Hälsningar skickas till hej@orebrokatthem.com


Se katternas hälsningar från 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.


Här kommer en liten hälsning från Audrey. Idag är det 8 år sedan hon flyttade hem till oss och det är vi så glada för. Hon gillar att sova på husses mage, att gosa i soffan och påminner då snällt om man glömmer bort att klappa henne. Hon gillar att ligga i famnen på rygg som en bäbis, då kramar hon nöjt med tassarna på halsen. Kurrar gör hon nästan jämt! Hon trivs med sin kompis Buster. Hon tycker han är fin, tvättar och myser med honom ibland. De leker jagalek ihop också. Men då är det alltid Audrey som blir jagad ;)
Vi ser fram emot många år till med henne!

Hälsningar
Familjen Holmberg
20 december 2014


Hej på er!!
Här kommer en busig hälsning från Nisse/Tortellini som bott hos oss nu i ett halvår. Han älskar att vara ute och husse har byggt ett litet, nä ett stort, bo till honom som han gärna ligger i. Nisse är redan en fullfjädrad jägare, tar råttor och möss i alla storlekar och vill visa hur duktig han är. Hundpojkarna Tage och Albin är helt coola med Nisse, de kommer bra överens!! Men ve när lillhusse kommer hem med sina små kattflickor, oj vad Nisse blir sur då!! Men så glad han blir när matte tar fram borsten och kammen, det är jätteskönt att bli borstad!! Detta är en av Nisses favvolekar:Vi älskar honom så!!
Med vänlig hälsning, Marie
21 oktober 2014
En hälsning från Tobbe och Lille-Bror (f.d Tobie och Allycat) som numera huserar mitt i stan hos mig.
Två underbara kattkillar som trivs med varandra och jag trivs med dem. Tobbe flyttade in för sju år sedan och förra sommaren kom Lille-Bror, en frisk fläkt här hemma och en toppenkompis till Tobbe.

Vill även berätta att de är två keliga, busiga killar som jag köpt genom er. Tobbe gillar att softa och tycker nog ibland att Lille-Bror vill leka för mycket, men som den goa kille han är ställer han upp och busar för det mesta.
Lille-Bror älskar mat, bus och kel. Han har utvecklats mycket fint, från att ha varit rädd för att bli upplyft är han idag mycket trygg med mig och tillåter att jag lyfter honom.
Med andra ord två toppenkatter har jag köpt hos er som förgyller min vardag varje dag.

Med vänlig hälsning, Anette
26 september 2014


Tänkte bara hälsa från Marlon och Von Dallas som nu bott här på gården i sju månader. Sen jag installerade en kattlucka i somras tillbringar de större delen av dygnet utomhus. Men när storm och regn drabbade oss för ett par dagar sedan fick jag i alla fall sällskap av båda katterna ett helt dygn.
Annars har sommaren gått utan dramatik - för katterna i alla fall. Själv har jag blivit lite upprörd vid ett par tillfällen. Som när Marlon släpat in halvdöda möss och släppt dem i sovrummet, eller när jag till Dallas förtret avbröt hans slagsmål med en huggorm. Båda katterna kommer utmärkt bra överens med Pumah (hunden) och det blir stort pusskalas varje gång de möts. Inomhus i alla fall. Ute har Dallas bättre koll på hur man umgås med hundar. Marlon brukar springa undan, och att jaga varandra tycker Pumah är en rolig lek - Marlon inte lika mycket...
Marlon är fortfarande en mycket försiktig katt. Älskar att bli klappad om man sitter på golvet men går undan om man står upp eller har något i händerna. von Dallas däremot är helt orädd. Hoppar upp på bröstet för att bli klappad några minuter när jag går och lägger mig. Han brukar dessutom klaga ljudligt om matskålen inte är fylld. Att den är halvfull duger inte. Men han vill väl vara säker på att inte bli utan snacks under natten.
Annars allt väl i Vingåker.

//Anders
www.fstvs.se
24 september 2014
Hej på er!
I våras adopterade jag lilla Kola från Örebro Katthem. Hon låg gömd varje gång jag hälsade på henne på katthemmet och första veckan hos mig låg hon under soffan och var bara ute och smög på nätterna. Det har tagit tid och mycket tålamod men nu är vi bästisar! Hon äter som en häst, vill gosa nästan jämt och ska helst sova på min mage på natten. Hon är en bestämd liten tjej med mycket integritet och det här med att bli upplyft i famnen är fortfarande inte helt okej, men vi jobbar på det :).

