Hälsningar skickas till hej@orebrokatthem.com
Gå gärna med i vår Facebookgrupp där du kan posta fler hälsningar: Vi som adopterat katthemskatter

Se katternas hälsningar från 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.


Drygt två månader har gått sedan Miss Klara kom till sitt nya revir. Livet på landet ger henne den frihet hon behöver med möjlighet att både vara inne som ute. Hon är en rutinerad liten tiger som älskar att jaga, så problemet med möss, råttor och sork är nu historia. Hon är ett fantastiskt sällskap åt mig, och har fyllt det tomrum som min hund lämnade efter sig i somras då han gick bort. Klara har koll på gården och dess omgivningar, men hon är lite fundersam över dovhjortarna som stryker runt husknuten. Till sommaren kommer fåren till gården och då får hon ännu mer att fundera på.

En God Jul och Gott Nytt År till er på katthemmet som gör en fantastisk insats för alla de små tigrarna.

Camilla och Klara, Linköping
16 december 2015


Denna fina svartsköldpadda är Elsa, fd Fröken Myntha, i hennes nya hem och med hennes nya kompis Sigrid. Efter hennes tuffa start i livet - hemlös ute i kylan sina första veckor, då hon förlorade sin mamma och ett syskon, är hon nu hemma. Hemma i ett hem som älskar henne, med en kattkompis som älskar henne, hemma i värme och i trygghet. Det är fantastiskt hur livet kan förändras på så kort tid. Tyckte denna bild representerade ett sånt lyckligt-slut. Tack till hennes nya ägare Ronja Christiansson som gjorde detta liv möjligt för henne. Och gav oss möjligheten att hjälpa ännu en till vilse och ensam liten katt att få komma hem <3

Marika (kontaktombud Örebro Katthem), 30 december 2015


Här kommer en söt julhälsning från lilla Maitra.

Maitra är en helt underbar katt som är kort i växten. Liknar en liten kattunge. Hon är expert på att veta hur hon ska få en människa på fall med sin personliga charm. En äkta charmör.

Hämtade henne i en jourfamilj i Kumla. Det jag fastnade för hos lilla Maitra var hennes personlighet. Blev som förälskad i henne då hon låg i soffan och myste. Satte mig ner försiktigt bredvid henne och sträckte fram handen. Hon luktade och slickade min hand lite försiktigt. Bemötandet var som om jag hade hittat min stora kärlek. Jag har alltid älskat henne för just den katten hon är. En stor plats i mitt hjärta blev hon värd första gången jag fick syn på henne. Både hon och jag har hittat på massa olika bus tillsammans. En väldigt kramgo tjej som älskar att ligga i knät och på magen. Där spinnandet tar fart.

Hoppas att jag alltid kommer ha dig kvar, min älskade katt Maitra.

Maitra och hennes husse önskar alla katter och personal på Örebro Katthem en riktig God Jul och ett Gott Nytt År.

Mattias, 26 december 2015


Här kommer en julhälsning från Lisa (Imettäjä) som jag adopterade från Örebro Katthem. Under tiden jag har haft Lisa så har hon blivit tryggare och mer social. Hon överraskar mig med nya saker nästan varje dag. Både på morgonen, eftermiddagen och kvällen ska man skaka tass med henne. Hon är väldigt social och ska vara med överallt. En riktigt nyfiken tjej som gärna lär sig nya saker. Hon följer gärna med och ska värma en när man ska lägga sig. Spinner som en bilmotor och värmer sängen med både kärlek och umgänge. Hon är först uppe och då hon tycker att man sovit för länge så biter hon en i fingrarna som ett tecken på att nu är det dags att gå upp. Hon ska vara med och dricka morgonkaffet med mig vid köksbordet, hoppar upp och sitter där och gosar med mig. När kaffet blir kallare så doppar hon ner tassen och provsmakar gärna.

Alla i vår familj kommer att fortsätta älska henne oavsett vad som händer. Hon är en stor del av vår familj.

Önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År.

Med vänlig hälsning
Marianne

26 december 2015


God Jul och hoppas ni alla i personalen och alla kissar på katthemmet får ett Gott Nytt År önskar jag Nadine.

Jag mår jättebra i mitt "nya" hem, snart om några dagar har jag bott med min nya familj i ett halvår. Vi flyttade förra veckan till en ny lägenhet dessutom, i grannstaden. Och jag trivs redan ännu bättre här och jag älskar att bråka med min "brorsa" Gin, men såklart så är jag även snäll mot honom, ibland iaf :)

Kalla blöta nospussar, Nadine :)

Sofie, 25 december 2015


Vår Doris (Samorina) har blivit ännu gosigare. Hon busar mornar och kvällar och spanar i fönstren. Däremellan sover hon och gosar med oss. Vi älskar Doris och valde verkligen rätt katt!

