Hälsningar skickas till jaana@orebrokatthem.comSe katternas hälsningar från 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.Hej alla på katthemmet!
Vi vill bara tacka för julkortet från er, här sitter lilla, goaste Mor Mia i vårt fönster. HÄLSNINGAR FAMILJEN ERIKSSON, 29 december 2010


Hej här kommer en försenad jul hälsning från mig Brioni som har haft fullt upp med alla mina julpaket och julmat :) ja vill passa på att önska alla katter och personal på katthemmet en god jul :)En härlig jultallrik och en stunds vila efteråt :) 28 december 2010
Hej!

Här kommer en julhälsning från Gintzy. Hon firar nu andra julen hos oss och hon mår utmärkt bra, vill leka varje dag, helst då med snören.
Skickar några bilder där hon julmyser bland tomtarna.
Hoppas att alla katter på katthemmet mår bra och vi önskar er allt gott med ert arbete.GOD JUL

Med vänlig hälsning Bo och Görel Wallin, 26 december 201
Hej katthemmet,

Bästa hälsningar från Plopp-"en" som dom kallar mej i mitt nya hem. Den första veckan bodde jag mest under soffan, mycket nytt måste jag säga. Nu efter 3 veckor har jag funnit mig tillrätta och myser med "husse" mest. Har fått ny bostad, ett litet kryp-in som jag sover i när de går till jobbet. Bästa platsen är nog på fönsterbrädan mot trädgården där man kan ligga och spana ut. Trivs som fisken i vatten med den nya familjen. Nu har jag inte tid att skriva mera, maten är serverad.

Hälsa alla kompisar från Plopp (familjen hälsar också), 25 december 2010
Julkort från Stefania och Staffan, 24 december 2010!


God jul önskar Lena, Simon och Pyssla!

Pyssla(eller Snigel som vi döpt henne till) har nu blivit en Stockholmskatt och stortrivs!
Kli på magen är fortfarande det bästa som finns så hon slänger sig med tassarna i vädret så fort vi kommer hem. Hon vill bara äta torrfoder och sover med oss i sängen varje kväll. Om dagarna så gillar hon att jaga laserpennan när hon inte sover på sin favorit filt eller klättrar runt i soffan.
Vi vill tacka så mycket för att ni gav oss chansen att träffa denna underbara kisse!
21 december 2010
Vi adopterade Tayo från katthemmet för lite drygt ett år sedan och han har växt till sig och blivit en stor (och bortskämd) kille nu. Tayo vill bara berätta att han har det jättebra och önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Mvh.
Jonas, Karin & Tayo, 21 december 2010


Hej!

Här kommer en hälsning från Adelia och Ario, numera Selma och Fridolf, som vi adopterade i januari i år. De är stora nu. Selma väger ca 3 kg och Fridolf ca 4 kg. Vi kastrerade och ID märkte dem i mars. Tyvärr blev det komplikationer för Fridolf som fick en infektion i såret, men efter antibiotikabehandling så blev han bra igen som tur var.

De har varit ute och busat hela sommaren. Vi har ett torp alldeles vid skogen, så det har varit mycket att jaga. Det har varit många möss som fått släppa livet till i sommar, och tyvärr en och annan fågel. De gillar fortfarande att vara ute trots all snö och kyla. När det är för otäckt ute så springer de till uthuset och leker där. Husse har sågat upp ett hål i väggen så att de kan ta sig ut och in när de vill.

Än så länge har vi lyckats locka in dem på kvällarna så att de sover inne. Matte är lite sjåpig. Hon är rädd att något vilddjur ska komma och skada hennes kelgrisar. Vi har ju sett räv, grävling och vildsvin och spår efter varg och lo.

Det är två helt underbara katter, med helt olika sätt och temperament. Friolf är lite seg och kommer gärna när man ropar, men i sakta mak. Han älskar att bli kliad på magen. När man går förbi honom när han ligger och sover så vänder han upp magen!

Selma är kvick och ivrig. Kommer springande när man ropar. Hon tycker också om att gosa. Ligger gärna bredvid när man sitter och tittar på TV.

Vi är så glada för dessa underbara katter.

God Jul och Gott Nytt År
från Fridolf och Selma
och från Lena och Arne, 21 december 2010


Sänder en hälsning från Doris (Pauline) & Sixten (Ajax).. som blev adopterade 2009. Nu har vi bott hos våran mamma & pappa i över 1 år och vi trivs jättebra. Skickar en bild från våran sommarstuga där vi tillbringade den mesta tiden i somras.Många kramar från oss!!!! 17 december 2010
Hej
Nu har det snart gått tre veckor sedan vi (Anton och Trude) flyttade in, och vi kommer bra överens.

Efter en del funderande har det blivit nya smeknamn, Smulan och Murre. Fast Smulan skulle nog ha hetat Snurran istället. Hon är otroligt nyfiken och ska undersöka ALLT, både högt och lågt. Hon surrar runt i huset och det klirrar, smäller och krasar lite överallt. Än är det bara tre krukväxter som gått hädan.
Murre är mer cool. Båda har adopterat vår dotter och älskar att ligga i hennes varma rum.
Smulan gillar alla utom mej, hon tycker jag är jobbig när jag säger nej när hon är på borden eller kloar på soffan. Det går nog över. De kommer båda två när de vill ha lite mys med oss.

Innan snön kom provade vi att öppna ytterdörren och efter lite lock och pock så smög de ut på vår öppna altan med tefatsstora ögon. Jag trodde att de skulle springa ut i trädgården direkt, men inte alls. Det var många spännande lukter på altanen. Så råkade ett löv rassla till och de pep in igen fortare än kvickt. Sen gömde de sig under resten av dagen. Vid andra försöket vågade de sig ut ca en decimeter på gräsmattan.

Nu sitter de på köksbänken och tittar ut genom fönstret på talgoxar och blåmesar som äter fågelmat på altanen. Fåglarna har kommit på att det är ofarligt att retas med katterna så de sätter sig på fönsterbläcket, lägger huvudena på sne´ och kikar in om katterna är där.
Vänta bara…snart är inte glasrutan emellan längre.

