Hälsningar skickas till jaana@orebrokatthem.com

Se katternas hälsningar från 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.Vi vill verkligen önska er God Jul & Gott Nytt År!

Annelie & Frasse (Fd Edsel), 26 december 06


Dessa två pojkar har omdöpts till Eddie (Sizzlo) och Denzel (Prono). Eddie fick sitt namn efter Eddie Murphy för han är lika gapig och gåpåig som sitt berömda skådisnamne! Denzel fick sitt namn efter en till av mattes favoritskådisar, nämligen Denzel Washington. Denzel är lite divig, lugn och snygg som sitt berömda namne. Grabbarna var alldeles tysta i bilen på väg hem till sitt nya hem. Väl framme tog det ca 20 minuter så hade de gjort sig hemmastadda och åt, gick på lådan och sov! Första dygnet fick man inte röra Denzel men sen dess lägger han sig självmant när man kommer med borsten eller handen för att klappa. Han ligger även stilla i famnen numera. Eddie går runt och pratar i ett! Det låter verkligen som om han svarar när man "diskuterar" med honom. De har hittat sina favoritställen i lägenheten och får vara överallt utom på matbordet! Deras pälsar skiner, ögonen rinner inte lika mycket, men jag ska låta veterinären kolla en gång till i alla fall. De busar med varandra och med mig och mina gäster. De har charmat alla som besökt mig. Hör och häpna! Jag plockade inte bort nånting när de kom och de har inte fått fått ner ngt som gått sönder! De är lugna och fina pojkar båda två.... Jag och grabbarna önskar er alla i katthemmet god fortsättning på julen och ett riktigt gott Nytt År!

Med vänlig hälsning Rita och min son Simon Eddie Denzel,26 december 06


Jag vill med dessa bilder önska er alla en riktigt
God Jul och Gott Nytt År!

Kramar från Nosan, Lasseman & Birgitta! 19 december 06


Hej, vi tänkte att skicka en julhälsning fr Solita som adopterades fr er 2004. Hon har blivit mattes och husses och även farmors favorit och "fet som en gris" som husse brukar säga...
Från början var hon skygg, försiktig och osäker (uppfattades ibland elak) men nu har hon blivit självsäker livsnjutare som älskar att sitta på fönsterbrädan och kolla på fåglarna och den lilla råttan som bor under altanen. Favoritplatsen är ändå soffan och sängen där hon brukar ligga och purra mellan matte och husse.
Farmor kommer ofta med "gourmet" mat vilket matte tycker är lite onödigt.. och, oh, vad skönt det är att bli borstat ibland: då ligger Solita och ålar sig på köksgolvet för att vara säker på att HELA kroppen blir borstat.
Vi har flyttat en gång med Solita och då märkte vi att hon blev lite rädd. Vi flyttade nämligen alla möbler först och tänkte sedan hämta katten så att hon skulle få flytta in i ett "färdigt" hem. När jag sedan skulle städa i det gamla stället och hämta Solita ville hon inte släppa taget från mig: hon klev i famnen och "kramade" med båda tassar runt min mage, tryckte sig mot mig och purrade som aldrig förr. Hon trodde nog att vi skulle överge henne... men nä, det gjorde vi ju inte. Skulle aldrig falla i oss.
Rädd blir hon även när hon tror att hon har lämnats ensam: om någon sitter i ett annat rum t ex och hon vaknar ensam i ett annat rum. Då jamar hon tills man går och visar sig till henne och försäkrar henne att hon inte är ensam. Sedan följer hon med och lägger sig i samma rum som alla andra är i...
Vi hoppas nu att fler katter hittar ett riktigt hem och att de märker att alla människor är inte dumma och elaka mot dem. Framför allt vill vi önska er och alla katter god jul och gott nytt år. Bifogar några bilder av våran "lilla gris" (som husse brukar säga).

