Adoptera

Har du tagit det stora beslutet att du vill adoptera en katt?
Här finns information om hur du går tillväga för att adoptera från Örebro Katthem.

Hur adopterar jag?

Om du vill adoptera en katt, ta kontakt med kontaktperson/katthemmet om att få komma på besök. Vi hjälper dig att finna rätt katt som passar dig och din vardag. Bestämmer du dig för att adoptera katten gör du en överenskommelse med kontaktpersonen alt. fyller i vår adoptionsansökan på katthemmet. Detta för att bestämma om du verkar vara det rätta hemmet för katten. När du blivit godkänd som adoptivhem sätter du in adoptionsavgiften på vårt postgirokonto; 288867-5, Swishkonto; 123 082 215 5 eller i undantagsfall betalar kontant. Köpeavtal skrivs när katten hämtas och detta avtal gäller även som kvitto.

När katten är leveransklar (färdigvaccinerad, avmaskad och ID-märkt, samt kastrerad om katten är könsmogen) hämtas den när det passar bäst enligt överenskommelse mellan nya ägaren och ansvarig för katten.

Innan dess, passa på att fundera över om det verkligen är den katten du vill tillbringa 15-20 år med framöver. Om du ångrar dig är det bara att ringa och säga det, en adoptionsansökan är ej bindande. Det är dock viktigt för oss att snarast få veta om du ångrat dig.

Tips

 1. Kattsäkra ditt hem

  Ta ner ömtåliga saker från fönstren till en början. Alla katter, unga som gamla, kan vara lite klumpiga när de går på upptäcktsfärd i ett nytt hem.

  Har du krukväxter kan det också vara bra att kolla upp ifall någon av dem är giftiga för katter.

 2. Förbered för ankomsten

  Se till att du har det som behövs till katten innan den kommer hem till dig så som kattlåda, kattsand, kattmat.

 3. Ha tålamod

  Många katter kan behöva några dagar på sig (vissa längre tid) att landa i ett nytt hem.

 4. Ingen fråga är för dum

  Du kan alltid höra av dig till oss om tips och råd!

 5. Hur går det för er?

  Vi tycker alltid att det är roligt att få veta hur det går för katterna i sina nya hem. Har du Facebook så kan du berätta hur det går i vår grupp "Vi som adopterat katthemskatter"

Adoptionspriser

Katter upp till 10 år

Pris 2.000 kr

Katter 10 år eller äldre

Pris 1.500 kr


Vad som ingår
Bild på Svekatts Logga som går till deras hemsida Bild på Vilse.nus Logga som går till deras hemsida Bild på SVERAKs Logga som går till deras hemsida Bild på SKKs Logga som går till deras hemsida Bild på IFs Logga som går till deras hemsida Bild på logga för Heymans djurskyddsstiftlese och länk till deras hemsida