Hälsningar från nya familjen, 19 november 2010
Hej!
Här kommer en liten hälsning ifrån Libby, jag har det jätte bra hos Anders och vi gosar och myser väldigt mycket. Det blir även en hel del bus speciellt när husse skall sova, för då är det roligast att busa =) Jag tycker om att ligga husses säng och stör gärna honom när han ligger och läser. Även när han ligger i soffan och kollar på tv så ligger jag så nära som möjligt och sover då han klappar mig! Jag har nu varit här i 3 månader ungefär och trivs bra.
Hälsningar Anders och Libby, 9 november 2010


Hej!
Belle och Elvin har nu bott hos mig i över två år, och har hunnit med en flytt till Skåne. De är fortfarande världens enklaste att ha att göra med.
Belle hade ett jobbigt år 2009, då båda hennes knän opererades, eftersom de hoppade ur led. Nu är hon läkt och är sitt vanliga nyfikna, nerviga jag. Tyvärr har hon kvar en liten hälta, men verkar röra sig obekymrat ändå.
Elvin klagar jamande på uppassningen för det mesta; han brukar vilja ha mer av allt. Ju mer tid man ägnar åt honom, desto socialare blir han.

Tack för dessa två fantastiska katter!

Mvh Eva, 1 november 2010


Hej!
Har inte skickat något på ett tag från Gintzy som vi hämtade för drygt ett år sedan.
Gintzy mår mycket bra och allt fungerade otroligt bra under sommaren när vi hade med henne till sommarstugan. Hon ville vara ute mycket och höll sig borta länge men inte långt borta och en och annan råtta infångades. När vi skulle ut och gå runt i området föjde hon med, även på dagtid. Vår förra katt föjde bara med när det blev mörkt. Nu blir det ingen mer vistelse i stugan förrän i april/maj men Gintzy trivs mycket bra inne och vill leka mycket, särskilt med snören som man drar runt och hon är mycket sällskaplig, klättrar nu omkring på tangentbordet när jag skriver. Bifogar några bilder.

Med vänlig hälsning Bo Wallin, 21 oktober 2010


Hej! Här kommer en hälsning ifrån Gregos som vi adopterade i augusti 2009!
Har det jättebra här i mitt nya hem! Var lite rädd i början, men jag hade en "storebror" vid namn Tore som tog hand om mig väldigt bra! Tyvärr fick Tore somna in i november 2009...
Så nu lever jag ensam, Fast matte & husse är på jakt efter en kompis & har t.o.m några potentiela på gång! =D Jag är en riktig livsnjutare som sover i sängen, spanar på balkongen & är en riktig spinn maskin! Har t.o.m blivit lite kräsen vad det gäller mat! ;) Något som jag inte var i början! Åt allt jag kom över! Nu duger bara det bästa! Blir helt galen när husse lyser med en laserprick! Kunde inte hamna i en bättre familj! ;) Nu är det bara en "brosa" som fattas men det är ju som sagt på g..=D
Hälsningar Gregos med familj! 1 oktober 2010


Hej! Här kommer en liten uppdatering och även en hälsning från Javid som numera heter Milton.
Han är ett riktigt busfrö och måste undersöka och prova allt som ser roligt ut. Men lika busig som han är så är han mysig och gosig.
Han har funkat här hemma från start, men de andra katterna var ju inte helt förtjusta. Hundarna var jätteäckliga och han fräste och slog med tassen. Men allt har lagt sig. Nu tar han sats på lilla hunden som vi har och vill busa, och hunden blir jätte rädd.
Han älskar höga höjder så som ladutaket, hustaket och så klart den högsta björken som finns på tomten. Det slutade med att husse fick klättra då busen inte kom ner igen. Tyvär så älskar han höjder så mycket så han var med om en olycka som slutade med ett brutet ben och ett brock i magen. Han har nu böjat pigga på sig igen och brocket är läkt och fint. Veterinären trodde att först skulle kunna röra på benet om ca 4 veckor, men då har dom inte träffat Milton. Dagen efter opertionen hade han dragit bort mittellan och hoppade runt här som en galning. Vi fick gå ut me honom på tomten då han grät så mycket för att han var tvungen att vara inne. Efter två och en halv vecka som det nu har gått så haltar han bara lite lätt och är lika busig som vanilgt. Han älskar att jaga hönsen som går fritt på tomten och även en och annan mus har han kommit in med.
På nätterna så sovar han på vår lilla tjejs huvudkudde och han spinner och gosar. Vi har aldrig vart med om en katt som älskar barn som han. Är lilla tjejen borta en natt så vandrar milton och jamar och är ledsen. När hon kommer från skolan så sätter hon sig och ropar på honom och då blir det gos. Han står i hennes knä med frambeben över hennes axlar och vill gärna tutta lite på hennes hals. När hon stutsar stuttsmatta sitter han på kanten och kikar, blir att han hoppar lite han med. Roligaste är när man leker med vatten med honom, han älskar duschslangen som vi vattnar blommor med. Den kan han roa sig i timmar med.
Ja vad ska man säga, han är en helt underbar liten kille med massor av energi och gos som blev att passa oss kanon.
Mvh Marina och Milton, 28 september 2010
Här kommer en hälsning från matte Margareta som adopterat två underbara kattdamer från er; Rosie (Rosling) och Moa. De har nu bott hos mig i några veckor och anpassat sig till allt nytt förvånansvärt fort och bra. De blir alltmer frimodiga och tillitsfulla för varje dag som går och har stort utbyte av varandra. När de inte sover eller ” mediterar” , leker de med sina leksaker och busar med varandra; smyger och jagar. De verkar tillfreds med livet här fastän enda utevistelsen blir på min innätade balkong. Fönstret mot gården och mjuka soffan hör till favoritplatserna inomhus. I soffan ligger de ofta tätt tillsammans, putsar varann och spinner i kapp! De är så otroligt mysiga, mina pälsklädda prinsessor! Fortsättning följer med bilder.