/Kram från Fanny och Kolan
10 september 2014


Hej!
Skickar glada hälsningar från Albus (tidigare Twizzy) ifrån sitt nya hem :)
Hämtade hem honom 2013.01.31

Han har bosatt sig riktigt bra här hemma nu.
När han kom hit var han en väldigt rädd och skygg misse, men numera en väldigt sällskaplig och kelsjuk katt :)
Han trivs bra med kompisen Bougrimm som snabbt välkomnade honom hit hem och de har varit oskiljaktiga sedan dess :)
Albus är nu en mycket mer självsäker misse som trivs med att stundvis vara väldigt lat och vissa stunder irra runt som ett yrväder här hemma <3
Har börjat gå fram och hälsa på alla som kommer in och hälsar på. Han säger inte nej om han kan få en klapp eller två från en av de som kommer förbi. Har blivit en riktig livsnjutare som trivs och känner sig älskad.

Kram från Albus med familj <3
/Emma, 8 september 2014


Hälsningar från en redan hemmastadd Heldina (Ellan) att resan till Gotland gick bra och introducering i nya hemmet likaså :) Heldina verkar stormtrivas både med husse och nya lägenheten, och såvitt det verkar så här långt så går nya livet som innekatt över förväntan.

// Heldina (aka Ellan) gm. Marcus
Visby 3 september 2014


Hej allihopa!
Tänkte ge alla mattar och hussar ett gott råd. Om inte era katter tycker om att bli kammade, så köp en karda! Matte har just köpt en, och när hon drar den genom min päls, spinner jag som bara den. Hon har alltid kammat oss förut, men vissa av oss avskyr den förbaskade kammen. Kardan däremot älskas av oss alla! För övrigt har vi det bra här allihopa, och jag busar som vanligt. Matte säger att jag har energi till tusen! Och när jag inte busar lägger jag mig gärna i mattes stora bag. Det är min älsklingsplats! Ha det så gott allihopa! Kompisarna & matte hälsar också. Kramar till er alla från lilla Smilla! (Hette Puss förut.)

/Birgitta, 2 september 2014


Hej, flyttade från min jourfamilj i januari. Nu har jag fått ett nytt namn; Leja, och 2 bästisar och en alldeles egen familj. Och livet lever. Tack för allt!

/Autronic genom Helen, 20 augusti 2014


Hej!
Här kommer en hälsning från mig Tortellini och min nya familj. Jag flyttade ut på landet för ca 1 mån sedan. Det var lite skrämmande i början, men mina nya kompisar, cairnterrierkillarna Tage och Albin gjorde sitt bästa för att jag skulle komma in i gänget snabbt. Min nya matte och husse verkade schyssta och väldigt glada så fort jag visade mig! De döpte om mig till Totte men av någon anledning ropade matte Nisse kisse och då tyckte jag hon verkade så förtjust i mig att jag hellre ville heta Nisse än Totte. Vi höll till inne för det mesta de första 14 dagarna. Sen köpte matte sele och jag fick känna på lantluften och gräset, vilket var spännande. Så kom dagen då jag fick gå ut själv!! Det var jättepirrigt med alla ljud och dofter. Jag ville inte gå in ens när solen gick ned. Men tillslut bar matte in mig och vi somnade i sängen nästan på en gång. Nu har jag vant mig vid allt och trivs med livet. Har hittat ett mysigt kryp in i mattes rabatt.

/Marie, 30 juli 2014


Samorina som nu heter Doris trivs så bra med oss och vi med henne. Hon är så kelig o go på alla vis. Hon får ett bra foder o gott så hon har lagt på sig vilket hon behövde, pälsen har blivit så fin. Hon vill gärna ha en kelstund varje kväll innan hon sover hos oss. Hon är verkligen en katt som är så kärleksfull. Vi älskar henne så.

Hälsningar familjen Eriksson
23 juli 2014


Här kommer en sommarhälsning från vår helt underbara nya familjemedlem Tajtan. Han har helt otroligt fort gjort sig hemmastadd hos oss och är så kelen och vänlig. Både husse, matte och kattflickkompisen Missan älskar honom.

Varma sommarhälsningar från oss fyra i Gusselby
Ulla och Lennart Boman
22 juli 2014
Nesmeralda hälsar att här är det inte så illa, trots allt. Efter att jag lyckats göra nya matten orolig med att inte äta på två dygn fick jag henne att köpa Gourmet-mat. Äter nu, går på toa och gosar :) Man ska som katt visa var skåpet ska stå… eller maten.

