Hälsningar skickas till hej@orebrokatthem.com
Gå gärna med i vår Facebookgrupp där du kan posta fler hälsningar: Vi som adopterat katthemskatter

Se katternas hälsningar från 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006.


Allt är bra med Alec Batman (numera Luce) och han har gjort sig hemma här nu. Han har blivit en riktig knäkatt, han älskar att ligga och snarka i mitt knä. Han hade problem med rinniga ögon när han kom, men i början när han kom så ville jag inte bråka med honom genom att tvätta rent ögonen. Så jag lät bli och märkte att dom blev bättre. När dom väl rinner så tvättar han rent dom själv, blir mycket bättre än om jag skulle gjort det. :)

Varje morgon väcker han mig genom att påminna mig att ge honom sin morgonskinka, vilket blivit en rutin nu. Och när det kommer över gäster så gömmer han sig under sängen, men om han känner igen personen så kommer han strax fram igen.

Vi önskar alla, katter som människor, ett riktigt Gott nytt år!

Mvh Sofie och Luce
26 december 2017Hej nu har Kitty Lofot varit hos oss i snart nio månader. Har aldrig haft en katt som är så glad i att springa och klättra, det riktigt lyser om henne. Hon har inte visat några olater eller dåligt beteende, behövde kanske bara få vara ute när hon vill. Någon jägare blir hon nog inte men en och annan fjäril blev det väl här i sommar. Hon har fått en kattkompis som heter Isidor men hon är mest nöjd med att skrota runt för sej själv. Älskar att bli borstad och ligga i knät. Vi är jätteglada i henne. Tack Örebro för en fantastisk katt. God Jul från Kitty med familj.

Madeleine
9 december 2017En liten katthälsning från Sigge (Siggelito):

Nu är det snart en vecka sedan jag fick flytta hem till min matte. Vi bor ganska nära en järnväg så i början var ljuden från tågen lite läskiga men det går bara bättre och bättre. Annars har allting gått jättebra. Ibland kommer det människor och hälsar på oss men det är inga problem alls.
Jag får jättemycket kärlek här och har börjat hitta mina favoritplatser att vara på. Oftast ligger jag och sover på soffan eller under ett täcke i sängen. Annars följer jag efter matte och pratar med henne vad hon än gör. På kvällarna lägger jag mig dock ofta på mattes mage och myser en stund. Vi tycker jättemycket om varandra!

Kattpussar från Sigge

Liv
18 november 2017
Allt går bättre och bättre. Junis (Jynna) gillar att ligga i fönstret så man fick möblera om lite och så försöker hon ta fiskarna i akvariet varje dag men lyckas inte.


Jürgen gillar att ligga i hallen och på byrån i sovrummet.

Sofia
11 november 2017

Alec Batman har nu gjort sig hemmastadd i sitt nya hem. När han kom hit så tog han en snabb sväng runt i lägenheten och la sig sedan under sängen. Efter några timmar kom han fram igen och började utforska sitt nya hem samt hälsa på mig. Sedan dess har det bara gått framåt, allt på hans villkor.

Batman hälsar: I mitt nya hem så är jag kungen av soffan där matte bäddar med en gosig filt. Där kan jag ligga och sova i timmar. Min favoritstund är när matte vaknat på morgonen och jag kan hoppa upp och lägga mig på hennes mage. Annars har jag även märkt att det är mysigt att ligga i hennes knä och bli klappad. När jag är vaken så letar jag efter mat som matte har lagt ut lite här och var i lägenheten, det är mycket spännande tycker jag! Min favoritlek är helt klart en röd prick som flyger omkring i lägenheten, den vill jag gärna jaga. Matte tycker jag är väldigt smart som förstår att ljudet av en nyckelring betyder att den röda pricken kommer dyka upp!

Vi kommer att höra av oss igen snart,
Med vänliga hälsningar
Batman & Sofie
28 oktober 2017Allt går bara bra. Får dock inte klappa Junis (Jynna) än men hon äter ur handen iaf. Jürgen blir mer och mer kelig. Han har en gäspning på gång på kortet.
De har börjat ligga i sängen i stället för under så den blir inte bäddad så ofta :D
Hör av oss och hoppas det går bra för er i Örebro <3

Kram Sofia Djurström
21 oktober 2017Roger Moore jobbar numera som trädgårdshjälp. Jag tror han trivs gott här på landet och är en duktig jägare.

