Hälsningar skickas till jaana@orebrokatthem.com

Se katternas hälsningar från 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.Hej på er!
Ville bara tala om att det i dag är precis ett år se´n lilla Ballerina och jag träffades för första gången.
Det var den 27 december på ert förlängda öppet hus på katthemmet. Tala om kärlek vid första ögonkastet!!! Hon hade kommit in till katthemmet från ett jourhem just den dagen, och var såååååååå rädd!!!
Hon fräste och slog med tassen om man kom för nära. Minns ni att jag kom dit flera gånger och satt hos henne inne i buren? Och så hade jag med mig lite godsaker, som hon åt när alla hade gått.
Stackars liten, jag tyckte så synd om henne. Och tänk vilken lycka när jag tog hem henne till mig och de andra kissarna. Hon älskar verkligen dem! Och hon "pratar" faktiskt när hon kommer gående eller springande och vill hälsa.
Även till mig. Och julskinka, det älskar hon! Det äter hon ur min hand.
Tänk, jag har världens go´aste katter, och alla är adopterade från er. Tack för att ni tog hand om dem, så att jag genom er nu har fått en härlig liten familj.
Vi är så tacksamma allihopa!
Kramar till er allihopa från Nosan, Lasseman, Ballerina & Birgitta! 27 december 2007


Hej, säger Prosper Det har hänt mycket sedan sist. Jag har fått en jättestor lekkompis i form av en katt från Stockholms katthem. Han var en riktig liten fegis till skillnad från mig när jag kom.
Första dagen ville jag moppsa upp mig lite och slog honom med tassarna. Det hade ingen effekt alls. Jag vill påpeka att jag som alltid håller inne mina klor. (utom på soffan då...)
Han och jag är jättegoda vänner nu och vi skojfajtas varje dag. Vi brukar tvätta varandra också, fast jag gillar inte att bli tvättad alla gånger av min brosa.
Jag är inget dygdemönster men ack vad jag brukar spinna. Särskilt när matte klappar mig. Nu ligger jag två meter upp på en hylla som just nu är favorisovplatsen. Husse gillar inte alls att jag sover här, men ingen verkar ju se mig så jag får ligga kvar.
Nu ligger jag på min favoritplats, på en hylla två meter upp där ingen får ner mig. Det gillar jag, men husse blir ibland lite irriterad och vill lyfta ner mig. Fast ofta verkar ingen se att jag ligger här uppe så jag får sova i godan ro. Zzzzzzzzzz
Jag busar gärna med allt jag kommer över. Fjädervippor är det bästa jag vet. Förutom flugor förstås som jag älskar att jaga.
I år är jag julkortskatt. Det är jag mäkta stolt över som ni ser.
Varma hälsningar från Prosper med familj! 21 december 2007


God jul!
Tänkte skicka en hälsning och några kort på mina älsklingar Myrra och Max (Maxwell). De har båda hunnit bli 2år nu.. Vad fort tiden går!
Max är en stor och ståtlig kisse som gärna busar och hittar på saker, medan Myrra är liten, ganska lugn och fortfarande rätt så skygg när det kommer besök. Det händer dock att Myrra drar en repa genom lägenheten med sin blåa tygmus.
Max står för flest överraskningar.. En dag när jag kom hem hade han hämtat hushållspappersrullen, burit in den i vardagsrummet och 'dödat' den... Det såg ut som det hade snöat därinne! Jag blev såklart jättelycklig !
Båda älskar att ligga i sängen eller soffan och kela, de spinner högt och ljudligt. Ibland har Max så skönt att han dreglar.
De kommer inte alltid jättebra överens, men det funkar bra ändå. De ligger ju inte direkt och kelar med varandra, utan väljer oftast att ligga i varsitt rum.
Har tankar på att skaffa en tredje kisse.. Men ska nog fundera en liten stund till, tror jag..
Tack för ert arbete med alla söta, rara och oskyldiga kissar! Mvh/ Jenny Blomström, Motala (f.d jourhem i Örebro), 15 december 2007


Hejsan. Här kommer en liten hälsning från Ofelia (fd.Carmelina) "Jag måste ju berätta att allt är bra med mig. Jag har fått en ny kompis, världens bästa tror jag, Max heter han och är lika gammal som jag, vi är till och med födda i samma månad.
Visserligen är han hjärt-sjuk men det märks knappt, jag älskar att busa med honom och särskillt gillar jag när vi jagar varandra upp och ner för trappan här hemma eller när vi tillsammans spanar på alla fåglar som flyger utanför takfönstrena. (se bilderna på oss)
Annars är jag väldigt gosig och pratig faktiskt, jag vill ligga tätt intill när det är dax att sova, helst under husse och mattes täcke, då är jag trygg. Blir det för varmt åt mig där under deras täcke så brukar jag krypa ner intill Max istället, där är det alltid lagom.
Och sen har jag visst lagt på mig lite också, men maten är ju så god, speciellt majsen, den gillar jag" ;)
Ofelia, 20 november 2007


Här kommer Burris hälsningar.
Vi är så glada att vi har fått adoptera henne, det är en så fin och trevlig katt. Redan när vi åkte hem med henne blev vi förvånade över hur lugn hon var i bilen, när vi kom hem och stannade bilen hördes det ett nöjt kurrande.
Hon anpassar sig jättebra till oss och hundarna. Dom första 2 timmarna var hon i köket (vi har satt upp en grind så att hundarna inte kan komma in dit men hon kan komma ut när hon vill) sedan tyckte hon det var dags att ge sig ut och undersöka resten av huset, vilket hon gjorde mycket grundligt.
Hon hittade då flera favoritplatser, en hög karmstol i TV rummet och på övervåningen upptäckte hon vårat gästrum där hon har egen dubbelsäng.
Hon vill vara där vi är och hon vänjer sig mer och mer med hundarna och dom med henne. Burris är väldigt bra på att hålla hundarna på lagom avstånd.
Det är också roligt att se hur lekfull hon är med leksaksråttan, hon tar också ett race i huset lite då och då.
Vi tycker jättemycket om Burris.
Med vänliga hälsningar
Annika och Leif Arvidsson, 12 november 2007
Kommer ni ihåg oss? Jag Schack (som när ni klappade mig spann högljutt och mjölktrampade utan dess like) och jag Desirée (söt och rund om magen, som mestadels låg längst in i transportburen och kurade).
Nu har vi bott i vår nya lägenhet i tre veckor. Första dagarna var det lite otäckt, vi låg mest under sängen eller soffan.
ite kel och gos kan man dock inte motstå, så när husse och matte lockade på oss vågade vi oss fram. Vi fann oss ändå tillrätta ganska snabbt, och nu känner vi oss som hemma.
Vi är så glada att vi fick bo ihop, vi trivs så bra tillsammans! Vi busar och jagar varandra, speciellt tidigt på morgonen när matte och husse försöker sova.
Ofta tävlar vi om mattes och husses uppmärksamhet. Blir Schack klappad vill ju jag också vara med. Vill jag istället bli tvättad är det bara att gå till honom så blir jag ren både fram och bak. Ibland får jag dock säga ifrån om det blir för mycket. Han kan också säga ifrån ibland, men mestadels är det nog jag som bestämmer.

Det trodde ni inte där på katthemmet, men jag kan allt vara lite morsk ibland. Och mjölktrampa kan jag minst lika bra som Schack!
Från början hade vi två toaletter här, en vanlig låda och ett mjukt litet krypin som stod på golvet i vardagsrummet. Jag Schack hann dock bara gå på den sistnämnda två ggr, sen har den försvunnit. Verkade som att matte och husse inte blev så glada på mig när jag gjorde ifrån mig där…konstigt…
Två mattor har också försvunnit härifrån, men nöden har ingen lag, är man lös i magen så är man… Jag tycker också att dom är lite snåla med maten här, det är ju så gott med all sorts mat och jag är ju så hungrig jämt. Trots att jag jamar och kurrar allt vad jag kan, så lyssnar dom inte på mig alla gånger.
Vi har också sett att det finns en balkong här utanför. Matte öppnar dörren på glänt ibland så att vi får lite frisk luft och kan lyssna på ljuden utanför.
Vi hoppas båda två att vi kommer få gå ut på den i vår när det blir bättre väder. Har hört att dom pratat om att sätta upp nåt nät runtom först…
Hälsningar från Schack och Desirée 9 november 2007


Hej !
Skickar en liten hälsning och några bilder från Cornelia. Hon har varit hos mig en månad nu ungefär. Cornelia är en underbar liten katta, busig ungkatt som hon är vill hon gärna leka men är också mycket kelen .
Hon pratar en hel del del och visar tydligt vad hon vill, t.e.x. att hon vill just leka men blir aldrig påträngande. Hon är en katt som jag upplever som mycket trygg, klok, och mångsidig.
Ibland får hon följa med ner till Fräs som bor på nedre botten, en kattherre med mycket stor integritet och med ett stort behov att vara för sig själv.
Ibland är han här och hitills har det fungerat mycket bra. Det verkar som om dom kanske kommer att bli riktigt bra kompisar. För även om Cornelia är en mycket livligare katt har hon visat stor respekt för Fräs utan att för den skull vara underdånig.
Jag tycker jag har haft stor tur. Cornelia kom ju hit efter att ha varit på rymmen från Erica. Jag hade henne här över en helg innan hon hittade tillbaks och jag föll tämligen omgående.En favorit hon har just nu är att aportera.
Vi trivs gott tillsammans !
Hälsningar från Cornelia och Walter 3 november 2007Hej!
Vill bara skicka en hälsning från Johnny Cash & Askungen.
Vi har nu haft dem i ca 1 år!