Hälsningar familjen Eriksson, 9 december 2015


Hej!
Här kommer en julhälsning från Lancelot som bott här precis fyra månader nu. Det gick bra från första stund. Det första han gjorde när han kom var att gå en grundlig husesyn. Han gick igenom varenda rum och vrå, när sedan det var klart så kom han och spann och var till sig. Så det var tydligen godkänt. Han är både lugn, trygg, social och samtidigt mycket lekfull. Älskar att jaga snören och att sitta på balkongen och spana in vad som händer ute. På kvällarna kommer han alltid och lägger sig vid armhålan och spinner en bra stund, sedan går han och lägger sig och sover i sin korg, för att åter komma tillbaka och spinna en stund på morgonkvisten. Ja det är en riktig praktkisse!

Mvh Gert, 5 december 2015


Afrodite. "Hona, svartsköldpadda med mycket rött och med vit haklapp och tassar, född cirka 070906 ute vid en spånsug vid Företagsbyn på Argonvägen i Vivalla i Örebro. Mamman heter Dutchess och syskonen Armani, O'Malley och Arista."

Vill bara säga tack för att ni hjälpte min fina och underbara katt en gång i tiden, hon har hunnit bli 8 år nu.
Minns när jag fick henne, tog denna suddiga bild med en jättegammal mobil när hon var liten, haha tekniken har ju utvecklats en del.
Döpte om henne så hon heter inte Afrodite längre utan FLISAN. Hon mår jättebra och är kastrerad och försäkrad! Hon är det bästa som hänt mig, snällare katt finns inte. Hon var min första egna katt och hon är som mitt barn. Sover vid mitt huvud varje kväll, och ifall jag skulle råka stänga min sovrumsdörr så mjaouar hon och krafsar på dörren tills jag vaknar. Och jag hoppas hon lever en evighet, för utan henne vet jag inte var jag ska ta vägen.

Men jag undrar om någon vet om Arista lever? Såg att O'Malley hade gått bort förra året, beklagar verkligen! Och vet att Armani som döptes till TIGER inte finns vid livet då jag kände hon som ägde honom.

Amanda, 1 december 2015


Fröken Klara (Miss Klara) har efter bara två dagar i sitt nya hem, redan järnkoll på fågelbordet utanför. Hon längtar UT. En fantastisk katt på alla sätt som sköter sig exemplariskt. Jag hoppas vi får många år tillsammans.

Hälsningar, Camilla
13 oktober 2015


Hej
Här kommer en hälsning från Warlock (Denise), det har hänt mycket dom senaste månaderna, han har gått från en blygis till en kille som söker kontakt. Det går inte att hålla i eller klippa klorna på honom än men det är nog bara en tidsfråga. Han älskar dock att bli smekt och så fort jag ska gå någonstans så är han där snurrandes runt mina fötter för att få uppmärksamhet. Han är också en av dom största katter jag sett, ca dm högre än Schaman, lite till och man skulle kunna tro att han är en Maine Coon ;)

Schaman (Fatima) hälsar också, hon är en värdig dam på 7 år nu, som ofta tycker Locky är lite väl bussig och som absolut ska sova på min huvudkudde varje natt :)

3 oktober 2015


Hej på er! Här kommer en hösthälsning från ex-Plupp som nu heter Arne. Jag Arne har det bra ute på landet och på alla vida fält. Min hundkompis Doris och jag är ett bra team. Doris är bra på att jaga bort den gamla okastrerade (dubbelt så stor som jag) grannkatten - jo jo då blir det fart på Doris. Nä hej på er för nu ska jag ut och jaga sork.

Ha det gott
Arne (ex: Plupp)
27 september 2015


En hälsning från Adam som nu heter Adonis (då han är en vacker ung man) men kallas Addis. Hans favoritställe är på balkongen eller att sova i soffan, på natten i min säng. Jag är så glad att han bor hos mig, han är en riktig gosekisse som älskar att kela. Han fann sig tillrätta första dagen, efter att han nosat runt hela lägenheten inklusive garderoberna så la han sig på rygg och ville bli kliad.

