Seniorer (10 år och äldre)Vickan
Hona, svart med vitt. Troligen född 2002 enligt veterinär. Trivs bra som innekatt. Äter specialkost. Oerhört social och kelig. Väldigt trygg. Behöver mycket sällskap och uppmärksamhet, samt ha andra djur omkring sig. Kattvan, hundvan, kaninvan. Kommer ifrån Pålsboda där hon strök omkring ett tag.

180308: "Glöm den gamla okontaktbara, stela Vickan som ingen fick peta på, här är den NYA Vickan - jourmattes plåster och pratkvarn! Sen hon blev tam (efter att ha varit TOTALT okontaktbar i 11(!!) år) så har hon liksom tappat all rädsla och osäkerhet på en gång och har blivit en stabil och väldigt kontaktsökande katt som helst står under fötterna på en.

Uppmärksamhet vill hon helst ha flera timmar om dagen, det ska gosas intensivt. Mysa är inget hon är särskilt duktig på alls, petar man på henne så reser hon sig och ska GOSA, länge och väl, eller ännu hellre bli borstad. Det går fint att bära henne och ha henne i knät, men hon står helst på egna ben när man gosar.
Sällskap är viktigt för henne och jag märker tydligt att hon behöver bo i en familj (en ensam person är för lite) där hon dels får mycket sällskap, dels får väldigt mycket aktiv uppmärksamhet. Hon vill vara i centrum.
Och hon babblar. Hon som alltid varit så tyst har nu hittat sin röst och använder den så fort minsta lilla känsla bubblar inom henne. Hon kväker och jamar och ropar och kurrar. Vickan är en snubbelkatt, ett riktigt praktexemplar. En väldigt trög sådan dessutom, som inte lär sig att man får en spark om man ställer sig framför fötterna på nån som går. Exemplen är många och hon ser väldigt förnärmad ut när det hänt, men gör samma sak nästa gång. Man får vara väldigt försiktig med hur man går med en Vickan i hemmet :P

Vickan vill ha sällskap av helst flera andra djur, både att gosa med (gärna sitta stilla och bara känna närhet av sin kompis), och att leka försiktiga jagalekar. Hon gillar lugna hundar och hon delar lägenhet med en lite för intensiv kattkompis och två kaniner./Jossan, jourmatte

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 051121)


Majnos
Hona. Helvit. Hörande. Född 2007. Social och kelig. Söker ett hem utan mindre barn. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Honey Puff (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket. Vill annars ha ett snällt kattsällskap som hon kan leka lite med.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Majnos, som också kallas Maja, har integritet. Hon är nyfiken, men lite avvaktande och försiktig. Hon tycker om mjuka, lätta klappar på huvudet, men inte vid ryggslutet. Hon är en lugn katt, men rymmer ändå en portion bus. Hon tar sina dagliga race genom lägenheten och blir alldeles svart i blicken för att hon vill busa! Dock tycker kompisen Honey Puff inte så mycket om lek och bus så då är laserpekaren den absolut bästa leksaken. Majnos älskar sällskap, men är inte någon "knäkatt" utan hon vill ligga på sin egna plats, men spinner högt av att vara i närheten. Hon pratar ofta genom att jama och titta intensivt på dig, liksom som för att säga "Hej, här är jag! Jag tycker om dig! Du tycker väl om mig?" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180302)


Honey Puff
Hona. Bruntabby. Född 2005. Social och kelig, vill vara med. Vill ha mycket närhet och mycket uppmärksamhet. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Majnos (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket så hon kan tvätta sin ägare istället för Majnos. Vill annars ha ett snällt och lugnt kattsällskap för hon tycker inte om att busa.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Honey Puff är en riktigt gosig kisse. Hon är en liten drottning som inte bryr sig om att köksbord inte är till för katter; där Honey Puff bestämmer sig för att vila, där vilar Honey Puff. Det är en väldigt matglad kisse med ett par extrakilon, så det är viktigt för Honey Puffs välmående att det nya hemmet har rutin för måltiderna och inte ger godsaker alltför ofta. I övrigt är Honey Puff lugn, trygg, väldigt social och vill vara med. Hon hälsar gärna på besökare och kan bli lite till sig så hon inte riktigt vet vem hon ska gosa med. Hon tycker mycket om att ligga i knät, helst högt upp på bröstet, och hon tycker om att bli kliad försiktigt på magen och bröstkorgen. En riktigt mysig kattdam!" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180302)