Mvh Solita + familjen, 17 december 06


Müsli

Hej, hej! vill bara skicka några rader o berätta hur jag har det, samt visa med några bilder MIN alldeles egna hörna på verandan. Maten är OK om jag får bestämma från menyn, har hittat några favoriträtter här på Majtorp. 1. Älgfärs (varför har ni aldrig gett mig det??? Det går att äta hur mycket som hellst och magert kött är det också. Måste ju tänka lite på figuren) 2. Fisk är oxå nå´t jag kommit på att det går att äta MYCKET av, har fått olika sorter men jag tycker lika mycket om alla. 3. Torrfoder går an bara matte förstår att hålla sig till de dyrare sorterna för de smakar otroligt mycket godare. De har hundar här i huset och dom har jag inte blivit sams med ännu men jag förstår i alla fall att Matte är på min sida så jag vågar mer o mer för varje dag. Har bestämt mig för att vara Mattes katt, andra kan kvitta nästan i alla fall. När husse var borta en natt sov jag i hans säng hela natten. Ganska behagligt med duntäcke. 2 gånger har jag följt med matte ut men det kommer läskiga saker i luften som kvittrar o far runt huvet på Matte, hon tycks gilla det för hon ger dom oxå torrfoder. Nu tycker jag att Matte ska följa med mig upp på övervåningen o natta mig så jag säger Hej då för den här gången. Hälsa alla kompisar på Katthemmet från mig speciellt Musan.

Müsli & Matte Anette, 14 december 06


Så här ser jag ut idag: mjuk, rund och go :)>br>
Edsel, 7 december 06


Hejsvejs.sitter här med lille Sesam i knät.Han verkar stortrivas här.Kör race i huset o klättrar i gardinerna precis som dom ska när dom trivs.Första gångerna han träffade vår stora svarta hund fräste han som sjutton o hunden la sej på rygg o vägrade att titta på katten.Nu sover dom i samma soffa..Han är en jättegosig misse o vi stortrivs med honom.

Hälningar Carine, 20 november 06
Hösthälsningar från Simba & Nala som flyttade från katthemmet till mig utanför Sköllersta i jan-06: De är totalt olika, men vi kompar ihop jättebra. Att ta hem två vuxna, medelålders katter kan jag verkligen rekommendera! Båda går ut och in som de vill genom kattluckan, men man kan avläsa dagens väder genom att titta på "barometern" Simba, som inte kliver upp med mig på morgonen, om det är lågtryck! Simba är otroligt tillgiven men lite blyg för främmande mänskor. Han möter min bil när jag kommer hem och är mycket utomhus, men bara i torpets närhet. Han var ganska mager i början, men med lite lock och pock hittade vi en meny som passar farbror lejonkungen. Han är mycket tystlåten men pratar ett tydligt "kroppsspråk" med mig. Jag ska t ex lämna plats framför datorn på skrivbordet så han kan ligga och spinna på min arm, och i soffan ligger vi båda två, han överst. Nala, "Gröna katten" pga sina intensivt ljusgröna ögon, är det barnsligaste som finns, målar vi huset är hon uppe i byggställningarna, öppna en låda och hennes näsa är först ner i den. Hon ser konstant förvånad ut och beter sig som en prinsesskatt, ingen jakt i snårskogen och några fästingar här inte.. Till vår gemensamma förvåning har hon tagit några talgoxar, annars nöjer hon sig med små ofarliga fjärilar... Hon kurrar och pratar i ett och är ständigt på gott humör. Tänk så mycket gratis glädje man får som kattägare!

Eva, 12 november 06
Prosper som jag köpte i slutet av maj skickar hälsningar. Han ligger nu framför en av sina favoritplatser på skrivbordet framför datorn när jag surfar. Han måste ju var med hela tiden.
Han är fortfarande väldigt spinnig och kelig. Busig så in i sjutton. Sist var han högt upp på garderoben och fick tag i en tapetbård. Husse och matte var inte glada men med några reservstumpar blev det som nytt igen och så åkte några förvaringskartonger från IKEA upp så han inte skulle kunna upprepa bedriften.
Han har varit ute i koppel och han älskar att klättra upp en bit i träden på gården. Han går runt som en hund i koppel. Han har träffat på andra katter också. Fräs säger en del katter åt honom. Själv säger han bara mjau. Nu vill han inte vara ute för han verkade tycka att det var för kallt så han vill in igen.
Kastrerad har han också blivit i höstas. Det blev ett fasligt jamande på honom så det var bara att ta honom till kastrering. Lilla misse har också varit hemskt sjuk i somras. Han fick vara på kattpensionat då husse och matte åkte på semester i två veckor.
Tyvärr fick han en släng av kattsnuva, tror jag det var veterinären sa, för det kunde de få trots vaccineringar. Prosper hade börjat nysa samma dag som vi hämtade honom från pensionatet. Det blev veterinärbesök för lilla katten blev sämre. Det rann från ögon och näsa och så slutade han äta. Det blev pencillin, ögonsalva och näsdroppar och matning av lilla missen. Det var en faslig hämtningskraft i honom för han kryade på sig.
Nu är han som Henke Larsson ,som min sambo säger, för han gillar att jaga en liten pappersboll.
Han har faktiskt fått ett halsband på sig med adress för han är lite rymningsbenägen. Grannen har han varit in till några gånger trots spaljé och galler. Jag förstår inte riktigt hur han har tagit sig dit in, men grannen har glatt ringt på våran dörr men Prosper i famnen. De är lyckligtvis inga katthatare. Sist hämtade jag honom under deras soffa. Han ser så nöjd ut då han har lyckats smita.
Ja, Prosper är nöjd och glad och väger 3,8-4 kg. Jag tror att han gillar att vara här, maten är ju god och han såg så stolt ut när han fick bära ett katthalsband för första gången.