/Eva, 19 juli 2014


Hej alla härliga kattälskare.
Vi har tre stycken härliga vildar från er.
Startade med att vi kom i kontakt med Mia, vilken tjej, som hade Kanga och Kazak hemma hos sig. Åkte dit och blev helt förälskade i dessa två små. Leverans skedde hem till oss i februari. Men säg den glädje som varar.
Efter bara några dagar fick båda en infektion i ögonen. Kul veterinär: De ska ha salva i vardera öga tre gånger om dagen, båda två. Jo tjena.
Här satt vi med två icke handtama småttingar och så skulle vi klara detta. Hehe. Vi tog kontakt med Mia som kom hem till oss och hämtade våra små för att bistå oss med detta uppdrag. Fantastiskt. I några dagar ja. Efter en vecka fick vi samtalet vi inte ville ha.
Mia var förtvivlad, Kazak hade somnat in bara så där. Visserligen hade han visat lite feber men det hade ju Karin fixat med medicintips.
Men något var fel, så Kazak hade somnat in. Vi valde att inte obducera. Inte skulle vi få honom tillbaka, men det viktigaste var att ingen annan i Mias besättning var dåliga. Så var inte fallet, och Kanga återhämtade sig bra utan sin bror.
Så vi fick hämta hem henne igen. Kändes tomt utan Kazak men vi valde att kämpa vidare.
Och så ringer Mia en dag och undrar: Ska jag hjälpa er att hitta en ”ny” kompis till Kanga? Vad svarar man? Ja visst, gärna.
Vi ska väl kanske berätta också att vi döpte om båda ungarna. Kanga blev Savanna, och Kazak hette Simpson.
Så Mia letade och hittade en stilig kille vid namnet Po! Ja honom vill vi ha! Sagt och gjort. Men. Jourhemmet tänkte till lite och tyckte att det var väl lite synd att dela på syskonen. Po hade nämligen sin syster i samma hem, Pi. Vad göra? Vi hade familjeråd vid köksbordet.
Tog väl en kopp kaffe och femton minuter att bestämma. Vi tar båda om vi får. Galningar. Så ett samtal till till Mia: Ni är galna, inte var det så vi menade men om ni är säkra så fixar jag det. Jo vi var säkra. Från att inte ha haft någon under tre år så skulle vi nu helt plötsligt ha tre! Jaja det går nog bra. Men sa dottern; Ska vi verkligen ha en kiss och en bajskatt, översätt namnen så förstår ni. Nä tack. Vi hittar på något nytt som har pi och po i sig. Så det blev Pixi och Pontuz.
Och nu har vi alla tre, Savanna, Pixi och Pontuz här hemma. Och vilken glädje de sprider. Alla fungerar kanon med varandra.
Inte är det så jobbigt heller, klart att det inte är så kul med alla sandlådor vid tömningsdags, men de är ju så söta och trevliga och numera hyfsat handtama.
Savanna ligger gärna på vår säng och blir kammad. Spinner så det knakar. Pixi är en gymnast. Flyger över möbler och klättertorn och slänger sig ut i luften ner i trappan. Och Pontuz, ja han är bara stor men så snäll. Jagar syrran på kvällarna så parketten flyger.

Vill också med detta mail tacka er för det underbara jobbet ni gjorde vid urnsättningen. Vi såg lite bilder och läste om ert jobb på facebook. Vi tände ett ljus här hemma för Simpson (Kazak) den kvällen, och alla andra kissar som hade gått vidare. Underbart fint det ni gjorde. Kändes värdigt. Tack snälla!!

Veterinär Karin är också en klippa. Var rädd om henne! Vi var där på skärtorsdagen med Savanna för kastrering. Ville att någon som hade sett henne och kunde hennes historia gjorde detta ingrepp. Var värt varje mil från Täby hem till Karin den dagen. Sen har vi fått lite råd och tips via sms av henne. Härlig tjej på alla sätt.

Men nu så väntar tre busiga på lite lek och stoj. Bäst att avsluta för idag.

Än en gång. Tack för ert fina arbete med djuren. Vi följer er dagligen på hemsidan.
Lycka till med allt.

Hälsningar
Solan, Kjelle och Mickis och alla våra små så klart i Täbyhuset.
17 juli 2014


Har nu haft Katniss i lite mer än två veckor, hon snodde en del av mitt hjärta från första bilden på henne, och när jag väl fick träffa henne så kände jag att hon var rätt katt för mig. Första mötet med hennes kompis Venuz var mycket fräs och morrande mot Katniss men även mot mig. Men nu är de väldigt mysiga mot varandra och leker i massor. =)

/Elin
22 juni 2014


I dag på midsommarafton fyller vår lilla Elsa "Akashi" 1 år.

Hälsningar Helene & Christer.
20 juni 2014


Hej!!
Tänkte skicka en hälsning från Higgins och hans nya familj.
Higgins har varit hos oss i två veckor nu och vi börjar känna varann ganska bra, han är en underbar katt som är social och kelen. Han har redan tagit två råttor som han stolt kommit in med och lagt på mattan i tvrummet. Jag trodde att han skulle älska att vara ute i det fria men han tillbringar helst sin tid inne och sover på diverse platser i huset, vi har dörren på vid gavel när vi är hemma så han kan komma och gå som han vill, ibland går han ut och är borta någon timme sen kommer han tillbaks och sover en stund. På kvällen när vi ska gå och sova frågar jag om han ska följa med och lägga sig och då skyndar han sig upp för trappen och lägger sig tillrätta emellan oss. En sak som kan vara lite jobbigt är att han varje natt vid tretiden väcker mig och vill kela, han kloar och spinner och vill ha uppmärksamhet sen somnar han om, lite lustigt att det är samma tid varje natt. En annan grej är att han dricker vatten ur toaletten, det har jag aldrig sett en katt göra förut...
Vi är så glada att ha honom hos oss och han verkar trivas jättebra här. Han har blivit en älskad familjemedlem.