Hälsningar familjen Åqvist i Vintrosa,28 oktober 2007


Hej! Vill skicka en hälsning från Abbe! ( fd Ambrosius)
Abbe trivs jättebra hos oss och sina fyra nya kompisar! Han har blivit en riktig kelgris, men han är fortfarande lite rädd om man har för snabba rörelser eller försöker bära honom. Men det går bättre och bättre! =)
Abbe är riktigt busig och han tycker det är jättekul att leka med nya kompisarna. Tycker också det är jättekul att bita i husses tår när husse sover, men det tycker inte husse är lika roligt =)
Det är också skoj att sitta ute på den innätade balkongen för att titta på alla fåglar och leka med små insekter som kommer flygande.

Hälsningar från Abbe, matte Maria och husse Tomas, 24 oktober 2007


Hej!
Sockan Socks här. Ville bara tala om att jag har det jättebra här hos min nya matte och husse. Jag trivs ypperligt med att få all uppmärksamhet. Nu har jag blivit hemmastadd och känner till varje liten vrå av mitt nya hem.
Jag tycker om att ligga i matte och husses knä och mysa när de ser på tv och jag sover gärna mellan dem på nätterna.
På dagarna när matte och husse jobbar så kan det bli lite långtråkigt ibland. Då busar jag själv med alla de nya leksakerna jag fått, favoriten är det röda garnnystannet och en tops som jag snott från matte. Hoppas alla ni andra katter också har det bra.
Med varma katthälsningar SOCKS. (Matte och Husse tackar också för världens finaste katt), 22 oktober 2007
Hej igen!
Det var ett tag sedan Ni hörde från mig, Hot Curry, som adopterades av en helt underbar barnfamilj i september 2005. Livet här på landet är helt underbart. Jag trivs med naturen. Ibland tar jag en promenad tillsammans med matte och husse i skogen och då passar jag på att visa dem mina klätterkunskaper.
Det är ett stort revir som jag dagligen patrullerar. Det finns djur av alla de slag och mössen gillar jag särskilt. Matte tycker dock inte om när jag vill ta dem med mig in. En annan favoritsysselsättning är att ligga i sängen.
De köpte en sån där kattkorg till mig att sova i men den ratade jag totalt. Det är skönare i barnens sängar tycker jag. Jag blir avmaskad och får färstingmedel regelbundet. Jag äter mest torrfoder.
Matte tror att jag äter möss men jag gillar mest att leka med dem. Jag gillar att busa med min husse och då tar vi i ordentligt. Annars har jag aldrig varit aggressiv på något sätt mot någon.
Jag blir lite blyg när det är mycket folk på besök. Då går jag hellre ut och tar en promenad. Garage är en annan skojig sysselsättning. Där finns det mycket att snoka runt i. På dagarna får jag vara ute men har tillgång till tak över huvudet och en gosig filt som bara är min
. Jag hoppas att mina syskon och mamma Chiva har det gott där de bor.
Nej, nu måste jag sluta. Det är fint väder ute och mössen och de andra djuren väntar på mig.
P.S. En fågel som jag inte gillar är svalor. Jag tror inte att de gillar mig heller. D.S

Hälsningar från Hot Curry med familj, 20 oktober 2007.
hejsan.
Ja nu har det gått ca 3 år sen Twiggy kom till mig.
Ångrar inte det minsta att jag hämtade henne från er. Ni gör ett fantastiskt jobb!
*kramar från oss* : Annika & Twiggy. 19 oktober 2007
Zero & Ipod

Här kommer en hälsning från Nyköping.
Ursäkta att det tagit tid innan vi hörde av oss, haft fullt upp.

Ser ni att jag fått hull?
Jag är fortfarande lite skrajsen men det tar sig.
Vi är garanterat bästa kompisarAllt för idag, må gott!
Zero & Ipod, 17 oktober, 2007
PS, Hussar & Matte hälsar DS
Sussi(Simra) och Miss Fia hälsar till alla på katthemmet.
Vi har fullt upp hela dagaran (utom när vi sover)Vi är bra kompisar. Nu ligger Miss Fia i sovrumsfönstret och Sussi i vardagsrumsfönstet och sover middag.
Det går jättebra med Miss Fia. Hon har blivit så kelig, ligger gärna hos mig i sängen. Miss Fia blir lättare att få kontakt med.
Sussi och Miss Fia har stor glädje av varandra, leker och busar, blir ibland osams om vems matskål som vilkens.
Sussi är ute på balkongen i koppel, när det är väder, det blir en kort stund för mig att kopla av.Ska förska med Miss Fia när det blir tid för det
Många hälsningar genom matte Gun-Brith, 12 oktober 2007.
Hälsningar från vår lilla solstråle Lisa (Mysiga Mysan)
I april i år dog vår kära lilla katt Caysa, till vår stora saknad och sorg. Fyra månader senare, en söndag i augusti, adopterade vi Mysiga Mysan från Örebro katthem..det var lätt att förstå varför hon kallades så har det visat sig.
Vi blev genast förtjusta i den lilla spensliga katten med det mycket söta ansiktet och den vackra teckningen. Hon blev vår Lisa, silvertabby med mycket vitt.man slås genast av det lilla söta ansiktet med de stora ögonen. Väl hemma hos oss fann hon sig snabbt till rätta och vi hade fått en katt som i kelighet, är svårt att finna hennes like.
Varje morgon kommer hon upp i våra sängar och då börjar ett puss och kelkalas som vi inte trodde fanns. Lisa kör hela sitt ansikte över matte Ingrids ansikte, fram och åter, samtidigt som hon trampar upp och ned. När vi varit ute och kommer hem, och vi tar upp Lisa i famnen så vet hon inte till sig av glädje och tillgivenhet Pusskalas igen !
Lisa är 3 år och haft 2 kullar med kattungar, men man kan tro att det är en kattunge vi har, för så leksugen och pigg är hon. Matte och hon leker tills matte är alldeles.matt. Lisas favorit är en lektunnel av plast, cirka 1.5 m lång, den tycker hon är jätterolig att busa i.hon far som en kanonkula in och ut och det är så festligt att se.
Lisa har en liten svaghet, det är ett jampipande som hon tillgriper då och då. Vi förstår att hon vill något, men inte vad. Mat? Lek? Vi skojar med henne då och kallar henne Pip-Lisa. Hon slutar med pipandet efter en stund och nu pipjamar hon inte så mycket längre. Vi försöker att vänja henne att gå i band på tomten, till en början ville hon inte alls gå ut, troligen rädd men efter hand har det gått bättre.
Sammanfattningsvis vill vi säga, att vi har haft turen att få en underbar liten katt, så söt, så glad, så leklysten, så kelig och så tillgiven.

Matte Ingrid och husse Sven-Olof i oktober 2007


Systrarna Pennebrink slår till - Lasse och Pontus i nya hem

Två av systrarna Pennebrink har adopterat var sin jourkatt (igen). Solweig med make Sven i Märsta blev jourmatte och -husse åt Lasse i augusti. När egna katten Murre snabbt blev kompis med Lasse beslöt matte och husse adoptera Lasse. Lasse och Murre startar gärna dagens verksamhet vid 04-tiden med lekfull och ljudlig jakt på varandra...

Lille-Mor med sambo Erik i Kungsör adopterade i augusti 2006 Milou (Diana på katthemmet) som tjejkompis till sin äldre Tusse (hittekatt 1994 i Uttran). Efter Tusses frånfälle i juli 2007 tycktes Milou känna sig ensam. Kerstin på katthemmet föreslog Lasses tidigare rumskamrat Pontus, som efter Lillans och Eriks besök i Jaanas jourhem adopterades i september. Pontus är ganska blyg men har efter tre veckor blivit god vän med matte. Milou kan han i lugna stunder nosa på och husses mat duger ju... Milou är lika blyg men morrar inte längre åt Pontus vid närkontakt.

Först av systrarna att adoptera från Örebro katthem var Margareta i Upplands Väsby. Hon tog 2004 hand om Timjan, som nu trivs utmärkt med husets övriga två katter. Timjan börjar också gilla tvåbenta besökare. Maggan medverkade även i adoptionen av Lasse och tog första gången med Lillan till katthemmet (Sven ordnade transporten).

Även fjärde syster Nina med dotter Sarah i Södertälje har adopterat två katter men från annat håll.

Vid datorn: Erik F, 30 september 2007
HEJ!
Vill bara skicka er alla en hälsning från Frances. Hon har bott hos oss i 6 veckor här i Arboga, och vi tror att hon trivs här hos oss.
Hon är en jättemysig liten kisse. Ingen knäkatt och lite försiktig men väldigt social. Vill vara där andra är. Helst ligger hon i samma rum som barnen när de spelar TV-spel eller dator. Nätterna tillbringar hon hos någon av pojkarna i fotändan på sängen eller på mattan.
Hon kan även vara busig och älskar sin råtta som hon jagar i full fart. När hon ligger och snuttar på sin vänster baktass och spinner så säger hon till om man slutar klappa henne. Hon har även börjat buffa på oss med huvudet när hon vill bli kliad. Hon passar jättebra in i vår familj.

Tio tusen röda rosor till er alla som är engagerade i alla dessa stackars katter. Ni gör ett kanon jobb!

Hälsningar Frances och fam Willén, 16 spetember 2007


Hysteria och Kakan (tidigare Blossom) är numer sambos och både busar och sover tillsammans. Kakan har verkligen piggat på sig sen hon kom, då hon mest sov. Numer är båda pigga on/off katter, fullt kaos eller helt utslagna!