Ha det bra// Susanne 9 november 06


Hej här kommer en liten hälsning från Proskeluskan (omdöpt till Muezza och från Milano (omdöpt till Sten). De bor hemma hos mej och min man i Lidköping och vi gör allt vi kan för att de ska ha det bra. När jag ser bilderna på Muezza när hon kom till katthemmet så vill jag bara gråta, men idag är det en frisk, glad och knubbig liten tjej som har fått pälsen tillbaka!!!! Hon och Sten "rockar loss" så mattorna flyger. Är så glad över att få ha dessa katter i våra liv. De ger oss så mycket glädje och är så tacksamma för så lite. Muezza fick en fruktansvärd start, men vi gör allt vi kan för att väga upp det och ge henne en trygg framtid som en ÄLSKAD FAMILJEMEDLEM. Tack Kerstin för att du tog hand om henne och gav min katt en ny start i livet!!!!

Annika, 8 november 06
Hej! Jag tänkte bara meddela att Frans (Gringo) ska få en liten kompis! När han bodde med sina kullsyskon var han tydligen inte så framåt men nu är han såpass trygg i sig själv att jag tror att han skulle tycka det var roligt med en kattkompis. Så i början av december bär det av till skyllberg för att hämta Svenne från kattakuten. En perfekt liten julklapp till alla som bor här hemma

Sofia, 3 november 06

Och för den som vill se bilder på gullungen Frans är det bara att följa länken: http://s96.photobucket.com/albums/l172/Welwa/
Diesel

Nu har det snart gått ett år sedan vi hämtade vår Diesel på katthemmet i Örebro. Skickar en liten hälsning och ett par kort på Diesel som han ser ut idag. Han har blivit en stor katt som är väldigt go, kelig, lugn och trygg. Han äter bra och jagar möss jättebra. Han har redan tagit många möss och även en råtta (fast den åt han inte upp, den visade han bara). Vi trivs väldigt bra med Diesel (även om gamle-katten fortfarande är måttligt road, men han accepterar det så länge som Diesel håller lagom avstånd). Tidigare i år var vi hos veterinären och lät kastrera Diesel, det gick bra. I december är det dags för nästa vaccinationsspruta.

Med vänliga hälsningar Annette Brandelid, Kristinehamn, 2 november 06


Madonna och Britney

Hej Ville bara skicka en hälsning från oss, Saga och Alva (fd. Madonna & Britney), vi har det bara bra här i sthlm. Ska försöska skicka över lite nya bilder på sötisarna snart. Hoppas ni har det bra, skickar alla hemslöa katter en varm kram!!

Kram Sara, 31 oktober 06
Hej ! Här kommer en liten hälsning från Zarinna adopterad från er 14 december 2005.
Nuvarande namn är LillMissan. Husse och Matte är Tommy och Eva Freijd som bor på Enbackevägen 12 i Åby/Enbacken LillMissan är otroligt social ,gosig och mysig på alla sätt och vis. Numera kommer hon också bra överens medMålle ( strävhårig Tax hane på 10 år). Först på morgonen ska det gosas och sen vill hon gärna gå ut och kolla läget. När hon vill in igen efter en stund hoppar hon upp på veranda bordet och tittar in genom fönstret i köket. Sen går hon lite ut och in under dagen men när kl börjar närma sig 17.00 då är det dags att stanna inne för kvällen.
Hon är kastrerad sedan i mars -06 och ska vaccineras nu i november.
Vi är så glada och tacksamma för att vi fick adoptera LillMissan från er och vi uppskattar verkligen ert arbete med att hjälpa alla dessa hemlösa små liv.