Margareta P. 25 september 2010
Katthälsning från Fille.
Nu har det gått snart 6 månader sen jag flyttade in här hos den konstiga familjen i Karlskoga.
Jag har börjat ty mig mer och mer till kvinnan i huset då jag insett att hon är nog helt okej.. att sova på..

Min skäggiga människa rör sig för mycket när han sover så där får man ingen ro. Mina konstiga människor försöker att muta mig med konstig mat.. Sen jag kom hit har dom konstiga människorna försökt att ge mig vildsvinskött, färska räkor och sill.. Som om jag, Fille, skulle nedlåta mig att äta sådan skräpmat. Dorothea, Sirius och Selma äter gladeligen av denna absurda mat. Nej, tacka vet jag IAMS-torrfoder och en å annan skinkbit. Något som jag däremot tycker är väldigt gott är den lyxiga maten Risifrutti!

Dorothea är en ung(?) och mycket busig liten jourhemstös som tydligen huserar här i MIN lägenhet, det är väl okej om hon bara kunde ge tusan i att leka halva nätterna då hon stör min skönhetssömn, men sammtidigt.. Så vacker som jag redan är så räcker det med lite sömn då å då!

Sirius Black har jag väl inte riktigt fått grepp om men han är helt okej att umgås med.. Lite småkorkad kanske!? Men min matte är ju blond så dom passar ju ganska bra ihop! ;-)

Selma var bossen när jag flyttade in här men efter sommaren så har den röda kärringen fattat att det faktiskt är JAG som bossar här hemma! (vem annars!?)

Vi har börjat bli ett sammansvetsat gäng med många märkliga individer och personligheter.

Ja nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer..

Spinn & dregel från Fille The Boss, 23 september 2010


Hejsan!
Vi tog hand om lilla Mor Mia i mitten på juni och blev så förtjust i henne så vi adopterade henne.
Hon är en så fin och kelig katt och det går bra mellan henne och hunden.Hon får till och med ligga i hennes hundbädd, då ligger hunden utanför.Vi bara älskar denna goa lilla katt.
Hälsningar familjen Eriksson, 3 september 2010


Hejsan!
Två härliga sommarbilder från f.d. katthemskatter. Båda tagna på vår underbara innätade altan nu i somras.
1. Jemma (The Chosen One) visar upp sin bästa njutarmin i närbild.
2. Nimrod (The Mighty Hunter) spanar på förbipasserande.

hälsningar från matte Agneta, 29 augusti 2010


Hej här kommer en litten hälsning från Brioni som fyllde 1 år den 24/7 det fira han med sin favorit mat skinka och en skål grädde trivs jätte bra med minna 3 nya kompisar och busar och leker mycket och har blivit mer social och nu mer är det ja som här herre på täppan går ut i sele och njuter av livet och har gått upp några kilon :). Ja är så glad ja hitta lilla Brioni han är så go och kärvänlig och har blivit mer att kramas och gosa och leka kan han göra hur länge som helst vill tacka så mycket att ja fick adoptera min lilla älskling Brioni han är min ögonstenhär är ett litte kort på mig.
31 juli 2010


Hej!

Här kommer en sommarhälsning från Tayo som adopterades av Jonas o Karin 1:a advent 2009. Nu har jag fått alldeles egna människor och egen sommarstuga. Jag trivs som fisken i vattnet och matte och husse gillar mig jätte mycket. Det bästa matte o husse har. Jag går ut flera ggr varje dag, på morgonen och när de kommer hem från jobbet. Jag har även träffat min nya kompis på tomten ”igelkotten” han är jättespännande. Jag har även 2 hundkompisar som heter Knutte och Teddy. De är lite läskiga ibland men även spännande eftersom jag är så nyfiken av mig. Hoppas alla mina kattkompisar från hemmet också har fått nya hem eller har en det bra som jag har. Lycka till mina vänner!

Soliga sommarhälsningar

Tayo, 26 juni 2010


Skickar en glad Midsommarhälsning från Bonbon eller Mozart som vi döpt om honom till och hans kompisar Sigge (Röd Skogis) & Trollis (SvartVit Bonne).
Han var lite skygg de första dagarna och låg helst under soffan men efter en vecka var Mozart & Trollis bästa vänner och busade för fullt medans Sigge var lite mer reserverad men det släppte fort, nu leker de alla tre och far runt som yrväder i lägenheten.
Nu är Mozart så framåt att en väckarklocka inte behövs då han kommer in och jamar för fullt LÅÅÅNGT innan klockan ska ringa och är SÅÅÅ mysig & gosig.

Hälningar Mozart, Sigge, Trollis, Reine och Jenny, 25 juni 2010


Hejsan!

Här kommer en sommarhälsning från Garian.
Jag flyttade till Oxelösund i mitten på Mars. Mitt nya hem består av husse, matte, lillmatte men även 2 katter.
Gammelkatten Gizmo som är Norsk Skogkatt och Snuttan eller Kakan som hon hette när hon fanns på Örebro katthem 2004.
Jag har blivit både större och modigare. Älskar att gå ut i sele på gräsmattan, det är också kul att sno in sig i Prästkragarna. Badkaret är intressant med en droppande vattenkran.

Allt är bara bra och jag trivs. Livet leker för en katthemskatt.


Hälsningar från Garian med familj, 19 juni 2010


Morsning!