Hälsningar Veronica
16 juni 2014


Hej, Mollis här!


I dag har jag varit hos veterinären på min årliga kontroll och blivit vaccinerad. Jag mår bara bra men tycker det är skönt o vara hemma igen :)
Nu har jag snart bott här i ett år. Det funkar toppen, vi alla trivs med varandra.
Jag har hittat en ny kul lek...

...Det där med vatten är inte så dumt. Det är ännu roligare i badkaret :D
Hoppas ni alla får en bra sommar, jag ska njuta på balkongen!

Kram från Mollymay!
2 juni 2014
1 vecka och 1 dag. Så länge har Millis och Prima bott hos mig. De är mina allra första katter och jag är oerhört lycklig att de valde mig. Millis och Prima är numera kända som Melissa och Zoe. Här är lite foto- och videomaterial från deras första tid hos mig.
Varma hälsningar.

/Simon
31 maj 2014Sixten (fd Sven-Sixten) har gjort sig hemmastadd i sitt nya hem där han mår gott. Han tycker om att sitta på fönsterbrädorna och kika ut efter grannkatter och annat intressant. Han får även komma ut i koppel i trädgården där han tycker om att ligga och iaktta förbipasserande människor och annat skoj. På trädgården får han ofta besök av grannkatten Felix. Sixten och husse blev goda vänner från dag ett och kommer bra överens! Han tycker om att vara i samma rum som husse, och de stunder han vill vara ifred brukar han krypa in i hans hemmabyggda kartonghus.

/Mirlind
16 maj 2014


Hej! Detta är Mimmi som adopterade Wisco (fd. Wiseco).
Vill bara hälsa att vi har det väldigt bra. Wisco verkar trivas bra hos oss och kommer väldigt bra överens med vår andra katt Siri. Wisco ligger gärna och myser tillsammans med mig och min sambo och annars så busar han med Siri :)
Wisco är en så charmig kille och vi är glada att han blivit en del av vår familj.

Må väl!
Mimmi
2 maj 2014


Den 7/4 2013 kom Minda till mig. Jag visste att Minda var en väldigt skygg liten tjej och ville med andra ord ge henne bästa möjliga start i sitt nya hem. Jag hade vana sedan innan av skygga katter då min andra katt Flisan även hon var en skygg stallkatt när hon kom till mig vid 5 månaders ålder.

Jag gjorde iordning vardagsrummet till Mindas fristad. En egen låda, egen vattenskål och matskål. Intill vardagsrummet har jag en dörr med ett litet fönster vid sidan om. Det tillät Minda och Flisan (12 år) att träffas utan direktkontakt till en början. Dörren fick de första två dagarna vara stängd så att Minda i lugn och ro kunde lära känna alla nya dofter och ljudet i lägenheten. Jag gick i omgångar in och satte mig och pratade med den lilla tjejen, som gömde sig under soffan, för att hon skulle lära känna min röst och komma lite närmare min doft.

Till en början var hon bara framme från under soffan i skydd av mörkret. Under nätterna var det så pass att hon vågade sig fram och äta och använda lådan. Det gick snabbt från att äta från den provisoriska matplatsen till att testa den riktiga matplatsen i köket där det ju fanns ny smaskig mat (hon fick med sig mat hon kände igen från jourhemmet). Så även med kattlådan.

Efter två dagar lät jag dörren vara öppen så att hon kunde börja upptäcka resterande delar av lägenheten och få träffa Flisan. Flisan var inte så intresserad av den nya katten och brydde sig inte till en början. Det tog dock inte lång tid innan de hade sina utspel för att bestämma rang. Minda böjde sig snällt för sin nya och äldre kompis och Flisan visade att hon accepterade den nya kissen. Minda testade gärna gränserna med Flisan och det blev en del morrande och fräsande, men fortfarande med full respekt för varandra.

Minda höll sig fortfarande på avstånd från mig, hon ville ty sig till den äldre katten först. Under dagarna sov hon mest under soffan och jag trängde mig inte på utan ville låta henne ta stegen själv. Jag gick fortfarande in och bara satte mig eller la mig på vardagsrumsgolvet och pratade med henne. Tredje dagen när jag hade mina vardagliga pratstunder med henne så blev hon så pass nyfiken på mig att hon kom fram och luktade på mina händer osv. Jag låg still tills att jag såg att hon var till freds med situationen och när hon började stryka sig mot min hand så kliade jag henne försiktigt på huvudet och under hakan. Jag tror att hon i det ögonblicket insåg hur mysigt det var och att jag var en kattkompis man kunde ty sig till.