Vänliga Hälsningar från LillMissan, Tommy och Eva, 30 oktober 06


Nu har Nania (fast hon heter Sally nu) bott hos mig i 2 veckor och hon är helt underbar. Från första början följler hon mig överallt. Som den mest självklara sak i världen la hon sig bredvid mitt huvud redan första natten och sover där varenda natt. Går jag upp på toa går hon med och sen tillbaka till sängen. Går jag ut ligger hon på dörrmattan och väntar. Men hon fick panik när min 3 åriga kastrerade hankatt kom in första dagen. Han är som ett stort monster i förhållande till henne men han är världens snällaste och var nyfiken och tittade på henne, hon fräste, sköt rygg, morrade och for runt i alla rum och bajsade ner överallt. Så fort jag tog upp henne lugnade hon ner sig. Och vartefter dagarna gått har hon vant sig vid den stora katten och nu går det jättebra, nu går hon till och med fram och äter från hans skål när han äter och då backar han så hon får äta. Hennes öga som var infekterat är helt läkt nu. Hon är nyfiken, lekfull och kelig. Världens goaste lilla kisse. Jag har redan börjat längta efter en till katt, en liten kompis till henne.

Maj, 28 oktober 06
Bagheera

Hej hej!Det va länge sen sist...Jag mår finfint trots att jag måste hålla igen med maten.Vägde 7,6 kg när jag var o vaccinerade mig..Förstår inte hur det gick till,jag som går promenader med hundarna o allt!Men jag är ju väldigt högrest oxå.Min familj har skaffat en hund till så nu har jag många att gosa med.Tack än en gång för tiden hos er så jag fick en chans till!

Mjau från Bagheera i Degerfors! 27 oktober 06 (Hämtades i Mars-06)
Hjördis och Lena

Hej, vi skulle vilja lägga upp några bilder på våra fina katter på Er hemsida. Katten Hjördis som vi adopterade 2006-10-20 och Lena som vi adopterade från er 2004-10-23. Katterna mår fint, men Hjördis nyser eftersom hon fick kattsnuva från sitt jourhem. Vi hoppas att hon blir bättre snart!

/Mvh Maria och Fredrik, Örebro, 23 oktober 06


Salomo

Hejhej! Jag adopterade Salomo för ett tag sedan och ville bara säga att han verkar anpassa sig bra! Trots mkt fräs och väldigt lite synlig katt de första dagarna så har han börjat ta för sig mer och mer.. Nu kan man bära (kortare stunder), ligga och kela både i soffan och sängen samt lägga honom i knät.. Och när man väl börjat kela börjar han stångas och dregla som en hund.. Han hoppar aldrig självmant upp i vare sig säng eller soffa när jag sitter/ligger där.. men med lite mer tid så kommer nog det med Han håller sig mest till sin plats i fönstret än så länge. Det kan fortf. bli lite fräs när det kommer främmande men när de varit här en stund kelas han lika mkt med dom! Mat o låda har inte varit några problem och han verkar inte direkt sakna sällskap av andra katter utan verkar ganska nöjd med att få all uppmärksamhet.. Men det kanske får plats en kisse till här om ett tag, vem vet?

Hälsn. Mikaela & Salomo (som kommer att byta namn inom kort) 5 oktober 06
hejhallå! Jag tog hem Gandalf (Findus) i fredags och tänkte bara säga att han trivs som fisken i vattnet! Sover brevid mig i sängen, är med överallt och gosar med allt och alla som kommer innanför dörren. Lek är inte riktigt hans grej än men det kommer nog.