/matte Ingrid
10 oktober 2017Här kommer en liten text om Scottie :)

Scottie adopterades av mig från Örebro Katthem i oktober 2016. Han fångades in utanför Kumla och var en av närmare 50 katter som fanns i en koloni där. Det tog lång tid innan han kunde känna sig trygg med människor och han spenderade mycket tid gömd. Sakta men säkert började han utvecklas tack vare mycket tid, tålamod och förståelse.

Nu är Scottie världens gosigaste herre. Han är först att säga god morgon, han älskar att sova på min mage och att spinna. Jag hade kunnat lovorda honom sida upp och sida ner men jag tror bilder säger mer än tusen ord. <3

Emelie
16 september 2017Hej, Amos här.
Jag vill hälsa och tala om hur bra jag har fått det i mitt nya hem. Jag spenderar mina dagar med att sova, bli kliad av matte, sitta i fönstret, stirra på matte och sen sova lite till. Matte säger att jag är väldigt bra på att stirra. Jag har skrämt henne massor av gånger genom att intensivt möta hennes blick när hon minst anar det. Den senaste tiden har jag också kommit på att det är roligt att leka igen, men matte får hjälpa till, jag vill bara jaga leksaken om den rör på sig. Jag har gått upp en del i vikt också, veterinären är mycket nöjd. Och jag är så snäll när matte ska ge mig medicin, jag vet ju att jag får godis efteråt! Min matte är ganska bra men jag måste ofta påminna henne om vad jag tycker att hon ska göra. Som att fylla på matskålen, tömma kattlådan, dela med sig av ostmackan, öppna fönstret eller att det är dags att gå och lägga sig. Då jamar jag tydligt i en ton som visar matte hur olycklig och ynklig jag blir när jag inte får som jag vill. Vi pratar mycket matte och jag, jag har alltid mycket att säga. Det är väldigt trevligt att ha någon att prata med. Det bästa jag vet är att gosa i sängen och att bli kliad på magen! Det brukar jag somna till för det är så mysigt! Ibland vill jag gosa mitt i natten. Då väcker jag matte genom att jama. Jag får alltid som jag vill. Man kommer undan med allt när man är så söt som jag är.

Purr och kram från farbror Amos!

Julia
6 september 2017Vi är så supernöjda och tacksamma för vår kära Fancia. Tusen tack, hon är helt underbar.

Mvh Susannah Wykman
29 augusti 2017Hej!
Nu har denna goa kille varit hos oss ett år och vi vill skicka en hälsning från Dibbis (Diablo), en underbar kattkille som funnit sig till rätta i Hjälmarbaden. Han är så gosig och charmig, fångar näbbmöss och tar gärna in dem till vår förskräckelse, han har nästan lyckats vinna förtroende hos vår kattdam Sessan också.

Med vänliga hälsningar
Teresa Berneborn
17 augusti 2017Hej!
I dag är det två år sedan jag hämtade Lancelot på katthemmet. Han fann sig till rätta med en gång och är världens finaste katt. Nu sitter han på altanen och spanar i regnet.

Lancelot hälsar, mvh Gert
5 augusti 2017Hej! Nadine här, vill bara skicka en liten hälsning att jag mår toppen och njuter av sommarvärmen på soffan medan storebrorsan och min nya lillasyster njuter ute på balkongen som står öppen under dagarna. Jag är inte så mycket för utelivet, fick min dos när jag var själv där ute innan ni räddade mej. Jag går ut på balkongen någon minut om dagen och tar lite luft, sen går jag helst in igen och lägger mej bredvid matte och myser. Är så tacksam att det blev just hit jag blev adopterad, matte och husse dom älskar verkligen mej av hela sina hjärtan.

Hoppas ni mår bra på Örebro Katthem, önskar er en fortsatt trevlig sommar.

Kram /Nadine
2 augusti 2017Hej! Nu har jag bott här i Stockholm i lite mer än två månader. Jag och min nya kattkompis Våfflan kommer bättre och bättre överens, även om det tagit tid för oss att lära känna varandra. Jag trivs bäst på balkongen när jag känner sommarsolen mot nosen, men jag tycker inte det är helt fel att busa med min familj på mattan i vardagsrummet. Inte heller så tokigt att gosa i soffan på kvällarna, eller äta kattgodis på fredagar...