Kommande dagar började hon närma sig mig allt mer i det vardagliga och började även smyga upp i sängen när man skulle sova. Där någonstans blev vi kompisar. Efter någon vecka eller två var Minda en gosig, tillgiven liten kisse som mer än gärna ville vara nära och ligga hos en.

När värmen började komma ute så fick man även utforska den innätade balkongen där det finns ett balkongbord och en klösmöbel som man kan sitta och spana ut ifrån i solen.

Idag, ett år senare, är Minda en riktigt modig liten katt som man aldrig kan tro har varit så skygg som hon var. Man är gärna framme och hälsar när det kommer folk. Smita ut i trappuppgången gör man gärna också. Hon har hittat sina favoritleksaker som det bärs runt på och busas med, favoritplatser att sova på osv. Det jagas med Flisan i tid och otid, vilket båda tycker väldigt mycket om. Även 12-åriga Flisan har utvecklats av att ha en ny kompis här hemma (även om vi också innan haft en kisse här hemma som tyvärr gick bort).

Minda verkar mycket till freds med livet och har blivit en given del i vår lilla familj.

/Mattias Tengblad
26 april 2014Hej allihopa!
Jag, alla mina kompisar och matte vill önska er alla en riktigt Glad Påsk! En speciell hälsning till Prima på katthemmet från syster Ballerina. Må så gott allihopa hälsar Smilla! (Hette Puss förut.)

/Birgitta
14 april 2014


Hej
Jag har det väldigt bra i mitt nya hem. Min matte ger mig väldigt mycket kärlek och jag blir väldigt bortskämd. Nästan lite för mycket av det goda. Jag tycker inte om när det kommer in andra människor som inkräktar i mitt hem, men jag måste ändå hålla koll på vad de gör.
Matte och jag brukar ligga i sängen och gosa. Vi trivs med varandra, men vi har bara bott med varandra i 6 veckor så vi håller fortfarande på med att lära känna varandra.

Hälsningar
Morgana
8 april 2014

Ps bilder på mig och en på mig och Matte


Hej. Snart har Sabaton bott hos mig och Sigge i 2 månader. Han var väldigt skygg de första dagarna och gömde sig bakom en bokhylla, men efter några dagar kom han fram då och då. Han blir tuffare för var dag. Ligger gärna hos mig i sängen och följer Sigge vart han går, till Sigges förtret emellanåt. :-) Han törs ta en räka från min hand men rör jag mig för hastigt sticker han. Han är otroligt nyfiken när det kommer besökare och tar de det riktigt lugnt kan Sabaton t o m komma fram och nosa lite. Han är en sån mysig liten katt som verkar trivas bra hos oss och Sigge och jag trivs jättebra med honom.

/Margaretha, 5 april 2014


Warlock (Denise) har nu blivit kastrerad vilket var en ordentlig pärs både för honom och mej men som tur var så gick allt bra och honkatten är överlycklig för nu slipper hon hans hankattsfasoner.

Han är fortfarande inte handtam men är en trevlig och busig kisse som älskar när man leker med honom.

Jag var lite orolig att han skulle bli skyggare av all stress vid kastreringen och han är lite nervösare när det gäller främmande människor men är mindre skygg för mig vilket är trevligt.

Vi har kommit så långt så han kan ligga avkopplad alldeles bredvid mig men jag får inte röra vid honom än, det går långsamt åt rätt håll men det tar nog ett tag till tills han är helt handtam.

Hälsningar från Helena, Schaman och Warlock
4 april 2014


Katthälsning från Charlie (tidigare Frankie):

Hej kompisar!
Här i Lindesberg har jag fått det bra, bor i lägenhet med balkong där jag ofta sitter och kollar in fåglarna. Vill helst vara inne men ibland sätter matte på mig koppel för att vidga mina vyer.
Brukar skicka lite pengar till mina kattkompisar runt jul, hoppas personalen köper något gott till er!

Tänker ibland på min syster Frances Alisas Lina, hur gick det för henne? Hoppas hon har det lika bra som jag! Mjau Skickar med en bild /Charlie

/Marie, 23 mars 2014


Hej!
Här kommer en hälsning från Tindralill (numera Lycka) och Diamant (numera Leona) och deras kattkompisar Lilian och Love.

Lycka har vi haft hemma hos oss i ett år om några månader, och hon är fortsatt den spralligaste damen hos oss! Hon är en riktig energispridare och husses älskling (även om hon numera får dela husses knä med nya lillsyrran Leona). Lycka har alltid tyckt om akvariet, men har nu utvecklat sina kunskaper genom att fiska på surfplattan. Vinner varje gång gör hon också!