Tass och Kram från Mikaela och "Affe, 25 september 06
Tyra och Moa

Hej hej! Vill bara skicka en hälsning från mina två katter Tyra och Moa som är adopterade från er att de mår jättebra och trivs hur bra som helst tillsammans! Det var sååå roligt att få en kompis till Moa, och speciellt kul att det gick så bra med tanke på att hon varit skygg och lite alltför "mammsig" nästan. Men hon blir fortfarande lite avundsjuk ibland när jag klappar Tyra Ser att ni behöver väldigt många jourhem nu, ska försöka övertala sambon...

Emma 23 september 06

PS: Bilder på Tyra kan ni se längst upp på sidan för adopterade katter juni 2006, då hette hon "Pretty". Bilder på Moa finns på Adopterade Katter 2003-2005, under april 2005 (Då hette hon Moppsan). Om nån skulle få för sig att vilja se vilka dem är.
Hej! Ville bara tala om att Skogshöjdens Qasper har det jättebra! Han är nog den mysigaste killen som finns. Han fann sig tillrätta på en gång och han blir mer och mer underbar för varje dag som går. Han var så mager när vi hämtade honom, men nu äter han som en häst så det blir inga problem med att lägga på sig En stor eloge till alla som arbetar på katthemmet, ni gör ett ovärderligt arbete! När lönen kommer så tänker jag ge ett bidrag till kattsanden.

Många vänliga hälsningar Sofia och Qasper, 20 september 06
Hej! Tänkte bara berätta att Frans (Gringo) har det bra i sitt nya hem. Han är den mysigaste och snällaste lilla kattkille man kan tänka sig och finns det ett tillgängligt knä i närheten är han aldrig sen med att hoppa upp och somna som en stock (spelar ingen roll om det är mitt eller min sambos eller en total främlings knä som står till förfogande ). Självklart blir det också en massa bus om dagarna och en och annan insekt har fått stryka med Den som vill se bilder på den lilla kelgrisen (som just nu använder tangentbordet som huvudkudde) kan hitta några här: http://s96.photobucket.com/albums/l172/Welwa/ Tack för en underbar katt som verkligen förgyller min tillvaro!

Sofia, 16 september 06
Pompe

Nu har jag varit här i mitt nya hem tillsammans med Johan, Ann och Kajsa (Etienne) ett tag. Jag trivs jättebra och busar dagarna i ända med Kajsa. Vi trivs oxå bra med att sitta på balkongen och titta på alla bilar som åker förbi. Då och då kommer det några flugor som vi måste jaga och en morgon råkade jag ha sönder en av mattes krukor. Eftersom hon hade jobbat natt och precis kommit hem var hon inte så glad då eftersom hon egentligen precis hade lagt sej för att sova. Jag myste lite med henne och då blev allt bra igen! Jag spinner så fort någon tittar på mej och det tycker nog alla är trevligt eftersom de klappar och kelar med mej direkt! Det är det bästa jag vet! Jag och Kajsa vill tacka Lotta enormt mycket för att hon tog så bra hand om oss och för att hon hela tiden ställer upp och svarar på frågor så fort matte mailar henne! Kramar till er alla och massor med spinn till alla som jobbar med Örebro Katthem.

Texas (Pompe) 11 september 06
En liten hälsning från Åkesson och Simon.. De gosar, busar och sover brevid varann. Åkesson följer efter matte som en svans och ligger i knät så fort hon sätter sig. Simon var lite misstänksam mot den lilla grå kissen i början men tycker nu att han är en riktigt cool katt.. Grabbarna trivs kanon tillsammans!

Hälsn. Anna, Trull(Simon) och Åkesson, 9 september 06
Vill bara tala om att Tusse och Milou (Diana på katthemmet) har blivit kompisar efter 5 veckor. Man får tänka på att Tusse är 14 och Milou 4... Nu får Milou vara i hela lägenheten (2:a) förut fick hon bara vara i sovrummet och vardagsrummet för Tusse. Milou är verkligen en matvrak, kan äta dygnet runt om man inte stoppar henne. Tack för att vi fick ta hand om henne.

