Bli kontaktperson

För att jourhemsverksamheten ska fungera så behövs kontaktpersoner som strukturerar/styr arbetet kring något/några jourhem var. Ju fler kontaktpersoner som hjälps åt, desto fler jourhem kan vi ha och därmed hjälpa fler katter. Pga att vi har alldeles för få kontaktpersoner är vår kapacitet att hjälpa katter alldeles för låg mot vad vi vill och vad som är nödvändigt, eftersom behovet är större än någonsin (ca 100.000-150.000 hemlösa katter i landet). Därför är vi i stort behov av fler kontaktpersoner och önskar att du som kan hjälpa oss i detta arbete ansöker om att bli en i gänget :) Du har chansen att göra skillnad! Du får dessutom lära dig massor om katters beteende, sjukdomar, vård, hantera "svåra" katter m.m.

Vad gör en kontaktperson?

Förutom att träffa många katter av olika slag, samarbeta i ett härligt kontaktpersonsgäng och lära sig mycket om allt ifrån djursjukvård till "matchmaking", så har en kontaktperson en speciell funktion och särskilda uppgifter:

När en katt flyttat till sitt nya hem och om jourhemmet kan ta emot en ny katt, så börjar processen om med ännu en katt som behöver vår hjälp. Man kan vara kontaktperson åt ett eller flera jourhem och en eller flera katter i taget, man avgör själv hur mycket man hinner och orkar.

Dessutom ses vi ibland på trevliga kontaktpersonsträffar där vi äter gott och diskuterar erfarenheter, upplevelser och rutiner, för att lära oss av varandra och stärka samanhållningen.

Vad behöver en kontaktperson klara?


Det är fördelar om du har...

... körkort och bil.
... varit jourhem eller jobbat på katthem.
... erfarenhet av veterinärbesök.
... erfarenhet av sjukdomar och medicinering.
... vana av att umgås med eller fånga in skygga/ohanterbara katter i bur inför veterinärbesök.

Krav

Du delar vår åsikt om att alla katter, skygga som tama och gamla som unga, är lika värda och förtjänar lika vård och omsorg. Att skygghet inte är någon sjukdom, att även skygga katter blir trygga med tid och tålamod. Ingen katt avlivas pga sådant som är behandlingsbart, även om omkostnaderna blir stora, och ingen katt avlivas pga skygghet eller "problembeteenden".

Anmälan

Anmäl dig som kontaktperson HÄR

Bild på Svekatts Logga som går till deras hemsida Bild på Vilse.nus Logga som går till deras hemsida Bild på SVERAKs Logga som går till deras hemsida Bild på SKKs Logga som går till deras hemsida Bild på IFs Logga som går till deras hemsida Bild på logga för Heymans djurskyddsstiftlese och länk till deras hemsida