En bild på en katt
En bild på en katt

Name

Ålder | Kön | Färg

Text

Hem

Vill du adoptera mig? Maila!

Välkommen

Örebro Katthem är en ideell förening med alla katters lika värde som motto. Vi bedriver både katthem- och jourhemsverksamhet.

Välkomna på Öppet Hus onsdagar kl 17-19 jämna veckor samt söndagar kl 16-18 ojämna veckor.

För privatvisning av en katt på katthemmet, maila katthemmet@orebrokatthem.com

Vill du anmäla en upphittad katt eller omplacering av ägd katt, scrolla ned och fyll i formuläret.

Nyheter

2024-06-24

* Phineas är adopterad

2024-06-22

* Ny katt i jourhem - Blanco

2024-06-21

* Nya katter på katthemmet - Sitka, Koda, Kenai och Kata

2024-06-20

* Fransy, Karev och Webber är adopterade

2024-06-18

* Phineas är tingad

2024-06-16

* Shino är adopterad

2024-06-14

* Shino, Karev och Webber är tingade

2024-06-09

* Slowking, Slowpoke och Burke är adopterade

Har du hittat en katt?

Är katten i akut dåligt skick - åk direkt in med den till veterinären! Transportbur kan lånas av oss vid behov!

Innan du anmäler katten till oss så behöver du söka efter en ägare.

- Leta efter någon ID- märkning, antingen tauering i örat eller chip (Polisen eller veterinär har tillgång till chipläsare)
- Sätt upp lappar i området eller annonsera via Vilse.nu eller Facebook, det finns flertalet grupper beroende på vart du bor.
- Anmäl till Polisens hittegodsavdelning

Skicka in anmälan

Formulär för hittad katt

Omplacering av katt

OBS! Du som ägare bär det fulla ansvaret över din katt.
Du behöver göra allt du kan för att själv försöka hitta ett nytt, bra hem till din katt. Vi gör allt vi kan för att hjälpa till men många katter behöver vår hjälp och vi kan/hinner tyvärr inte hjälpa alla.

Då vi har en väntelista för att ta emot katter så behöver du direkt titta på möjligheter att omplacera själv. Antingen genom kontakter, lappar, annons på Blocket eller Facebookgrupper för att hitta ett nytt hem åt den. Använd bra bilder eller i alla fall en bra bild på katten och en beskrivning av kattens personlighet, egenheter, behov och vanor.

Intagningsavgift: 950 kr

Skicka in anmälan

Formulär för omplacering

Behövs inte en omplacering längre?

infosnabelaorebrokatthem.com

Minneslunden

Sov gott små vänner, vila nu, för smärtan är över
Era tappra små själar ej kämpa mer behöver

Ni var så perfekta, alla underbara på sitt eget lilla sätt
Att ni hamnade i fel händer, det känns inte rätt
Och att vi ej hann er rädda det känns inte lätt

Vi ville få ger er ett kärleksfullt hem
som alla andra katter, ni är unika precis som dem
Vem gjorde er så illa? Snälla säg oss vem

Sov gott små vänner, vila nu, för smärtan är över
Era tappra små själar ej kämpa mer behöver

I ert minne räddar vi fler

* 2022 | † 2024-02-12

Anders

Inkom: 2022-09-24 | Adopterad: 2023-02-22
En bild på en katt

Hane. Blå. Född 2022. Anders fångades in av oss på en gård med massor av misskötta katter i september 2022. Han var en nyfiken liten kille som tyckte om att undersöka varje vrå och ville ha koll på allt. Han satt gärna i fönstret och spanade på allt som rörde sig utanför. Han älskade att leka med sina kompisar.

Anders utvecklade epilepsi och fick somna in efter en tids sjukdom.
† 2021-01-01

Laiza

Inkom: 2016-08-09 | Adopterad: 2016-11-16
En bild på en katt

Laiza upptäcktes av ett par när hon vintern 2016 sågs äta av fågelfrön i deras trädgård. Paret upptäckte att hon hade fyra kattungar och beslöt sig för att fånga in den lilla familjen. De kontaktade senare Örebro katthem för hjälp. Laiza omhändertogs med sina ungar som fick namnen Safari, Sadiki, Sema och Sasa. Alla ungarna fick nya hem och Laiza adopterades senare av samma par som fångat in henne. Trots att Laiza var till åren kommen var hon en tuff och lekfull katt som gärna fångade möss och som älskade att sova hos sin matte.

Laiza led av tandsjukdom, njurbesvär och artros. Sommaren 2021 fick Laiza somna in efter att hon skadat sig illa i ett fall. Sov så gott Laiza!
* 2018 | † 2019-08-06

Nami

Inkom: 2019-06-25 | Adopterad: -
En bild på en katt

Hona. Rödtigré med vitt. Troligen född hösten 2018. Mycket social och sällskaplig, busig och nyfiken. Utforskar och hittar på nya upptåg hela tiden, men tycker också mycket om att gosa i knät och mysa och är väldigt snäll. Älskar att bli klappad försiktigt på magen. Vill ha en snäll och busig kattkompis att leka med. Vill antingen bo i stor lägenhet med innätad balkong så det finns mycket plats att springa på! Eller bo på landet med möjlighet att vara både inne och ute. Upphittad på väster i Örebro utan att någon ägare kunnat spåras.

