Seniorer (12 år och äldre)Vickan
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2002 enligt veterinär. Trivs bra som innekatt. Behöver en kattkompis att leka lugna jagalekar och mysa med. Nyfiken och lite busig, men vill inte bli vidrörd. Väldigt bestämd. Sitter gärna på balkongen och spanar. Kommer från Pålsboda där hon strök omkring ett tag.

120728: "Vickan är en lugn och mycket egensinnig dam. Hon är gärna med i köket så fort man är där, hoppas på att få nåt gott, annars ligger hon helst och myser i soffan eller på balkongen. När jag kommer hem är hon först att titta in i hallen med svansen hissad. Hon får sina busryck emellanåt och kastar omkring på leksaksmössen med en härlig stil. Laserpricken är också väldigt intressant att fara efter en stund. Hon lekte snälla jagalekar med en tidigare kattkompis, och har ett visst gosbehov med sina artfränder. Mot andra katter är Vickan lite dominant, det är ju hon som bestämmer och hon slår tassen rakt i huvudet på den som gör något som hon inte tycker om, men hon är aldrig elak utan bara bestämd. Nya katter är inga problem, hon bryr sig knappt om dem. Hon är även van vid att ha kattungar omkring sig. Hundar är däremot ingen hit.
Vickan är en kisse som pryder hemmet, hon finns där, hälsar i hallen, leker en smula... Men hon vill absolut inte bli vidrörd. Hon vill bara inte, utan är en trevlig katt att bara ha där i sitt hem. Får hon sköta sig själv är hon ett trevligt sällskap! Det tar ingen extratid att ha Vickan i hemmet eftersom hon ändå inte vill ha uppmärksamhet, så hon är ett bra val för den som söker en kompis till sin kisse som känner sig ensam och behöver en lugn kompis." /Josefin, kontaktperson

Kontaktperson: Josefin Johnsson, 070-21 86 312 (endast sms)
(Inkom i jourhem 051121)


Siggan
Hona. Svartsköldpadda. Född 2005. Social och kelig. Van innekatt numera. Har tidigare varit utekatt då ägare bott i hus men trivs nu bra som innekatt. Kattvan då en katt till funnits i familjen, likaså hund. Ägare är nu gamla och orkar ej ha katten kvar. Kommer från Örebro.

170623:Siggan är en supermysig liten tant som älskar att mysa. Hon lägger sig bredvid kudden när man går och lägger sig, och när man kliar henne under hakan är det nästan så hon vilar huvudet i handen på en! Magen är också en stor hit att bli kliad på.
Hon är väldigt lätthanterlig och gör absolut ingenting mot en. När hon hade ett veterinärbesök för att tömma några körtlar klagade hon bara när veterinären tömde dem. Hon går även ihop med våra egna katter, även fast vår yngsta kan vara lite väl livlig ibland. Hon är även väldigt matglad, så hon går på diet. Detta är något som vi i jourhemmet kan hjälpa till med att räkna ut för foder, så bli inte förskräckta över det! /Jourhemmet

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170405)
Sonny
Hane. Svart. Född i november 2003. Lite blyg för människor han ej känner. Kattvan. Van utekatt.
Sonny adopterades men kom åter p.g.a. ägaren har avlidit. Hittades i Odensbacken som kattunge tillsammans med Sima och inkom då i jourhem 2004.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(kom åter i jourhem 170802)