Nu är det ju jättelänge sen vi skickade nån hälsning! Vi mår bara fint här i Motala. Nu när det börjar bli lite varmt ute är det skönt att ligga ute på den inglasade balkongen och sola sig. Freja har hittat en bra stol som hon kan ligga på och Mezzo ligger på en filt på golvet där ute. Så fort vi går upp på morgonen så öppnar vi balkongdörren så katterna kan gå ut och kolla läget. Vi har skaffat en laserpekare som är väldans kul. I alla fall tycker Freja det. Hon springer runt som en tok och leker och jagar efter laserpricken. Mezzo har inte förstått vitsen riktigt men han slänger ut en tass när pricken kommer förbi nära honom. Han gillar snören med papperstussar bättre. Då får han upp riktig fart han också och springer runt och jagar. Ibland ligger han på soffan och tittar på Freja när hon far runt som bäst. "Hur orkar hon??" verkar det som han tänker då. Åka kana på trasmattor är kul! Då tar man fart från hallen och springer in i mattes sovrum och slänger sig på trasmattan och åker kana in under sängen. Ibland kommer man ut på andra sidan av sängen och då har man åkt riktigt långt. Det är häftigt. Det tycker både Mezzo och Freja. Vi har provat att lyfta Freja några gånger. Hon blir stel som en pinne och tassarna spretar åt alla håll så det är lite läskigt. Mezzo har vi också provat med men vi får inte tag om honom. Han är så stor och har så mycket muskler. Han glider undan lite smidigt och tittar på oss: "Vad gör ni nu??" Men vi fortsätter att försöka med båda katterna. Mezzo gillar när vi kammar honom. Han fäller så mycket päls så kammen blir full på nolltid. I början undrade han nog vad det var för konstig grej vi hade och vad vi gjorde med honom, men nu har han vant sig och tycker det är riktigt skönt. Favoritplatserna just nu är våra sängar. Sofia har en pälsfilt i sin säng och där kan man ligga och gosa och tvätta varandra. Då är dom mysiga. Ibland kan båda två knöla ner sig i en fotölj i sovrummet men då blir det trångt. Fast det kan vara rätt så mysigt det också. Sofia och jag tänkte komma upp till er i Örebro och hälsa på nån dag. Det skulle vara kul och komma dit och prata lite katt och hälsa på alla nya katter som har kommit in. Det blir nog rätt så snart på öppet hus.Hälsningar från
Mezzo, Freja, Annelie och Sofia, 20 maj 2010
Hej.
Vi tänkte att vi skulle skicka en liten hälsning från den lilla staden Nora och våra goa och busiga killar Gobi och Rimini (numera Snowie).
Hälsningar
Madeleine och Roger, 19 maj 2010


Hej Hej, Franca här.

Dags att höra av mig lite och berätta hur jag har det här i mitt nya hem.
Bor idag med två busiga tjejer vid namn Wilma och Busan, trivs jätte bra med dem.
Wilma och jag brukar ligga och sova tillsammans, jätte mysigt. Värma varandra i fall det kommer in några svala vindar då min matte springer ut och in på balkongen.
Vår matte är jätte go vi gosar och kelar väldigt mycket, men ibland kan det bli lite för mycket och då går jag och gömmer mig för att slippa henne en stund. Hon bryr sig väldigt mycket om oss katter, hon brukar säga att vi och husse är hennes liv, vad skulle hon göra utan oss.
Matte kan vara snäll ibland han ger oss mycket mat, lite försiktig när det gäller honom tycker inte om när han ska duscha mig eller hålla i mig då dem vill klippa kloran på oss, usch.

Matte Linda skriver: Vi är glada över att ha fått hem Franca, och nu kan titullera henne som våran, ihop med dem andra två tjejerna. Franca har blivit en kelgris sen hon kom till oss, en fast hon kan gå undan när hon anser att det bli för mycket av det goda ? Hon är en fin dam, trivs ihop med dem andra och även fast att hon är lite till åren ( ca –04) så leker hon och busar med dem andra tjejerna dom om hon skulle vara i deras ålder vilket är snart 2år. Vet inte mera vad vi ska säga så vi bifogar några bilder, på Franca eller Tanten som hon lystrar mera till nu mera, Ihop med dem andra tjejerna när dem myser och busar. Som ordspråket lyder, En bild säger mer än tusen ord.Francan bushumör, sitter och väntar på att någon liten råtta ska bli ledig.


Franca ligger och myser på ett av favorit ställena.


Vanlig syn, Linda ska dammsuga då springer alla katter och gömmer sig. Vanligt vis hittar man då Franca och Wilma i hopp kruppna tillsammans någonstans.


Franca har precis upptäckt att mattes hand inte är farlig, men väldigt mysig, klia på nacken är väldigt skönt, det tycker vi väldigt mycket om.. Men Matte får akta sig så hon inte blir blöt att Franca har en förmåga att dregla när vi blir nöjd och glad.


Franca som är på väldigt bus humör. Leker med en av favoritleksakerna, En råtta men har fastnat i filten med en oklippt klo.

Med Välniga Hälsningar från Franca och Nya Matten Linda. Hela familjen. 5 maj 2010
Hej!

Här kommer en hälsning från Carmelo och Calvin (numera Fredric och Oscar). En liten sen hälsning men bättre sent än aldrig.

Bröderna trivs här i Göteborg där de numera är bosatta. De har sina leksaker de älskar och vägrar dela med sig av. Att dela med sig verkar vara en del de har svårt med men med tanke på att de är bröder så är det ju inga problem där med vem som ska vara den med högst status. Trots att de är bröder är de väldigt olika men ändå lika, ibland funderar vi över om de överhuvudtaget är syskon...hehe Den ena är väldigt energisk och överaktiv (Fredric) medan den andra tar det lite som det kommer men en mer avslappnad natur (Oscar). Dock är ju självklart båda aktiva och de älskar att t.ex. köra race i lägenheten så mattorna flyger och far. Däremot så är Oscar ett litet matvrak, han tror nog att maten helt plötsligt ska försvinna, och Fredric är en lite mer mammig katt. Ingen av dem gillar någon direkt närhet utan det är enbart på deras villkor (läs: när vi sover, sitter i soffan eller liknande) så kommer de gärna nära och sover/vilar. Framför allt så gillar Fredric att ligga på eller precis intill medan Oscar bara behöver få sova och vila men gärna så han ser oss. De har också någon form av kärlek till badkaret där de gärna sitter på toastolen och tittar när man badar eller så är de gärna i badkaret (när det är tomt). De är också förtjusta i att titta på TV.
Det var allt från oss här i Göteborg, vi ska försöka skicka hälsningar mer ofta.
25 april 2010


Hej på er katter och kattfolk!