Mvh Kakan & Klas, Hysteria & Maria, 8 september 2007


Vill bara skicka en hälsning till er alla på katthemmet från Tobi eller "Tobbe" som han kallas numera.
Han är en underbar kattkille och har anpassat sig fint i vår familj och min gammelkatt har accepterat detta lilla yrväder som flyttade in. Han är lekfull och verkar så nöjd med allting. Han är oerhört kelig vilket jag uppskattar mycket.
Snuvan och de rinnande ögonen han hade när han flyttade hit är numera borta och han växer och utvecklas fint.
Skickar med en bild så ni får se hur han ser ut idag!

Anette, 5 september 2007


Hej!

Jag heter Toke (fd Kelly) i mitt nya hem. Jag har blivit en stor grabb som bor ihop med en annan busig grabb som heter Odin - han hette Amigo förut när han bodde i ett av Örebro Katthems jourhem.
Vår husse skämmer bort oss med massa gott, vi får smaka på det mesta - och det gillar vi! Husse säger att jag är en matvrak - jag springer alltid efter när han ska in i köket. Men vadå, han är ju så snäll att han låter mig smaka, och det vill jag ju inte missa!
Jag och Odin tycker om att sova tillsammans med husse i sängen och vi älskar att gosa! Vi har en innätad balkong där vi ofta sitter och spanar på fåglar och annat spännande, och så gillar vi att busa med varann! Nu ska jag springa in i köket igen, husse håller på och lagar mat! :P

Toke 3 september 2007


Basse och Aya
Hej allihop!
Nu har vi varit hemma hos vår nya husse och matte i snart fyra veckor. Tidigare bodde vi i karlskoga och hette Basse och Aya men heter nu Fia och Frasse. Vi trivs jättebra. Växer snabbt gör vi och busar gör vi tills vi somnar av utmattning. Vi vill hälsa till alla våra gamla kattkompisar och Carina i Karlskoga!

Kramar från Pelle, Bella, Fia och Frasse, 2 september 07
Peppar (fd Lillis)
Hej!
Ville bara meddela att jag mår hur bra som helst! Om ni minns så var jag rätt spinkig, pratig och VÄLDIGT social och gosig. Spinkig är jag inte längre men allt annat stämmer, man ändrar väl inte kattighet bara för att man har flyttat?
Jag bor ihop med två riktigt bra kattkompisar: Lakritz och Sinus som kommer från Spinnhuset. De är med på mycket bus och Sinus hjälper gärna till med lite pälsvård då och då.
Mina mattar är också toppen, stormatte och jag leker tittut ibland och minsta lillmatte tycker om att vara på golvet och gosa så att jag får "stånga" henne i pannan. Alla fyra klappar gärna på mig och jag lägger mig gärna på stormatte eller bredvid de andra katterna.
Familjen säger att jag är en pratig katt, men så pratar de också mycket med mig på ett rart sätt och det är väl artigt att svara? De ger mig många komplimanger för mina söta små vita sockor och min lena päls så det är klart jag tackar dem.
En familjemedlem har jag inte riktigt fått kläm på: kaninen Pelle. Han sitter mest i sin bur och ser god ut men när han släpps ut så är han lite halvläskig. Dessutom så är han mest förtjust i Lakritz, jag tror att han har fördomar om pälsfärg eftersom både Pelle själv och Lakritz är svarta. Vadå, grått o vitt är väl också urtjusigt?
Ha det bra alla!

Många kurriga hälsningar från Peppar (förr Lillis) gm stormatte Åsa 1 september 07


Nu har Neiti (Tabitha) varit hos oss 3 månader och det känns som om hon alltid har varit hos oss.
Hon är en mycket tillgiven och snäll katt. Alltid färdig för att gosa, leka eller ta sig en matbit till. Hon äter väldigt mycket för att vara så späd.
Ibland tror vi att Neiti tror att hon är en hund. Hon hämtar leksaker och kommer till oss och markerar med tassen ”lek med mig” och när man kastar en boll eller dylikt hämtar hon tillbaka den igen och ber oss kasta igen.
Mycket till att vara ute är hon inte. Hon går ut men är tillbaka efter ca 10 minuter. När Neiti väl är inne igen, så skriker hon efter våran andra katt (Rulle) och tycket att även han ska komma in.
Vi är mycket nöjda över ha fått adoptera våra söta ”fröken”.

Tack katthemmet!//Marjo o Kari, 28 augusti 07


Bifogar några foton. OBS! Bilden som heter "neiti4" är verkligen Neiti upp i dagen med sin stirrande men charmiga blick.


Här kommer ett par bilder på välmående Aslan och Fleur.
19 augusti 2007


Nu har Milou/Diana varit hos oss i ett år. Hon är verkligen en underbar katt. Just nu så känner hon sig ganska ensam.
Hennes kompis Tusse 15 år har fått somna in den 16/7 på grund av sina njurproblem. Men hon ska få en kompis har vi lovat henne.

kram Lillan, Erik och Milou, 4 augusti 2007
Mitska, Ruda och Lucky Linus
Hejsan vi vill skicka en hälsning till Personal och katt kompisar på Örebro katthem !
Vi har det jätte bra här i vårat nya hem! Mitska och Ruda har varit här ett tag men Lucky Linus är nyinflyttad här !men han verkar också trivas väldigt bra en mycket gossig och mysig katt!
Många katt kramar från oss till er alla på örebro katthem! mjauu Mitska Ruda Och Lucky Linus

Genom Göran 2 aug 2007
Mia
Söta Mia har nu bott hos oss i ca ett halvår Hon mår bra i sitt hem o är mycket sällskaplig (på sitt sätt)
Vill helst inte bli buren, men att vara i samma är ett måste. Älskar att gosa o busa med hårsnoddar, när hon inte sover förstås, för det gör hon 23 tim per dygn

Hälsningar Fam Roth 1 aug 2007
Hej, här kommer en hälsning och berättelse från katten Felicia (fd Dorinda) som jag vill dela med mig för att fler ska få chansen att leva harmoniskt ihop med sin katt.
Felicia kom till mig i jourhem i slutet av förra året. Med sig hade hon kattungen Elvin bara några veckor gammal. Första veckorna gick åt att fräsa spotta och gömma sig precis överrallt för Felicia, Elvin vande sig snabbt vid oss och var som vilken liten kattunge som helst efter bara något dygn.
Tyvärr fick vi ta det svåra beslutet att låta honom somna in kvällen innan nyårsafton då han fick akut anemi och på kort tid blev riktigt dålig. Men Felicia fanns kvar och hon blev med tiden tamare och till och med riktigt trevlig :)
Dock hade vi ett stort problem, hon kissa konstant inne! Vi trodde det var miljöombyte och att hon kanske inte gillade oss, dom andra katterna eller hundarna men efter ett tag förstod jag att det borde vara något mer, så vi åkte till vetten som konstaterade att hon hade uvi. Hon fick Pencillin och allt var frid och fröjd i två veckor. Sen började hon kissa igen...
Vi har gjort allt för att hon ska trivas, hon ville ut, men fick totalpanik i sele så jag sprang iväg till närmaste handel och köpte nät och virke för flera tusentals kronor för att hägna in balkongen (totalt rymningssäkert) för att göra katten nöjd, har testat nästan alla kattlådor på marknaden samt kattsand,
provat att byta mat, möblerat om och inget ville fungera och orken började ta slut, men hon gjorde så stora framsteg hela tiden och mitt hopplösa fall som alla kallade henne började stryka sig mot mina ben, gilla att bli klappad och jag kunde lyfta henne och ja göra i princip allt, men bara jag och ingen annan. Så vad var det som var så himla fel?
Jag ringde igen till vetten, denna gång en annan då min hade semester, som sa att det är ett problembeteende, inget att göra åt. Men jag ville inte riktigt gå med på det hela så efter flera telefonsamtal till olika veterinärer som alla sa samma sak, ett problembeteende, så bokade jag en tid i alla fall med anledningen titta åtminstonde på min katt!
Så iväg bar det en tisdageftermiddag till vetten och efter undersökning så konstaterades det att katten var frisk,ett problembeteende. Men jag hade läst på min läxa och efter att ha legat på vetten som skjutton krävde jag en röntgen av urinblåsan. Vetten ansåg det onödigt lixom andra veterinärer men jag insisterade.
Men röntgen var felfri, glad för det men fortfarande säker på att något var fel så ville jag ta ett urinprov oxå. Men Felicia ville inte alls kissa så hem for jag, la fram mattan hon alltid kissade på (hade den aldrig framme innan dess pga av detta) och stängde dörren till hallen. Kliniken stängde vid 20.00, 19.35 kissade felicia äntligen! och 19.50 var jag där med ett färskt urinprov.
Dagen efter ringde veterinären från kliniken, hon bad mig om ursäkt det första hon gjorde och berättade att Felicia hade UVI igen, pga av att hon hade massvis med kristaller i urinen och även lite blod som endast ses genom proverna.Att hon ännu inte fått urinsten var ren tur.
Vi diskuterade lite och kom fram till att många katter i dag avlivas helt i onödan för att ägarna inte orkar med katternas eviga kissande och då avlivar sina älskade katter.
Felicia har i dag gått på en kur smärtstillande, pencillin och äter specialfoder nu sen ett par veckor tillbaka. Hon ska bli helt bra, än så länge kissar hon utanför lådan för det mesta, men nu vet jag varför och därför orkar vi med det här hemma nu.
Det kommer att ta ytterligare ett par veckor innan kristallerna är helt upplösta och då kommer hon börja gå helt på lådan hopps jag. Hon har redan börjat lite grann.
Så om era honkatter, men även hankatter kissar utanför lådan, trots kastrering så ta ett urinprov, det kostar bara 400 kr och kom i håg att det är oftast kattens enda sätt att visa att något är fel genom att kissa inne. Så ge inte upp. Det kan faktiskt gå att lösa!

