Seniorer (10 år och äldre)Caressa (ej adoptionsklar ännu)
Hona, röd, född 2001. Social och trevlig, men försiktig i början. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen 2009.
Caressa adopterades 2010 men kom åter p.g.a. ändrade familjeförhållanden.

Barnvan. Gillar inte små barn. Gillar att kela och att leka med snören. Ensamkatt. Van innekatt. En jättekelig gammal dam som vill ha ett lugnt hem utan barn eller andra djur. Gillar att komma ut, men gillar även att slöa i soffan. Kommer från Nora.

091215: "Caressa är en katt som vill mycket men vågar inte riktigt. Även om hon var skygg i början så tog hon till slut för sig i mitt hem, till och med så att hon norpade en strömmingsbit från kökbänken, när jag inte såg såklart. :)
Hon leker för sig själv en del och gillar att krypa under mattor, skulle nog uppskatta en lektunnel. Hon skulle nog även tycka om en lekkamrat så att hon inte blir ensam för hon ville gärna ha uppmärksamhet när hon blev tryggare och bli kliad och klappad, men på rätt sätt. Mitt tips är att klia henne under hakan, det kan hon inte motstå." /Sanna, tidigare jourhem

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Adopterades i mars 2010, kom åter 181010)


Iker (ej adoptionsklar ännu)
Hona, bruntigré, född 2004. Van innekatt. En liten katt som är social och gosig. Kom åter då ägare blivit sjuk. Vill ha ett lugnt hem, gärna pensionärer. Ej barnfamilj. Iker är döpt efter den spanska fotbollsspelaren Iker Casillas. Kommer från Örebro.

110505: "Efter bara någon timme hos mig så kom Iker fram och nosade och även gosade, mitt hjärta slog volter! Vilken liten och vacker katt och så snäll! Under dagarna som gick, så blev hon mer och mer säker och undersökte varje vrå. Mycket gos vill hon ha och visar det genom att ställa sig mitt i vägen för mig, jag förstår snabbt vad som gäller och sätter mig på golvet och då pratar vi och kelar en god stund. Hon är så vacker, både i teckningen och till sättet, liten som en ungkatt är hon.
Hon gillar att vi går och vilar efter lunchen, då ligger vi båda i sängen på rygg och snusar...*ler*. Det verkar som hon har sina rutiner från sitt förra hem - på morgonen stiger hon upp och äter, dricker och kelar lite. Sedan går hon och lägger sig en stund. Framåt eftermiddagen så kommer hon fram och vill ha kontakt...leker, gosar och pratar! Det märks att hon trivs av uppmärksamheten, för hon verkar så glad och när jag ropar "Go´morron, Iker-liten", då kommer hon farande som skjuten ur en kanon till mig. Efter en stunds lek brukar hon slänga sig ner på en solig plats och sola söta magen.
Den som adopterar Iker kommer få en helt underbar liten kattflicka, som trots sina 7 år är nyfiken och lekfull." /Jourhemmet

110618: "Iker fortsätter och charma mig, hon är så otroligt vacker, snäll och nyfiken. Hon går omkring och småpratar med mig och jag svarar, förstås. Hon sitter gärna och håller koll på vad gårdens tvåbenta och fyrbenta håller på med. På kvällarna, när jag ligger i soffan och ser på tv eller läser, så kommer hon upp och lägger sig på min mage, det är så mysigt, tycker både hon och jag. Hon är mycket intresserad av rinnande vatten och sitter och håller mig sällskap när jag borstar tänderna." /Jourhemmet

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(inkom till jourhem 110428- kom åter 190109)


Stevie Wonder (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Bruntabby med vitt. Troligen född 2009. Social men lite försiktig. Kattvan. Van utekatt. Upphittad i Norrbyås men ingen ägare har hittats.

Kontaktperson: Ulrika Andersson ulrika@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 190130)