Nami hade aortastenos och förstorat hjärta och drabbades av akut hjärtsvikt <3
* 2014 | † 2019-07-12

Teva

Inkom: 2017-08-16 | Adopterad: -
En bild på en katt

Hona. Född 2014. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Inkom med sina tre kattungar Tinder, Taana och Tesla.
Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Teva hade kronisk njursvikt och hade matvägrat en tid som förvärrade sjukdomen.<3
* 2001 | † 2019-06-07

Caressa

Inkom: 2018-10-10 | Adopterad: -
En bild på en katt

Hona, röd, född 2001. Social och trevlig, men försiktig i början. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen 2009.
Caressa adopterades 2010 men kom åter p.g.a. ändrade familjeförhållanden.

Barnvan. Gillar inte små barn. Gillar att kela och att leka med snören. Ensamkatt. Van innekatt. En jättekelig gammal dam som vill ha ett lugnt hem utan barn eller andra djur. Gillar att komma ut, men gillar även att slöa i soffan. Kommer från Nora.

091215: "Caressa är en katt som vill mycket men vågar inte riktigt. Även om hon var skygg i början så tog hon till slut för sig i mitt hem, till och med så att hon norpade en strömmingsbit från kökbänken, när jag inte såg såklart. :)
Hon leker för sig själv en del och gillar att krypa under mattor, skulle nog uppskatta en lektunnel. Hon skulle nog även tycka om en lekkamrat så att hon inte blir ensam för hon ville gärna ha uppmärksamhet när hon blev tryggare och bli kliad och klappad, men på rätt sätt. Mitt tips är att klia henne under hakan, det kan hon inte motstå." /Sanna, tidigare jourhem

(Adopterades i mars 2010, kom åter 181010)

Caressa fick somna in då hennes njurar slutade fungera.
* 2013 | † 2019-04-05

Santi

Inkom: 2018-08-12 | Adopterad: -
En bild på en katt

"Santi var väldigt rädd när hon först kom till mig, men efter några dagar vågade hon sig fram och gosa. Hon kunde bita lite lätt ena sekunden och sen fortsätta gosa nästa, så jag tror hon var osäker och rädd. Det tog inte lång tid innan hon hittade sina favoritplatser i lägenheten; sängen, soffan och på en filt i fönsterbrädan. Det tog lite tid innan hon slutade bitas trots att det var hon som initierat goset, men som sagt, det var ett litet bett och sen fortsätta hon gosa.

Santi är numera otroligt sällskaplig och gosig med mig, vill oftast vara med och se vad som händer och även sova/vila med mig. Hon vågar busa rejält nu för tiden, det blir några rundor i lägenheten om dagen, och trots andra leksaker är favoriten ett jutesnöre. Hon är nyfiken på mina vänner (besökare), men har inte riktigt tagit steget att bli "en i gänget" ännu :) Hon är inte aggressiv mot någon, men hon fräser ibland vilket är bra att att veta om, men jag tror det bottnar i osäkerhet från hennes sida. Hon kan tillåta en liten klapp från besökare, men sen är det bra och då vill hon vara ifred.

Min rekommendation är att Santi kommer till en ensamstående person eller ett par utan små barn. Jag tror att hon skulle gilla att
vara utekatt och kanske till och med få ha en kattkompis, men det är bara vad jag tror. Sen att den som adopterar henne förstår att hon behöver tid, kärlek och tålamod. Hon gillar fortfarande inte att bli lyft, men om jag t.ex. bara lyfter och flyttar på henne lite går det bra.

Slutsats: Santi är en av de goaste, mysigaste, sällskapliga och keligaste katter som finns - med den person hon känner och är trygg med. Bara man är lugn och har tålamod med henne, speciellt i början, då tror jag att man får en vän för livet." Linda, jourhem.

Santi hade en tumör i nosen som inte gick att operera bort
* 2018 | † 2019-03-09

Tommy Blom

Inkom: 2018-08-05 | Adopterad: -
En bild på en katt

Hane. Svart och vit. Troligen född i maj 2018. Är blyg ännu och behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Syskon med Svenne Hedlund och Yngwie Malmsteen.
Kommer från Kloten utanför Kopparberg.

Tommy Blom har tyvärr fått somna in på grund av sjukdom <3
† 2003-01-01

Kickan

Inkom: - | Adopterad: -
En bild på en katt

-

Somnade in hösten 2003 p.g.a tidigare vanvård
Bild på Svekatts Logga som går till deras hemsida Bild på Vilse.nus Logga som går till deras hemsida Bild på SVERAKs Logga som går till deras hemsida Bild på SKKs Logga som går till deras hemsida Bild på IFs Logga som går till deras hemsida Bild på logga för Heymans djurskyddsstiftlese och länk till deras hemsida