Många varma hälsningar Main och Felicia, 11 Juli 2007


Buster, Bamse och Felicia myser i hundbädden!

Felicia i sin igloo

Felicia på bushumör!

Felicia på sin favoritplats på balkongen
Hej.

SKickar en liten hälning från Marguerita och Soraya (numera Sessan och Mitzy).
Båda är hur goa som helst. Så fort man ropar kommer dom springande. Dom är fortfarande väldigt lekfulla och älskar att jaga varandra och leka kurrajömma..:)

Mvh Sofie, Sessan och Mitzy, 11 juli 2007


Hej!

Vill skicka en hälsning från Tussingen och Pysan. Tussingen mår bra och börjar bli lite rundare om magen ;-) Han gillar verkligen mat!

10 juli, 2007
Somrigt hellregnig katthälsning. Sent omsider ett livstecken från helt kolsvarta Lill-Smulan och Sotis-Tjejen, som har bott hos oss i Vintrosavillan i snart ett halvår och av deras betende och utseende att döma tror vi att de lever i ett kattvänligt himmelrike.

Ute-/inne-lucke-livet passar dem utomordentligt, vana som de var. Deras första vilda nattliga framfarter i lägenheten är numera förlagda utomhus och eftersom vi själva är två nattugglor passar den ordningen alldeles utmärkt. Frampå småtimmarna (vid 3-tiden ungefär) kommer damerna in, var för sig, någotsånär självmant, och sen lägrar lugnet sig i hemmet.

Mamma Smulan är den vänligaste kisse man kan tänka sig, en pratsam, tillgiven, kelig, gosig knäkissesort ibland och samtidigt en livlig och lätthanterlig lekfull treåring. Hon anmäler sig själv och kan och vill vara med överallt, nåja ibland måste man begränsa lite. Dottern Sotis är den svarta blixten utomhus, dryga året gammal. Fortfarande lite skyggig och ryggig även för oss men kommer fram frivilligt och gillar att kela samtidigt som hon är försiktig. Mycket mera framåt nu och mycket mera självständig från Smulan. Men knappt lyftas och INTE bäras!

De jagar varandra och leker bra tillsammans ute för det mesta. Verkar ha jättekul faktiskt. Bättre än inomhus den första tiden då Smulan blev väl dominant och Sotis väl osjälvständig. Inga allvarliga incidenter med grannkissar och –vovvar. Vilda rusningar fram och tillbaka i trädgården, upp och ner i träden, start och stopp på metern när. Sotis synes verkligen rinna uppför i fruktträden – så lätt verkar det gå – och Smulans språng flyter över tappstegen ner till allmänningen.

Njutningsfull levnadsglädje som är dem så väl unnad. Däremellan sker besöken inomhus för att småsnaska lite torrfoder, när det passar damerna bäst. En enstaka sork har Smulan hämtat och Sotis har ljudlöst slunkigt in under soffan med ett par fåglar, som då slunkit ut med det snaraste. Jatack, de har det nog bra – änsålänge inga vetrinärbesök eller andra tråkigheter alls. (Tänk om de åte mördarsniglar – men nej så fullkomliga gosingar kan man inte hitta. Ja, jag skämtar!) Ingen av dem är angelägen om godbitar alls.

Tack snälla alla som skött dem på jour- och på katthemmet, som friska och som ögonsjuka. Husse och matte tycker absolut att båda kissarna kommit till rätt hem. :-)

Lill-Smulan och Sotis-tjejen, 10 juli 2007
Hej Katthemmet.

Här kommer en hälsning från Rolex och Omega. Vi har nu varit hos vår nya matte och husse i ungefär en månad och vi har funnit oss väl tillrätta.
Vi har varsin plats i vardagsrummet att sova på och varsitt ställe att äta på. Vi trivs bra här och får god mat och mycket gos.
Rolex tycker mycket om att vara med och att vara i närheten, därför hittar man honom ofta i dörröppningar där han har koll på läget. Det är också han som kommer fram och hälsar när matte och husse kommer hem från jobbet.
Omega är lite mer cool och låter matte och husse göra jobbet om det ska gosas, och gosa, det vill han =). En annan favoritsysselsättning är att sitta långa stunder på balkongbordet och filosofera om världen utanför, nästan som under en korkek.
Vi busar också mycket med varandra, speciellt när matte och husse sover. Vi vet vad vi får och inte får göra, men regler är ju till för att brytas, speciellt om matte och husse inte ser ;)

Stora Kattkramar

Rolex & Omega,gnm Henrik och Karin, Kumla, 7 Juli 2007


Hej!

Här kommer en liten hälsning från Angelita, som numera heter Elin. Elin har gått upp en hel del i vikt sedan vi adopterade henne, och nu har hon vuxit upp till att bli en fin, men retsam ung dam.
Hon är enormt bortskämd och får mycket fjäsk och sällskap, och har leksaker så det räcker till en hel armé.
Hon springer ofta runt och leker, men vill helst att man ska leka med henne.
Kel är ett krav, och hon ska alltid ha det som hon vill. Hon brukar väcka en när hon vaknar genom att ställa sig på ens ansikte tills man vaknar till.

Ganska nyligen fick hon åka till det som ska vara hennes, och vårt, nya hem i Lidköping. Hon kommer bra överens med hushållets övriga djur och har dessutom fått prova på att vara utomhus och springa, helt utan koppel.
Första gången hon skulle vara utomhus gick det inte så bra. Då hade vi koppel på henne och det första hon gjorde var att klättra uppför ladugårdsväggen, och det kom en stor, hemsk traktor som skrämde henne.
Sen fick hon modet att utforska mer, och upptäckte att hon inte kunde gå på vatten. Men nu när hon fick prova att gå utan koppel utomhus gick det hur bra som helst, och nu ligger svårigheten snarare i att få in henne igen.
Hon tycker om att ligga under altanen och äta flugor, och hon är pigg på att utforska.

Hälsningar från Kristofer, Nelly och Elin, 2 juli 2007


Flossie och Kolan önskar alla katter och personal på katthemmet en trevlig midsommar.
På midsommarafton har de bott här i Hällefors i två veckor. Kolan gillade inte alls att åka bil utan han skrek hela vägen hem när de flyttade hit. Men det är kanske inte så konstigt för han väger en hel del (6,4 kg), så det var trångt i kattburen. Flossie däremot sa inte ett ljud.

Tror de börjar känna nu att det är här de hör hemma. Igår var första gången jag hörde Kolan kurra, det var när han hoppade upp i våran säng på kvällskröken och kände för gos. Flossie vet inte riktigt vilket ben hon ska stå på när man kelar med henne. Hon är lite försiktig än så hon kommer inte fram till oss så ofta. Men de är riktiga kelgrisar bägge två.

Den här veckan har man tydligt börja märka vem av katterna som bestämmer. Det är Flossie fast hon bara är hälften så stor som Kolan. Kolan lägger sig så vackert bredvid matskålarna och väntar tills det blir hanns tur när det är matdags. Varje gång jag kommer in i köket så går Flossie och tittar om det har kommit något ännu godare i matskålarna. Försöker hon komma upp i samma viktklass som Kolan tro.

Har Flossie varit på lådan så är det han som får krafsa över det hon gjort, för övertäckt ska det vara. De har en varsin låda för Flossie gillade inte den första jag hade så hon kissade på golvet istället. Katterna får gå ner för en trappa till sina lådor. När Kolan är färdig och på väg upp för trappan så jamar han alltid. Undrar om han är lat och inte vill gå i trappor eller vad det är:-)


Hälsningar Flossie, Kolan och Matte Laila - 21 juni 2007

Ps: Kolan är den första katten jag har hört som dundrar som en elefant när han springer över golvet . De är så rara de små liven:-)En liten hälsning från mig, Tabitha (numera Neiti).

Neiti betyder fröken på finska.
Efter att ha lämnat er på katthemmet så blev det en låååång färd till mitt nya hem. Så var jag äntligen framme och fick träffa min ”storebror” Rulle. Rulle var först inte så förtjust över att jag kom, men nu efter 2½ vecka så har han accepterat mig.
Jag trivs här i mitt nya hem. Jag och Rulle är ute på tomten dagligen och jagar varandra eller småfåglarna. Jag har fått åka bil flera gånger och fått sova i husvagnen när vi har rest lite runt. Skogen var inget roligt för då fick jag en fästing som Husse fick plocka bort.
Husse och matte tycker att jag äter ordentligt, man måste ju hålla formerna.
Nu har jag inte så mycket mer att förtälja utan skickar några bilder på mig.

Neiti, 13 juni 07Hej!

Här kommer en hälsning från Dolls och Duett i Karlskoga. De kommer att byta namn till Sessan och Prinsen. Ni förstår deras status?!
Hemresan gick riktigt bra. Prinsen var väldigt lugn, låg hela tiden stilla och tyst. Sessan var lite oroligare, hon jamade och krafsade en del. Men jag tycker det gick bra.
När vi kom fram gick de runt i lägenheten och bekantade sig. De gick båda på lådan, inga olyckor!
De har ätit bra också.
Men i natt har det varit fart! De racade runt ordentligt. Jag har en lägenhet där man kan springa runt, och det gjorde dom!!
Idag har de varit lugnare, men de haft några ”rundor”. De är nyfikna, klättrar och undersöker allt. De har lite olika i temperamentet, verkar det som. Sessan verkar mer äventyrlig medan Prinsen är lite mer avvaktande. Sessan har också varit mer kelig, men just nu är det Prinsen som ligger i mitt knä när jag skriver.
Det känns i alla fall jättebra och de verkar trivas både med mig och varann!!