Många kramar från Adonis och Annica <3
22 september 2015


Hej! I slutet av augusti flyttade Snickan till sitt nya hem, och vi är båda väldigt nöjda med arrangemanget. Visst var starten lite jobbig för henne, med först en lång bilresa och sedan ett främmande ställe, men det har trots det blivit mys och gos från dag ett. Snickan har tagit för vana att ligga på en filt på skrivbordet (eller ännu hellre, på mig) när jag sitter och arbetar, och hon är mycket duktig på att tala om när hon vill ha uppmärksamhet. Hon tycker också om att sitta i ett fönster och spana, och att överraska matte och eventuella besökare genom att plötsligt dyka upp som från ingenstans. Snickan har visat sig vara en duktig jägare, och har stolt nedlagt byten som flugor och nattfjärilar. Snören går också bra att jaga när andan faller på. Flera gånger har jag kommit hem till ett hus där mattorna ligger fösta åt olika håll; tecken på att jakten har varit livad, tolkar jag det som. Nattetid vet en aldrig riktigt vad det går att vänta sig i huset. Ibland sover jag med en katt bredvid eller på mig, och ibland vaknar jag av en katt som flyger fram över mitt huvud för att sedan försvinna ut i hallen. Men vi älskar båda två att ligga på sängen och dra oss varje morgon, så vi har en del gemensamt i alla fall. Det känns verkligen som att vi får det bra ihop, Snickan och jag.

Vänliga hälsningar,
Alexandra
13 september 2015


Hej! Jag heter Maja (fd Marvelous). Jag blev adopterad från Örebro Katthem 28 november 2014. Jag bor idag hos en tjej som tar hand om mig väldigt bra. Första tiden hos min matte va jag mest rädd och låg under hennes soffa. Idag sover jag bredvid matte och jag leker med alla mina leksaker. Jag har en del problem med min hälsa men min matte har sagt att hon aldrig kommer att ge upp på mig och det känns mkt bra! Tack all personal på Örebro Katthem som har tagit hand om mig genom åren och tack för att ni fortfarande frågar efter mig!

Mvh
Maja genom min matte och sekreterare Anna-Lena
10 september 2015


Hej! Jag adopterade i mars månad Svecia och Baretta hos er, som numera går under namnen Salome och Brutus. De är riktiga gosmonster båda två! I början var de väldigt försiktiga och höll sig mest tillsammans, sovandes på varandra i en fåtölj eller i soffan. Men med tiden har de båda två blivit allt mer modiga. Brutus sover på min mage nästan varje natt och ibland på morgnarna kommer Salome upp i sängen och lägger sig i en boll bredvid mig och kurrar högt. De busar även väldigt mycket, båda två. I sommar köpte jag och min sambo ett hus utanför Skövde som vi i juli flyttade in i. Sedan dess har katterna fått möjlighet att bli utekatter. Salome älskar att vara ute och fångar både möss, fåglar och mullvadar, som hon givetvis kommer hem med för att stolt visa upp. Brutus tycker däremot att världen utomhus mest är otäck och håller sig hellre hemma, i ett varmt knä och någon som klappar på honom. Vi trivs väldigt bra tillsammans allihop och jag är otroligt glad att jag adopterade dem och att de blivit en del av mitt liv och av vår lilla familj.

Jag talar nog för såväl mig som för Salome och Brutus när jag säger att ni gör ett fantastiskt, bra och viktigt jobb!

Allt gott till er.
Vänligen,
Therese
9 september 2015


Hej Katthemmet!
Här kommer en liten hälsning från Linlugg som sedan tre veckor tillbaka är bosatt i Texas i USA, med mig, husse Mattias. Det var en lång och utmattande resa för Linlugg - 14 timmar i bil följt av två flygresor - men hon hanterade det tappert och nu har hon utöver ett helt nytt hem att utforska även fått två små hundkompisar; en yorkie och en pomeranian. Hon har anpassat sig jättebra och både hon och hundarna är 100% avslappnade tillsammans redan. Inget väs eller bråk, bara vänligt nosande och en och annan puss.
Vem kunde väl för tre år sedan då jag adopterade henne ana att lilla Linlugg skulle flytta till en annan världsdel? :)

Mattias
27 augusti 2015


Crome har anpassat sig helt till sitt nya liv och allt går jättebra. Det vore en underdrift att säga att vi älskar honom. Vi är helt KÄRA i varandra och kan inte tänka oss ett liv utan honom!

