Seniorer (12 år och äldre)Vickan
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2002 enligt veterinär. Trivs bra som innekatt. Behöver en kattkompis att leka lugna jagalekar och mysa med. Nyfiken och lite busig, men vill inte bli vidrörd. Väldigt bestämd. Sitter gärna på balkongen och spanar. Kommer från Pålsboda där hon strök omkring ett tag.

120728: "Vickan är en lugn och mycket egensinnig dam. Hon är gärna med i köket så fort man är där, hoppas på att få nåt gott, annars ligger hon helst och myser i soffan eller på balkongen. När jag kommer hem är hon först att titta in i hallen med svansen hissad. Hon får sina busryck emellanåt och kastar omkring på leksaksmössen med en härlig stil. Laserpricken är också väldigt intressant att fara efter en stund. Hon lekte snälla jagalekar med en tidigare kattkompis, och har ett visst gosbehov med sina artfränder. Mot andra katter är Vickan lite dominant, det är ju hon som bestämmer och hon slår tassen rakt i huvudet på den som gör något som hon inte tycker om, men hon är aldrig elak utan bara bestämd. Nya katter är inga problem, hon bryr sig knappt om dem. Hon är även van vid att ha kattungar omkring sig. Hundar är däremot ingen hit.
Vickan är en kisse som pryder hemmet, hon finns där, hälsar i hallen, leker en smula... Men hon vill absolut inte bli vidrörd. Hon vill bara inte, utan är en trevlig katt att bara ha där i sitt hem. Får hon sköta sig själv är hon ett trevligt sällskap! Det tar ingen extratid att ha Vickan i hemmet eftersom hon ändå inte vill ha uppmärksamhet, så hon är ett bra val för den som söker en kompis till sin kisse som känner sig ensam och behöver en lugn kompis." /Josefin, kontaktperson

Kontaktperson: Josefin Johnsson, 070-21 86 312 (endast sms)
(Inkom i jourhem 051121)


Sonny
Hane. Svart. Född i november 2003. Lite blyg för människor han ej känner. Kattvan. Van utekatt.
Sonny adopterades men kom åter p.g.a. ägaren har avlidit. Hittades i Odensbacken som kattunge tillsammans med Sima och inkom då i jourhem 2004.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(kom åter i jourhem 170802)
Inese
Hona. Blåsköldpadda. Född 2004. Social men lite försiktig med människor hon ej känner. Kommer från samma hem som Casey (honor). Ägare har avlidit. Kommer från Laxå.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170903)