Här kommer en lång hälsning från mig, S*Talazzo’s Chilipepper! Jag är en väldigt nyfiken chokladfärgad brittisk korthår på snart tio år, otroligt tjusig tycker alla (och det gör matte väldigt stolt). Jag kallas aldrig för mitt riktiga namn för matte och husse tycker det är lite krångligt att säga, framför allt när gäster och vänner frågar vad jag heter. Så officiellt heter jag Sgt. Pepper men jag har alla möjliga andra smeknamn, som Kissemissen, Snoddas, Kisse Kissling, Peppis, Brunbjörnen och Snutten.

Jag har bott här hos Louise och Ali sen i julas, i 4 månader ungefär. I höstas kom jag från min första ägare till min jourmatte Moa. Hon tyckte väldigt mycket om att ha mig hos sig men skulle ut på en längre resa under våren. Och jag tycker nog det var skönt att slippa flänga runt i Sydamerika. När Moa berättade för sin kompis Louise om mig och att jag behövde ett nytt hem tyckte hon att jag verkade så himla gullig så hon lyckades övertala sin sambo att släppa in en jourkatt i hemmet. Det lyckades efter en del protester och bara jag kom innanför dörren stod det klart att här skulle jag stanna! Så nästan direkt blev jag adopterad och en fullvärdig familjemedlem här i lägenheten.

Jag tycker om att mysa, leka (kan jag göra flera timmar i sträck som en kattunge), undersöka och äta goda saker (kattmjölk och tonfisk är bäst)! Jag älskar att bli kliad på kinderna och under hakan och även fast det egentligen inte behövs får jag pälsen ordentligt borstad flera gånger i veckan för husse, matte och jag tycker alla att det är så mysigt.

Jag pratar och kurrar väldigt mycket och det tycker husse och matte är hur gulligt som helst. När de kommer hem möter jag dem alltid i dörren med ett ”Hej!” sagt på mitt alldeles egna speciella sätt.

Jag är en sanslöst snäll katt som bryr mig mycket om dem jag bor med. Men jag vill helst inte leka själv, det är varken kul eller socialt, så om inte husse eller matte har tid med mig får jag säga ifrån på skarpen! Framför allt på morgnarna då husse och matte ligger och sover. Jaga snören och kurragömma är roligt. Men mitt största intresse är att ligga inuti grejer. Allt som har väggar eller små kanter fungerar väldigt bra som ligg-platser, till exempel skokartonger, flyttlådor, papperspåsar och diskhon. I vardagsrummet har jag min egen lilla skokartong som jag klämmer in mig i när de andra sitter i soffan och tittar på tv.

Hälsning från jourmatte: Vi är så jätteglada över att ha Pepper här och tackar av hela våra hjärtan för att vi fått adoptera honom! Bemötandet och hjälpen vi fick från katthemmet då vi var i kontakt med dem var fenomenal. Jag blev så inspirerad att jag själv började jobba som kontaktombud för katthemmet. En extra eloge till kontaktombudet Anna N, hälsningar till dig ifrån brunbjörnen!

/
Sgt. Pepper, Louise och Ali, 8 april 2010


Hej!
Leon mår utmärkt! Han är ute hela dagarna och har fångat ett par möss redan! Han är väldigt fascinerad av allt fågelliv ute och har blivit kompis med grannens katt Trollet. De är ute och leker och ibland kommer Trollet och krafsar på fönstret så att Leon skall komma ut! Han har firat sin ettårsdag med en kattmatstårta gjord av barnen. Han är så söt och go men har inte mycket tid att gosa på dagarna, däremot vill han kela på kvällarna men i går somnade han som en stock och vaknade inte ens när jag tände lyset... helt slut av att ha varit ute!

Leon på musjakt:Hälsningar
Leon med familjen i Kyna, 14 april 2010
Hej
Här kommer en liten hälsning från mig, Selma (kallades Svarta Selma hos er).

Jag adopterades av min matte i januari 2006 och ville bara skriva en liten rad och berätta att jag har det bra!
Jag fick ett tryggt hem där jag har en matte som ger mig all uppmärksamhet och kärlek man kan önska...och lite till.
Jag är fortfarande mycket busig, trots att jag är 10 år, så när matte exempelvis ska bädda så tar det en stund för jag vill helst vara med och stöka runt bland lakanen.
När jag kom hit var jag lite rädd för plötsliga ljud och andra människor, men det har blivit mycket bättre nu. Jag har t o m sovit borta ett par veckor då min matte var på semester och det gick jättebra det också.
Jag skickar med en bild där jag är ute på upptäcksfärd i gröngräset. Det är jättespännande att vara ute en stund, men om det kommer förbi något som skramlar högt, vill jag helst gå in direkt.
Jag har upptäckt också att jag inte bara gillar torrfoder längre, som jag gjorde förut, utan min passion i livet är KOKT TORSK!! Jag älskar kokt torsk och när jag får den nykokt och lite ljummen så äter jag så att det smaskar högt och ljudligt.
Jag skulle också hälsa från min matte och tacka er för att jag fick komma till henne, för jag har skänkt henne mycket glädje i livet!

Hälsningar från Selma (och Barbro Mellström), 14 april 2010
Hej!