Kram Lillan, Erik med Tusse och Milou, 8 september 06
Ville bara skicka några underbara sommarbilder på våran underbara CALLISTO. Visst är dom vackra och visst har hon blivit stor? Går ingen nöd på den damen direkt.
Kram Ina, Callisto och resten av gänget


Daphne

Hej!
Nu var det ju ett tag sen vi hörde av oss så vi tänkte skicka några av vårens och sommarens höjdpunkter som fastnat på bild. Det är lite blandat med storebror Elvis.
Båda katterna mår bra och trivs fortfarande ihop. Leeloo (Daphne) har som väntat utvecklat ett enormt ego och har med stor stolthet och precission nu lärt sig att tvätta sig själv. En kunskap hon frenetiskt nyttjar. Skönt för storebror Elvis att slippa lite hårbollar nu i vart fall, han fick hålla efter hennes hygien i nästan ett halvår. Hon har inte riktigt lärt sig jama ännu heller utan piper mer eller mindre konstant.
På den punkten har det alltså inte hänt något speciellt det senaste halvåret. Å andra sidan får hon gärna förbli så för hon är ju så söt när hon kommer på mornarna vid halv fem kuttrandes och pipandes. Naturligtvis är då målet att få skålarna påfyllda i köktet.
Till husses och mattes bittra förvåning är skålarna aldrig tomma. Hon vill ju bara ha sällskap vid frukosten.
Så ser vårt liv ut, men vi trivs med våra underbara kissar och det de ger oss!

Eric och Cajza, 11 juli 06


Glad midsommar!!
Hälsar Nikki, Nikita, Simone, Pepsi, Bamse


Rocco

Jag heter Susanna och jag adopterade Rocco i oktober förra året. Han heter nu Rocky och fyller 1 år om bara några veckor. Jag tänkte att ni skulle få lite bilder på honom. Allt har gått jättebra och han leker och står i med min 4 åriga han katt Tusse. Det är ett nöje att se dem busa och springa runt tillsammans.

Hälsningar från Susanna & Rocky, 17 maj 06


Mollis

Hej alla ni på katthemmet :) Nu är det längesen jag fick låna datorn av matte och husse :(. Men jag sa idag att nu får det vara nog......den dag jag fyller ett år kan jag väl få göra vad jag vill ;) Annars så har jag det riktigt bra. Dom har nätat in hela balkongen åt mig så nu kan jag vara där hela dagarna om jag vill......jag får visserligen inte vara där när matte jobbar :(. Jag har blivit riktigt stor.....väger 5 kilo nu och är muskulös och inte fet säger husse. Har ni hört något från brorsan Mellis????? Nej nu ska jag terra matte så att jag får lite tonfisk. Hälsa alla gamla vänner

Nospussar från Mollis, 17 maj 06
Bagheera Boy

Hej hopp! Vill bara berätta att jag mår finfint!Tycker det är så skönt med våren.Ligger ute o myser o strövar runt på ägorna.Min nya kattkompis Fiffi är inte sur längre så vi busar ofta.Ibland så tvättar hon mig på huvudet,vad nu det ska va bra för...Hunden gör likadant o jag får tvätta mig i flera timmar efteråt-Usch!! Människorna säger att jag äter som en elefant men det gör faktiskt Fiffin oxå..!När jag är i solen så blänker min päls så fint tycker alla.Nåja slut för idag och tack för att ni tog hand om mig!Må så gott o hälsa alla!

Bagheera Boy, 6 maj 06


Mini-Doris och Moses

Kolla in dessa såta vänner. Det är Mini-Doris och Bamse (Moses) Han är en riktig amma till henne. Korten togs i januari men hon håller fortfarande på att snutta på honom. Han ligger bara och njuter.

Mia Wecksell, 25 april 06


Hej, Skickar en ny bild på Muzze(Martin). Nu har han blivit 7 månader gammal och är kastrerad. Vår honkatt Melissa på 3,5 år bara längtar efter att han ska lugna sig och att han inte är så aggresiv. Muzze har tagit över helt och skrämmer Melissa.

Hälsningar Monica, 28 mars 06


Nosan

Hej på er alla! I kväll, den 12 mars, är det 2 år se´n jag fick hem min lilla bäbis, Nosan. Och det har förstås firats. Nosan ville bjuda sina kompisar, Fia & Lasseman, på räkkalas, och så fick det bli. Nosan började med att duka köksbordet med den vita manglade duken och de blommiga porslinsassietterna, medan matte skalade räkorna. Sex räkor var skulle det bli. Se´n kom kompisarna, och kalaset kunde börja. Alla var nöjda och glade efter kalaset, och nu ligger de däckade på div. ställen. Ha det så gott allihopa!