Hälsn Margareta Prinsen och Sessan, 2 juni 07


Alfons (Gneisti)

Hej!

Nu kommer en liten hälsning från Alfons (fd Gneisti) igen. Tänkte mest att jag skulle skicka lite bilder, nu när vi fått en balkong att vara på! Skönt att vara ute och kolla på alla insekter och fåglar som flyger omkring, eller bara sitta och njuta i solen.
Dessutom har vi fått ett jättestort klätterträd som vi gillar att leka i. Vi hörs!

Hälsningar Alfons med familj, 23 maj 07


En regnig dag är som gjord för att sussa i mattes säng.

Ballerina, 17 maj 07


Hej! Vi vill hälsa från Winx!
Vi har inte bestämt vad vi ska döpa om henne till. Kisse flyttade hem till Viktoria 4:e februari och sedan dess har hon skaffat sig diverse vanor...
Hon sover på akvariet, varmt och skönt :), hon väcker matte halv sju genom att promenera på henne, hon sätter sig i badkaret och väntar på att man ska sätta på vattnet (inget går upp mot att dricka ur en frisk källa).
På helgerna åker vi till landet. Där finns en hund, men den har hon satt sig i respekt hos. Hunden vågar inte vara i samma rum som kisse...
Härom dagen var det livat då hon hoppade ur selen utomhus och sprang runt huset. Det var läskigt, sedan gömde hon sig under trappen en stund. Nu går det bra att vara ute i solen i sele. Hon följer efter matte och har alltid koll på var hon är.
Hon har själv letat på lämpliga leksaker, hårsnoddar och studsbollar. Varje dag leker vi en stund och gosar en stund. Vi trivs bra ihop!

MVH, Viktoria & Winx, med familj, 8 maj 07


Zorro
Det har hänt mycket sedan jag skickade meddelandet till katthemmet. Och jag borde ha skickat ett nytt för länge sedan.
Det är numer så att de bästa vännerna är jag, Alf och Zorro. Han går runt benen på mig hela tiden, han pratar med mig, vi busar ihop, han hoppar upp i knät och kelar och gosar när vi tittar på TV. Det är verkligen en riktigt trofast vän.
Han går ut en sväng ibland, men är inte ute längre än en timma. Men är vi ute så vill han inte gå ut, utan stannar på altan och sitter och tittar. Han kan springa ut om vi sitter stilla i trädgårdsmöblerna men tar långa omvägar. Vi behöver aldrig vara oroliga att han inte ska komma in. Han går upp på altan och sätter sig. Öppnar vi inte på en gång så påkallar han uppmärksamheten med ett jamande.

Hälsningar Alf Nilsson, 8 maj 07
Hej!

Nu har Murre en egen hemsida. kom gärna och hälsa på där.

Murres hemsida


"Jag älskar dig, min lilla Nosan!"

Nosan & Lasseman adopterades från Örebro katthem 2004.


Hej!

Mållgan har nu varit hos mig i nästan 2 mån.Det har gått jättebra Mållgan måste haft ett jättebra hem tidigare eftersom han är så duktig och förståndig.
Tidigare ägare: ett stort tack till denna underbara katt. Vi är ute på altanen mycket där mållgan kan gå fritt det tycker han om.

Många hälsningar Mållgan med husse, 28 april


Hej alla kattkompisar!

Detta är en hälsning från oss Killer och Armas (numera Killen och Snobben). Husse kallar oss ibland för Humle och Dumle då där det finns en av oss finnes också den andra. Vi är lika gamla men kom från olika fd hem men vi blev de bästa vänner direkt.
Vi bor också ihop med två andra kattpolare, en katt-tjej och en katt-pojke. Vi är en mysig kattfamilj allihopa bara katt-tjejen får bestämma och få sin morgonskål med kattmat först.
Vi älskar de tvåbenta små I familjen, Snobben med måtta och Killen mest av allt (förutom Snobben förstås). Killen vill göra allt de små gör brottas, jaga och pillra med deras leksaker medan Snobben helst ligger och gosar med matte.
Vi går ute i sele och vi har en egen tomt där vi mosar myror och skalbaggar och ser om vi trots det idiotiska bandet(!) kan fånga oss en "birdie nam-nam".
Vi rymde förresten här om dagen alla fyra. Ena lillen i familjen glömde att stänga dörren. Efter en stund kom matte utfarande som en tok och vi blev så rädda att vi sprang in igen allihopa, gissa hur förvånad hon blev.

Matte brukar säga att med en familj som oss så behövs det inga pengar för att känna sig stenrik...
Hejdå från, Snobben och Killen alias:Humle & Dumle, 25 april -07


Milou (Diana)

En liten hälsning från Milou (Diana på katthemmet) hon mår bra och kommer bra överens med kompisen Tusse 15 år.. Milou är husses katt, vill gärna "natta" husse när det är dax att sova.
Hon sover på husses arm tills han har somnat, sen går hon till sin egen plats i vardagsrummet och sover.

hälsningar från Lillan och Erik, 25 april -07
Nu har Pomona bott hos oss i drygt 1 månad och det går jättebra. Hon är fortfarande reserverad och försiktig, men hon mycket mer framåt nu än när hon kom. Hon vill gärna bli klappad om man går fram till henne försiktigt,
hon tycker det är jättekul att leka med råttor och fjädervippan och hon älskar godis! Varje kväll har vi godisutdelning, något som uppskattas mycket av båda katterna. Pomona kommer springande så fort hon hör att vi tar fram påsen med godis, och äter gärna godisbitarna direkt ur handen.
Husets andra katt, Rambo, som varit ensam i 6 år var lite misstänksam när det kom en ny kisse till hans revir. Han vaktade väldigt mycket på Pomona i början och följde varenda steg hon tog.
Han börjar vänja sig nu, och accepterar att hon faktiskt bor här. De äter brevid varandra och sover till och med i samma rum.

Vi tycker det är jättekul att se de framsteg som Pomona gör, och vi märker en enorm skillnad på henne nu jämfört med när hon kom till oss. Vi hoppas och tror att det ska fortsätta så...

Många hälsningar från Mari, Lukas och Kissarna, 24 april -07
Ballerina - en äkta solkatt.
Hon väljer gärna den soligaste platsen i soffan. (Bilden var med i Na den 23/4-07
Hej!!

Nu har Piggelin bott med oss i snart två veckor, han fann sig snabbt till rätta och trivs nu bra och verkar känna sig hemma.
Han är en jättego kattkille som älskar att kela...en riktig knäkatt(gör matte överlycklig) =)
Han pratar massor med oss..jättetrevligt förutom när Piggelin vill ha en pratstund mitt i natten, då får man försöka muta honom med lite gos...

Vi är glada att han hittade oss =)

//Yasmine och Martin, 23 april -07
Hej!

Nu har Mia (6 år) bott hos oss i 4 månader och blivit en medlem i familjen. Hon flyttade ifrån katthemmet i Januari och drog sig undan första veckan med favorit ställen som under badkaret (som dock blev lite för blött emellanåt) och hellre var under databordet som hon fortfarande använder när det kommer för många busiga barn.
Men Mia är otroligt sällskaplig av sig nu och vill helst inte vara ensam har vi märkt, så fort vi byter rum så följer hon oftast efter om hon inte sover förstås.
Roligast är när hon är med oss i vardagsrummet på kvällarna o sover i sin favorit fotölj framför tvn, när hon vaknar till och upptäcker att vi gått och lagt oss för att sova så jamar hon högt och kommer fort in till sängen där hon genast lägger sig till rätta.
Mia vill dock gärna inte bli buren men hon gosar så fort hon bara kan och inte är upptagen med att äta och tvätta sig.

MVH
Husse Kaj m familj från Karlslundsgatan, 19 april -07


Här kommer en hälsning från Skip som fick ett nytt hem för en vecka sedan.
Skip har fått ett nytt namn och heter nu Charlie. Han verkar trivas väldigt bra här i min lägenhet och har inte visat några tecken av att sakna sina kattkompisar. Han verkar snarare tycka att det är skönt att vara ensamkatt. :-)
Charlie älskar att ligga i mitt knä och mysa och jamar på mig när han vill ha uppmärksamhet. Han har fått besök av andra människor och det är tydligt att han gillar att stå i centrum. Han har charmat alla han träffat!
På nätterna sover han gärna vid fotändan av min säng, och kan väcka mig runt 7 på morgonen när han vill mysa.
Är så lycklig över att få kalla honom min. Han är verkligen världens snällaste och go'aste kisse!

Från matte Maria, 19 april 2007.
Hejhej!

Här kommer en liten hälsning från Gneisti. Nu har jag och min kompis fått en inhägnad balkong, är jättespännande att sitta och kolla ut på allt utanför.
Skickar bilder en annan dag!

Massa hälsningar från Alfons (= Gneisti) 17 april 2007
Mållgan

Hej alla mina tidigare kattkompisar.

Jag har det bra här men jag har varit lite förkyld men det håller på att ge med sig.
Nu är jag på vår utealtan som är inhängnad av nät så jag sitter och tittar på all som sker och ibland tar jag mig en tupplur i solstolen.

Många hälsningar från Mållgan och husse. 15 april 2007
Här kommer en påsk kavalkad från Ballerina, Lasseman och Nosan.
8 april 07Alla tre med varsitt påskägg
Hej

Här kommer en hälsning från Shadden i Vingåker (kallades Shadow på katthemmet).
Jag adopterades i januari 2006 så jag har varit i mitt nya hem över 1 år och jag trivs jättebra. Jag får vara ute hur mycket jag vill, har kattlucka så jag kan gå in på altanen och lägga mig ifall husse och matte inte är hemma.
Matte har till och med köpt en egen säng till mig och sytt nya mjuka dynor, där ligger jag bara när jag är själv, annars ligger jag i husse och mattes säng det är mysigare där.