Vår älskade Diamant (Leona) kom till oss i slutet av december som jourhemskatt. Hon hade hittats på en grusväg på landet och en familj hade tagit in henne och letat efter en ägare utan att lyckas. Vi hade bestämt oss för att tre katter var lagom, men redan första kvällen när Leona sov i min famn sa husse ”jag är mer orolig för dig än för katten”. Klart vi inte kunde släppa henne… Alla mina katter föll ganska omgående pladask för denna lilla fröken, speciellt min hankatt som har tagit rollen som beskyddare och storebror. Han tvättar, busar och kramar om Leona dagarna i ända.

Sen vi tog emot Leona har vi bråkat något ohyggligt med vår lilla flicka – hon hade tagit rejäla smällar av det tuffa livet som hemlös. Öronen var fulla med skabb och hon hade som ett resultat av det dragit på sig öroninflammation, tre månader senare får vi fortfarande rengöra dem. Pälsen var full i enorma tovor och lillan fick rakas hos veterinär. Grus hade tryckts in mellan trampdynorna och i tassarna. Ögonen rann och var såriga på grund av ögoninfektion, även dem får vi fortfarande medicinera. Dessutom har hon problem med hälta vilket visade sig vara resultatet av defekt rygg, svans och knäleder.

Ingen katt förtjänar ett sånt här lidande! Tack vare Örebro Katthem har vi inte bara kunnat rädda henne från gatan och gett henne all den vård hon har behövt och behöver, men också kunnat friskvårda (kastrera, id-märka, avmaska och vaccinera) henne inför resten av hennes liv!

Jag lovar dig, min älskade Leona, att du aldrig ska få uppleva lidande igen, och du ska aldrig igen vara ensam!

Mvh matte & husse samt alla våra missebarn!
23 mars 2014


En hälsning från två små kissar som verkligen har hittat varandra. Tack Örebro Katthem för att vi fått äran att adoptera våra älsklingar Elsa "Akashi" och Pelle "Jyrix".

Helene och Christer, 19 mars 2014


Hej på er alla!
Jag har nu varit i mitt nya hem se'n i torsdags, och allt har gått över förväntan! Första timmarna ville jag inte lämna buren och jag morrade åt de andra kissarna som kom fram och undrade vem jag var. Men se'n har jag blivit tuffare för var dag och är nu tillsammans med de andra katterna. Allt har gått i en rasande fart. Jag vill gärna följa efter min matte och vara där hon är. Hon klappar och kliar och leker och gosar med mig, och verkar älska mig så till den milda grad!! Hon kommer att maila över bilder lite senare. Jag vill passa på att tacka mitt jourhem som har tagit hand om mig på allra bästa sätt. Jag kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe! Jag älskar er, Therese & Niklas!! Kramar till er och till kontaktpersonen Sofia, och till alla andra förstås, från lilla Puss som numera heter Smilla! Mina kompisar och matte vill också vara med på ett hörn förstås!

/Birgitta
19 mars 2014
Hej!
Här kommer en liten hälsning från Tösa och Tosa (som numera heter Signe och Zelda. Signe är den korthåriga och Zelda den långhåriga).

Vi har det jättebra i vårt nya hem. Vi växer så att det knakar och älskar att gosa hela dagarna. På kvällarna busar vi väldigt gärna med varandra och med våra leksaker. När vi blir trötta kryper vi ned under täcket hos Husse och Matte för att somna gott eller sover längs sidan. Vi tycker som sagt om att vara nära. Vi kan även pussa lite på Husse och Matte tidigt på morgonen för att de ska vakna, så att vi blir klappade. Tss, busigt. :)

/Evelina, 19 mars 2014


Här kommer en hälsning från underbara Malte (Kaktus)!

/Hanna, 3 mars 2014


Här kommer en hälsning från Nizzie som myser i elementsängen. Hon har funnit sig väl tillrätta och kommer bra överens med alla utom vår lilla honkatt som är en riktig suris. Hon ser ut som en liten dam, väldigt nätt. Men det är en fasad för i den här katten finns det mycket bus och tillgivenhet och man får ofta små kärleksbett. Hon är ett riktigt litet matvrak och trivs kanon med att kunna promenera runt på landet. Jag kallar henne fröken Nyfiken och det passar henne så bra. Social katt som älskar att vara med överallt oavsett om det gäller att borsta tänderna eller skala potatis. Hon smälte in i vår familj direkt. Mycket katt i den lilla kroppen.