Cecilia
20 augusti 2015


Hej Elin och alla andra som tog hand om mig från maj till min nya husse och matte kom för att hämta mig i juli, nu kommer några rader från landet.
Jag har det så bra, den första dagen jag kom fick jag gå ut i gräset och det var underbart, inte ville jag springa bort heller för det var mycket skog så jag kände mig lite ängslig men min husse och matte var med mig flera dagar då jag fick upptäcka skogen och ängarna runt omkring såååå härligt. Det tog inte många dagar förrän jag fångade min första mus och stolt kom jag in för att visa den för husse... han blev så stolt. Nu lunkar dagarna på och jag trivs så bra. Matte och husse har börjat jobba så nu kan jag busa så mycket jag vill, mest tycker jag om att ligga i mattes och husses säng när de är borta men ibland vill jag vara ute och fånga möss och sork. Jag är så glad att jag fick komma hit och bli en glad pensionär... och jag gillar matte och husse jättemycket, det brukar jag visa när vi tittar på tv på kvällarna, då kryper jag upp i soffan och lägger mig emellan dem och så gosar vi.
Ha det så gott för det har jag och hälsa de andra kissarna så hörs vi kanske längre fram.

Sköna hälsningar från Skorpsmulan (Kaksmulan)
17 augusti 2015


Hej, Här kommer en glad hälsning från Roddy. Han trivs riktigt bra i sitt nya hem. Älskar att ligga på altanen på sin favoritplats på staketet. Han äter o kelar och följer husse vart han går. :) Både husse o matte är så glada att de har Roddy.

//Rune o Birgitta Blyckert
17 augusti 2015


Hej
Här kommer en hälsning från den före detta förvildade soptipps-katten Boom och hans familj. Det är helt underbart att se vilken lång resa vår lilla Boom har gjort sedan han kom till oss.

Första natten då han kom till oss i Örebro kunde vi inte gå in i samma rum som honom utan att han kröp ihop och fräste åt oss, och nu ligger han mer än gärna tätt intill matte och är superkelig – är det något Boom älskar så är det att komma upp i sängen och bli klappad på och kelas med hur länge som helst!

Vi hade ett syskonpar när Boom kom till oss, storebror Knarren med lillasyster Zindi. Eftersom vi avvaktade med att låta dem träffas utan galler fick de i lugn och ro vänja sig med varandras dofter. Efter en vecka, satt och tittade på tv kom det en gul raket farandes genom vardagsrummet. Det var Knarren som tog skydd när den nya gästen på eget initiativ hade tagit sig ut ur rummet. Nu tyckte Boom att det var dags att lämna sitt rum och träffa de andra - de kom överens riktigt bra och gör det fortfarande.

Boom blev mer och mer sällskaplig var dag som gick i Örebro och han fortsatte att utvecklas efter flytten till Småland. Vi har tränat på att lyfta Boom och det går framåt sakta men säkert, han blir fortfarande nervös och vet inte riktigt hur han ska hålla kroppen då han blir buren men han har inte samma panik som han visade i början av träningen.

Nu har Boom ännu en bror som heter Rafael Snow och de kan busa ordentligt med varandra. Snow var en katt som fanns i området som vi flyttade till men som inte blev omhändertagen av sina ägare, han hade skabb och var ute i alla väder utan mat och vatten. Därför övertalade vi ägarna att få köpa ut honom. Så nu har Boom tre syskon som han tycker om att både brottas med och jaga/bli jagad av genom lägenheten, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Han har en inglasad balkong som han spenderar mycket tid på och blir ordentligt bortskämd med fin mat och någon gång ibland lite godis eller en och annan skinka – mums!

Vi är så tacksamma att få ha Boom i våra liv, han är en underbart lekfull katt med mycket energi och nyfikenhet som älskar att kela med husse och matte, och han verkar minst lika tacksam att få vara del av vår flock. Tack för att ni räddade honom och för att ni förde oss samman!

Lycka till med er fortsatta verksamhet och tack för allt gott ni gör för katterna i Örebro!

Med vänliga hälsningar
Boom med familj
7 juli 2015


Hälsning från Bris (Brisan) som 2009 hittades i ett soprum tillsammans med sin mamma och tre syskon! Dom låg i en kartong! Nu lever Brisan ett gott kattliv i ett radhus med utegård!

Fd jourmatte Ingrid
13 juni 2015


Hej!
Här kommer en liten hälsning från Kolingen och Sussie-Nella, numera Charlie och Maja. De har varit hos oss några veckor och verkar trivas riktigt bra. De har redan lärt sig kattluckans funktion och håller som bäst på att utforska naturen. De klättrar i träd, smyger på fåglar och hönor och jagar varandra. De kommer bra överens med våra andra katter som gör sitt bästa för att lära dem hur man fångar möss och sorkar. Jättegoa kissar, keliga och trivs bra med barn.