Här kommer en hälsning från Nakita med familj."Första stegen jag tog ur kattburen var lite läskiga. Jag hittade snabbt en soffa som jag smög under en stund och funderade på vart jag hamnat. Efter en stund tog nyfikenheten över och jag hoppade upp mellan husse och matte i soffan för att ta en titt på dem. Jag undersökte dem noga innan jag bestämde mig för att de faktiskt inte verkade allt för farliga och kurrade muntert av all uppmärksamhet jag fick. Nu har jag bott här sen årsskiftet och trivs riktigt bra. Favoritplatsen är klösmöbeln jag gärna ligger och myser i om dagarna.. Om man räknar bort matte och husses säng då förstås. Det finns få saker som är så mysigt som att krypa ner under deras täcke och sova en timmer eller två. Jag har en kattkompis också som heter Smulan. Hon är fortfarande kattunge och vill busa jämt. Särskilt när jag ska sova. Då räcker det med en blick från mig för att hon ska krypa ner och ta en tupplur hon också. Men det är klart att jag inte kan motstå min favoritboll när jag får ett infall. Nu i dagarna ska husse sätta upp kattnät på balkongen. Det ska bli spännande att ligga där ute och titta på alla småfåglar som kvittrar omkring och kanske ta en tupplur i solskenet.
Jag brukar vara med och se till att saker blir rätt gjort på det här stället. Om matte inte går upp när väckarklockan ringer så sätter jag mig helt enkelt på henne tills hon går upp. Det är lite av min uppgift här hemma.
När matte och husse kommer hem ifrån jobbet möter jag dem alltid i hallen för att välkomna dem hem. Om jag ser riktigt söt ut så händer det att en och annan räka eller något annat gott råkar trilla ner i min matskål.

Jag vill tacka er för att ni på katthemmet tog hand om mig när jag inte hade någon annanstans att ta vägen."

MVH Nakita med familj, 12 april 2010

Min lilla misse Cajsa (f.d. Viva) har nu bott hos mig ca 1 1/2 månad och har funnit sig väl till rätta. Hon äter sover busar och mår bra.... Hon är extremt social och vill vara med hela tiden i soffan, sängen när vi äter o borstar tänderna.
Det bästa är ändå mysstund i soffan.
Mvh Carina o Cajsa, 30 mars 2010


Hej!

Här kommer en katthälsning från Convalius som vi adopterade i maj-09:"Den första maj förra året blev jag adopterad till min husse och matte i Örebro. Jag fick även en brorsa, Elvis. Så fort matte öppnade reseburens dörr i hallen började jag utforska. Det var jättespännande med ett nytt ställe! Elvis var väldigt tveksam till att jag flyttade in, han morrade och fräste åt mig i flera dagar. Han är ju dessutom dubbelt så stor som jag, så det var lite läskigt till en början. Som tur var blev vi kompisar efter ett par dagar och nu är vi bästa vänner! Vi brukar jaga varandra runt i lägenheten och ha långa brottningsmatcher! Jag gillar också att ligga i fönstret och spana, men när jag ska ta mig en tupplur vill jag helst ligga under överkastet eller täcket på sängen. På nätterna och mornarna, när jag tycker att husse och matte sover för länge brukar jag jaga deras fötter under täcket. Det är kul!

Matte brukar säga att jag har blivit en riktig mys-kisse. Hm, jag tycker mer att jag är en tuff kisse, men okey då, det är ju faktisk jättemysigt att bli upplyft och få gosa i famnen en stund. Jag trivs jättebra i min nya familj och vill tacka er på katthemmet för att ni hjälpte mig att få komma hit!

Hälsningar Convalius (eller Plutten som de kallar mig ibland, bara för att jag är mycket mindre än Elvis...)"
Hej Örebro Katthem!

Isabelle är en väldigt förnäm dam, men är i hemlighet väldigt busig.
Efter att ha hämtat henne från katthemmet kom hon fram från under sängen redan efter 20 minuter och började nosa runt för att sedan hoppa upp i sängen och bli klappad. Man trodde inte första veckan att leksaker var något för henne, men det var något man fick ångra att man tänkte. Efter cirka en vecka upptäckte hon att mattfransar och leksaksmusar var en mycket rolig uppfinning att leka med, speciellt på sena kvällar men det är dock förbjudet att se på eller skratta när hon leker för då slutar hon. Men efter att ha haft henne i tre veckor snart har hon anpassat sig otroligt fort och hon verkar trivas mycket bra hos oss. Hon har dock lite svårt för andra människor som kommer och hälsar på, men vi har börjat se stora framsteg även där eftersom hon nu har börjat komma fram och hälsa på främmande människor som kommer. Hon har en mycket fin och rolig personlighet när man har börjat känna henne och det känns som om att hon har kommit rätt nu och vi tror att Isabelle känner likadant.

MVH,
Maria, Christoffer & Isabelle, 22 mars 2010
Hej alla glada! Här kommer en liten hälsning från Fille!

Jag har fått flytta runt lite och nu har jag hamnat i ett jourhem i Karlskoga efter att ha bott i Örebro. Jag flyttade hit tillsammans med Hottie som jag inte riktigt vet var hon har gömt sig. Men om jag fattat allt rätt så ligger hon tydligen innuti soffan. INNUTI SOFFAN!? Ja, hon har ju inte förstått det där med att gosa är mycket skönt. Trots att lille Hottie gömmer sig så ser jag att människorna här ser till att hon får ordentligt med mat och när människorna inte är hemma så vet jag att hon går på lådan!

Det bor en man i det nya hemmet som jag har hört säga något i stil med, "Jag är ingen kattmänniska!", Elaka människa säger jag. Bara för det är vi katter som äger allt och alla. Idag är det två veckor sedan jag & Hottie flyttade hit och efter en vecka så bästämde jag mig för att människan med rött skägg är min människa och att jag äger honom. Sagt och gjort. Jag kopplade på stora charmoffensiven och jag kan med all säkerhet säga att jag vunnit över honom på min sida, Kvinnan i huset duger endast till ett par saker: klappa på mig i brist på min skäggiga människa, ge mig mat & tömma kattlådan! Det bor 2 andra katter i detta hemmet var av den ena låter konstigt och när vi möts fräser hon åt mig och försöker skälla ut mig, men jag brukar tysta henne genom att slicka henne på nosen.. Jag måste säga det att livet här i Karlskoga verkar underbart och nu när jag äger en egen människa tänker jag stanna kvar hos honom. Ja just det, en annan sak som jag tror att kvinnan i huset är lite glad över är att jag kan få min skäggiga människa att stänga av sin dator.. (Jag menar ju MIN dator!).. Jag lägger mig bara i hans knä och är så där oemotståndigt söt.. då tröttnar han och stänger av MIN dator.. Bra va?