Hälsningar från Birgitta Järnkvist, stolt matte.


Brev från Dennis i Hallstahammar.
”Liten tillbakablick (ett år sedan förra brevet)”
Mitt namn är ”DENNIS” och jag är född den 1 maj år 2001 enligt min första matte. Var inackorderad i Örebro katthem till den 1 februari 2004 ,där min nya husse & matte hämtade mig.
Jag har nu varit här i två år, tillsammans med mina kompisar en schäfer (Gozze) som fyller 2 år i april. Samt en katt dam som heter Zizzi som är 17 år.
Det går mycket bra ,förutom med damen Zizzi som inte vill vara tillsammans med mig (som är så snäll å trevlig), jag vill bara leka lite men hon skall bara sova. (Det kanske blir så när man blir äldre.)
Jag försöker på alla vis att vara kompis med henne men hon sticker så fort som jag kommer för nära henne, (tråkigt). Med schäfern Gozze går det mycket bra, vi nosar på varandra ,svansar lite grann, samt har det rätt trevligt.
Om det inte är för kallt eller regning så är jag ute mest hela dagen, vi katter har ett hus på altan med var sitt rum där jag brukar ligga och sova när det är varmt ute, men nu på vintern blir jag inte ute så lång tid (men desto oftare).
Min husse har gjort en altangrind med galler med ett lagom hål i för oss katter att gå igenom. Altanen är en meter ovanför marken så att jag ligger där bakom gallret och har en bra utsikt över ägorna .
Jag måste berätta att jag gått upp i vikt också, 8kg väger jag. Husse å matte har varnat mig med diet om jag inte håller igen. Var till farbror doktorn (veterinären)för att få vaccination, han tyckte jag såg ut som katten Gustav.
Sedan har jag något tråkigt att berätta också ,NYÅRSAFTON (säger allt). De har inte smällts och tjutit så mycket som då, jag och katten Zizzi var rädda så vi gömde oss ,vi fick inte gå ut på hela dagen för då kanske vi inte kommer hem igen för allt smällande sa husse å matte !
Sedan får jag inte gå ut efter kl:21.00 för husse säger att jag inte kommer in i tid när det blir så sent. Om dagarna kan jag gå ut när som helst, för husse är pensionär så han är hemma hos oss.
Vi har en barnsäng i sovrummet, där ett barnbarn brukar sova, men han har blivit stor nu, så nu sover jag där (när jag inte sover hos husse & matte).
Ja det var väl allt för denna gång.
Vi hörs
Dennis! 1 februari 06

Ps. Titta på http://www.gozze.zangelin.se/ (Jag är med på ett par bilder.) Ds.


Hej. Här kommer en varm hälsning från Pelle och Tussi som inte längre bor i Örebro. Bor numera på en gård strax utanför Degerfors med egen ladugård och en del mark att springa runt på. Tussi har redan skaffat sig ett eget skafferi ute på ängen ( hon föredrar ju färsk mat) medans Pelle inte är så kompis med allt detta vita och kalla som är på utsidan. Det är skönare att lägga sig framför brasan eller i husses knä när det är dags för mat. (Pelles dröm om en egen familj att ta hand om har gått i uppfyllelse). Kortet är från en av dom lite slöare stunderna. Tack vare er på katthemmet så har vi äntligen fått det liv vi önskade oss. Ja,ja, matte och husse och våre lillmattar har ju också hjälpt till en del. HA DET GOTT, 30 januari 06


Amanda och Tigra vill på detta sätt framföra en hälsning från Kumla där de lever i en lägenhet med husse. Amanda har gjort såå mycket framsteg så jag vet inte var jag ska börja, hon är fortfarande den lilla vettskrämda katt hon en gång var(sitter i henns bakhuvud hela tiden), men nu litar hon på sin omgivning här och på mig, hon kommer fram när man kommer hem, sitter man vid datorn stryker hon sig mot benen och vill upp i knät = spinnnn. eller på sin sida av soffan.. Tigra är som sagt matglad, sprallig "liten" donna som tycker att det är väldig skönt att ligga på fleecfilten som husse lagt vid datorn lagom inom klappavstond... och vill man höra en katt duett så ta fram en whiskas Burk/påse! och så är det ju tokroligt att jaga varandra. Mvh Håkan, 18 januari 06