Mvh Sandra och Jonas
21 maj 2015


Detta är Stormie som adopterades från er 2010-01. Hon och hennes 4 ungar hittades i en kartong i ett soprum! Nu har hon det bra i sitt nya hem! Enligt nya matte har Stormie 9 liv, då hon klarat soprum, balkongfall och blivit svårt riven på magen vid utevistelse på landet! Det senare innebar operation!

Med vänlig hälsning Ingrid Thorell
5 maj 2015


Jersey har det kanon, och tänkte därför visa er lite fler bilder.

Mvh Jeppe
21 april 2015Här ligger Lingontok numera Sune och chillar med sin bästis Elsa. Har det så bra på landet.

Hälsningar Suzanne, Sune och Elsa
19 april 2015


Bekväm från första sekunden :-)


Katt tunneln är ny favorit :-)


/Jesper med Jersey
11 april 2015
Hej! Här kommer en hälsning från Zanzara, adopterad aug -12!!

Mvh Anna, 6 april 2015


Hej på er!
Nosan, Lasseman, Ballerina, Smilla, deras kompisar och matte vill önska er alla, fyrbenta som tvåbenta, en riktigt Glad Påsk! Hoppas att snuvan snart ger sig!! Vårhälsningar från oss alla!

Vänliga hälsningar!
Birgitta
3 april 2015


FrökenMaja (frd. Maja-Tova) sänder många nospussar till sina gamla vänner på Örebro katthem och önskar dem Glad Påsk!! :-) :-).

Elisabeth, 2 april 2015


Hej!
Här kommer en mjauhälsning ifrån min prinsessa Larann, hon kände sig hemma efter första kvällen hon kom till mig. Har redan gått 2 månader och är glad att vi har många år framöver tillsammans.
Här kommer några bilder på henne.

Många kramar och spinn från Larann

Ronja, 21 mars 2015


Hej,
Jag måste berätta något kul. Rackartuss har fått en vän :) Han är en stor trygg hankatt vid namn Ozzy, och han doftar sååå gott i rumpan, hälsar hon. Titta på bilderna får ni se hur bekväm hon är med att han är nära. Nu hoppas vi bara att sämjan håller i sig, för hon har varit så lycklig de senaste dagarna.

Hälsningar,
Strandbergs, 18 mars 2015

Ps. Hottie mår också bra, även om hon inte vågar umgås med de andra katterna.


Hej på er alla!
Här hemma hade vi kalas i går, 13/3. Då var det ett år se'n lilla Smilla, (Puss), flyttade in här. Och dagen innan var det elva år se'n Nosan, (Claudia), blev vår familjemedlem. Då bjöds det på lite delikatessmat, alltid lika uppskattat! Jag har ju adopterat fyra katter från katthemmet, och här ser ni dem alla. Det är Nosan som ligger i mitten nertill, Ballerina i mitten upptill, och bredvid henne till höger ligger Lasseman. Smilla har hamnat på en egen bild. I familjen ingår även Stina, Alfons, Engla, Siri och Elsa. Må så gott allihopa! Kramar från oss alla, genom matte Birgitta.

14 mars 2015


Hej!

För lite drygt ett år sedan flyttade lilla Minoo (numera Kinza) hem till mig, och det börjar väl bli dags för en hälsning.

Redan från början var Kinza en kelgo liten kisse, som gärna sitter i famnen hela tiden om hon får det. Hon tycker om att leka apport, och att leka i vatten är kul (fast bara en liten stund!). Det är med andra ord än väldigt speciell kattflicka som nu bor hos mig. Hon har med tiden minst sagt blivit hushållets lilla prinsessa, son blivit ännu mer framåt och pigg. En annan klar favorit är när mattes syskonbarn kommer på besök. Att leka sig trött och bli klappad och kliad är det bästa som finns, tycker Kinza. Kinza är helt enkelt världens mysigaste kisse, och lyckligtvis verkar hon trivas lika bra med mig som jag gör med henne.

Och här kommer lite bilder på skönheten!

Sofia, 18 februari 2015


Här ligger jag och mår bra hos min snälla matte.


Fniss, har ockuperat mattes säng hela eftermiddagen.


Chillar med matte i köket.


Maja-Tova, numera Fröken Maja genom matte Elisabeth
22 januari 2015
Mirina och Molgan har nu bott hos oss en vecka och dessa gosiga syskon förgyller verkligen livet för oss alla i kollektivet.

Ellinor och Josef
12 januari 2015