Hoppas ni har det bra på katthemmet.
Varma hälsningar Judith m familj.
1 augusti 2017Fancia adopterad i april
Skulle bara säga att jag är så tacksam och glad för den fina katten vi adopterade från Örebro Katthem, hon har gjort oss så glad och hon verkar väldigt nöjd med sitt nya liv.

Mvh Susannah Wykman
24 juli 2017Hej!
Adopterade Ulla-Bella från jourhem den 14/4. Hon var väldigt blyg i början och det så fullt förståeligt när man kommer till ett nytt hem! Nu är hon kelig och gosig och börjar mer och mer vänja sig. Och har kattsällskap med Signe, som jag hade sen innan. Bella älskar att sitta vid fönstret eller hänga på balkongen :) och Bella liksom Signe älskar att bli borstad helst hela dagen, hehe. Bella är glad i både mat och godis.

Med vänliga hälsningar Ulla-Bella, Signe och matte Maya.
19 juli 2017
Hej alla kissar.
Vill bara berätta att jag har det bra. Har en egen kudde i sängen vid mattes huvud som jag sover på. Det bästa är att jag har hittat balkongen med hjälp av min buskompis Shamy. Hoppas att alla katter får samma mysiga ägare som jag, Siri, och Shamy har.

Hälsningar
Shamy och Siri Juni

Hej katthemmet!
Förra sommaren vid den här tiden flyttade husse och jag från studentbostad till villa med trädgård. Första tiden på det nya stället var jag jätterädd för allt och alla och jag satt mest under husses säng och gömde mig. En kväll när jag bara bott här en kort tid "råkade" jag rymma genom att öppet takfönster och jag var på rymmen i 9 dygn. Nu känns som att det var en hel evighet sedan jag flyttade hit. Jag är en helt annan katt nu och människorna har förstått att jag trivs bäst när jag får gå ut och in när jag själv vill. Jag är utekatt och stortrivs med det. Enligt människorna här är jag världens goaste, klokaste och snällaste katt. Jag är tydligen väldigt väluppfostrad också pga att jag aldrig väcker dem på morgonen. Jag väntar tills jag hör att de är vakna innan jag hoppar upp i sängen och spinner och gosar. Jag jamar väldigt tyst och väldigt sällan. Jag älskar att leka med mina leksaker tillsammans med människorna. De kastar och jag fångar. Min absoluta favoritsysselsättning är att gå på promenad. Hör jag "ska vi gå ut och gå" så springer jag före ut med svansen rakt upp för jag blir så himla glad! Jag känner mig väldigt trygg här och är nästan inte rädd för någonting alls nuförtiden. Häromkvällen när det ringde på dörren sprang jag ut i hallen för att jag blev nyfiken på vem som kom. För inte så länge sedan gömde jag mig för alla obekanta.
Tack katthemmet för att ni fångade in mig - jag har det fantastiskt bra nu!

Hälsningar från Spirit Black
11 juni 2017


Här kommer sommarhälsningar från Fran (numera Miss Fanny Fine). Hon har tagit mamma Marias lilla altan med odlingar och omnejd i besittning.

"Jag är aldrig långt borta från mammas trollkoja och ibland får jag sånt fasligt spring i benen att det går i 120 knyck fram och tillbaka ute på gräsmattan, men det känns så skönt. Och samtidigt så vet jag att jag kan komma in när jag vill och äta god mat och har en varm, mjuk säng att sova i.
Ni ska veta att jag har det bra här i den här trollkojan.

Många hälsningar från Miss Fanny med matte."
9 juni 2017

PS: Mamma vill säga några ord också...
Miss Fanny, sen hon fått springa ute sen ett par veckor tillbaka, har visat sig vara en väldigt pratglad liten fröken... speciellt när hon inte får gå ut (som på vardagsmorgnarna, innan jag far iväg till jobbet), då kan hon minsann tala om vad "olycklig" hon är... men så fort jag kommit hem från jobbet får hon gå ut... och när det börjar bli för sent på kvällen, ja, då får hon stanna inne också. Men hon verkar trivas. Hon har ett fint litet lila halsband med klocka så jag hör henne ganska väl... men det verkar som om min pallkrage verkar vara favoritstället att ligga och mysa på. Det funkar ju om det inte blir för varmt förstås...
DS.


Hej.
En hälsning från oss.
Vi har haft lite jobbigt men nu leker livet för oss, vi har en matte som älskar oss. Får sova i sängen och soffan, det är mysigt samt allt lek vi har tillsammans.

