostnader och är helt beroende av er hjälp. Tack för ert stöd!
Kattens Dag 2005
Vi firade Kattens Dag söndagen den 27 november på djuraffären Pet Products.
Klicka på bilden för att se bilder från Kattens Dag
Lotta blev Årets Jourhem 2005!
"Lotta Ekelöf har haft mycket kattungar och mammor med ungar. Ett flertal kullar har blivit födda hemma hos Lotta och det är nätter hon suttit och övervakat födslar och även haft sjuka kattungar som behövt extra vård." GRATTIS Lotta till Årets Jourhem 2005!
Klicka på bilden för att läsa mer
Labolina
Labolinas kropp reagerade negativt på vaccination och hon blev inlagd på Strömsholms Djursjukhus. Tack vare Era bidrag kunde vi betala veterinärvården!
Klicka på bilden för att läsa mer
Vi var med i tidningen igen
Artikel om Örebro Katthem i Nerikes Allehanda, publicerad 051003. Foto: Annika Enberg, NA
Klicka på bilden för att läsa mer
Katthemmet var med i tidningen
Artikel om Örebro Katthem i Nerikes Allehanda, publicerad 050804. Foto: Lennart Lundqvist, NA
Klicka på bilden för att läsa mer
Baloa
Baloa låg inlagd på Karlstads Djursjukhus och var mycket sjuk, Örebro Katthem räddade honom med Era bidrag!
Klicka på bilden för att läsa mer
Källarkatten Klas
Klas hittades i en källare, svårt medtagen och undernärd. Kerstin Carlzon tog hem honom och åkte till veterinären med honom. Nu är han på god väg att bli frisk och stark igen...
Klicka på bilden för att läsa mer
Jaana blev Årets Jourhem 2004!
"Jag röstar på JAANA som årets jourhem, hon är aldrig omöjlig, tar in alla sorters katter trots att hon har ont så anstränger hon sig, dessutom är hon kontaktperson och har hand om hemsidan, ett toppenjobb gör hon!!" GRATTIS Jaana till Årets Jourhem 2004!
Klicka på bilden för att läsa mer
Sjuklingen "Gurra"
Allas vår älskade Gurra blev sjuk och behövde veterinärvård - prover skulle tas osv, men pengarna saknades. Då ordnades en insamling och Gurra kunde äntligen få den vård han behövde.
Klicka på bilden för att läsa mer
Insamling för alla våra okastrerade honor
Tack vare att Helene drog igång en insamling, som gav hela 16.000kr, blir nu alla våra okastrerade honor kastrerade, ID-märkta och dubbelvaccinerade. Utan Helene och alla bidragsgivare hade vi aldrig klarat detta!
Klicka på bilden för att läsa mer
Christina Åbladh vann Årets Kattguld 2003!
Christina är "hjärnan" bakom Örebro Katthem. Det är hon som håller i trådarna och ser till att allt flyter på.
Grattis Kicki, du är värd din vikt i guld!
Klicka på bilden för att läsa mer
Kumla brandkår rycker ut för att rädda Timberley
Lilla Timberley hamnade av någon anledning uppe i en tall och kom inte ner igen, så brandkåren fick rycka ut för att plocka ner henne.
Klicka på bilden för att läsa mer
Kerstin blev Årets Jourhem 2003!
"Hon är en godhjärtad tjej och en verklig eldsjäl som öppnar sitt hem för många av Örebros olyckliga katter. Hon beskriver sina jourhemskatter mycket bra i annonserna också." GRATTIS Kerstin till Årets Jourhem 2003!
Klicka på bilden för att läsa mer
Bakgrundsbilder
Jättesöta bakgrundsbilder finns att hämta. Klicka på någon av bilderna, högerklicka på stora bilden och välj sen "Spara".