Jag vill önska alla katter och personal på katthemet en fortsatt trevlig påsk

Hälsningar Shadden (genom husse Togga och matte Marie), 7 april 07


Jag vill med dessa bilder önska er och alla kissar & personal på katthemmet en riktigt

GLAD PÅSK!

Ballerina

Mina kattkompisar & jourmatte hälsar förstås.


Hej!
Nu har Tussingen varit här hemma i lägenheten med oss några dagar och han verkar trivas rätt bra.
Han och vår andra katt Pysan leker och gosar med varandra så det var mycket mer okomplicerat än med sötisen Kolan.

/Madeleine Pålsson, 3 april 2007


Gneisti

Hejsan!
Nu har jag bott i min nya familj i snart en månad, trivs jättebra! Har fått ett nytt namn, Alfons, och en ny liten kattkompis, Felix.
Vi leker och busar mest hela tiden, eller så ligger vi och gosar med varandra i soffan. Dessutom bor här en stoooor och jättesnäll hund som heter Gizmo.
Honom tycker jag oxå om. Jag och Felix brukar sitta vid ytterdörren och vänta på att Gizmo ska komma tillbaka när han varit ute på promenad.

Vi hörs!

Hälsar till mina systrar (Neisti och Glodis)!

Hälsningar Alfons, 28 mars 07


Marguerita och Soraya

Hej!
Nu har vi haft våra små sötnosar i två dagar och allt går jätte bra! Båda två är ena riktiga buskatter och älskar att kela och sitta i knä. På nätterna kör dom race från vardagsrummet och upp i våran säng :) Råttorna som vi köpt dödar Marguerita så det är dax att köpa lite fler...:)
Det är väldigt svårt att gå eftersom man har båda framför fötterna hela tiden. Man får inte gå någonstans utan att kela med dom..

Ha det så bra!
br> Kramar Sofie, Björn, Soraya och Marguerita, 27 mars 07


Bjässe
Hej,
Jag vill bara ge ett livstecken från den härliga katten Bjässe som numera går under namnet Herman.
Inga problem han flyttade in som att här har jag alltid bott. Han lever ute och inne liv och väljer själv.
Vi är toppennöjda och tacksamma för en trevlig och vacker katt.

Många hälsningar Lars Åby, 26 mars 07


Marguerite och Soraya

"Hej!!

Resan gick jättebra. Vid Ludvika sov dom båda. När vi kom hem stängde vi in oss i sovrummet. Men först ville dom inte gå ut ur transportburen. Men efter ett tag tog nyfikenheten över. Soraya var den första som kom fram och hälsade på oss. Efter ett tag fick vi mysa med båda. Och oj vad dom spinner..
Efter det öppnade vi dörren och gick och satt oss i vardagsrummet och tittade på tv. Det dröjde rätt länge innan dom vågade sig ut. Men när dom väl gjorde det var dom väldigt rädda. Sen var det en av dom som välte taket till kattlådan som vi lagt på tvättmaskinen, vilket gjorde att dom blev ännu räddare. Så vi lät dom ligga under soffan, medans vi tittade på tv (helt blixtstilla) Efter ett tag vågade båda sig fram och tittade runt överallt.
Marguerita har hittat på mössen som vi köpt. Hon dödar nästan en. Soraya tycker däremot att det är väldigt roligt att leka med handen om man gömmer den under mattan. Och vips så börjar hon kela med en. Har till och med fått lite pussar i ansiktet av henne.. Så med henne får man gosa med, men Marguerita är lite försiktig ännu.
Dom är pratiga damer serru.. Om ena är i köket och den andra i vardagsrummet ropar dom på varandra. Marguerita har hittat kattlådan och bajsat lite! Var så rädd att dom inte skulle hitta den så blev så stolt när det kom lite! Det är ena riktiga busungar kan jag lova! Och än så länge är leksakerna som vi köpt roliga!
Får se hur dom sover inatt. Hoppas på att dom sover med oss..:)

kramar Sofie 25 mars"
Hejsan!
Det var vi (Dennis Jacobsson, Susanne Josefsson) som adopterade Sagge! Vi har tagit oss friheten att döpa om honom till Winson, för övrigt...
Ville bara skicka över lite bilder på honom! Han är hur söt och sprallig som helst!
Tack för allt! Ni gör ett fantastiskt jobb!

MVH Dennis och Suzer, 24 mars 07


Mållgan har nu varit hos mig i femton dagar och allt har fungerat bra.Det känns som han alltid varit här.Han är en underbar och gosig katt och lyckan är stor här sen Mållgan kom.

Mållgan och husse hälsar så gott till er alla, 24 mars 07
Hej
Adopterade Tessa i mitten av februari. Hon har bytt namn till Isis. Hon har artat sig till en mycket trevlig katta. Kelen, leksugen men markerar fortfarande ganska ordentligt. Allt går egentligen riktigt bra med henne - jag är jättenöjd och det tror jag Isis också är. Hon har efter 40 dagar börjat förstå att ingen vill henne illa.
Jag saknar fortfarande att hon inte ligger i min säng eller att hon inte möter mig då jag kommer hem - men det kommer. Kan meddela att crabfishpinnar är det bästa hon vet - mannen brukar muta henne med det.
Idag har jag lyft henne för första gången utan protester eller markeringar från hennes sida. Nästa helg blir det ett försök att klippa klorna - 1 tass per dag (med vidhängande mutor). Återstår att se om det går att få på henne en sele till sommaren så hon får komma ut ...
Jag är mycket glad och tacksam över att få ta hand om Isis! Tack för allt arbete ni utför för och katterna på katthemmet.

Bästa hälsningar, Silvia Assi, 24 mars 07

Ps Namnbytet föranleddes av att hon är så cool - 2 val fanns Coolis eller på svenska Isis - som ju oxå har sitt ursprung i den egyptiska mytologin. DS
Hejsan!!!
Här kommer lite bilder på våran lilla Zacke ( och Zäta). Han börjar känna sig hemma nu och är väldigt kelen.
Mvh David och Frida, 17 mars 07


Hälsningar från det nya hemmet!
Mållgan har nu varit här i 7 dagar. Allt har gått bra Han är väldigt kelig och nyfiken på allt. Mållgan säger till när han har varit i lådan och vill ha rengjort.En dag gömde han sig för husse, tro´t om ni vill men i handfatet på toa sov han.
Vi har mycket bra tillsammans
Hälsningar från Mållgan med husse/Olof Andersson, 15 mars 07
Hej
Liten hälsning från Maja (Bettina). Jag fick veta innan adoption att Bettina skulle vara innekatt, men ute är hon i sele. Passar ju mig eftersom man bor nära motorväg. Fast jag är glad hon haft min andra privatköpta katt Saga som sällskap o busat med. Om en vecka ska Maja till farbror vetrinären o sterilisera, vaccinera o id märka sig..

Vårhälsning från
Maja, Saga o Ann, 13 mars o7
Nosan
Hejsan!
Vet ni vad som hände i går för tre år se´n? Jo, då flyttade jag hem till min nya familj, och fick heta Nosan i stället för Claudia.
Vi firade i går kväll, matte fixade så jag fick bjuda mina kompisar på räk- & skinkparty. (Ballerina gillar inte räkor, men älskar skinka.) Här kan ni se hur vi smaskar. Nu blev ni allt avundsjuka va´ som inte fick smaka?!!

Många kramar till er från lilla Nosan-gosan!!! 13 mars 07


Hej!
Mållgan är nu i det nya hemmet och trivs från första stund. Han går på lådan och säger till när han varit där. Mållgan gör sig bra förstådd,han sov hela natten. Han kom till mig fredagen den 10 mars.
Vi hör av oss igen.
MVH Mållgan och husse Olof Andersson (Olle)