Veronica, 18 februari 2014


Hejsan :) Ville bara säga glad alla hjärtans dag till alla. Vi har det jättebra här i vårat hem :)

Hälsningar: Francine och Lillen (Asahi)
genom Anna-Sara, 14 februari 2014


Hälsningar från Elsa "Akashi" med familj.
Elsa är nu snart åtta månader och allt går väldigt bra. Hon verkar att trivas mycket bra och det går i full fart hela dagarna. Hon sover hos oss i sängen varje natt, men längtar nog efter en lekkompis, eftersom våran lilla farbror Risto gick bort i december efter att han hastigt insjuknade med svåra andningsbesvär. Risto blev 15 år. Om allt går som planerat får Elsa snart en liten "katt lillebror" att leka och mysa med.

Hälsningar Heléne Mattsson, Christer Fäldt och så klart Elsa.
6 februari 2014


En hälsning från "Jaac". Michelin som han numera heter är världens ljuvligaste lilla buse. Han är en riktig gospropp som älskar att bli klappad på kinden och kliad på magen och gärna ligger intill en i soffan och myser.
Brottas med polarna The Stig och Rally är kul, och att bita kartonger i småbitar och så fort han får chansen knycker han strumpor som han sen lyckligt bär omkring på en stund innan han gömmer dem längst in under sängen. :-)

Underbar är han och såå älskad!

Ulrika, 1 februari 2014


Marwin, eller Damond, flyttade in till oss med fina lilla Edward för nästan exakt ett år sedan (den 2 februari närmare bestämt). Vi märkte ganska fort att något var fel med Edward, men efter ett veterinärbesök och lite antibiotika verkade han må bättre, tills han i somras fick diagnosen FIP och blev tvungen att avlivas, ca 10 månader gammal.

Efter det har månaderna flugit fram (givetvis med en klump i bröstet på husse och matte) och Marwin är nu en ganska stor gosse, som älskar att gosa, med allt och alla. Efter Edward försvann kände han sig lite ensam, så han fick sig då en ny polare, Molly (dock inte från katthemmet). Marwin vill hälsa till alla kattisar (speciellt från Nora, där han kommer ifrån) att han har det superbra här, tillsammans med sin kompis!

Här kommer en bild på bröderna bus (Marwin & Edward). Marwin till vänster och Edward till höger


Och här kommer en bild på Marwin och hans nya kompis Molly


Varma hälsningar från Marwin, Molly, husse och matte + vår ängel i katthimlen <3
27 januari 2014

ÄLGFÄRS!!!! ..................... Det får jag fundera på!


Jag prövar väl en gång till..........................


NEJ! De försöker helt klart förvilda mig. Jag har det för bra här! Kram från Mollis <3

Mollymay via Karolina, 25 januari 2014
Här kommer en liten hälsning från Feo och Melody som adopterades av oss i februari 2013.

Det är otroligt kul att se hur de har utvecklats under det år som de har bott hos oss, speciellt Melody som var väldigt blyg och försiktig när hon kom. Idag är de bra kompisar, leker och sover tillsammans. Feo sover gärna bredvid husse och matte i sängen under natten, och ibland kommer även Melody och lägger sig där (men bara om Feo ligger där först).
Melody tycker om att smyga på Feo och vill gärna klämma ner sig bredvid honom när han vilar i kattsängen. Hon älskar att vila och sova i "trädet" på bilden, därifrån har hon koll på vad alla gör. Feo är den sociala, han sitter vid dörren när man kommer hem, han kommer och vill mysa när man sitter i soffan, lägger sig i sängen när man ska sova.
När det kommer besök är Feo den som vågar sig fram efter en stund, men Melody gömmer sig helst under sängen.

Vi är så glada och tacksamma för att vi fick adoptera dessa två sötnosar!

Med vänliga hälsningar
Jim och Marie
25 januari 2014


Vår lille kisse Teaninich, som vi hämtade i början av december, har "boat" in sig ordentligt och är nu herre på täppan. Han har lindat hela familjen runt sin tass, även våra 3 hundar. Nu heter han Sabaton då hans namn från katthemmet var för svårt att använda. ;)

Här sitter han och kollar reviret utanför och håller koll på småfåglarna. Tack för att vi fick ta hem vår goa stora kisse!!

Hälsningar från familjen Dybeck i Järle.
15 januari 2014


Hej! Hösten 2009 adopterade jag och min familj lilla blyga Faltin, från Florence kull. Idag heter han Pepsie! Han är nu lite över 4½ år och är min absolut bästa vän. Han är rumskompis med våra andra katter Leo (snart 6 år) och Bamse (drygt 1½). Full fart när han väl busar, men föredrar att få komma in till mitt sovrum där han (för det mesta) får vara ifred. Pratar ganska mycket och tycker om att få smaka på ost och skinka. Är ganska blyg och försiktig så han drar sig helst undan när gäster är på besök.

Skulle vara kul att se en hälsning från mamma Florence, eller kanske från någon av hans syskon. Är väldigt nyfiken på hur alla har det!