Shamy och Siri Juni
genom matte Helena, 20 maj 2017
Hej
Kitty Lofots första vecka i Värmland har avlöpt utan några som helst komplikationer. Hon äter, sover, leker, går på lådan, sitter i knät och beter sig som vilken katt som helst, med andra ord har det gått jättebra. I dag var hon ute för första gången, det var superroligt. Får man dessutom människan att öppna som man vill själv så kan man springa ut och in mest hela tiden. Detta är en jättego katt. Bilder kommer.

Mvh Kitty o Madeleine
1 april 2017
Hej!
Här kommer en hälsning från Blixtra som vi adopterade den 8 mars i år.

Hon har funnit sig väl tillrätta och kommer bra överens med både oss och hunden Ella.
Hon fick vara inne i drygt en vecka, sen fick hon gå ut kortare stunder i ca 1 vecka. Nu går hon ut och in som hon själv vill.
Hon är verkligen en gosig och social katt! Hon har till och med följt med när vi gått promenader med Ella (ser nog rätt kul ut).

Vi tycker jättemycket om henne och tackar för att vi fick adoptera henne.

Vänliga hälsningar
Maria Ericsson och Hans Larsson
28 mars 2017


Hej!
Här är jag med "bossan" (Selmalill som också kom hit från katthemmet för 4,5 år sedan) i mitt nya hem. Efter tre månader har hon äntligen accepterat mig. Vi är nu kompisar. Hon har vid två tillfällen kommit med presenter till mig, levande hasselmöss. Jag blev överlycklig men husse och matte såg lite sura ut. Selma tar även med mig ut på tomten och visar mig alla krypin, var man kan sitta och vakta på fåglarna och allmänt hur jag hittar i mina nya marker. Hon går före och jag efter. Vi har det mysigt tillsammans. Jag går ut flera gånger om dagen och kommer snällt tillbaka in igen. Husse och matte tycker att jag är mysig och trevlig. Jag älskar när de klappar eller borstar mig, jag får aldrig nog av det. Ibland blir jag så lycklig att jag bara måste småbita lite på deras fingrar.
Många hälsningar från Tarald i Nora

Sylvia
12 mars 2017


Hej allihopa!
Efter en 2,5 tim lång bilresa igår, har jag landat i mitt permanenta hem.
Nyfiken som jag är, utforskade jag överallt så länge jag orkade. Strök mig lite mot matte och husses ben. Maten kände jag igen så den var god. Sov för säkerhets skull under sängen.
Nu när jag sovit över saken så tycker jag människorna är rätt ok. Så idag på morgonen hoppade jag upp i mattes famn och buffade, trampade och gosade. Sååå mysigt tyckte både jag och matte.

Är så nöjd med vår nya familjemedlem! Trots resan och katthem på närmare håll, så kunde jag inte motstå Sullivan. Kändes bara rätt i hjärtat.

Hälsningar Åsa och Sullivan
Tack Rebecka i jourhemmet för ditt gulliga bemötande <3
9 mars 2017


Chipper född 2003
Mmmm.... vad jag trivs med min cocker spanielkompis Frasse! Vi har bott ihop snart 3 veckor och vi klickade direkt. Jag är Frasses första kattvän. Redan andra natten valde jag min sovplats på natten; tätt intill matte och med Frasse alldeles bredvid, i mattes säng. På dagen ligger jag i någon av Frasses fåtöljer och piper jag lite hämtar Frasse matte och det blir mat. Får bara den mat jag gillar. Behöver nästan aldrig vara ensam och det är bra. Jag trivs bäst i sällskap.
Livet som kisse i Sörbyängen är gott!

Gudrun
1+2 mars 2017
Platsen med fårskinn är min! Det var Frasses men jag ville ha den och han sa okej! :)
Hej! I november 2016 adopterade jag en underbar katt som jag föll för första gången jag såg henne. Nu vill jag dela med mig av lite bilder till er så att ni får se hur hon har det nu. Detta är före detta Milea men som jag döpte till Evelyne (efter Kents låt Ansgar & Evelyne) när jag adopterade henne. En söt liten fröken som är väldigt prat- och matglad. Favoriter i matväg är chips eller katt-sticks. I min lilla 90-säng är det trångt att nästan varje natt sova med både pojkvän och katt men mysigt är det. Evelyne är verkligen en underbar katt och jag ser fram emot kommande år som vi kommer att dela med henne <3

/Rebecca Stråhle-Wolke
26 februari 2017
>>> Se hälsningarna från 2016