20 mars 2010
Hej!

Här kommer lite bilder på Aron. :)Allt har gått bra med Aron och han verkade känna sig hemma redan efter första dagen här.
Han är väldigt social, så fort de kommer nån och hälsar på så springer han fram och hälsar och vill kela. :) Sitter man i soffan så tar de inte lång stund försen han sitter i knät och gosar, är verkligen superglad över att vi hittade Aron och att han "ville ha oss". :)

/Louise, 19 mars 2010
Hejsan.
Här kommer en sen hälsning från lilla Henning.
Han är en helt underbar katt som vi är så glada att vi fick adoptera.
Han älskar att gosa och pussas och få all uppmärksamhet.
Efter att ha varit riktigt sjuk och fått äta medicin samt sjukhusvistelse och många sömnlösa nätter för husse och matte så blev han snabbt på bättringsvägen.
Flyttade ut på landet där han bor i ett stort hus tillsammans med sin bästa katt-kompis gizmo.
Dom trivs så bra ihop.
Det är så roligt att få vara ute i koppel och utforska varje del av gården,det syns på honom för det riktigt lyser i ögonen på honom.
Det bästa jag vet säger Henning är att få ligga i mattes eller husses knä och sova.
Skickar er lite bilder på Henning och Gizmo så ni får se hur han bor och hur han ser ut.
Detta var det bästa vi någonsin gjort för det märks på honom att han trivs och älskar oss lika mycket som vi älskar honom.
Tack för åter igen för att vi fick adoptera våran lilla älskling Henning. 8 mars 2010.


Hej!

Här kommer en mycket försenad julhälsning från Siri (Siriam). Hon är en så härlig katt och vi är så glada att det blev just henne som vi fick adoptera.

Efter att ha varit reserverad och krupit under sängen när det kom besökare, så har hon i vinter blivit mer och mer orädd att träffa våra besökare, även främmande karlar som hon var mest rädd för från början. Hon börjar även komma upp i mitt knä för att kela, för att sedan lägga sig bredvid mig i soffan. Från början fick jag bara klappa henne när hon låg och vilade någonstans. På nätterna ligger hon gärna hos mig i sängen och trängs, för att framåt morgonkulan vid halv fem-fem så där, börja leka med mina tår. Jag är mindre road av att leka med henne då och hennes klor känns mycket vassa att bli väckt av, men senare på dagen är det snart glömt eftersom hon är en så jättego´ kisse.

Hon går gärna ut, men nu i vinterkylan och snön blir det inte så långa utevistelser som det var i somras när hon började vara ute. När första snön kom var det jättekul att titta på henne. Hon vågade knappt sätta ner tassarna, utan stod och krafsade lite lätt i snön och kände efter vad det kunde vara för något. Nu är det bara det höga snödjupet som gör att hon inte så gärna går ut, utan väntar i det längsta tills hon måste.

När snön börjar försvinna igen, får vi se hur det blir med jagandet igen. Hon är en jätteduktig jägare och har kommit hem med både råttor, näbbmöss, fåglar m. m. Jag skulle vara glad om hon inte kom hem med dem, men det går ju inte att undvika, hon är så stolt över sina fångster.

Hon har inte haft några besvär med urinsten utan mår jättebra, så jag hoppas att hon klarar sig från det i fortsättningen också.

Jag sänder några bilder så du får se hur bra hon mår och hur hon ser ut, i fall du har glömt det.

Än en gång, vi är så glada att vi fick ta hand om henne och jag vet att hon trivs hos oss också, det har hon bevisat så många gånger, så det här var det bästa valet vi kunde ha gjort.

Många katthälsningar från Siri och Ann-Britt och även husse fast han inte vet att jag skriver det här. Han är lika glad som jag över att Siri har kommit till oss. 11 februari 2010


Hej! Jag ville skriva och tacka för Millis och Prima! Prima har blivit en helt otrolig katt person! Tack vare Millis goda inflytande på henne har Prima blivit väldigt tam, men dock ej kan jag lyfta henne ännu. Härligt och se att Prima vågar lita på människor igen! Är så glad och tacksam för det! Hon har tagit lång tid på sig och bli tam och social. Haft kompisar här och bland främmande. Hon är framme tillsammans med Millis. Fast sen går Millis in i sovrummet, men när mina kompisar ska gå då kommer hon fram och säger hejdå. Vad katter är kloka! Prima och Millis är nära vänner och nästan beter sig som dom vore syskon! Är så glad att dom har hittat varandra med mycket kärlek! Ska försöka få en ordentlig bild på dom när dom är tillsammans! tack än en gång! Mvh Kristin Landh, 9 februari 2010

Hej allihop!
En liten hälsning från Safir på landet. Tänk vad spännande det kommer bli i vår när jag ska få komma ut o undersöka.
Fann mig snabbt till rätta. Sov i husses säng efter två tre dagar. Nu kollar jag minst en gång varje natt att husse o matte sover bra genom att gå på dem o lukta dem i ansiktet.
Jag sitter alltid i fönstren och spanar. Är så varmt o skönt över elementen.
Plus att blommorna är goda. Det är bästa platsen förutom köksbordet...
Minst två gånger om dagen har jag maraton race genom huset. Alla mattor ligger i högar i ytterkurvorna. Bollar och tunnlar är jätte kul. Ja, allt man kan krypa in i eller under.
Allt nytt ska undersökas grundligt, kassar, lådor, kläder osv.
Alla som kommer in måste hälsas på och undersökas. Tycker det är väldigt trist att vara själv, jag möter alltid husse o matte i dörren när de har varit ute en stund.
Längtar till våren. Då ska jag jaga råttor. Dom är spännande, i alla fall den som var i taket i tvättstugan. Den spanade jag på i flera dagar. Ända till husse skrämde bort den. Jag väntade på att den skulle koma tillbaka men icke. Attans husse, som protest sov jag inte i hans säng på en vecka.