Hej från Sofus och Sessan
Sofus, är vår lille spelevink. En kul knaskatt som tycker om att leka, man kan ”bolla” med honom nästan hur som helst, han tar allt för att det är en lek. Han slår ofta kullebyttor när han vill busa, jagar tafatt med sin kompis Sessan, leker kurragömma och skuttar fram oförhappandes från ett gömställe och skräms. Dörrar behövs inte i huset, för är dom stängda så öppnar Sofus dom, ytterdörren måste därför alltid vara låst.
Han är nyfiken på allt, skall smaka allt som finns på matbordet, det som behagas åker kvickt ner i en ständigt hungrig mage, men om det inte smakar så slår han med tassen mot det som bjuds. Båda våra kissar äter ur samma matskål, men när det bjuds på räkor eller annat godis brukar husse dela upp i var sin skål.
Sessan äter lugnt och fint som den värdiga ”Dam” hon är, men Sofus vräker i sig godiset för att hinna till Sessans skål och rensa medan hon har lite kvar. Otroligt nog så fogar sig Sessan i detta, hon som ”hatade” Sofus när han var liten. Nu väger Sofus 6 kg, medan Sessan håller den slanka linjen och håller sig på 4,7 kg.
När husse sätter sig för att vila, då skall Sofus sitta i knä och gosa, Sessan nöjer sig med att titta under lugg på Sofus och antagligen tycker hon att Sofus ”fjäskar” lite väl mycket.
Däremot har Sessan privilegiet att få följa med husse ner i källaren några gånger i veckan. Sofus, han vägrar däremot att gå dit ner? Det verkar vara läskigt där nere. Sessan sitter snällt i husses famn och brummar så nöjt medan vi går runt, men hon är likaledes uppmärksam på om det skulle finnas någon liten råtta där.
En gång kilade det en liten mus över golvet, då blev det fart på svansföringen. Men eftersom hon är en innekatt så släppte inte husse ner Sessan på golvet för att låta henne ta musen. Trots detta så var Sessan nöjd och när husse senare visade upp musen då den satt fast i fällan, då fick husse en slick på handen av den lilla ”Damen”.
Oftast när husse kommer upp från källaren, då har Sofus lärt sig att husse är i en lägre position och då passar det väldigt bra att hoppa upp på husses axlar. Väl där, så vägrar han att hoppa ner, för nu ska husse krypa på knäna och leka ”häst”.
Efter ett tag så är det dags att äta lite mat, inte på vanligt vis utan Sofus ska ha maten på sitt vis. Nu ställer han sig i mål mellan två stolar och kattkaramellerna skall nu kastas till honom. Att leka med maten har man fått lära sig att man inte ska göra, men Sofus är ju katt så han får leka med maten. Sessan däremot är ju en liten fin dam, hon vill inte ha kastad mat, så medan husse skickar iväg karamellerna till Sofus med ena handen så äter hon värdigt ur husses andra hand.
Man brukar ha hundar till att vakta huset, men det går lika bra med katter. Våra två kelgrisar varnar långt innan någon närmar sig vårt hus. När dom hör att det närmar sig ”något”, människa eller djur, så sitter dom tätt ihop i fönstret och ”hackar tänder” och viftar på sina svansar. På så sätt påkallar dom husse och mattes uppmärksamhet.
Vid sängdags skall Sessan varje kväll, innan hon rullar ihop sig vid husses fotända, utföra en ”ritual”?? Stående vid husses kudde, skall hon trampa med framtassarna på kudden, bakbenen placerar hon i husses hand och även där skall hon trampa. När ”ritualen” är över, efter ca: 5 minuter, då passar det att sova.
Nu är det Sofus tur, han vräker ut sig i sin fulla längd mellan husse o matte, där skall han bli rullad från sida till sida, kliad och klappad, samma sak upprepas varje kväll. Efter det kryper Sofus ner bak mattes rumpa och somnar så sött. Vem har sedan hjärta att flytta på jamarna när dom sover så sött och är så fina och gosiga?
Efter några timmar förflyttar sig dom små ”väktarna” så även deras ”slavar” får sova.
Ja så ser lite av vardagen ut hos oss, allt roligt går inte att beskriva här, men vi har skoj varje dag.

Hälsar Sessan och Sofus med husse och matte.
Gunnar o Lillemor, 3 mars 07

Här kommer en hälsning från Drottningen av Saba
. Äntligen har jag fått min slöa matte att skriva ner några rader om hur jag har det. Ända sedan jag bestämde mig för att föda mina småmissar under golvet på hennes uterum, visste jag att jag skulle bo hos den människan. Och det gör jag, jag trivs med livet, det blev ganska lungt och skönt när småmissarna flyttade.
Nu är det min tur att få busa och leka. Många fina leksaker har jag fått och en sån där ställning att klättra i. Jag tycker mycket om mat och matte säger att jag är dubbelt så mycket misse nu, mot först när hon såg mig...det kanske är därför hon har dragit ner lite på maten.
På dagarna sover jag mycket, när de där människorna är borta. men som tur är kommer dom ju hem och då har man hela natten på sig att gosa och busa. Nå, det får räcka för den här gången. Nästa gång hoppas jag att slömatte skickar med en bild så ni får se vad fin och välgödd jag har blivit.
Jag får passa på att skicka en katthälsning till människorna Lotta och Elisabeth som jag och mina små fick bo hos ett tag i somras. Och till alla andra också som engagerar er i oss missar.

Kramar Drottningen av Saba eller Missemamman som jag också heter. 2 mars 07
Tina och Sabina
Hej ni alla på katthemmet.
en hälsning från Tina 5 år och Sabina 2år. vi blev adopterade dec 2005. Tina rymde sommaren 2006 men kom tillbaka dec 2006.
Nu har vi anpassat oss, sover i sängen med matte och husse. Kattrace kör vi morgon och kväll. Matte hälsar att vi är till oerhörd glädje för henne och vi får mat och omsorg.Mår Toppen !!

Agneta, 2 mars 07
Hej!
Vi köpte Rocko hos er i september, han är en väldigt fin katt. Föst i början trodde vi inte att han skulle gå ihop med vår andra katt som är 2 år för dom var lite avvaktande mot varann men nu är dom välldigt bra kompisar och busar mycket. Dom sover tillsammans ibland oxå. :-)

Elin, 27 februari 07
Tyra

Skickar lite bilder på Tyra. Hon är världens goaste kisse. Hon älskar att sova under täcket bredvid mig eller så sover hon vid elementet.
Hon fick en urinvägsinfektion innan julen -06 och då var det varmvattenflaskor som gällde. Det gillar hon så mycket att jag har fortsatt med det även då hon är frisk nu.
Tyra var så skygg och nervös av sig i början. Nu är hon väldigt modig, i alla fall med Tyra-mått mätt! Hon följer med när jag åker hem till mina föräldrar och hon är lika hemma där som hos mig.
Hon har blivit en van resenär. Hon är så nyfiken och nu när hon känns både trygg och lugn så finns det ingen hejd på henne.
Fantastiskt! Hon var ute en del i somras när vi var på landet, hon gick inte mer än en meter ifrån mig och ytterdörren skulle vara öppen hela tiden, men hon rullade runt i gräset, snosade runt och älskade att bara ligga och sola.
Det var så mysigt. Hon har även varit ute i snön men hon föredrar värmen, helt klart.
Vi trivs väldigt bra tillsammans!

Tyra har helt enkelt hitta hem!

Therese, 26 februari 07


Nosan, Lasseman, Ballerina

En bildkavalkad från Nosan, Lasseman och Ballerina.

Birgitta, 24 februari 07

(Ballerina finns i jourhem)


LÄGESRAPPORT

Från: "Pillepojken" alias Redneck, Agent X2473 med rätt att sabotera och göra bus.

Vid kontaktbesöket 5/11-06 så gjorde jag som min blivande chef sade..."När den där gråhåriga tanten kommer så ska du fjäska särskilt mycket", så det gjorde jag och hon föll pladask...man har ju tjusarkraften kvar. När chefen med fru hämtade mig 8/11-06, så var allt klart. Jag sov hela vägen till min nya lägerplats och efter inspektionen beslutade jag att här duger det.
Efter en del problem med utspisningen så har chefens fru (fd. armélotta) lärt sig vad jag gillar...kassler går bra och likaså kokt torskfilé. Beträffande vätska...vatten i en skål på golvet är inget vidare, då är det bättre att hoppa upp på diskbänken och där lapa vatten. Diskbänken...ja, då är det inte långt (bara ett litet hopp) upp till glas och porslin...man är ju nyfiken av sig. Sabotage, det finns inget bättre än att lägga sig rakt över tidningen när någon skall läsa eller lösa kryss.
Natten tillbringas i någon av chefernas sängar och vid 3-tiden ordnar jag revelj (chefen måste ju få läsa dagens tidning) och jag tar lite torrskaffning, sedan sover vi till cirka 7.30 då det bir frukost. Klockan 12 är det lunsch och kl. 20.00 blir det kvällsmål. Under dagen b lir det en hel del BUS...exempelvis att i full fart dyka under köksmattan. Köpeleksaker är blaha blaha, ett vanligt snöre (lottans förklädesband är bra) eller vanliga papperstussar är kuligare.
Chefen säger att till den 24/12-06, så skall han flytta in ett träd från skogen, han hotar med att binda fast det i en krok i taket...hahaha...det kan han ju göra. Det finns ju så mycket annat att sabotera i trädet.. glitter, lampor, kulörta kulor, tomtar med mera.

Jag återkommer när det finns något nytt att berätta.
Med vacker tass

"Pillepojken"
6,8 kg katt i kamoflagekostym.

Chefen har skrivit efter min diktamen.Februari 07
Eva-Jeanette och Nania

Hej!
Här kommer en hälsning från 2 underbara katter som är så olika men hänger ihop som ler och långhalm. Nania är försiktig och man måste närma sig henne mjukt och lugnt. Hon vill gärna ligga där jag är och luta huvudet mot min arm eller hand, men helst inte bli hållen. Om hon ska vara i famnen vill hon ha tassarna fria i luften beredd att hoppa ner. Ibland kommer hon uppsmygandes och vill gosa i famnen och då blir man ju så smickrad och lycklig. Man märker spåren från hennes oroliga start i livet. Lilla Eva-Jeanette är raka motsatsen, tuff, frimodig, bra självförtroende, orädd. När hon kom till mig ville hon hela tiden slicka i ansiktet och letade under hakan.
Eftersom jag haft en snuttkatt förut förstod jag direkt vad det handlade om. En morgon när jag låg i sängen kom hon upp och kastade sig på min hals och började snutta på min berlock, så jag blev plaskvåt. Så nu är hon en liten snuttkatt hon också. Hon är så himla söt, så liten och tuff men inom henne finns en liten kattunge som inte fick snutta färdigt på sin mamma. Båda två är så vänliga och kärleksfulla. När Eva-Jeanett nyss löpte var det lite kalabalik, hon ålade på golvet med rumpan rätt upp och gjorde allt hon kunde för att få min kastrerade hankatt intresserad. En kväll hörde jag konstiga ljud och smög mig dit och tittade, då höll dom på och parar sig för fullt. Det fortsatte dom med i ca 1 dygn innan det var dags för Eva-Jeanette att åka till veterinären och så var det slut på det roliga.
När hon kom hem nykastrerad och stapplade ner i lådan för att kissa första gången efter operationen, stod hon i lådan och bara tittade och orkade inte krafsa över sitt kiss. Då går Nania ner i lådan och krafsar åt henne, så Eva-Jeanette kan bara lämna lådan och lägga sig. Visst var det gulligt? Dom kör ofta rally här i lägenheten det är gasen i botten och allt i deras väg far åt alla håll och kanter. När dom möts hoppar dom en halvmeter rakt upp i luften båda två, det ser jätteroligt ut. Dom har verkligen jättemycket glädje av varandra, dom är hela tiden tillsammans. Och jag bara njuter av dom, två så himla fina katter har jag fått.