Mvh Zara och Pepsie!
14 januari 2014


Hej, vi adopterade lilla Pasca 7 mån i torsdags. Hos oss bor sedan tidigare Balder ca 5 år och lille Simba drygt 1 år, båda från Kattstallet i Stockholm.
Simba kom som kattunge, har stort lekbehov men blir oftast avsnäst av den äldre Balder. Vi hoppades att Pasca skulle kunna bli en kompis till lille Simba så småningom, men att det skulle gå så här fort...
Hon möttes av fräs och rest ragg från båda herrarna men började leka med en råtta istället. Då blev Simba överförtjust och lockade på henne. Mindre än en timme efter att hon kommit lekte de! Det har nu gått två dygn, de har väldigt roligt ihop. Nyss fick hon syn på att Simba lagt sig för att sova i sitt lilla hus. En ombonad transportbur i tyg. Då trängde hon sig in också, han såg förvånad ut, höll fast henne och tvättade henne lite på örat. Nu sover de tätt ihop. Lycka.
Balder har fått det lugnare nu när han slipper unge Simbas bakhåll och ständiga upptåg.

Eva Edenvald
11 januari 2014


Här kommer en hälsning från Liam och Miley aka Meya (som hon numera kallas för). Nu har de varit här i 10 dagar och allt går fantastiskt bra. Vilka härliga katter.
Man blir helt imponerad av hur orädda de är, med fyra stora hundar och de ska bara gosa. Vilken katt som helst skulle backa när ett sånt gäng med hundar kommer. En av våra tikar har blivit deras skyddsängel. Hon säger till när de andra är för närgångna, hon har aldrig gjort så förut. Häftigt att få se. Med våra två äldre katter går det ganska bra, det är gamle Herr Torsten som är lite grinig, fräser och morrar, så det låter värre än vad det är, han har inte gjort dem något. Med Gustav går det bättre, han har gjort några försök att leka med dem, han tycker nog att det är lite kul.
De båda små tycker det är väldigt intressant med vårt akvarium och sitter gärna och tittar på fiskarna.
Mera hälsningar kommer senare när de får börja vara ute.

Mvh Familjen Berglind
9 januari 2014


Har hälsningar från katten Sunnan som adopterades 2009 till Jill i Uddevalla! Sunnan är nu en klok och bestämd kattdam med många rutiner :) Tyvärr miste hon sin kattkompis Tigger i somras men det verkar hon klara bra! Sunnan, hennes tre syskon och mamma hittades i ett soprum lagda i en kartong, alla fem har fått egna fina hem!

Ingrid, fd jourmatte!
7 januari 2014
Här kommer en liten katthälsning från Katy!
I maj kom en liten skyggis hem till mig, som kallades Fräsis då allt var farligt och läskigt - speciellt människor! Men nu har tiden flugit förbi och Katy har utvecklats otroligt mycket! Från att vara skygg och resa ragg för allt och alla så är hon nu en riktig kelgris som aldrig låter matte få sitta själv i soffan, i korta stunder accepterar hon till och med att matte bär henne! Främmande är fortfarande lite läskigt att få på besök men med tiden så har det gått lättare! Livet leker för Katy och aldrig skulle man kunna tro att hon har varit en skyggis! Sitter gärna vid fönstret och jamar åt alla fåglar där utanför och snor mattes hårsnoddar som är fantastiskt roliga att leka med!
I nästa vecka kommer en äldre kattdam hem till oss, som ska ha detta hem som jourhem. Ska bli spännande att se hur detta möte går!

Varma katthälsningar från
Katy och Therése!
7 januari 2014


Hej!
Här kommer en hälsning från Tindralill (numera Lycka) som adopterades av oss i höstas. Lycka och hennes bror var de första jourhemskatterna som vi tog hand om och vi föll pladask och kunde bara inte släppa Lycka. Efter att ha varit ifrån henne under en hemsk vecka så bestämde vi oss för att ta tillbaka Lycka(n)!

Lycka bor med två kattkompisar som hon trivs jättebra med. Hon leker jaga och brottning med båda två, men hon tycker också om när husse och matte leker med henne. Man kan knappast tro att hon är 7 år, så mycket spring hon har i benen!

Andra sysselsättningar som hon gillar är att sova i sin alldeles egna bädd, gosa med sina kattkompisar, spana på fiskarna i akvariet och att ligga och gosa på matte eller husses mage när vi ser tv eller ska sova. Lycka är en riktig pratkvarn och har ibland starka åsikter -- är matte eller speciellt husse bortrest en liten sväng är hon tydlig med att förklara att detta inte är ok, mycket charmigt :-).

Tack för att vi fick adoptera vår stora Lycka. Höjdpunkten år 2013!

Med vänlig hälsning matte Angelica
7 januari 2014