Nu ska jag springa ett par varv genom huset.
Vi hörs
Mvh Safir, 6 februari 2010


Hälsning från Sunnan!
Hej på dig min kära jourmatte och hej på dig jossan och alla andra både 2 benta och fyrbenta!

På resan hit från Örebro hade vi ljuset tänt i bilen hela vägen och jag sov nästan hela vägen hem.

När vi skulle sova så fick jag sova i husses rum och matte tog Tiger med in i sitt rum innan vi lärt känna varandra, Tiger och jag. Men det tog bara några dagar, sedan var det avklarat.

I början när jag kom hit hade matte köpt något som kallas feromoner för att Tiger och jag skulle känna oss tryggare innan vi lärt känna varandra. Det är en "dosa" man sätter i väggkontakten som gör att det kommer ut en lukt som bara djur känner och som tar bort stress. Den finns att köpa hos vetrinären och det funkade jättebra! Nu behöver vi inte den längre, nu när vi känner varandra.

Här är det toppen! Jag har fått min nya matte och husse precis dit jag vill.
Jag kastar mig över dom när dom inte är beredda och klättrar upp på ryggen och axlarna, när jag känner för det.
Jag är alltid med på allt eftersom det är jag som bestämmer här! :-)

Min kompis Tiger han är så jättesnäll mot mig jämt och vi leker och busar, varje dag. Ibland är det jag som jagar honom, ibland tvärsom men mest är det jag som drar igång honom och han är visserligen VÄLDIGT snabb MEN jag är finurligare och jag gör min specialare (kullerbytta) då kommer han av sig! Då springer han iväg görsnabbt och låtsas som att han visste att jag skulle göra så men jag vet bättre jag.

Jag äter Hills torrfoder och Specific och Royal Canin även torrfoder från Willys men det är inte lika gott.Mjukmaten från Whiskas gillar jag verkligen INTE men Pussi går väl bra, när jag känner för det!
Mini cat sticks från "vita kraft" har vi som godis och Denta Crossys (vita kraft) för tänderna, vi dricker vatten för mjölk gillar vi inte.

Ibland när Tiger tröttnar på att leka så går han och lägger sig men jag orkar leka mycket längre innan jag tröttnar.
Fast Tiger är ju 12 och 1/2 år.
Ja, ja han är väl snart vad matte och husse kallar för pensionär. Vi trivs i alla fall strålande bra tillsammans min kompis och jag och han tvättar mig och jag får ligga bredvid honom och han tycker att det är roligt att ha någon att ta hand om.

Mina favoritsaker är ALLT! Men mest min fina fisk och min lilla ull- leksak som jourmatte skickade med mig hit.

Ja just det ja, jag har en svart yllevante ochså som jag snott av matte och nu har jag fått den som min egen för jag har punkterat den med mina jättevassa tänder och jag bär runt med den och lägger den lite varstans.

Tejprullar där tejpen är slut och bara rullen är kvar, är ochså vansinnigt kul!!!!

En favvoplats är ochså i husses knä framför datorn eller på mattes axlar när hon går till diskbänken för att diska.

Jaa, det var väl allt för denna gången.

Ja, just det ja, jag "pratar" en hel del och det tycker dom är gulligt här (jag vet allt hur jag skall charma dom) dom smälter för mig som smör i solsken. Dom tycker att jag är såååå sööööt.


Tass, tass på er från Sunnan och Tiger, 5 februari 2010.


Hej allihopa!
I dag, 30/1, är det tre år se´n jag fick flytta hem till matte och mina två kompisar Nosan & Lasseman. Tänk så rädd jag var när jag kom till katthemmet, men då kom ju hon, som se´n blev min matte. Hon blev genast förälskad i mig och tog med mig hem till sig, och nu trivs vi så bra med varandra allihopa. Förra hösten fick jag fyra nya kompisar. Matte tog hand om en hemlös katt och hennes ungar vid sitt sommarsälle. Så nu bor även mamma-Stina, Alfons, Engla & Siri här hos oss. Många kramar till er alla från Ballerina & alla de andra! 30 januari 2010


Hej!

Tänkte bara berätta lite kort om hur det går för Assuan och Ketty. Assuan var inte ens blyg den första kvällen hemma hos mig, utan hoppade upp i sängen och sov där redan då. Sedan dess har han mer eller mindre tagit över kommandot hemma. Han talar om när det är dags att gå och lägga sig, när det är dags att gå upp och även när jag varit borta för länge. Det enda problemet vi har är att han vässar klorna på mina tapeter, men det jobbar vi på att sluta med!

Jag tror att även Ketty (som numera lystrar till Smilla) trivs. Hon vill fortfarande inte bli klappad, men kommer allt närmare mig för varje dag som går, och nu kan jag även passera henne när hon sitter nånstans utan att hon gömmer sig i flera timmar...För övrigt är hon väldigt intresserad av titta på tv, speciellt talk shows verkar vara av intresse... =)

Själv är jag jätteglad att jag tog med dem båda hem. De är oftast sams och Assuan är verkligen en gentleman när det gäller att stötta Ketty i hennes sociala utveckling.

Allt gott - och säkerligen på återseende!

/Maria, 12 januari 2010
Hej!

Vill bara skicka ett litet meddelande om hur det går för oss i Lindesberg. Razzy är fortfarande skygg, men han jobbar på det! Vi får gå fram till honom och stryka när han sitter eller ligger någonstans, däremot går han undan om vi möts på golvet!
Han tycker om Pussis Kött- o Leverbitar i sås, julskinka och makrill i tomatsås samt Whiskas och Perfect Fit torrfoder.
Bifogar en bild på honom när han ligger "på" soffan, en favoritplats. En annan bra plats är fönsterbrädan i vardagsrummet. Den är i marmor med element under, så det är riktigt varmt och skönt där! Han pratar gärna på mornarna, då har han en hel del att säga.

Vi återkommer med rapportering lite längre fram.

Hälsningar
Guje, Johnny och Razzy, 6 januari 2010