Maj Hedin, 23 februari 07

Ena bilden är Nania som slickar Eva-Jeanette den andra är när Eva-Jeanette äntligen fick kastrerade Simon att upptäcka att hon var jättekär i honom. Hon är alltså under honom, man ser hennes vita bakben.


Tor

Mår bra men snögt och kyligt.

Många varma kramar Tor, 21 februari 07
Hej jag vill berätta att Gilda är en underbar katt hon är så social och kelen. Magen är på bättringsvägen det är svårt att hålla henne på diet, för hon äter allt.

hälsningar Carina Ludwig och Christer, 18 februari 07
Nosan, Lasseman och Ballerina

Här ser ni hur mysigt man kan ha det!!

Nosan, Lasseman och Ballerina, 15 februari 07


Sara

Hej alla! Har just pratat med brorsan i telefon och Sara hälsar; ..har haft det jättebra på katthemmet och tack till alla som skötit om mig och pysslat med mig. Jag saknar er och såklart alla mina fina håriga vänner. Men jag är stor nu och behöver gå vidare i livet. Husse är jättesnäll mot mig, han har köpt en sån där klösstolpe med boll på till mig och jag har fått god mat och efterrätt igår,vaniljglass.

Kram på er alla Mvh Sara, 14 februari 07
Hej allihopa! Tänkte bara berätta att Shadowfax är världens goaste kisse, och att allt har gått jättebra med henne. Hon har verkligen kommit tillrätta och är jättegosig och översocial! Bilder kommer snart...

Mvh/ Camilla Rydberg, 12 februari 07
Lara och Isola

Hej här kommer en hälsning från två katter som fått nytt hem. Vi har det bara bra, leker, kelar och äter. Lara är mer och mer säker på sin matte och vill gärna vara i närheten. Hon är riktigt busig och rusar runt efter leksaker och sin kattkompis Isola. Isola tycker det är roligare att bli klappad och kelad med men kan gärna busa en liten stund...

Lara och Isola, 8 februari 07
Zenita

Hej på er! Nu har jag funnit mig tillrätta. Det tog lite tid och till en början gömde jag mig mest under lillmattes soffa. Men nu trivs jag bäst i köket, där finns ju maten... Äntligen har jag fått börja att gå ut. Det tycker jag är spännande, men jag vill helst att matte och husse har dörren öppen så att jag vet att jag kan gå in när jag vill. Matte säger att hon saknar lite papper på mig, som skulle bli skickade efter adoptionen. Men jag saknar inget och det är huvudsaken (eller kanske att de kunde ge mig lite mer mat, man kan ju aldrig få för mycket tycker jag!)

Hälsningar Zenita, 7 februari 07
Hej på Er! Kan berätta att Big Simba har funnit sig tillrätta hos oss och trivs bra. Han har sina favoritställen bl a i fönstret där han ser många fåglar, på badrumsgolvet där han har den goa golv-värmem och vid braskaminen ligger han och myser. Han har börjat gå ut på altanen lite försiktigt och tittar sig omkring. Han håller reda på bilar och allt som rör sig utanför fönstren. När det kommer besök så kommer han fram och hälsar. En del luktar hund och katt, då är han riktigt intresserad. Han äter och dricker bra, sköter besöken på lådan, det har han gjort från första dagen. Vi trivs bra med vår Simba, han har blivit hela familjens och även bekantskapkretsens lilla kelkatt. Jag ska återkomma med bilder på Simba lite senare. Behöver hjälp med att skicka över dem till Er. Ni är välkomna att hälsa på om Ni vill.
Hör av er till katthemmet om ni vill hälsa på Big Simba så förmedlar katthemmet kontakten med familjen.

Hälsningar Christina och Yngve Nilsson, 7 februari 07
Heej... Här kommer lite kort på Labolina:) Och vill med hälsa att hon mår bra..

Hälsningar Ellinor, 3 februari 07


Här kommer några bilder på Rulta och hennes nya vänner! Bild 1: Sova i den älskade klätterställningen är det bästa som finns nästan :) Bild 2: Rulta har även hittat en vän i kaninen, som hon brukar busa med!

Mvh Lina, Rickard och Rulta med kompisar =)


Hej Här kommer en hälsning från Zena numera kallad Lillan. Hennes kompis heter Lillen. Visst är dom ett fint par. Hon har vant sig rätt så bra med oss och sin nya omgivning. Lillan fräser lite åt Lillen ibland men de busar också lite med varandra. Hon har varit ute två korta stunder i koppel, vilket har gått bra.

Mvh Husse och Matte ( Leif och Anette ), 31 januari 07


Jamika

Hej allihopa! hoppas allt e bra med er, allt e bara bra med oss. Ville bara tacka er för Jamaika och att hon fyllde 2,5 år för ett litet tag sedan, har nu haft henne i snart 2 år. Hon är fortfarande min favorit flicka :) Skickar Med ett litet kort oxå så att ni får se hur hon ser ut idag.

Mvh Jamaika med Husse, 25 januari 2007


Rulta

Hej på er alla på katthemmet! Nu är det 1 ½ vecka sedan lilla Rulta kom hem till oss, och usch vad hon ogillade våran andra katt. Morrade och fräste bara hon såg henne, men NU leker dom som om dom vore syskon, retas med varandra, jagar varandra, och slår varandra (på skoj då) Så underbart att se. Och Rulta måste ju vara den keligaste katten i världen, ska bara sitta i knät och gosa! Annars bli hon lite sur Tack för att vi fick adoptera henne. Hon är en sådan stor glädje hos oss! Och jag tycker att ni gör ett SÅ bra jobb med alla adoptioner och hemlösa katter! Lycka till!

Många hälsningar från Lina,Rickard,Rulta och Minou, 23 januari 2007
Här kommer en hälsning från syskonen Ester och Inez! (Ester hette Esteria på katthemmet) De är födda den 6/6 2005 och de blev adopterade i oktober resp. november 2005. Systrarna mår jättebra och bor i ett hus på landet en liten bit Utanför Kumla. Ester och Inez följer varandra vart de än går, och det är sann syskonkärlek mellan dem! De gör verkligen allt tillsammans! De äter, sover, vilar, busar, går på upptäckarfärd och klättrar i träd tillsammans. Om de på något sätt kommer ifrån varandra, så kallar de på varandra direkt!

Ester är en lugn och fin liten dam, som håller ordning på sin syster Inez. Hon är förståndig, pigg och modig. Hon tar för sig och visar snabbt vad hon gillar, och inte gillar.

Lilla Inez var från början så otroligt liten rädd. Hon blev sist kvar på katthemmet av syskonskaran (Esteria, Sibylla, Lill-Sigrid, Inez). Personalen på katthemmet förklarade att hon hade blivit väldigt rädd och skygg när syskonen hade adopterats bort. En del äldre och större katter hade börjat att jaga och nafsa på henne, och hon fick aldrig ha en lugn stund… Lyckligtvis så återvände vi till katthemmet en månad efter att vi hade adopterat Ester. Vi frågade om Ester hade några syskon kvar som vi kunde adoptera. Vi kände rätt snabbt att vi ville ha två katter.

Inez fick följa med oss hem, och med en massa tålamod, mycket lockande, klappande och låååång väntan, så blev hon tillslut modigare och modigare.

Idag är hon en kelig kisse, som älskar att bli klappad och gosad med. Inez är så kelig och omtänksam. Hon gör ofta rent pälsen på syrran Ester, och hon vill gärna ligga tätt ihop med Ester när det är dags att gå och lägga sig. Till och med husse och matte får ofta en liten blöt nos mot våra näsor och en liten rengöring i mellan åt. Våra katter är helt underbara!!!

Bästa hälsningar Malin och Robert Liljeholm,15 januari 2007
malin.liljeholm@spray.se


Sir Nisse

Nu har jag varit hos min nya familj i en dag och börjar känna mig hemma. Om jag inte gosar och kelar med min matte eller husse ligger jag helst under deras täcken och myser. Matskålen är mest populär när det ligger lite tonfisk i den... Nu ska jag nog krypa under ett täcke och sova lite mer.

Sir Nisse, 15 januari 2007
En liten hälsning från kattungarna Golden och Royal (numera Benjamin och Sigge) och deras nya matte Elin. Grabbarna hälsar att de trivs bra och de busar och far runt. Ett extra tack och en varm kram till grabbarnas jourmatte Carin Sundin som ställde upp och skjutsade katterna till sitt nya hem.

9 januari 2007
Hejsan, Idag var vi och hämtade hem vår nya kissemiss, Tickan. Bilresan gick jättebra inget ylande utan la sig till rätta och slöade hela vägen hem. Sen tillbringade Han sin första timme under vår säng när jag gick upp och kollade till honom så började han spinna sen kom han fram och hoppade upp på sängen, så han fick följa med ner och nu ligger han och husse och myser på soffan, båda ser ut som de alltid har varit där.

Jennie 7 januari 2007